Hvordan ta vare på en senior hund

Senior hund ligger på en hundeseng

Inntil vi finner ut hvordan å holde våre kjære valper fra aldring, er det noe vi må håndtere som en hundforeldre. Heldigvis, takket være fremskritt i ernæring og medisin, lever våre hundekammerater lenger enn noen gang før. Hvordan vi bryr oss om dem som de blir eldre, vil avgjøre hvor sunn, komfortabel og glad våre hunder vil være i deres eldre år. Her er hva du trenger å vite om å ta vare på en eldre hund.

Når er en hund ansett som en senior?

Senior hund kose med eier

Hunder kommer i alle former og størrelser, og det er ingen engangsalder hvor hver hund anses som en senior. Mindre hunder har en tendens til å leve lenger, så de anses ikke eldre til rundt 10-11 år gammel. Medium og store rasehunder når sine eldre år rundt 8-10 år, og gigantiske raser betraktes som eldre i alderen 5-6.

Forstå når hunden din anses som en voksen eller senior, vil hjelpe deg med å gi den beste omsorg for din valp. Kosthold og treningsanbefalinger endres for hunder i ulike stadier av livet, og hunden din kan bli utsatt for et helt nytt sett med helsemessige forhold. Mange veterinærer vil se senior valper oftere for å holde dem sunne.

Hva skal senior hunder spise?

Som hunder alder, både deres metabolisme og aktivitetsnivåer en tendens til å senke. Lavere metabolisme og redusert aktivitetsnivå kan føre til vektøkning, spesielt hvis hundens diett forblir uendret. Mange senior hundefôr er spesielt formulert for eldre hunders livsstilsendringer og kostholdskrav, som inneholder færre kalorier og fett enn matvarer som er formulert for yngre, mer aktive hunder. De kan også inneholde mer fiber for å holde din eldre valp føler deg full mens de reduserer kalorier, og for å bidra til å regulere fordøyelsessystemet.

På den annen side opplever noen eldre hunder en reduksjon i appetitten, enten på grunn av en reduksjon i aktiviteten eller fordi de blir pickier når de blir eldre. Uansett, hundemat for eldre bør være fristende med mye hele kjøtt og sunne fett for å få din valp å ønske å spise dem.

En annen bekymring med aldring er tapet av muskelmasse, som kan skyldes redusert muskelbruk eller kroppen ved hjelp av proteinet. For å bekjempe tapet av muskelmasse, kan de fleste eldre valper dra nytte av å ha rikelig med høy kvalitet, høyt fordøyelig protein i kostholdet. Protein som kommer fra ekte, hele kjøttet er den mest effektive.

Seniorhund Dietter kan også inneholde noen fordelaktige bonuser, som glukosamin, kondroitin, eller et sunt økning av antioksidanter for å bekjempe effekten av aldring.

Trening for eldre hunder

Senior hund spiller utenfor

Som en valp eller voksen hadde hunden din sannsynligvis ingen problemer med å få sin daglige øvelse i. Men som en pup aldrer, kan deres aktivitetsnivåer virkelig avta. De kan oppleve smerte, sliten, eller bare slett kjedelig og vil ikke komme ut og om som de pleide å. Likevel er daglig mosjon svært viktig for deres helse. Det bidrar til å forhindre vektøkning, opprettholde muskelmasse, redusere leddgiktsmerter, og forbedre humøret. Det betyr ikke at din eldre hund skal trene som de gjorde som en voksen. Du må kanskje ta noen skritt for å endre hvordan de holder seg i form.

Vandring og svømming er gode lavpåvirkende aktiviteter som hunden din fortsatt kan nyte. Å gå opp små åser eller skråninger kan også bidra til å opprettholde hindleg styrke og hoftefleksibilitet. Du kan også legge til i noen strekker og balanse øvelser.1

Sammen med å endre din eldre hunds treningsrutine, må du kanskje endre noen ting i sitt daglige liv. Et viktig skritt er bruker en hund rampe For å få din valp komme inn og ut av bilen, opp på sengen eller sofaen, eller opp trappene i ditt hjem. Du bør også fjerne kaste tepper som kan føre til at hunden din glir og faller og avstå fra å omorganisere møblene i huset ditt, noe som kan være forvirrende for noen eldre valper.

Helseforhold for eldre hunder

Når hunden din var en voksen, så de sannsynligvis sin veterinær en eller to ganger i året for vaksinasjoner og velværeeksamen. De kan ha hatt en sykdom her eller der, men sjansen er veterinæren ikke var en hyppig stopp. Med alderen, som kan endres. Din veterinær vil ønske å se din senior hund hvert halvår minst, helst hver tredje til fire måneder. Disse hyppigere besøkene tillater veterinæren din å holde øye med hundens helse og se etter forhold som kan krype inn i alderen, for eksempel:

  • Leddgikt: De fleste hunder vil utvikle artritt i det minste i noen ledd i hele livet.2 Mens det er mest vanlig et bakleng og ryggproblem, kan det påvirke felles og vil forårsake smerte og redusert mobilitet. Vektkontroll og trening er viktig for å kontrollere det, sammen med antiinflammatorier og smertestillende medisiner. Kosttilskudd som glukosamin og kondroitin kan også hjelpe.
  • Høring og syn: Det er ikke uvanlig for hunder å miste noe eller hele deres hørsel og syn som de alder. Med noen modifikasjoner, for eksempel å bruke tegnspråk eller holde seg i et kjent miljø, vil de fleste valper akklimulere godt.
  • Kreft: Mer enn halvparten av hundene over 10 år vil dø av kreft.3 Tidlig deteksjon er den beste behandlingen, og derfor er de hyppige veterinære besøkene så viktige. Også, å kjenne din Pups normale appetitt, aktivitetsnivå og oppførsel, vil bidra til å angi deg til andre tidlige advarselsskilt.
  • Organfeil: Organer som nyrene, leveren og hjertet varer ikke for alltid, og produktiviteten faller med alderen. Veterinær velvære eksamener og blodarbeid vil bidra til å fange endringer i orgelfunksjonen. Hvis det oppdages problemer, kan modifikasjoner i kosthold og medisiner bidra til å opprettholde din eldre hunds helse så lenge som mulig.
  • Kognisjon: Doggy Dementia er en ekte ting, og det er noe som kan være hjerteskjærende for en hundforeldre.4 Dietter høyt i antioksidanter kan hjelpe, så vel som vanlig samhandling med deg og mental stimulering for din valp.

Siste tanker

Hundens seniorår kan virkelig være "gylden" hvis du får den rette omsorg. Din veterinær skal være en stor partner i hundens aldringsprosess for å hjelpe deg med å gjøre de nødvendige endringene for å holde dem komfortable, aktive og lykkelige som de blir eldre.

  1. Blackmer R. 6 øvelser for å holde senior hunden mobil, glad og passe. Southpointpets.com. Publisert 19. februar 2018. Tilgang 8. februar 2021.
  2. Administrere hunden leddgikt. Akcchf.org. Publisert 19. september 2011. Tilgang 8. februar 2021.
  3. Post GS. 10 Advarselsskilt av kreft. ACFoundation.org. Publisert 4. mai 2015. Tilgang 8. februar 2021.
  4. Seibert L. Behandling av hunder og katter med kognitiv dysfunksjon. DagensveterinaryPractice.com. Tilgang 8. februar 2021.
Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hvordan ta vare på en senior hund