Hvordan å oversette fuglens alder til menneskelige år

Budgerigar på fuglene. Budgie

Du kan være kjent med å konvertere en hunds alder fra "hundår" til "menneskelige år" for å forholde seg til en menneskelig levetid. Men den sammenligningen virker ikke så lett for en fuglens levetid. Avhengig av arten, varierer aviære livsforventninger som varierer mye, med store fugler som vanligvis har lengre levetid enn små fugler. Faktisk, de fleste store papegøyearter har levetid som ligner på mennesker eller enda lenger i noen tilfeller. Men for andre fugler må du gjøre en liten matte for å beregne hvor de er i livet.

Pet Bird Lifans

Hastigheten der kroppene i mange store papegøyer alder er bemerkelsesverdig lik den av den gjennomsnittlige personen. Dette betyr at fuglene går inn i sine livsstadier, som middelalder og alderdom, på omtrent samme tid gjør mennesker. Og de utvikler aldersrelaterte helseproblemer, som leddgikt, i samme livsstadier, selv om dette i stor grad avhenger av deres genetikk, kosthold og treningsregime.

Det er ikke så grei å identifisere livsstadiet i mange mindre arter fordi deres levetid er mye kortere. Noen eksempler på disse fuglene som er populære som kjæledyr inkluderer cockatiels, lovebirds, og Quaker Parrots. Disse spesielle artene har en gjennomsnittlig forventet levetid på rundt 20 år med kvalitetspleie.

Den gjennomsnittlige forventet levetid for et menneske er rundt 80 år. Så man kunne si en cockatiel som er 10 år gammel, er faktisk rundt 40 år i "menneskelige år."Det er sant at Cockatiel er middelaldrende på det tidspunktet. Imidlertid vil den slags beregning ikke alltid fungere. Cockatiels når generelt voksen alder på 1 år gammel, men mennesker ville ikke bli vurdert som voksne i 4 år.

Fugler av alle størrelser har en tendens til å nå voksen alder raskere enn mennesker, noe som gir dem en bedre sjanse til å overleve og reprodusere i naturen. Men det er ikke nok forskning for å bestemme nøyaktig hvilken alder en fugl blir middelaldrende og når det er senior. Likevel, som mennesker, kan du forvente omtrent den første tredjedel av en fugls liv for å være vekst i topp voksenliv, neste tredjedel som er vokst med noen få aldersrelaterte problemer, og den endelige tredjedel for å vise aldersrelatert nedgang.

Ta vare på kjæledyrfuglen din for å oppnå et langt liv

Når fuglen din blir eldre, er det viktig å støtte kroppen sin med et sunt kosthold som inkluderer mange grønne greener, andre grønnsaker, Noen frukter, korn, nøtter, frø, og pellets. Du vil kanskje også lære å gjøre hugge For å sikre at det er variasjon i fuglens daglige kosthold. "Chop" bare refererer til en blanding av friske, næringsrike matvarer for fuglen din som du gjør i en stor batch og fryser i måltidsstørrelsesdeler.

Videre, vær oppmerksom på at en All-Seed Diet er vanligvis ikke anbefalt for fugler. Frø er høy i fett og mangelfull i mange vitaminer og mineraler. I tillegg har mange kommersielle frøblandinger ofte usunne tilsetningsstoffer, for eksempel kunstig farging. Fugler som bare spiser frø har ofte fjær som virker kjedelige og sprø. Og mer alvorlige helsekomplikasjoner fra denne dietten, som fettleversykdom, kan oppstå, spesielt når fuglen treffer middelalderen. Noen frø kan være en komponent av et generelt sunt avian diett, men det bør ikke være det eneste du spiser fuglen din hvis du vil maksimere levetiden.

En annen faktor for å holde fuglen din sunn og glad er dens rutine. Planlegg en tidsplan som inkluderer en tilstrekkelig mengde trening, så vel som ca 12 timers uavbrutt søvn hver natt. Fugler som ikke får nok plass og oppmuntring (som leker) for å være fysisk aktiv, har vanligvis kortere levetid, som deres menneskelige kolleger som ikke får nok trening.

Endelig planlegge vanlige velvære sjekker med en Avian Vet for fuglen din. Fange helseproblemer i sine tidlige stadier kan bety livet eller døden for en fugl. I tillegg kan veterinæren din avgjøre om fuglen din begynner å utvikle eventuelle aldersrelaterte problemer, for eksempel felles stivhet. Det er ofte skritt du kan ta for å redusere disse symptomene og utvide fuglens år med kvalitetsliv.

Hvis du mistenker at kjæledyret ditt er syk, ring veterinæren din umiddelbart. For helsemessige spørsmål, kontakt alltid veterinæren din, da de har undersøkt kjæledyret ditt, kjenner kjæledyrets helsehistorie, og kan gjøre de beste anbefalingene for kjæledyret ditt.
Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hvordan å oversette fuglens alder til menneskelige år