Avlsdata for fancy mus

Nyfødte baby hvite mus i et rede laget av trebjelker

Et notat om avl:

Breeding musene dine er ikke en beslutning om å gjøre lett og du må absolutt vurdere hva du vil gjøre med noen babyer som resulterer i. De fleste dyrebutikker har allerede etablert leverandører. Du bør også nøye vurdere temperamentet og helsen til mus Du oppdretter. Jeg fortaler ikke avlsmus for den gjennomsnittlige eieren, men informasjonen her kan være nyttig hvis du befinner deg med en gravid kvinne ved et uhell, eller kanskje fra dyrebutikken.

Alder av seksuell modenhet:

Mus når seksuell modenhet med 4-6 uker. Imidlertid bør kvinner ikke bli oppdrettet for første gang til de er 8 til 12 uker gamle.

Estrus syklus:

Kvinnelige mus kommer inn i estrus (varme) hver 4-5 dager (dette er tiden de vil være fruktbare og mottakelige for en mannlig). De vil ha en fruktbar estrus innen 12-28 timer etter fødselen, og innen et par dager med avvenning av et søppel.

Graviditetslengde:

Gestasjonsperioden for mus er vanligvis 19-21 dager.

Merk: mus kan avle kort tid etter fødselen. Hvis de raser mens de allerede pleier et søppel, kan svangerskapsperioden være lengre (rundt 28 dager).

Kullstørrelse:

Kullstørrelse er ganske variabel - 7-12 pupper per kull regnes som gjennomsnittlig, men mer er ikke uvanlig (20 i et søppel er ganske mulig).

Age of Weaning:

Mus er vanligvis avventet med 21 dager, men ideelt bør holdes med mamma til 3.5 til 4 ukers alder. Separat de mannlige valpene fra den kvinnelige valpene med 4 uker, skjønt.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Avlsdata for fancy mus