Hemangioma hos hunder: hva er det og hva jeg skal gjøre med det?

Som en hund eier, har du sikkert sett en merkelig klump, blister eller hudendring på poochen din på et tidspunkt. Siden vi bryr oss mye om våre kjæledyr, er vi ofte tilbøyelige til å anta det verste fallet, men oftere enn ikke, de små hudabnormaliteter er godartede og ikke farlige.

En av disse rare massene noen ganger funnet på hunder er hemangioma. Mens det kan se ganske skremmende, er det faktisk herdbart uten varige konsekvenser, og det er veldig enkelt å fjerne. Det betyr ikke at hvis du ser noe ut-av-det-vanlig på hundens hud, bør du avvise det. Når du er i tvil, spør alltid veterinæren din for en mening og følg deres råd.

Hemangioma er veldig bredt spredt i en hunds verden. På grunn av utseendet kan det føre til mye bekymring for hundens eiere, men vær ikke redd. La oss se hva det er, hvordan det kan forebygges og behandles.

Hva er hemangioma hos hunder?

Hva er hemangioma hos hunder

Hemangioma er en liten gruppering av blodkar skapt av godartet neoplasma. Det ser ut som en blister fordi den er laget av endotelceller som også skaper blodkar. Men noen veterinærer og forskere er uenige med denne forklaringen og definerer den som en vaskulær misdannelse.

Ikke alle hundene har de samme sjansene for å utvikle hemangioma. Raser som har en lettere hudfarge og tynnere hud, har større sannsynlighet for å få det. Også hundene er mer utsatt for hemangiom i de senere stadiene av livet, etter middelalderen. Derfor, hvis du har en hund som passer inn i denne kategoriseringen, betaler du ytterligere oppmerksomhet til de nye klumper som vises på hundens hud.

Hvordan ser det ut?

Hemangiom kan se ut som en liten klump på hundens hud eller en nesten flat hudfarging. Det kan være av forskjellige farger som rosa, rød eller svart. Det er av rund form, og du kan vanligvis finne den på deler av kroppen med mindre hår som mage og ben.

Dette er hva det kan se ut i nærheten:

Hemangioma hos hunder

Den delen av huden som er berørt av hemangioma, er mer utsatt for infeksjoner og irritasjoner.

Hvor alvorlig er det?

Basert på definisjonen av denne sykdommen, kan vi konkludere med at det ikke er spesielt alvorlig. Men mange hundeeiere som har lest mye om denne huddeformiteten og så bilder av det blir bekymret hvis de ser noe lignende på hunden deres.

Dette skyldes at Hemangioma ser mye ut som hemangiosarcoma som er veldig annerledes. Hemangiosarcoma er faktisk en ondartet tumor som er uhelbredelig og påvirker celler som linje blodkar. Vets er enige om at hemangiosarcoma er "de mest utfordrende og mystiske sykdommene som oppstår i veterinærpraksis". Hemangioma er ikke det og ikke i nærheten som farlig.

Forskjellen mellom hemangiom og hemangiosarcoma er at tidligere har effekter bare på overflaten, mens den sistnevnte lignende hudmasse vises på hudoverflaten, men bare etter kreft har påvirket interne deler av hunden, og det er for sent å bli kurert.

Husk at, som skremmende som dette høres, viser statistikken at Hemangioma er langt mer utbredt enn Hemangiosarcoma. Hvis du ser en klump eller hudfarging på din pooch som ser slik ut, er oddsen til din fordel, men du trenger fortsatt å få hunden til veterinæren for å være sikker på.

Hvordan hindre det?

Mange veterinetter insisterer på at det ikke er noen foreskrevet forebygging fra hemangioma. På den annen side anbefales det ofte å la hunden din i huset i vår og sommer i de heteste periodene av dagen. Hvis hunden din er vanligvis utenfor hele tiden, kan du sette ham i en nyanse.

Hvis hunden din er en av dem som liker å sole seg på ryggen og utsette magen til solen, sørg for at han gjør det i et kjøligere sted. Du kan til og med prøve en doggy solskjerm som kan eller ikke kan bidra til å forhindre det.

Den beste forebyggingen er, som i mange andre tilfeller, kontakter veterinæren i tide. Når vi er redd for hunden vår, vil vi at den merkelige klumpen skal gå bort på egenhånd, noe som ikke er mulig i dette tilfellet. Hemangioma vil ikke bare forsvinne hvis vi gir det nok tid. Hvis du merker noe som passer inn i disse symptomene, spør veterinæren for råd og la ham fortelle deg at du bare kan la det gå.

Hvordan behandle hemangioma hos hunder?

For det første må veterinæren gjøre en biopsi for å fastslå om klumpen er godartet eller ondartet.

Behandlingen for hemangiom er svært effektiv og med svært positive spådommer. Hemangioma blir fjernet kirurgisk. Din hund vil være under lokalbedøvelse under biopsien og påfølgende fjerning, og vil ikke være i smerte.

Selv om Hemangioma Reoccurs i de senere stadiene av livet, er det svært sjelden på stedene der det ble først fjernet.

Sammendrag

Hemangioma i hunderguide - hva er det og hva du skal gjøre med detHemangioma er en godartet hudklump eller fargestoffer laget av cellene som skaper blodkar. Det betyr ikke at hver klump du ser på hunden din faller under denne kategorien, men hvis du ser noe merkelig på hundens hud, gjør det vane å sjekke med en veterinær.

Mens mange mennesker ignorerer misdannelser på sine hunder, bekymrer andre for mye. På grunn av likheten til en alvorlig kreft hemangiosarcoma, kan hemangioma forårsake unødvendig stress for hunden eieren.

Husk at sjansene er at det ikke er noe alvorlig. Ta hunden din for en kontroll og hvis den er hemangiom, vil hunden din bli kurert raskt.

Les neste: 9 måter å forbedre hundens hud og jakkehelse

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hemangioma hos hunder: hva er det og hva jeg skal gjøre med det?