Hvordan bry deg om din eldre hund

gammel hund smiler utenfor

Alle og alt blir eldre, og hunder er ikke noe unntak. Fremskritt i veterinærmedisin gjør det mulig for hunder å leve lenger enn noensinne. Dette betyr at vi må Lær hvordan du skal vare på riktig måte for vår Senior hunder.

Som hundens omsorgsperson, er det mange måter du kan bidra til å gjøre hans gyldne år komfortable og lykkelige. Senior hunder er en glede, og disse søte gamle sjelene fortjener det beste av alt.

Når er en hund ansett som en senior?

Som en generell regel anses en hund som en senior rundt syv. Dette varierer imidlertid litt for hver hund. Den typiske levetiden til en hund sies å være 12 til 15 år. Mindre hunderaser har en tendens til å leve lenger i gjennomsnitt mens store og gigantiske hunderaser har kortere levetid. Derfor kan en liten hund betraktes som en senior med litt eldre alder, som alderen åtte eller ni. En stor rasehund kan bli senior rundt fem eller seks. Noen hunder kan virke som alderen raskere enn andre - dette kan skyldes genetisk bakgrunn og generell helse.

Tegn på aldring

Et av de vanligste tegnene som ble lagt merke til som hunderalder er en samlet "sakte."Eldre hunder har ofte mindre utholdenhet når de trener og kan være sakte å stige ut av sengen. De kan være foreløpige på trapper og mindre entusiastiske om leker, spill eller mat.

Noen eldre hunder vil ha mindre tålmodighet i visse situasjoner, for eksempel rundt aktive barn eller glade hunder. Noen ganger virker eldre hunder forvirret, disorientert eller mindre responsive enn de var i deres ungdom. Eldre hunder kan også ha urin eller fecal ulykker i huset.

Mens alle de ovennevnte tegnene er ofte sett med aldring, er de vanligvis ikke resultatet av den aldring selv, men faktisk symptomer på ulike helseproblemer.

Det er flere Helseproblemer som er vanlig i eldre kjæledyr slik som leddgikt, blindhet eller hørselstap, demens og nyresykdom.

Hvordan hjelpe

Den gode nyheten er at det er flere tilpasninger du kan gjøre i hundens miljø som vil hjelpe i sin overgang til seniorstatus. De fleste av disse krever lite offer fra din side og vil gjøre en positiv forskjell for hunden din.

  • Besøk veterinæren hver sjette måned i stedet for en gang per år for velværeeksamen og helseundersøkelser. Lag et budsjett for å tillate laboratoriearbeid og diagnostisk bildebehandling.
  • Hvis hundens utholdenhet er avtagende eller han har problemer med å komme seg rundt, ta langsommere og kortere turer flere ganger om dagen i stedet for en eller to lange, raske turer. Imidlertid må du ikke stoppe øvelsen eller redusere den - hunden din må fortsatt være aktiv.
  • For hunder som har problemer med å komme seg rundt: Bruk ramper på trapper eller for å komme opp til møbler - legg ned matter med gripede bunner på slank gulv.
  • Få en ortopedisk hundeseng av høy kvalitet. Den ekstra kostnaden er verdt det når du vurderer hvor mye mer behagelig det vil være for hundens eldre, vondt kropp.
  • Tillat hunden tilgang til utendørs for potty pause oftere. Vurder å sette ned papirer eller absorberende pads for ulykker.
  • Mate en høy kvalitet hundemat. Du kan til og med se på en senior hundematformel. Disse har ofte færre kalorier (for å hindre vektøkning), høyere næringsstoffer og noen ganger til og med tilskudd for å støtte en aldrende hund.
  • Hold en logg av hundens helsemessige forhold og medisiner. Legg merke til eventuelle endringer i atferd eller helse og kontakt veterinæren din for hjelp.
  • Vær tålmodig og gi mye ekstra TLC!

Når er det på tide å si farvel?

Dette er et spørsmål som ingen kan virkelig svare på deg. Ikke alle hundene vil gå bort forsiktig i søvnen når tiden er kommet (selv om vi skulle ønske de alle kunne). Fordi du kjenner hunden din bedre enn noen andre, vil du sannsynligvis ha en gutfølelse når slutten nærmer seg.

En generell retningslinje er å se på "gode dager" versus "dårlige dager."Hvis hunden din opplever mer dårlige dager enn gode dager, og veterinæren din kan ikke tilby noen behandlinger, så er tiden nær. Eller, hvis behandlinger for en sykdom er så vanskelig på hunden din at de sårer livskvaliteten, kan det være på tide å vurdere Humane eutanasi. Dette vil være en vanskelig tid som krever mye sjel-søk.

Vet at enhver beslutning du gjør ut av kjærlighet til hunden din, er den riktige avgjørelsen. Hvis det kunne, ville hunden din takke deg for å være sin advokat.

Hvis du mistenker at kjæledyret ditt er syk, ring veterinæren din umiddelbart. For helsemessige spørsmål, kontakt alltid veterinæren din, da de har undersøkt kjæledyret ditt, kjenner kjæledyrets helsehistorie, og kan gjøre de beste anbefalingene for kjæledyret ditt.
Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hvordan bry deg om din eldre hund