Hvor lenge bor hunder: hundens levetid

Det er et spørsmål som hver ny eller nåværende hund eier vil av og til bekymre deg for: Hvor lenge bor hunder? Mange av oss neurotiske typer begynner å bli konsumert med tankene om å miste vår kjære venn mye for tidlig, men sannheten er at det er ingen måte å fortelle sikkert hvor lenge hunden din vil leve.

Selv om det ikke er bestemt svar på spørsmålet om hvor lenge hundene bor, hvis du står for en rekke variabler, er det en måte å lage en utdannet gjetning. Mange hundeksperter har allerede definert gjennomsnittlig antall år å gå forbi, og under vil jeg forklare hvordan de kommer til denne konklusjonen.

Så, i Grand Ordningen av ting, kan alle kjærlige kjæledyrforeldre håndtere mange ting som kommer Når du adopterer en valp. Du må være i orden med messene, hundens atferdsproblemer og de uventede veterinærbesøkene, kontinuerlige veterinærkontrollene, tidlig morgen og sen kvelds turer, å måtte kjøpe spesielle hundematvarer og en mengde hundeleker.

Alle & # 8220; problemer & # 8221; og bryet som kommer med å eie en hund er vanligvis ingenting i forhold til det triste faktum at mennesker lever mye lenger enn hunder. Som kjæledyrforelder vet du sikkert at av og til, denne tanken bryter hjertet ditt. Å tenke på den uunngåelige omstendighet er det som driver mange av oss å stille spørsmålet, hvor lenge bor hunder, faktisk? Det er et godt spørsmål.

Hvor lenge bor hunder: hundens forventet levealder

Hvor lenge vil hunder leve og hvorfor

Hvordan å vite hvor lenge vil hunden din leve

Det er svært få hundeeiere som noen gang ville være uenige om at en hund tar arbeid, tid og penger. Men mange av dem vil også være enige om at alt dette er absolutt verdt det, og du mottar også så mye mer ut av dette forholdet enn mange av relasjonene du har med mennesker.

Dessverre, akkurat som med mennesker, er det ingen enkel måte å svare på spørsmålet om hvor lenge hunder bor og peker deg i retning av det eksakte antallet år. Det er imidlertid gjennomsnittlig levetid som beregnes basert på de vanligste hunderaserne.

I tillegg kan noen andre faktorer hjelpe en ekspert til å gjette din egen hunds levetid ved å ta hensyn til mange forskjellige variabler, slik som hundens vekt, Kosthold, arvelighet, rase, kroppsstørrelse og mye mer.

Små hunder lever lenger enn store raser

Små hunderaser lever lenger enn store raserFlere studier har vist, og de fleste hundeksperter er enige med den generelle regelen at små rasehunder lever lengre enn store raser. Men akkurat som med alt annet, er det alltid unntak fra hver regel, så ikke panikk, men hvis du eier en flott dansker.

Enda viktigere, husk alltid at du kan bidra til å utvide hundens levetid ved å sikre en sunn livsstil. Det er mange ting en hund eier kan gjøre for å sikre et sunt liv for kjæledyret, og dette begynner vanligvis med riktig kosthold, tilskudd og treningsrutine.

Sjekk ut våre artikler som gjelder her:

Tilbake til emnet.

Vanligvis er den større hunden - den kortere er hans levetid. Det er hva nåværende forskning og hundeeksperter har konkludert. Det er fordi de har lagt merke til at raser med korteste forventet levetid inkluderer svært store raser, for eksempel:

  • Great Danes
  • Irsk wolfhounds
  • Bernese Mountain Dogs
  • Bloodhounds
  • Bullmastiffs

Hunden raser over og de som ligner i størrelse har en gjennomsnittlig levetid på ca 6-8 år, Selv om det ikke er uhørt for dem å nå 10 eller 12 år (men det er mye mindre vanlig).

Små hunderaser vil ha lengre levetid, og de inkluderer raser som:

  • Yorkshire Terriers
  • Chihuahuas
  • Havanese
  • Miniatyr Schnauzer

Disse hundene raser har en gjennomsnittlig levetid på ca 14 år, og noen lever for å være like gammel som 20.

Faktisk er det ikke så uvanlig for leketøyhunderraser å leve 20 + år.

Det er en grunn til at større hunder ikke lever så lenge. Store hunderaser bærer mer vekt og deres kropper må jobbe hardere for å takle sin størrelse. På grunn av dette, forverres deres kropper raskere og de begynner å vise tegn på bein sykdom, hjørnetårnis, tretthet, svekket hjerte muskler og andre helseproblemer mye raskere enn mindre hunder.

Det er imidlertid mulig at vi kan se en lysere fremtid for våre hunder, akkurat som mennesker har økt sin egen forventet levealder. Kanskje med forbedring av hundtilskudd, vitaminer og andre helserelaterte produkter; Sikre et sunt naturlig kosthold for hunden og forskningen Finne flere svar på hundens livsforventningsspørsmål, vi har hunder som lever til 30 år.

Hundens levetid i forhold til mennesker
Mennesker har gjort det. Kan vi gjøre det for hunder også? Foto: Natur.com © 2008 American Association for fremskrittet av vitenskapen endret med tillatelse fra Oeppen, J. & Vaupel, j. W. Brutte grenser for livsforventning vitenskap 296, 1029 (2002).

Betydningen av hundegenetikk

Om riktig hund diett og kosttilskudd vil bidra til å øke hundens forventet levetid eller ikke gjenstår å bli sett. Det er imidlertid andre faktorer som påvirker våre kjæledyrhunnens levetid. Når det gjelder å svare på spørsmålet om hvor lenge, spiller hunder, mye som med mennesker, spiller genetikk en stor rolle i en hunds levetid.

I SLEKT: Canine Genetics - Hvordan lage en hund

Det er noen raser som er mer utsatt for visse sykdommer enn andre raser. For eksempel, Boxers, Doberman Pinchers og Cavaliers er mer utsatt for tidlig hjertesykdom. Raser som standardpudler, store dansker, tyske hyrder og akitas har en høyere risiko for å passere fra oppblåsthet.

Selv om det er et argument mot mutts og adopsjon fortsatt skjer, er faktum at mange Purebred hunder er mer utsatt for arvelighetssykdommer, Derfor har kryssbaser vanligvis en lengre levetid enn en renraset som er ekvivalent i størrelse og vekt. Dette har blitt vist i flere studier med studier.

Ta en titt på dette diagrammet fra Vetcompass nedenfor:

Hvor lenge bor hunder

Andre faktorer som påvirker hvor lenge bor hunder

På toppen av det som allerede er sagt, hundens rase og hunds gener, kan det være andre ting som påvirker hvor lenge hunden din vil leve. For eksempel har kvinnelige hunder en tendens til å leve i gjennomsnitt to år lenger enn mannlige hunder. Dette er et interessant lite faktum, fordi det samme gjelder for mennesker: kvinner lever lengre enn menn.

Hvor lenge bor hunder i dag og hundens levetidVi har allerede diskutert & # 8220, uvanlig nevnt & # 8221; Faktorer som inkluderer hunds levetid, som er din hundens diett, om hunden din for tiden er overvektig eller ikke, hundens generelle livsstil, hvor mye trening han får, hva helsetjenester han mottar, og om hunden din har vært spayed eller neutered.

Selv noe så enkelt som bolig og hvordan du husker din hund, kan påvirke hvor lenge hunden din vil leve. Ifølge noen meninger, kan hunder som holdes hovedsakelig ute, ikke leve så lenge hunder som er inne i huset, men det er ingen vitenskapelig bevis for å støtte slike krav. Men akkurat som med mennesker, kan miljøfaktorer i ditt hjem eller din geologiske region definitivt legge til eller ta bort fra hundens levetid.

Til slutt er det ikke nødvendig å spørre deg selv hvert spørsmål om hvor lenge hundene bor - du kjører deg gal. Den eneste årsaken til bekymring for kjæledyrforeldre er hvordan de spiser sine hunder, hvor mye trening de gir sine hunder, uansett om de hundene blir regelmessig sosialisert. Det er mange ting å ta vare på for å gi en lykkelig, sunn livsstil for hunden din og til slutt for deg, også.

Her er noen nyttige artikler som du kan finne nyttige og interessante på relaterte fag:

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hvor lenge bor hunder: hundens levetid