Definisjon og betydning for linebreeding hos hunder

Definisjon og betydning for linebreeding hos hunder

Linebreeding er en form for innavl Og mens det ikke er klart regel som skiller begge begrep, betegner linebreeding vanligvis avl blant relaterte personer fra samme familie eller blodlinje som tante til nevø, første eller andre fettere, onkel til niese osv.

Hvorfor er linebreeding hos hunder brukt til?

Linebreeding har en tendens til å bevare egenskapene til en familie av hunder eller blodlinje samtidig som det samtidig holde et godt mangfold i genbassenget. Linebreeding produserer mer konsekvente kuller som sikrer ensartethet av kvaliteten verdsatt av oppdretteren uten å risikere arvelige farer ved innavl.

Når linebreeding, anbefales det vanligvis å finne de samme forfedrene i både Dams og Sire-linjene for å øke sjansene for at generene parrer opp i fremtidige valper. Det er nå klart at det nøye utvalget av foreldre er svært viktig, men hvis du vil (og du gjør) for å fortsette ditt genetiske arbeid på blodlinjen din, må du også velge den beste valpen i ditt nye søppel. Ikke alle valpene i ett kull vil ha egenskapene og egenskapene du er ute etter, må du nøye velge den (e) som samsvarer med dine preferanser og fortsetter å parre med dem i fremtiden.

Linebreeding inbreeding hunder
Lineavlede valpenees foreldre er faktisk tante (D1) og nevø (S2).

Den britiske kennelklubbens beslutning om linebreeding

Fordi inbreeding og linebreeding ikke forbedrer positivt valpens funksjoner, besluttet Kennel Club bare for fire år siden for å forbrytne og slutte å registrere kull fra en parring mellom mor og sønn, far og datter eller bror og søster. De sa imidlertid at i sjeldne tilfeller ville de fortsatt gjøre det hvis velferdsgrunner klart var og vitenskapelig etablert og bevist.

For mer informasjon, vær så snill å Les vår artikkel om innavl.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Definisjon og betydning for linebreeding hos hunder