Alderdom i hunder

Sovehund

Mye som de fleste mennesker under deres aldringsprosess, senior hunder (og katter) Kan oppleve noen av de samme tegnene på å bli gammel: Graying hår, avtagende syn og hørsel, leddgikt, og generelle helseproblemer. Du bør vite hva du kan forvente og hvordan du hjelper hunden din til å navigere gjennom sine gyldne år.

Hva er alderdom i hunder?

Det er et kjent ordtak som "ett menneskelig år tilsvarer syv hundår."Dette er ikke helt nøyaktig. For eksempel, store raser som Great Danes anses å være eldre på 6 eller 7 år, mens små raser som Toy Poodles ikke er generelt ansett gamle til flere år senere. Noen studier tyder på at mutter og visse raser har en tendens til å overleve andre. Som hovedregel, hvis kjæledyret ditt er 7 år eller eldre, bør du vurdere det å være en mellomliggende hund.

Hvis du vil ha en beregning, går den amerikanske veterinærmedisinsk foreningen av følgende for mellomstore hunder:

  • 15 Menneskelige år er lik det første året av hundelivet.
  • År to for en hund er lik omtrent ni flere år for et menneske.
  • Og etter det ville hvert menneskelig år være omtrent fem år for en hund.

Rådfør deg med veterinæren din for å bestemme det beste helsevesenet for hunden din som den aldre. For mindre rasehunder kan veterinæren velge å vente et par år før du gjør noen geriatrisk overvåking.

Symptomer på aldring

Hver hund, som hvert menneske, er annerledes. En aldrende hund kan oppleve endringer i atferd, pakke ordre dominans problemer, eller til og med aggresjon. Disse sosiale endringene kan komme som et resultat av utadgående tegn på en hunds fremtredende år eller fra helseproblemer som demens, smerte eller faktorer knyttet til forverringssyn eller hørsel. Her er noen generelle fysiske tegn å se på og noen måter å hjelpe hunden til å tilpasse seg overfor toppmoderne.

Slowing ned, leddgikt eller muskel tap

Du kan legge merke til at hunden din har sulket ned noen med aldring. Dette er ikke alltid tilfelle, men se etter subtile endringer i måten hunden din står opp, ligger ned, bruker trapper, og deltar i aktiviteter. Er det noen nøling eller stivhet? Gjør en endring i været (regnfull eller kald) det verre?

Leddgikt er vanlig hos hunder som de alder, spesielt store raser, og kan forekomme i noen ledd, oftest bena, nakke eller ryggraden. Det er mange forskjellige medisiner og terapier tilgjengelig for å lette ubehaget av leddgikt. Du bør ta hunden for å se veterinæren din hvis du merker disse tegnene på å bremse ned.

Mildt tap av muskelmasse kan også oppstå med alderdom, men mer alvorlige endringer er vanligvis forbundet med sykdom. For eksempel er muskelatrofi i hodet eller magen muskler sett med masticatory myositis og Cushings sykdom, henholdsvis, mens tap av muskelmasse i bakbenene kan være forbundet med spinalproblemer.

Hypothyroidisme

En annen potensiell årsak til å bremse ned er hypothyroidisme, en endokrin lidelse som er vanlig hos hunder. Denne tilstanden er lett styrt med et skjoldbrusktilskudd som er foreskrevet av en veterinær.

Graying rundt ansiktet

Noen hunder kan begynne å gå grått i en ung alder, men de fleste vil vise litt grå starter i middelalderen, rundt fem- til seksårig mark. Mest gråter skjer rundt ansiktet, men det kan også vises på brystet eller kroppen.

Redusert hørsel

Er hunden din vanskelig å våkne opp fra søvn eller blir det skremt lett hvis du nærmer deg bakfra? Hørselstap eller døvhet kan være å skylde. Det er ikke mye som kan gjøres for aldersrelatert hørselstap, men en veterinæreksamen skal gjøres for å utelukke andre medisinske problemer, for eksempel en infeksjon eller fremmedlegeme i øret.

Hvis hunden din har hørselstap, ta ekstra forsiktighet for å beskytte den mot farer, for eksempel biler og barn som det ikke kan høre nærmer seg. Hunder lærer og tilpasser seg godt til håndsignaler for kom, opphold, sitte og så videre. Av denne grunn er det en god ide å "krysse-tog" hunden din tidlig i livet for å gjenkjenne grunnleggende håndsignaler.

Overskyet eller blåaktige øyne

Når de alder, viser en hunds øyne ofte en blåaktig, gjennomsiktig tåke i elevområdet. Dette er en normal effekt av aldring, og det medisinske begrepet for det er Lenticular sklerose. Visjon ser ikke ut til å bli påvirket.

Lenticular sklerose bør ikke forveksles med Cataracts, som er hvite og ugjennomsiktig. Akkurat som mennesker, kan en hundes visjon påvirkes av grå stær, og du må konsultere veterinæren din. Som med hørselstap, vær ekstra årvåken når hunden din er rundt biler eller andre farer som det ikke kan se.

Eliminering problemer

Som hunder alder, kan de lide inkontinens eller innendørs tilsmussing, som kan tilskrives deres kropp og deres evne til å "holde den i" eller kognitive problemer eller andre helseproblemer. Gjør en avtale med veterinæren din for å utelukke medisinske grunner for feil eliminering. Vær tålmodig med hunden din, ta den ut oftere, og snakk med veterinæren din om løsninger som kan fungere for hunden din.

Behandling

Som hunden din, jobber du med veterinæren din og planlegger regelmessige kontroller for å diskutere helse og velvære. Veterinæren vil se etter muskel tap, hørselstap, synstap og andre medisinske problemer.

Noen måter å hjelpe hunden din gjennom spesifikke problemer inkluderer Vet-anbefalte medisiner for smertebehandling eller fysiske hjelpemidler som ramper og løftehjelper. Hvis inkontinens er et problem, kan du bruke kassen mer, ansette pads, og til og med bruke doggie bleier.

Forebygging

Hos hunder som i mennesker, kan alderen ikke forebygges, men det er ting en person kan gjøre for at hunden muligens kan senke prosessen eller i det minste gjøre en bedre opplevelse. I tillegg til vanlige veterinærbesøk, er det viktig å holde hundens vekt på et sunt nivå, gi det et næringsrikt kosthold som inneholder alle nødvendige makro- og mikronæringsstoffer (og kosttilskudd om nødvendig), og gi tilstrekkelig muligheter for passende Trening, spilletid, anrikning, sosialisering og kjærlighet.

Hvis du mistenker at kjæledyret ditt er syk, ring veterinæren din umiddelbart. For helsemessige spørsmål, kontakt alltid veterinæren din, da de har undersøkt kjæledyret ditt, kjenner kjæledyrets helsehistorie, og kan gjøre de beste anbefalingene for kjæledyret ditt.
Artikkel Kilder
Spruce-kjæledyrene bruker bare høykvalitetskilder, inkludert peer-reviewed studier, for å støtte fakta i våre artikler. Les vår redaksjonelle prosess for å lære mer om hvordan vi faktisk sjekker og holder innholdet nøyaktig, pålitelig og pålitelig.
  1. Senior Pet Care FAQAmerican Veterinary Medical Association, 2020

  2. Hypothyroidisme hos hunderWashington State University College of Veterinary Medicine, 2020

  3. Døve hunder: lever med hørselstapDrake Center for veterinærpleie, 2020

  4. Lenticular sklerose hos hunder. Kingsbrook Animal Hospital, 2020

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Alderdom i hunder