Hva er hudetiketter på hunder?

En alderstikk-russell liggende på et teppe

Akkurat som mennesker, kan hunder få hudetiketter på ulike deler av kroppen. Den gode nyheten er at de fleste hudkoder er ingenting å bekymre seg for. Imidlertid kan noen vokse store og bli et problem. Som en hund eier, er det viktig å forstå hva en hud tag er og hvordan å fortelle forskjellen mellom hudetiketter og andre typer vekst.

Hva er en hundeskinn tag?

En hudkode er en kjøttfull hud vekst som kan vises hvor som helst på en hunds kropp. De fleste hudkoder er sammensatt av kollagen og blodårene dekket av huden. De ser ofte ut som myke, litt hevede, hudfarvede støt. Noen er pedunculated, noe som betyr at de dingle fra en stilk. Noen hudkoder begynner å være små og vokse større over tid mens andre forblir uendret. De er vanligvis ikke-smertefulle og godartede (ikke-kreftformige). En godartet hudmerke på en hund er vanligvis bare en bekymring hvis det er på et sted som plager hunden.

Den faktiske årsaken til hudkoder i hunder er ikke kjent, men det er flere teorier der ute. Friksjon kan spille en rolle i utviklingen av hudetiketter, så du kan finne dem i hudfolder og krammer i kroppen. Imidlertid kan disse vekstene finnes hvor som helst på huden.

Er det virkelig en hudkode?

Hvis du tror du har funnet en hudkode på hunden din, bør du først ta en nærmere titt. Andre ting kan se ut som hudetiketter først.

Flått

Du tror kanskje du har funnet en Tick ​​på hunden din og forsøk å trekke det ut, bare for å finne en ulykkelig reaksjon fra hunden din. Ta en nærmere titt før du prøver å fjerne det som ser ut som et kryss. Tugging på en hud tag vil være smertefullt for hunden din og kan forårsake irritasjon i hudmerket og området rundt det.

Brystvorter

Husk at alle pattedyr har brystvorter og hunder er ikke noe unntak. Selv mannlige hunder har små brystvorter på abdomenene som ser ganske ut som hudkoder. Hvis du finner en bump på hundens mage eller bryst, se på den andre siden for en matchende. Hunder har vanligvis åtte til 10 brystvorter som løper langs magen på hver side. Dette bør ikke bekymre deg så lenge området ser ut som de andre niplene og ingen virker irritert.

Vorter

Noen hunder får godartede virale vorter kalt papillomas. Disse er forårsaket av et generelt ufarlig, men smittsomt virus. Papillomas kan spre seg fra hund til hund, men kan ikke spre seg til mennesker eller andre dyr. De fleste vil falme over tid, men kan returnere periodisk i forskjellige områder. Hos hunder oppstår papillomer ofte rundt munnen, men kan bli funnet i andre områder.

Hud tumorer

Ondartet (kreft) Hudveksten kan vises i mange forskjellige former, hvorav noen kan se ut som hudkoder. Aldri anta at en hudvekst er rett og slett en godartet hudkode. Overvåk området for endringer i form, størrelse og farge. Enhver ny vekst på hunden din bør undersøkes av en veterinær, spesielt hvis den begynner å plage hunden din eller endrer seg på noen måte.

Behandling av hudetiketter hos hunder

Hudetiketter er ofte ufarlige og krever ikke medisinsk behandling. Imidlertid kan de lett bli irritert hvis de gni mot en krage, sele eller en annen del av kroppen. Noen hunder vil slikke eller tygge området der en hudkode er tilstede, noe som fører til irritasjon.

Hvis du finner en vekst på hunden din som ser ut som en hud-tag, må du overvåke den tett. Legg merke til sin størrelse, form og farge. Sjekk området ofte for endringer. Hvis hudkoden ikke endres og hunden din ikke utviser tegn på sykdom, Det kan nok vente på din neste årlige eller biannuelle Rutinemessig velværeeksamen (Ikke glem å ta det opp med veterinæren din på dette besøket). Hvis du merker eventuelle endringer i hudmerket, Kontakt din veterinær for råd og å planlegge en undersøkelse.

Under avtalen din vil veterinæren vurdere hundens historie og utføre en fysisk undersøkelse. Veterinæren vil nøye inspisere veksten og bestemme neste trinn. Din veterinær kan anbefale å fjerne hudkoder hvis de forårsaker problemer eller har en sannsynlighet for å bli problematisk.

Små, ikke-smertefulle vekst kan noen ganger fjernes med lokalbedøvelse (numbing området og fjerne veksten mens hunden er våken). Veterinæren din kan bare fjerne veksten ved å snipping eller fryse den av. En laser eller elektrocautering kan brukes til denne prosessen.

Større vekst eller vekst i følsomme områder vil kreve sedering eller generell anestesi for fjerning. Hvis hunden din har en annen prosedyre som krever sedering eller anestesi, vil veterinæren din ta av hudkodene mens hunden din er under bare for å kvitte seg med dem før de har en sjanse til å vokse og forårsake problemer. Etter operasjonen kan området ha masker som må fjernes. Pass på å holde området rent og tørt mens det helbreder. Ta kontakt med veterinæren din hvis den ser irritert eller er oozing.

Når det er fjernet, kan massen sendes til en veterinær patolog for å analysere cellene den inneholder. Histopatologi kan avgjøre om massen er godartet eller ondartet. Det kan også avsløre om veksten er viral eller bakteriell.

Ikke prøv å fjerne en hudkode fra hunden din selv. Du kan være komfortabel å fjerne dine egne hudetiketter hjemme, men prøver å gjøre dette til hunden din er en dårlig ide. Din hund vil være i smerte og kan bite i selvforsvar. Du kan ikke være i stand til å fjerne hele greia og finne ut at du har mer problemer enn du startet med. I tillegg kan området bli irritert eller til og med smittet.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hva er hudetiketter på hunder?