Hvor gammel er hunden din i menneskelige år?

Hvit og brunt hundhodet

Å si ett hundsår er lik sju menneskelige år er en veldig forenklet måte å sammenligne en alder av en hund til en av et menneske. Denne utdaterte, men populære beregningen har eksistert siden midten av det 20. århundre. Men dessverre, konvertering av hundår til menneskelige år er ikke så enkelt. Denne syv-menneskelige år-til-en-årig-beregningen er god, men for å hjelpe folk å forstå at hunder alder i en mye raskere enn mennesker gjør. Ved å forstå omtrent hvor gammel en hund er i forhold til et menneske, kan hundeeiere gi den beste omsorgen som er mulig for sine hunder.

Alder og hundestørrelse

Forskjellige størrelser av hunderalder i forskjellige priser, og aginghastigheten øker hvis en hund er større og eldre. Små rasehunder, som for eksempel Chihuahuas, vanligvis alder sakte mens gigantiske rase hunder, som for eksempel Great Danes, vil alder raskere sammenlignet med hunder av andre størrelser. Dette betyr i utgangspunktet at jo større hunden din er når den er fullvokst, jo raskere kroppens alder. Større-rasehunder vanligvis ikke leve så lenge som mindre-til-medium-størrelse hunder, men det er alltid unntak.

Hundalder i menneskelige år
Størrelse på hundenLiten (<20 lbs.)Medium (21-50 lbs.)Stor (51-90 lbs.)Kjempe (>91 lbs.)
Alder av hundenAlder i menneskelige årAlder i menneskelige årAlder i menneskelige årAlder i menneskelige år
118161514
224222019
328283032
432333537
536374042
640424549
744475056
848515564
952566171
1056606678
1160657286
1264697793
1. 3687482101
14727888108
15768393115
168087120123

Valper fra fødsel til seks måneder

Utviklingen av en hund av enhver størrelse under første seks måneder av livet er lik. Øyne og ører vil åpne, baby tenner vil bryte ut, og hunden din vil bli avvendt av sin mor for å spise solid valp mat. Vekstplater på bein vil fortsatt være åpne, noe som betyr at hunden din fortsatt vokser i løpet av denne tiden av livet.

Valper fra seks måneder til tre år gammel

Hunder når sin fullvoksne, voksenhøyde på forskjellige tidspunkter - vanligvis en gang mellom 10 måneder og 18 måneder med mindre personer som når milepælen raskere enn større individer. Vekstplater på bein vil lukke, baby tenner vil falle ut og voksne tenner vil bryte ut, kappeendringer kan oppstå, og valpen din vil bli en voksen hund. Valp mat er vanligvis overført til voksen mat når hunden din har fullført voksende.

Det første året av en hunds liv er ekvivalent med mellom 14 og 18 år for en person, så store endringer oppstår. Ved alder to, kan de fleste hunder anses å være i midten av tjueårene i menneskene.

Hunder fra tre til seks år

Mellom tre og seks år har de fleste hunder i en ganske jevn hastighet uavhengig av størrelse med hvert årsår som tilsvarer omtrent fire hundår. Så en tre år gammel hund er i slutten av tjueårene, en fire år gammel hund er i deres tidlige trettiårene, og en fem år gammel hund er i deres midt til sent på trettiårene.

Hunder er i deres prime for disse få årene. Energinivået kan ha platået i forhold til en valp, men skader er mer vanlige i løpet av denne førsteklasses alder siden de vanligvis er mer aktive enn en eldre hund. De fleste hunder er ganske sunne i løpet av disse årene, men gigantiske hundene kan begynn å handle mer som en senior og ha noen helseproblemer når de nærmer seg fem til seks år.

Senior hunder

Aldersintervallene i en eldre hund vil variere avhengig av hundens størrelse, men eldre hunder anses vanligvis for å være over syv år. Giant hunder kan betraktes som eldre som ung som fem år, skjønt. Starter i en alder av seks, avgjøre hvor gammel hunden din er i mennesker ved å multiplisere sin kronologiske alder med 5.5 Hvis de er en liten rasehund, 6 hvis de er en middels rasehund, 6.5 Hvis de er en stor rasehund, og 7.5 Hvis de er en gigantisk rasehund.

Senior hunder krever mer vanlig helseovervåking sammenlignet med yngre hunder, slik at noen tegn på sykdom kan bli fanget tidlig. Check-ups med veterinæren din kan anbefales hver sjette måned i stedet for årlig på grunn av hvor raskt hunder alder.

Hva du kan forvente når hunden din begynner å bli gammel

Geriatriske hunder

Når en hund når to siffer, kan det bli klassifisert som geriatrisk, men mindre hunder kan ikke nå denne klassifiseringen til de når 14 år siden de har en tendens til å leve lenger enn større raser. Det er ikke så vanlig å ha en gigantisk hund som bor i de to siffer som det er en liten hund.

Geriatriske hunder av enhver størrelse er utsatt for å utvikle mange forskjellige aldersrelaterte forhold. Akkurat som hos mennesker, kan problemer med å gå og hoppe være resultatet av leddgikt og forskjellige organer kan ikke fungere godt og kreve medisinsk støtte. På et minimum bør kontrollene med veterinæren din gjøres hver sjette måned, men oftere kan være å foretrekke.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hvor gammel er hunden din i menneskelige år?