Bulldog dog: breed profile

Bulldog i en haug med blader

Med sitt varemerke dyster ansikt, brede skuldre og endearing Rolling Gait, kan Bulldog være en av mest anerkjente raser i verden. Selv om du ofte ser denne rasen referert til som den "engelske bulldogen", en referanse til opprinnelseslandet, er det offisielle navnet bare Bulldog.

Bulldogs er ekstremt populære i både England og Nord-Amerika. Til tross for at furrowed brow og gretten ser scowl, er Bulldogs elskverdige og søte naturlige følgesvenner. Flott familiehunder, De kommer sammen med både voksne og barn. Bulldogs vanligvis sameksisterer fredelig med andre kjæledyr, selv om noen hunder av samme kjønn ikke kommer sammen. Takket være deres ekstreme ansiktsbygging, snortet, snuste Bulldogs, Snuffle, Grunt, Snore, Slobber og Drool. De kan også Pass mye gass-A biprodukt av svelging av luft mens du puster. Til bulldog elskere, dette er en del av rasen sjarm.

Bulldogs lever lykkelig i store hjem eller Leiligheter. Deres største bekymring er at de er inne med familien. De er verdig, men morsomme, modige, men enkle, og tålmodig, men søtt-bulldogen er rett og slett som ingen annen rase.

Raseoversikt

Gruppe: Ikke-sportslig (AKC)

Høyde: 14 til 15 tommer på skulderen

Vekt: 40 til 50 pounds

Frakk: Rett, kort, fint teksturert, glatt og glanset

Farge: Rød, hvit, fawn eller fallow (blekbrun), eller en hvilken som helst kombinasjon av disse fargene, med eller uten slike mønstre og markeringer som brindle, piebald, tikkende, svarte masker eller svart tipping

Forventet levealder: 8 til 10 år

Kjennetegn på Bulldog

KjærlighetsnivåMedium
VennlighetMedium
BarnevennligHøy
KjeledyrvennligMedium
Trening behovLav
LekenhetLav
EnerginivåLav
TrenbarhetLav
IntelligensMedium
Tendens til å bjeffeLav
Mengde sheddingMedium

Historien til Bulldog

I det 13. århundre England ble Bulldog brukt som en kamphund i en grusom sport kjent som Bull Baiting. I løpet av denne perioden så Bulldogs og handlet veldig annerledes enn de gjør i dag. Spesielt var de mye harcer-ikke egnede kjæledyr i det minste. Etter at blodsport som Bull Baiting var forbudt i England, var Bulldogs ute av en jobb, men noen bulldogelskere søkte å redde rasen. Med litt dømmende avl, var bulldogen tonet ned i det sakte, amblende, søte og kjærlige kjæledyret vi kjenner og elsker i dag.

Bulldog Care

Bulldogs er noen ganger merket som lat, Og det er sant at Bulldogs er en av de mer beroligende raser, men noen liker mer kraftige aktiviteter enn å ligge på sofaen. Bulldogs som daglige turer og noen krever mer kraftig trening som off-leash henting eller romping på hundeparken. Noen superstjerne bulldogs excel på konkurransedyktig hundesport som lydighet og smidighet.

Bulldogs kan være vanskelig å trene som rasen kan sikkert være sta, men du må bare se på en av de berømte rullebrettkjøring eller surfing bulldogs for å se at de er definitivt i stand til å lære. Du trenger bare å finne den rette motivasjonen. Positive forsterkningsmetoder som Clicker Training jobbe best. Bruk velsmakende godbiter og hold økter kort for å opprettholde Bulldogs oppmerksomhetsspenning.

Bulldogs korte frakk er lett å ta vare på. Korte børsting økter to eller tre ganger i uken vil bli kvitt noen løse hår og la frakken se og føle deg bra. De dype rynker krever spesiell omsorg - rengjør dem med en bomullspinne eller bomullsboll dyppet i hydrogenperoksid og følg opp med en påføring av maisstivelse for å holde dem tørre. Rengjør ørene en gang i uken med en PET-Safe Ear Cleanser og trim neglene ukentlig, så vel. Bade din bulldog månedlig eller når det blir skittent.

Vanlige helseproblemer

Det er ingen hemmelighet - Bulldogen er ikke den sunneste rasen. Noen vanlige helseproblemer som er sett i bulldogs, inkluderer:

  • Pusteproblemer (stenotiske nares, langstrakt myk gane)
  • Øyesykdommer (Keratoconjunctivitt Sicca, Entropion, Ectropion, Cherry Eye, DistichiaSis)
  • Ventrikulær septal defekt
  • Ortopediske lidelser (hundens hip dysplasi, skulder luxation, albue dysplasi, patellar luxation)
  • Internalisert hale

Bulldogen er også ekstremt utsatt for varmestroke. Ta ekstra forholdsregler med bulldog for å unngå overoppheting på varme dager: Ikke utøver en bulldog utendørs i varmen og vær innendørs med klimaanlegg hvis det er mulig. Bruk fans, skygge og kjøling pads, og gi tilgang til kaldt drikkevann.

På grunn av mangfoldet av helseproblemer som forekommer vanligvis i rasen, kan veterinærene være ganske høye gjennom hele levetiden til en bulldog, en seriøs vurdering når du bestemmer deg for å bli en bulldog-eier.

Diett og ernæring

Bulldogs elsker å spise. Deres kjærlighet til mat kan føre til at noen skal spise mer enn de burde og sette på for mye vekt, noe som gir stress på leddene sine. Arbeid med veterinæren din for å avgjøre hvor mye bulldogen din skal spise daglig, og mate målte måltider på planlagte tider. Leaving mat ut hele tiden (gratis fôring) eller eyeballing beløpene i stedet for å bruke en målekopp kan pakke på pundene.

Mange bulldogs viser også ekstrem besittelse av maten deres. Kalt ressurs vakting, dette er et alvorlig problem som kan bli farlig hvis ikke kontrollert. Snakk med veterinæren din eller profesjonelle hundetrener om måter å hindre eller redusere ressursaggregat i bulldogen din. I tillegg, alltid mate din bulldog alene. Ikke tillat andre kjæledyr eller folk-spesielt barn - å nærme seg din bulldog mens du spiser.

10 søte bilder av den elskelige og beskyttende bulldog
Fordeler
  • Full av personlighet

  • Kan leve i en hvilken som helst størrelse bolig, fra en liten leilighet til et stort hus

  • I stand til morsomme agility ferdigheter, som skateboarding

Ulemper
  • Utsatt for helseproblemer, for eksempel pusteproblemer, øyesykdommer og ortopediske problemer

  • Drools, snorts, og passerer mye gass

  • Territoriell om maten deres

Hvor å adoptere eller kjøpe en bulldog

Bulldogs er unike fordi de nesten alltid gir fødsel via keisersnitt på grunn av bygging av kroppene sine. Dette betyr at bulldog valper kan være kostbar. Mange voksne bulldogs er tilgjengelige for adopsjon gjennom ulike rednings- og adopsjonsgrupper. Hvis du har ditt hjerte satt på en valp, er den beste måten å finne en bulldog oppdretter, å kontakte Bulldog Club of America, som er den nasjonale klubben for rasen. Klubben opprettholder en oppdretter henvisningsliste og også et redningsreferanseprogram.

Flere hunderaser og videre forskning

Før du bestemmer deg for en bulldog, sørg for å gjøre mye forskning. Snakk med andre bulldog eiere, anerkjente oppdrettere og redningsgrupper for å lære mer.

Hvis du er interessert i lignende raser, se på disse for å sammenligne fordeler og ulemper.

Det er en hel verden av potensial Hunderaser der ute - med litt forskning, kan du finne den rette til å ta med hjem!

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Bulldog dog: breed profile