Vanlige klumper og støt på kjæledyr

Veterinær gjør en kontroll på en Corgi i klinikken

Kjæledyr kan utvikle klumper og støt på praktisk talt noen del av kroppen, og mens noen er definitivt grunn til bekymring, kan andre være rent en kosmetisk forandring. Det er nyttig for en kjæledyrseier å vite de forskjellige typer hudklumper de kan se og hvordan de blir behandlet. På denne måten kan de bedre hjelpe sine kjæledyr til å få veterinærpleie de trenger når det er nødvendig.

01 av 04

Også referert til som adipose tumorer og lipomas, fett tumorer er ekstremt vanlige i mange kjæledyr, spesielt hunder. Disse klumper er ofte beskrevet som myke og bevegelige og er like under huden, men bør ikke være sårdannet eller oser. De er godartede støt, slik at de ikke vanligvis er årsak til bekymring. De kan vokse ganske store og vises nesten hvor som helst. Med mindre de gjør det vanskelig for kjæledyret ditt å gå eller løpe normalt, er disse klumper under huden ikke-kreft, og derfor kan veterinæren ikke anse dem som er nødvendige for å bli fjernet.

For å definitivt diagnostisere kjæledyret ditt med en lipom og sørg for at det ikke er en annen type bump, kan en prøve av klumpen bli tatt av veterinæren din med en nål. Dette krever vanligvis ikke sedering, men hvis en biopsi må oppnås, må kjæledyret ditt bli sedert eller bedøvet. Kirurgi for å fjerne klumpen kan anbefales hvis de diagnostiske testene er ufattelige, eller hvis klumpen kommer i veien for kjæledyrets normale bevegelser.

  • 02 av 04

    Histiocytomer og mastcelletumorer ser veldig like ut, men forårsaker forskjellige nivåer av bekymring. Begge disse typer klumper er på hudoverflaten og beskrives ofte som rød, hevet og sirkulær. De vises ofte på bena, men kan også komme opp på andre deler av kroppen, også. Disse klumper bør ikke presses i tilfelle de er mastceller, en kreftformet type vekst som kan spre seg.

    For å avgjøre om kjæledyret ditt har en histiocytom eller en mastcelletumor, kan du enten vente og se om den går bort eller har det kirurgisk fjernet av veterinæren din og sendt til et laboratorium. Venter kan være farlig hvis det er en mastcelle, da dette gir det tid til å vokse og spre seg, men hvis det er en histiocytom, vil den forsvinne over tid. Hvis det er en mastcelle, vil laboratoriet tildele det en klasse og angi om alle cellene ble fjernet under operasjonen eller ikke. Klasse i mastceller er godartede og typisk kirurgi er kurativ, men klasse II og III mastcelletumorer kan spre seg. Laboratorieapporten vil avgjøre hva de neste trinnene for kjæledyret ditt er hvis det har en mastcelletumor, men en annen operasjon og kjemoterapi kan anbefales.

  • 03 av 04

    Adenomas

    Perianal kjertel adenomer er noen de vanligste typer adenomer i kjæledyr og forekommer rundt analåpningen. De kan også kalles omkrets adenomer eller hepatoid adenomer og er godartede klumper. Perianal kjertel adenomer er vanligvis sakte voksende og på overflaten av huden ved siden av anusen. Kirurgi kan eller ikke anbefales, avhengig av hvor nær de er til anus og om de regelmessig bløder eller ikke blir smittet.

    Sebaceous kjertel adenomer er også nesten alltid gunstige og vises som vorte-lignende strukturer eller Skinetiketter på en kjæledyrs kropp. Disse er svært vanlige og krever vanligvis ikke kirurgi, men blir noen ganger fjernet hvis de regelmessig bløder eller kommer i veien for grooming. Cryosurgery kan benyttes for disse små adenomene som resulterer i å fryse vorten og deretter tillate det å falle av hjemme når vevet dør.

  • 04 av 04

    Sarcomas og karcinomer

    Kreftvekst er mest angående typer klumper og støt. Det finnes flere forskjellige typer sarkomer og karsinomer, men de er alle ondartede og alle anses å være kreftfremkallende. Basal Cell Carcinomas (for ikke å være forvirret med ikke-karsinom Basal celletumorer), fibrosarcomas, sebaceous kjertel adenomarcinomas (ikke forveksles med godartet sebaceous kjertel adenomer), squamous cell carcinomer og andre er alvorlige klumper og støt sett på kjæledyr. Disse klumper vil typisk bli kirurgisk fjernet og kjemoterapi kan anbefales.

  • Mange andre typer klumper og støt, inkludert forskjellige cyster, abscesses, Papillomas, melanomer, og mer kan også forekomme på kjæledyr. På grunn av de mange typer vekst som kan vises, er det alltid best å få kjæledyret ditt sjekket ut av en veterinær for å avgjøre hvilken type klump som er tilstede. Ikke alle klumper er dårlige nyheter, men du bør sørge for at saken før du antar at en klump kan ignoreres.

    Hvis du mistenker at kjæledyret ditt er syk, ring veterinæren din umiddelbart. For helsemessige spørsmål, kontakt alltid veterinæren din, da de har undersøkt kjæledyret ditt, kjenner kjæledyrets helsehistorie, og kan gjøre de beste anbefalingene for kjæledyret ditt.
    Del det i det sosiale nettverket:

    Løp
    » » Vanlige klumper og støt på kjæledyr