10 Tips for å ta vare på en senior hund

Glad senior blandet rasehund i bandana smilende på gresset

Å se din Hunden Reach Soverihood er en velsignelse, selv om det kan være vanskelig å være vitne til at de begynner å senke litt.

Når hunden din offisielt når senior status, vil det avhenge av deres størrelse. Store rasehunder betraktes som eldre rundt syv eller åtte, mens mellomstore og små rasehunder blir eldre senere, rundt 10 eller 11 år.

Selvfølgelig, bare fordi hunden din treffer en viss alder, betyr ikke at deres helse vil begynne å gå nedoverbakke over natten. Med hunder, som med folk, er aldring ofte en langsom og gradvis prosess som begynner med subtile fysiske og atferdsmessige endringer. Ved å ta vare på seniorhunden din riktig fra begynnelsen, kan du bidra til å håndtere denne prosessen - og sørge for at puppen din fortsetter å leve sitt beste liv, uavhengig av alder.

Her er noen måter å ta vare på din aldrende hund og holde dem sunne og glade som de står overfor noen av utfordringene som følger med å være senior.

1. Sette opp semi-årlige veterinærbesøk

Nå er det en god ide å øke hundens velværeeksamen fra en gang i året til to ganger i året. Denne anbefalingen kommer fra America Animal Hospital Association (Aaha), som Notater Det vil si at det vil bidra til å etablere baseliner for kjæledyrets helse og sikre at "klinisk stille helse abnormaliteter" blir fanget raskere enn senere.

2. Hold deg til et sunt kosthold

Det er definitivt fristende å begynne å hengive kjæledyret ditt mer i sin gamle (ER) alder, men det er faktisk viktigere enn noensinne å holde dietten sin sunne og balansert. For mye fett eller bearbeidet mat på dette stadiet i livet kan føre til betennelse og vektøkning, som begge kan redusere hundens livskvalitet.

De 9 beste matene for eldre hunder i 2021

3. Introdusere kosttilskudd

I tillegg til å opprettholde det samme næringsrike kostholdet er de vant til, snakk med veterinæren din om å introdusere visse kosttilskudd, som fiskeolje (bra for bein, ledd, hud og frakk), glukosamin (bra for ledd), og / eller probiotika (bra for fordøyelsessystemet). Med vanlig forbruk over tid kan kosttilskudd som disse være i stand til å gjøre en stor forskjell i hundens helse, og de kan ofte bare legges til sine vanlige måltider.

4. Hold øye med subtile tegn på ubehag

Hunder kan ikke snakke, så det er vår jobb som deres omsorgspersoner å passe på tegn de kan være i nød. Noen ting å se etter inkluderer limping, Vanskeligheter med å bytte posisjon, vanskeligheter med å klatre trapper eller hoppe, og ligge når du spiser eller drikker - som alle tyder på at valpen din trenger et besøk til veterinæren.

5. Overvåk (og bland opp) hundens aktivitetsnivåer

Bare fordi hunden din er senior betyr ikke at spilletid og turer kommer til et stopp. Det betyr imidlertid at de kanskje trenger litt mer oppmuntring til å være aktiv. Følg ledelsen når det gjelder lengden på aktivitetene og ikke tvinge dem til å overdrive det. Du kan også prøve noen nye aktiviteter. Svømming, For eksempel, er flott for vektstyring og hundens ledd.

6. Spill noen hjernespill

Mental trening er like viktig som fysisk trening for hundens velvære. Bidra til å holde hjernen skarp med stimulerende aktiviteter som puslespill leker, skjul og søk, og behandle "scavenger hunter" rundt huset. Disse treningsøktene for sinnet er nøkkelen til å holde hunden din i toppkognitiv form, og som en bonus er de mye moro for dere begge.

7. Gå for eventyr

Kvalitetstid med hunden din blir enda viktigere når de blir eldre. Få mest mulig ut av hvert øyeblikk sammen - og gi dem alle nye lyder, severdigheter og lukter å utforske ved å engasjere seg i vanlige eventyr sammen. Hopp i bilen og sjekk ut en nærliggende skogreservat, strand eller park som du vanligvis ikke besøker for en morsom utflukt som vil lyse opp begge dagene dine.

8. Legg til i flere grooming økter

Når hunden din blir eldre, kan de ha en tøffere tid som grooming seg selv. Hjelp å plukke opp slakk med mer hjemme grooming økter, inkludert mange børster. Hvis hunden din opplever inkontinens, sørg for å planlegge i flere bad, også. Ikke bare vil dette tillate deg å holde hunden din og se og føle sitt beste, det vil også gi deg muligheten til å sjekke om det nye klumper, støt, eller områder av irritasjon.

9. Ikke forsøm tannpleie

Mens vi er på temaet grooming, er det viktig at du tar ekstra forsiktighet med hundens muntlige omsorg, også. Aldringshunder har økt risiko for ting som tannkjøttsykdom og sprukne tenner, som er smertefulle, alvorlige forhold som krever veterinær oppmerksomhet.

Start børsting av hundens tenner regelmessig med en fingerbørste og hundevennlig tannkrem, ved hjelp av milde sirkulære bevegelser og plassere fingeren i en 45 graders vinkel for å skrubbe på tannkjøttlinjen. Og hvis du legger merke til blødning, hevelse eller tegn på smerte, planlegg en avtale med veterinæren.

De 8 beste hundens tannbørster på 2021

10. Gjør noen hjem oppdateringer

Akkurat som du valpesikkert ditt hjem for alle disse årene siden, er det nå på tide å optimalisere ditt oppholdsrom for din eldre hunds behov. Noen ideer inkluderer bytte ut sin gamle seng for en Ortopedisk og / eller oppvarmet alternativ, sette opp noen kjæledyr trapper ved siden av deres favoritt biter av møbler, og plassere tepper på glatte overflater som fliser og tre. Målet er å holde hunden din så trygg og komfortabel som mulig, og for å hjelpe dem med å opprettholde noe av deres uavhengighet, selv når de senker.

Det er uunngåelig at hundens behov vil utvikle seg som de alder. Vær oppmerksom på og vær sikker på å vise dem hele kjærligheten de fortjener. Tilbringe tid sammen - og være takknemlig for hvert øyeblikk - er den beste måten å nyte hundens eldre år.

Hvis du mistenker at kjæledyret ditt er syk, ring veterinæren din umiddelbart. For helsemessige spørsmål, kontakt alltid veterinæren din, da de har undersøkt kjæledyret ditt, kjenner kjæledyrets helsehistorie, og kan gjøre de beste anbefalingene for kjæledyret ditt.
Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » 10 Tips for å ta vare på en senior hund