Slik beregner du hundår til menneskelige år

Slik beregner du hundår til menneskelige år

Vi ønsker at våre pooches kunne leve for alltid, men som mennesker, vil hunden din alder, men i en raskere hastighet. Så, å trene hundens alder i menneskelige år, er en god måte å forstå nøyaktig hvilket livsstil kjæledyret ditt er på. I årevis er 1: 7-regelen - det er 1 hundsår for hver 7 menneskelige år - har blitt brukt til å alder våre hundens kjæledyr. Men å ta hensyn til hundens størrelse, rase og livsstadier, det viser seg at matte ikke er like greit som det.

Så, hvordan beregner du hundår til menneskelige år? Vi tar en titt på teoriene som virkelig legger opp.

Hvorfor 1: 7 teorien er feil

Mens det fortsatt er mye brukt, er det ene hunden året for hver syv menneskelige årsteori faktisk ikke støttet av vitenskapen. Tenkt å ha startet tilbake på 1950-tallet, det har imidlertid blitt den tradisjonelle måten å trene en hunds menneskelige alder basert på troen på at i gjennomsnitt bor mennesker til 70, mens hunder lever til rundt 10 - dermed 1: 7 teorien.

Som en grov guide har 1: 7-regelen vært nyttig i å fokusere kjæledyrets eiere på det raskere aldringsmønsteret i kjæledyret og hjalp veterinærer for å fremme behovet for å få den rette omsorg for hunder. Og som en enkel matematikkformel er det enkelt og praktisk å trene. Men det er ikke en nøyaktig beregning av hundår til mennesket og gjenspeiler ikke de forskjellige aldrende prisene og forventet levetid hos hunder, på grunn av størrelse, rase, genetikk og livsstadium.

Morsom Chihuahua hund poserer på en strand i solbriller

Hvorfor forstår hundens alder så viktig?

Å vite at hundens alder vil gjøre det mulig for deg å gi dem det aller beste livet du kan, enten de er en ung valp eller en sølv-jowled senior. Og som din pooch vil alder raskere enn vi mennesker, så vet du hvor de er på et hvilket som helst tidspunkt på deres livssyklus, sørger for at du kan gi dem det rette aldersrettede dietten, trening, Medisinsk og generell omsorg for å holde dem sunne og lykkelige.

Mønsteret til hundens aldring

Når det gjelder aldring, er ikke alle hundene like, så å ha en en størrelse passer alle formel er ikke den mest nøyaktige måten å kjenne hundens "menneskelige alder" og levetid. Når du trener hundens mønster av aldring gjennom hele livet, er det viktige faktorer du må ta hensyn til før du prøver å forholde seg til å tilsvare de fleste menneskelige år.

Valper modnes raskere i løpet av sine tidligere år

En av de viktigste faktorene som skjønner Uniform 1: 7-formelen er at hunder faktisk utvikler seg - og så alder - i en raskere hastighet i løpet av de to første årene av livet, enn de gjør på noe annet livsstadium. Hastigheten på hundens utvikling avhenger av DNA-metylering, som er ikke-lineær hos hunder, sammenlignet med mennesker. Og så er det antatt at forholdet til hund og menneskelige år i løpet av det første året av en pups liv er en hundår til 15 menneskelige år (1:15), som faller til rundt ni år (1: 9) som en to-årig gammel. Etter 2 år, deres utviklingsnivåer ute, med hunden til menneskelig årskveld på rundt fire eller fem for hvert av deres påfølgende år. Så, som du kan se, passer disse forholdene ikke med det ensartede mønsteret på 1: 7.

Du vil kanskje også like: Hund DNA-tester

Størrelse teller

I tillegg til tidlig års utvikling, påvirker størrelsen på hunden din også den grad de alder, når det gjelder hund til menneskelige år. Forskere og eksperter utforsker dette, da forskningen ennå ikke fullt ut forklarer hvorfor det er en korrelasjon mellom en hunds kroppsmasse og deres forventede levetid. Store hunder er kjent for å alder i et raskere tempo enn små hunder, med forskere som indikerer at for hver 4.4 pounds av kroppsmasse, en hunds levetid vil bli redusert med rundt en måned. Grunner til dette kan være at jo større hunden, desto mer kan de bli påvirket av aldersrelaterte helseproblemer og sykdommer, samt problemer knyttet til unormal cellevekst. Og bare for å komplisere det videre, mindre hunder som dachshund alder mye raskere i de første årene av livet, sammenlignet med store raser, for eksempel Labrador Retriever, men så sakte ned for å leve lenger.

Din hundens ras spiller en rolle

I tillegg til størrelse, påvirker hunden din også sin levetid, med små og leketøyhunder som vanligvis lever lenger enn store eller gigantiske raser. Så, du kan forvente en liten hund som en Jack Russell ikke å nå sine eldre år til rundt 10 år, mens en gigantisk rase som a Great Dane vil bli ansett som eldre fra rundt syv.

Genetikk og DNA

Forskere har vist at en hunds gener og DNA også vil påvirke deres levetid, med rene raser spesielt, og viser en reduksjon i forventet levetid, jo større rase størrelse.

Slik beregner du mer nøyaktig ditt kjæledyrs alder

I 2019 formulerte en undersøkelse av et forskningsteam på University of California San Diego en ny måte å beregne en hunds alder på, basert på endringene i DNA fra både hunder og mennesker over tid. Prosessen med å bruke DNA-metylering hadde allerede blitt brukt til å studere menneskelig utvikling, gjennom en human epigenetisk klokke. Studien i 2019 så på DNA-sekvensering og metylgruppene i en rekke Labrador-retrievere som dekker en levetid på opptil 16 år, for å sammenligne hundens epigenetiske klokker til mennesker. Resultatet var en ny beregning (ved hjelp av en vitenskapelig kalkulator) for å trene en hunds alder i menneskelige år: 16 x ln (hundens alder) + 31.

Mens du er basert på en enkelt rase, har denne studien og en ny formel fremhevet feilene i den tradisjonelle 1: 7-formelen, som ikke tar hensyn til størrelse, forskjellige livsstiller og rase av den enkelte hunden som hundens alder. Og det har siden ført til etableringen av hunden aldersalderen hunden alder kalkulator diagram som er et enkelt verktøy for å beregne hundens menneskelige alder mer nøyaktig.

Vanlige tegn på aldring hos hunder

Men du trenger ikke alltid en hundalderkalkulator for å kjenne alderen på hunden din i menneskene eller hvor de er i aldringssyklusen. Det er fysiske tegn som vanligvis indikerer hvor kjæledyret ditt er når det gjelder å bli eldre. Og det er disse fysiske ledetrådene som også kan hjelpe deg med å bestemme kjæledyrets nåværende livsstadium:

Deres tenner

Selv om disse vil variere litt fra hund til hund, så vel som hvor godt deres tenner har blitt tatt vare på (eller ikke) a hundens tenner er en utmerket indikator på deres livsstadium som en hundealder. Med syv måneder, vil en valp ha alle sine faste tenner som i to år vil være mindre hvite. Ved 5-10 år vil det være klare tegn på slitasje, så vel som tartaroppbygging og med 10-15 år, deres tenner vil bli slitt, og noen tenner kan godt bli savnet.

Kroppsforhold

Eldre hunder vil ha en tendens til å miste litt muskelmasse, noe som betyr at huden deres er litt løsere. De kan godt være stivere i leddene og vise tegn på leddgikt.

Grå pels

Som med mennesker, er en hund som gårgrå, et sikkert tegn på aldring, som vil starte rundt deres snute, før det gradvis sprer seg til andre områder av ansikt, hode og kropp.

Øyne

Senior hunder er utsatt for aldersrelatert skyiness i øynene, samt dannelsen av Cataracts.

Hvis du er i tvil om hundens alder, spesielt hvis de er redning, vil en tur til veterinæren for en kontroll hjelpe deg med å bestemme deres sannsynlige alder, så vel som eventuelle aldersrelaterte helseproblemer de måtte ha.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Slik beregner du hundår til menneskelige år