Intervju med anneke van der wijst, engelsk bulldog oppdretter på tivoli bulls

Intervju med Anneke van der Wijst, engelsk Bulldog oppdretter på Tivoli Bulls

Avl bulldogs er utfordrende: rasen er i et vanskelig rom, og engelsk bulldog oppdrettere må sette mye penger, innsats og tid i hvert kull. Å bidra til å kaste litt lys på Slik avrer du bulldogs riktig, Vi har spurt avlsrelaterte spørsmål til Anneke van der Wijst, fra Tivoli Bulls.

Anneke har oppdrettet flere Grand Champion og World Champion Bulldogs, hundene på året, og tok ledelsen i dusinvis av hunden viser over hele verden. Tivoli Bulls ble skapt av mannen sin og seg selv, og de har oppdratt i over 27 år, noe som gir nesten 150 kuller.

Så ja, hun vet litt om å avlne bulldogs som er sunne, typiske og godt trente.

Hvorfor avl bulldogs?

Et godt spørsmål; Den første bulldog jeg så var å være ærlig helt ingensteds i nærheten av en showhund. Den andre var en kvinne 8 uker i graviditeten, med magen hennes, så hodet hennes; I all ærlighet så hun fryktelig. Begge gjorde egentlig ikke meg til å eie en.

Senere så jeg et kull av valper og mitt syn på den engelske Bulldog-rasen endret. Som en ekte dyrelsker, liker jeg alle slags valper, men bulldog valper er så spesielle for meg.En bulldog er morsom og en ekte karakterhund, som lett stjeler noen hjerte, og det er det som skjedde med meg!

[Pullquote-høyre] Jeg begynte å vise mine Bulldogs 26 år siden.[/ PullQuote-Høyre]

Litt senere kjøpte vi to kvinner pups, slik at de aldri er alene og kan underholde hverandre også. Jeg kjøpte da en tredje engelsk bulldog tispe og dette var for å vise. Jeg styrte mitt første kull med henne som en utfordring for å se om jeg kunne gjøre det. Bulldogs er ikke lett å avle og heve, og hvis noe ikke er lett, er jeg i!

Og 27 år senere Jeg gjør det fortsatt: Å eie, avl, viser og nå dømmer også min elskede rase. Som noen nylig sa til meg "Du er en ekte bulldog-dame."

Hva er de beste feilene engelske Bulldog oppdrettere gjør med sine blodlinjer?

Å være kennel blind. Mange oppdrettere tror de har den perfekte engelske Bulldog-prøven og fortsetter å avl med blodlinjer som har alvorlige feil som fortsetter å komme tilbake nedover linjen.

Bulldog oppdrettere må stoppe med slik praksis og ta tid og krefter for å finne bedre hunder med bedre stamtavler for å avle fra, og start igjen.

Mange oppdrettere bruker i dag Line-avl Fordi mange sier det er veien å avle kvalitet, ikke å vite hvorfor og hvordan. Det har blitt en slags buzzword. Det er flere måter å avle sunne bulldogs enn bare å bruke innavl å få en "nesten perfekt" (perfeksjon eksisterer ikke). Inbreeding og linebreeding er svært kraftige teknikker, men de er iboende veldig risikable; bare godt avanserte oppdrettere kan sporadisk bruke dem.

Utfyller dine eksemplarer, men sørg alltid for at avlskapenes stamtavle er verdt det. Helse er alltid den viktigste, en slik strukturell form og morfologi, spesielt med denne rasen. En kvalitetshund er sunn og har type, det er aldri bare en av disse to. Hver oppdretter skal sikte på avlshunder som bringer både, type og helse, fremover.

Anneke van der Wijst har erfaring med avl, viser og dømmer engelske bulldogs Anneke van der Wijst har erfaring med avl, viser, og dømme engelske bulldogs.

Hva er en hyppig dømmende feil du har kommet over som en showdeltaker?

Sannsynligvis la hunden som håndteres best og driver den raskeste vinneren.

Bulldogen er et hode rase, har alltid vært og alltid vil være. Hodet er av største betydning, etterfulgt av en sterk korrekt kropp og ben. Selvfølgelig bør deres gang være lett og fri, men likevel som en bulldogs gang. Bulldogen er ikke en løper, men det bør vise riktig hastighet for å vise sin spesielle måte å gifte seg på. En skulder litt foran og en tung gang, som å gå mot vinden, helst den rullende gangen.

Tro meg, dette alt i en hund er så spesiell og ikke lett å finne.

[Optinform Title = & # 8221; Gratis Bulldog Alerts!& # 8221; SubHeader = & # 8221; Bli med på vår frie stamme for å motta de nyeste Bulldog-nyhetene, bonusene og freebies.& # 8221; bakgrunnsfarge = & # 8221; 174,213,129 & # 8243; Tekstfarge = & # 8221; 0,0,0 & # 8243;]

Hvordan blir du motivert til å vise når du bare begynner og vet at du vil ende opp med å miste?

Jeg begynte å vise mine bulldogs for 26 år siden, og jeg begynner ikke å vite mye av rasen og hvordan ting blir konstruert (på avlsnivå, men også på hundeshow.)

For å være ærlig, har jeg ingen anelse om hvordan jeg ble motivert og holdt på å gå fremover. Jeg vet bare Jeg har en Pitbull-mentalitet: Jeg begynner med å ikke si at jeg ikke kan, og så bevise at jeg kan. Kanskje også ved å tro og jobbe med det som en dag vil vi få det beste. Det tar år og år å lære å "lese" Bulldog og alt som følger med det.

Slik spot showhunden i et nytt søppel av bulldogs?

Ved fødselen ser du typen hode, og det er veldig viktig fra dag ett. Deretter, Jeg venter på å se hvordan kroppen utvikler seg, og etter det kommer bevegelsen. Etter ni eller ti uker kan du se alt sammen, og aldri bli blindet av dine første tanker på dag ett. Faktisk, mye som de vokser opp over de aller første ukene.

Vær realistisk og ærlig mot deg selv i det du ser og føler på en valp. Husk at hver ny linje du møter, har sitt eget typiske aspekt; Og det er alltid en utfordring å gjenkjenne og verdsette det riktig.

Hvordan planlegger du, forbereder og finn en passende partner for en avl?

Avl Bulldogs krever at du projiserer deg selv få generasjoner nedover linjen. Dine beslutninger har konsekvenser Når avl bulldogs, må du projisere hva som kan en potensiell stud resultere i, få generasjoner nedover linjen.

Først må jeg forklare det Tivoli Bulls er 2 personer; min mann Hans, og jeg. Hans er mer på bakgrunnen (han foretrekker det) og gjør 9 av 10 av våre kombinasjoner for avl. Han har et godt øye for kvalitet på en hund og kjenner rasen, gjennom og gjennom. Jeg sier alltid at han er født med den gaven, jeg er mer det offentlige relasjonsdelen og elsker å vise hundene. Det samme som med å øke kullet, elsker han nettene, og jeg foretrekker dagene; Vi er en ideell kombinasjon selv på en måte.

Hans søker på nettet og offline til han finner den mest perfekte kampen for våre menn eller kvinner. Han sjekker også hver kandidat stamtavle for å se om forfedrene er verdt det; men ser også på om kandidaten (mann eller kvinne) allerede har gitt kvalitetspupper og hvordan de viste seg som voksne. Ofte kommer jeg hjem fra en hundeshow og nevner ham en bestemt hund å undersøke, det kan være noe for våre dammer eller sirer.

Championtitler er mest definitivt hyggelige på en hund, men ikke et must i det hele tatt. Det er selve hunden og dens egenskaper som vil gjøre ham interessant, og det må støttes med en sterk stamtavle til Unngå en engangs heldig prøve. Vi bruker nesten aldri et "Lucky Shot" - det har rett og slett ingen fremtid! En line-avlet mann eller kvinne er sterkere i å gi sitt utseende, men det må være de riktige rase-typiske egenskapene, ellers er det svært vanskelig å avle bort fra det.

Fra tid til annen går vi videre og kjøper en ny stud som drar nytte av en sterk stamtavle for å Oppdater blodet vårt og Gene Pool. Når du finner en ny mann for vår kennel, Vi sørger alltid for at han legger til det vi mangler eller hva som kan bli bedre på våre avlsmessige kvinner. Vi kjøper nesten ingen kvinne, vi foretrekker Home Bred Hunnes.

Hva er noen viktigste helseproblemer oppdrettere bør fokusere på avl ut raskt?

Dårlig ånde, og å være mer spesifikk: smal luftrør, til lang myk gane og også veldig viktig en avslappet lett karakter som forhindrer mye stress. Liker også å nevne dårlige øyne, for små, til stor eller dyp.

Hvordan finner du kundene dine?

Det er to forskjellige verdener: da vi hadde våre første kull, og nå.

For seks for seks år siden, kan du finne kundene dine på et hundeshow med store reklameskjermer på benkene til hundene dine, og visittkort med informasjonen din på den. I dag er det Internett-fokusert: Nettsted, Facebook, Instagram, du heter det. Verden har blitt mye større eller mindre, det avhenger bare av hvordan du ser på det.

Anneke (fra Tivoli Bulls) på et hundeshow Anneke fra Tivoli Bulls som håndterer en av hennes engelske bulldogs på et hundeshow.

Jeg husker vårt første kull, Vi hadde fire valper, ingen var god nok, men jeg måtte la dem gå. Jeg gråt bak lukkede dører. I dag, nesten 150 kull senere, fikk jeg mye erfaring i avl og gjenkjenne de riktige menneskene for dine valper, alt er mye lettere. De fleste finner oss på Internett eller ser våre hunder under hundeshow. De vet hva vi handler om.

Og jeg må si at etter avl 46 engelske Bulldog Champions, blir de vist til deres tittel over hele verden, fra Asia til Sør-Afrika, Europa og USA og kampanjerte 3 Bulldogs fra andre oppdrettere til deres ch. Tittel. Som bringer oss nye kunder for å vise og avl og de sanne fanciers av rasen, egentlig ikke de som bare trenger et forhandlet og nedsatt kjæledyr.

Eventuelle actionable råd til noen som begynner å avle bulldogs?

Gå til hundeshow, helst hvor en ekte raseppeiler dommere. Prøv å dissekere og forstå hvorfor en hund vinner, og hvorfor en annen kommer femte. Snakk med folk som har erfaring og har bevist seg selv, besøk deres kennel. Lær rasen standard og sammenlign den med ekte hunder. Mest av alt, snakk og spør mange spørsmål til de ledende kennelene som har bevist sin kunnskap av deres suksess og hunder.

Hold tankene dine åpnet, og aldri tro at du vet alt!

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Intervju med anneke van der wijst, engelsk bulldog oppdretter på tivoli bulls