Studer på hvordan hunder forstår deres eiers følelser

Vitenskapelige studier viser at hunder forstår følelser

Vitenskapen har bevist hva mange som allerede er mistenkt - at hunder føler følelser akkurat som vi gjør.

Som mange av oss hundeeiere allerede vet, har våre hundekammerater en følelsesmessig forbindelse med oss, og vi ville gå så langt som å si at de forstår oss. Fra å trøste oss når vi er triste for å unngå oss når vi er sint, er hunder følelsesmessig i tråd med oss ​​så langt som våre daglige observasjoner er bekymret.

Den gode nyheten er at vitenskapen endelig har fanget opp til de daglige observasjonene. Forskning i emnet har bevist at hunder føles og forstår følelser på samme måte som mennesker gjør.

Vitenskapelige studier viser at hunder forstår følelser

Vi er allerede klar over at hunder har en tendens til å hente på visse følelsesmessige indikatorer på oss, for eksempel vår oppførsel, feromoner og kroppsspråk. Men nå legger forskning å legge til en annen indikator på listen - våre vokale signaler.

I følge en studie Utført av den komparative etologiske forskningsgruppen, reagerer hundene på stemmer på samme måte som mennesker gjør, spesielt med hensyn til følelsesmessig ladet vokallyder. Hjerneaktiviteten til hunder og mennesker ble målt og sammenlignet med å bruke MRIS.

Både ler og gråt produserte spesifikke svar i hundens hjerner - mye det samme som svarene til mennesker til de samme lyder.

I SLEKT: Forstår hunder menneskers følelser?

11 hunder og 22 personer ble brukt i studien. Hver person og hund lyttet til 200 menneskelige og hunden lyder. Disse lydene var fra en rekke kilder, for eksempel biler, fløyter, miljølyder, whining, gråt, ler og bjeffer. Som det kan forventes, viste menneskelige fag sterkere reaksjoner på menneskelige lyder, og hundemner viste sterkere reaksjoner på hundelyder. Men det viktige funnet var at menneskelige og hundeshjerner lyser opp i de samme områdene som svar på hver lyd.

Denne delen som blir aktivert, er Temporal Pole - Dette er den fremre delen av tinninglappen, som er den delen av hjernen som er ansvarlig for følelser, språk, hørsel, læring og minne.

Forskerne som utfører studien sa at de var overrasket over å finne at disse områdene eksisterer i det hele tatt i hundens hjerner, og at dette er første gang dette har blitt observert i et ikke-primært dyr.

En fascinerende oppdagelse var at stemmeområdene i hjernen til hunder og mennesker er plassert har lignende steder. Dette betyr at disse områdene utviklet seg til hjernen min minst 100 millioner år siden - så i samme alder som når mennesker sist delte en felles forfedre med hunder.

Hunder og mennesker har vært følgesvenner for minst 27.000 (og opptil 40 000) år. Det er en betydelig tid for de to å utvikle seg lignende sosiale og følelsesmessige signaler med hverandre. Fordi mennesker og hjørnetenner bruker lignende hjernemekanismer mens du behandler sosial informasjon, er det ikke vanskelig å forstå hvorfor det eksisterer vellykket vokalkommunikasjon mellom våre to arter.

En annen overraskende faktor var forholdet mellom aktiveringsdelen av hver arts hjerne når du hørte lydene. Ved å høre de samme lydene opplevde hundene nesten halvparten av deres auditive prosesseringssenter som ble aktivert. Av sterk kontrast opplevde mennesker bare om lag 3 prosent av det samme området som ble aktivert.

Så, hver hundelsker vet at hunder kan tilpasse våre følelser, og vi kan huske på deres. Men nå forstår vi vitenskapen bak Hvorfor det er.

Vitenskapelige studier viser at hunder forstår følelser

Studier av hunders hjerner indikerer at de ikke er veldig langt bak mennesker utviklingsmessig. Studier har vist at voksen hunder har intelligens sammenlignbar med et barn 2-3 år gammel.

Når det står nå, ser det ut til at den eneste betydelige forskjellen mellom hundene til hunder og mennesker er tilstedeværelsen av hyoidbenet hos mennesker; Dette er hva som gir oss muligheten til å snakke.

Men å se som hunder har bare vært hos oss i kort tid (30.000 år eller så), er det ikke vanskelig å forestille seg at de bare kan komme snart. Kan du forestille deg dagen da vi kanskje kan ha en full verbal samtale med våre firebente venner?

Les neste: Hundens følelser kan nå dekodes med en hundkrage

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Studer på hvordan hunder forstår deres eiers følelser