Aldre og stadier av hundemat

aldre og stadier av hundemat

Akkurat som babyer og eldre krever ernæring som i stor grad er forskjellig fra voksne, krever våre kjære pooches også forskjellige næringsstoffer, avhengig av scenen i livet som de for tiden er i. Bare se på det svimlende arrayet av kjæledyrmat i kjæledyrbutikkhyllene dine. Noen er merket "for valper bare" mens andre er rettet mot eldre hunder. Så er det også såkalt hele livsstadiet kjæledyr mat. Poenget er at forskjellige hundelivsstadier krever forskjellige typer diett som er en refleksjon av de fysiologiske endringene som forekommer i sine kropper på et hvilket som helst gitt livsstadium. Din forståelse av disse aldre og stadier av hundemat kan hjelpe deg med å velge den beste ernæringen for poochen din.

Den rambunctious valpen

Som menneskelige babyer, er det første året av en hunds liv preget av rask vekst og utvikling. Vev og organer fortsetter å danne, utvikle og modnes til voksne nivåer og funksjoner. De lærer også mange ting om deres nye miljø. Din valp er en rambunctious, fri-spirited, og fortsatt untamed furry skapning som vil kreve flere kalorier og flere proteiner for å hjelpe til med å støtte sine energinivåer og henholdsvis vevbyggende krav.

den rambunctious valpen

Den nåværende fôringsanbefalingen er 4 ganger om dagen til de unge valpene når 4 måneder og tre ganger en dag som fôrer til 6 måneder. Kort tid etter, kan de allerede bli matet på en to ganger daglig basis, akkurat som voksne hunder.

Spørsmålet nå er i hvilken alder kan du begynne å vurdere en valp for å være moden nok til at den allerede kan betraktes som en voksenhund? Vel, hvis din pooch er en liten til mellomstore rase, kan du forvente at den skal modnes innen 6 til 12 måneder. Til store hunderaser, Modenhetens alder er hvor som helst mellom 10 og 16 måneder. For virkelig store eller gigantiske hunderaser oppstår forfall innen 2 år.

I tillegg til høyere kalorier og proteiner i deres dietter, trenger valper også mer kalsium, så vel som fosfor i riktig forhold. Vitaminer og andre mineraler samt nutraceuticals som DHA og EPA er også viktige som de kan hjelpe i normal utvikling av sentralnervesystemet, samt immunsystemet.

Du vil kanskje også like: Kalsiumtilskudd for hunder

Mens valper trenger mer kalorier, bør forsiktighet observeres for ikke å overfeed dem som fedme vanligvis har sine røtter i valpeskap. Du vil ikke at valpen din vokser overvektig i voksen alder. Også, noe som gir for mange næringsstoffer til store og gigantiske raser, kan påvirke deres vektbærende ledd, og øke sin følsomhet for felles problemer.

Den mest avgjørende tingen å forstå om valper er at maten du spiser dem, kan spille en viktig rolle i hvordan de vokser opp i voksne og eldre hunder. Dette gjør at du velger valpsmat, enda mer avgjørende.

Hundematguider

Beste valp mat

Den sunne voksen

Den voksne hunden er ganske enkel å mate siden du bare trenger å opprettholde den optimale funksjonen til sine ulike kroppsorgansystemer. De fleste av fôringsvanene til en voksenhund er en overføring fra valpingsmønsteret. Så hvis du har gitt eksepsjonelt høy kalori mat i overordentlig store mengder når poochen din fortsatt er en valp, kan du forvente at din voksne pooch allerede har problemer knyttet til fedme.

På den annen side, hvis du har vært grundig i valpen fôring, vil din voksne hund bare kreve bare nok kalorier for å hjelpe det med å opprettholde sin aktivitetsnivå. Det er her din poochs aktivitetsnivåer vil være av ekstrem betydning. Jo mer aktiv din pooch er jo større er behovet for kalorier. Du kan legge til så mye som 40% mer kalorier til kostholdet hvis poochen din er en veldig aktiv en. Omvendt, hvis poochen din er en sofa potet, så er det ikke nødvendig å legge til flere kalorier i kostholdet enn du burde. Faktisk må du redusere kaloriforbruket med ca 10%.

Også avhengig av helsestatusen til poochen din, kan veterinæren din også kreve nutraceuticals eller vitamin og mineraltilskudd for å bidra til å øke sine næringsbehov. Dette gjelder spesielt for hunderaser som er mer sårbare for visse typer doggie sykdommer enn andre raser. Nå er det på tide å begynne å tenke på å redusere effekten av disse forholdene når pooken din når de gyldne årene.

Hundematguider

Beste tørre hundemat
Beste våt hundemat
Beste kornfrie hundemat: Kjøperens guide
Beste hypoallergenisk hundemat: Kjøperens guide
Beste hundemat for sensitive mage: Kjøperhåndbok
Beste Dog Food Brands

Den gyldne senior hunden

I motsetning til mennesker som allerede er ansett som "eldre" ved å nå den gylnealderen på 60, ​​vil hunder vanligvis ha varierende aldre for at de skal vurderes i deres gyldne år. For eksempel anses små- og mellomstore hunder som "gamle" ved å nå 7 år mens store hunderaser vil kreve 6 år før de kan bli kalt som sådan. For gigantiske raser kommer de eldre årene mye før 5 år.

Relatert innlegg: Beste senior hundemat

Hundematguider

Senior hunder

Plukker den rette hundematen for eldre kan være vanskelig som du må ta hensyn til en eksisterende helsetilstand som de kan ha. Vanligvis vil de imidlertid kreve færre kalorier siden de ikke lenger vil bevege seg så mye; Deres aktivitetsnivåer er vesentlig redusert i forhold til valper og voksne hunder. De vil fortsatt kreve flere proteiner, men for å bidra til å opprettholde styrke og tonicitet i musklene sine. Men siden fordøyelsesfunksjonene også reduseres, er det viktig å velge hundemat som inneholder lett fordøyelige proteiner, slik at de lett kan behandle og lett utnytte proteinene.

Relatert innlegg: Høy protein hundemat

Vær oppmerksom på at et høyt protein diett ikke kan være tilrådelig i pooches som allerede har betydelig reduksjon i deres nyre kapasiteter. Siden nyrene allerede er i en alvorlig kompromittert tilstand, kan filtrering av avfallet biprodukter av proteinmetabolisme plassere unødig stress på nyrene, ytterligere å hasten sin forverring. Som sådan, hvis din eldre hund allerede er i sine avanserte stadier av kronisk nyresykdom, bør det redusere proteininntaket redusere hastigheten på forringelse av nyrefunksjonen. Vær oppmerksom på at vi sa at du reduserer proteininntaket, ikke eliminere det fra din eldre hunds diett.

Å plukke riktig mat for våre hunder, avhenger mye av hvor godt vi forstår hva som skjer med kroppene deres når de blir eldre. I et nøtteskall starter alt med god ernæring i valpyhood, og opprettholder dette gjennom voksen alder, og støtter våre eldre hunder i deres twilight år.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Aldre og stadier av hundemat