6 Vetens tips om hvordan du bryr deg om eldre hunder

Vet tips om hvordan du skal ta vare på eldre hunder

Våre kjæledyr i dag lever mye lenger enn de gjorde for noen tiår siden, takket være fremskritt i veterinærpleie og en rekke medisinske verktøy og behandlinger tilgjengelig. Dessverre, mens våre eldre hunder får noen ekstra års liv, vil de sannsynligvis lide av en rekke helseproblemer, som betyr at kjæledyrseiere må justere sin omsorgsrutine og finne måter å imøtekomme en eldre hunds livsstil på. Her er noen tips å ta vare på dine eldre hunder og gjøre dem mer komfortable.

Riktig sengetøy

På samme måte som folk, kan eldre hunder lide av leddgikt, en degenerativ endring i leddene som fører til smerte og tap av mobilitet. Sove på gulvet eller på et tynt teppe kan gjøre gamle ledd enda creakier og kan forårsake unødvendig smerte. Mange eldre hunder sover mer som de blir eldre og søvn blir mye viktigere for en eldre hund. Dette gjør riktig sengetøy avgjørende. Når du velger en hundeseng for eldre hunder, velg en som er stor nok til at hunden din strekker seg ut, som vil støtte sin vekt og passer til hans sovemønstre / temperament.

Riktig sengetøy til eldre hunderNoen senger er betydelig bedre enn andre. For eksempel, Ortopediske hundesenger kan bidra til å lindre ubehag og oppmuntre mer avslappet søvn. An Ortopedisk hundeseng er spesielt gunstig for eldre hunder med leddgikt eller hip dysplasi. Disse fordelene inkluderer ekstra støtte og komfort for hundens muskler og ledd, sammen med bedre vektfordeling når hunden din ligger ned.

EN kjæledyr seng varmere eller Oppvarming Pad kan bidra til å lindre smerten i arthritiske ledd. Varmen vil stimulere ømme muskler for å slappe av. Husk alltid å følge instruksjonene på Oppvarming Pad og bruk med forsiktighet; de er best i vintre. På samme måte, for somre a Kjøleseng eller matten kan bidra til å lindre felles smerte blant annet kjølematte fordeler. Hvis hunden din nekter å bruke hundesengen som han for øyeblikket har, gjør en bytte til en mer komfortabel modell. Oppfordre ham til å bruke den ved å plassere godbiter i og rundt den nye sengen. Plasser sengen i en favoritt beliggenhet i huset kan også oppmuntre til bedre hvile.

Tepper og gulv

Som veterinær har jeg sett mange hunder skade seg fra å falle på glatte overflater. Disse overflatene er ofte fliser eller tregulv i boliger. Mesteparten av tiden er skaderne mindre blåmerker og ubehagelig muskelbelastning, men faller kan forårsake alvorlig skade som ligament tårer og ødelagte bein, spesielt for eldre hunder. Hvis hunden din fortsetter å falle eller har problemer med å stå fra å sitte eller ligge, velg bedre gulv. Det er selv Vitenskapen bak den Forklarer hvilke som er sikrere for hunder.

Tepper og gulv for gamle hunderStort område tepper kan midlertidig plasseres i områder hvor hunden din bruker mesteparten av sin tid. Mindre tepper kan brukes i områder som er merkelig formet. Anti-Skid Bottoms kan festes til teppene for å hindre glidning, og noen tepper kommer selv med en glidende bunn som allerede er festet. Trapper som brukes ofte, kan også midlertidig dekket med teppe for å forhindre faller ned trappene.

Bruker område tepper for å hjelpe hundens mobilitet vil i stor grad forbedre livskvaliteten og forhindre smertefulle (og dyre) skader. Områder tepper er enkle å rengjøre hvis din eldre hund har sporadiske ulykker og kan støvsuges akkurat som vanlig tepper. Hvis du hater teppe, husk at områdets tepper ikke vil være der for alltid, og heller ikke vil din elskede, så det er verdt å gjøre endringen for hundens skyld.

Hjem og kjøretøy tilgang

Begrenset eller langsom mobilitet på grunn av muskelatrofi og / eller leddgikt kan lage trapper, senger og biltilgang nesten umulig for eldre hunder. Hopper opp på en seng, i en bil eller på en favoritt sofa kan også være risikabelt om ikke smertefullt, noe som fører til ligament tårer og kan til og med predisponere en svak tilbake til en blåst plate i en hund. Lagre din egen og kjæledyret ditt tilbake finne bedre måter For å hjelpe hunden din til å komme på senger, klatre trappene og inn i biler.

Hjem og kjøretøy tilgangDet er verktøy for å hjelpe med det. Folding ramper er enklest for store hunder som trenger tilgang til kjøretøy. Kontroller størrelsen og vektgrensene for hver bærbar rampe eller Pet trapper Før du kjøper. De sikreste modellene har en "ikke-skid", lett rengjort overflate på rampen og hver trapp. Noen hunder kan virke hesitant å bruke trapper først, det er en måte å raskt lære dem.

For eldre store hund, a Permanent tilgangsramme er en god ide. Tre-, konkrete eller steinrammer kan være et rimelig DIY-helgprosjekt eller bygget av lokale entreprenører. Det anbefales å bygge rampen stor og solid nok til bruk av rullestolbrukere. Eldre hunder og mennesker kan både dra nytte av denne investeringen, som Handicap-tilgang til boliger er ønskelig for mange boligkjøpere i dag hvis du trenger det selv, eller ønsker å selge hjemmet ditt. Du vil bli overrasket hvor mange folk leter etter hus som dette.

Potteproblemer

Fecal og urininkontinens kan skje som hunden din. Medisinske problemer med fordøyelsen eller Cushings sykdom kan gjøre "holde den" problematisk. Tap av housebreaking kan også være et tegn på kognitiv dysfunksjon ("doggie demens"). Hvis hunden din har "ulykker" i huset, har han undersøkt av veterinæren din. Noen ganger kan disse problemene ikke behandles, for eksempel alvorlig leddgikt i ryggraden, noe som kan føre til inkontinens, eller hvis hunden din har en ubrukelig svulst.

Potty problemer i eldre hunderVed hjelp av potteputer På de stedene hvor hunden din har ulykker, kan det holde ting rent og føre til mindre arbeid og forlegenhet. Hvis mobilitet er problemet og gå en lang avstand for å gå utendørs (som for eksempel å bo i en høyhus) predisposes ulykker, kan du trene hunden din til å bruke potteputer innendørs på en drypppanne. Ved hjelp av faux-torf På en balkong eller i garasjen din kan det også være et godt alternativ; Det er doggie søppelkasser for dette. Mange hunder synes å like følelsen av det falske gresset under føttene og overgangen til denne nye rutinen lett. Hund bleier kan være andre alternativer.

Bruk godbiter og ros når du trener din senior pooch til potte innendørs. Hvis hunden din har en ulykke, er det sannsynlig at kjæledyret ditt ikke er lykkelig om det heller. Scolding ham eller vise ham at du er opprørt, kan gjøre problemet verre. Vis medfølelse og imøtekomme din eldre hunden som du kan. Husk alltid at det ikke er kjæledyrets feil, og han gjør det ikke med vilje.

Fôringsforholdene

Leddgikt i nakken og ryggen kan gjøre å spise på gulvet en chore for eldre kjæledyr. Hvis hunden din blir en rotete eater eller spilder vannet over alt - vurdere å løfte mat og vannretter, enten manuelt eller kjøp forhøyede boller. Noen hunder begynner å spise mat og drikke liggende for å unngå ubehag for å bøye nesen til gulvet. Hvis du oppdager din eldre hund som ligger ned for å spise når han aldri har gjort det før, det er et stort tegn på at han har smerte mens han står opp for å spise.

Fôringsforhold for eldre hunderForhøyede retter kan også redusere hundens risiko for å utvikle gastrisk dilatasjon-volvulus (mer kjent som oppblåsthet). Bloat er når magen fyller med luft og legger press på de andre organene og membranen. Trykket på membranen gjør det vanskelig for hunden å puste. Den luftfylte magen setter også press på de store årene i magen, som forhindrer blod i å komme tilbake til hjertet. Fylt med luft, kan magen også rotere på seg selv, klemme av sin egen blodtilførsel.

Bloat er en seriøs og livstruende tilstand. Bloat er ikke bare et stort hund problem; Som hunder alder, kan fordøyelsen også sakte, og dette kan predisponere oppblåst i en hund. Det er en god ide å redusere hundens risiko på noen måte du kan. Å løfte matretten bidrar til å redusere hvor mye luft hunden din svelger som han spiser blant andre fordeler, men visse krav om hevet matskåler er myter.

Verktøy for hjelp

Hvis hunden din har problemer med å bevege seg rundt i huset eller til og med bruke en kjæledyr rampe, a hip slynge med et håndtak kan gjøre en stor forskjell. Traction control sokker eller hundesko kan også være gunstig hvis ny tepper ikke er et alternativ. Holde din hundens negler trimmet Kort kan også forbedre sin trekkraft på glatt fot. Nail Care bør utføres hjemme, på grooming salongen eller av veterinæren hver 4-6 uker.

Verktøy for hjelpSaken jeg anbefaler mest til foreldre til eldre hunder er å huske de tingene som gjør hunden din lykkelig. Hvis hunden din har svømming, la han svømme. Hvis han trenger hjelp, invester i en redningsvest og få i vannet med ham. Ikke bare vil dette øke din eldre hunds livskvalitet og lindre felles smerte, men det vil også legge til obligasjonen du og din eldre kjæledyr deler. Å holde din eldre hunds rutine så vanlig som mulig, vil bare være til nytte for hunden.

Hvis din fido fortsatt er ganske spry, men du legger merke til at han senker litt, kan du prøve å hjelpe ham med å trene for å stoppe muskelen forverring som er vanlig hos eldre dyr. Mens kjæledyrseiere foretrekker å forlate sine gamle hunder alene for å hvile, Vets alltid advarer at sporadisk god treningsrutine vil være mye mer gunstig enn konsekvent hvile.

Treningsballer er vanlige i menneskelige treningsstudioer, men visste du at de kan være en stor hjelp for hjørnetenner også? For eksempel, balanserer hundens frontpoter på en treningsball, kan bidra til å styrke musklene i bakbenene. På samme måte kan du installere en hund tredemølle hjemme for lettere tilgang til trening. Sørg for å gjøre noen undersøkelser, ta kontakt din veterinær og snakk med en agility trener før du prøver denne typen rehabilitering hjemme fordi det er gjort feil det kan være skadelig.

Les neste: Hvordan lage og bruke en bakre ben slynge for eldre hunder

Pin og del med andre hundeeiere:

Topp 6 Vet

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » 6 Vetens tips om hvordan du bryr deg om eldre hunder