Histiocytom hos hunder

hunden ser trist

Du er avslappende hjemme med hunden din, og du føler deg en hevet, hårløs, rød vekst som synes å ha dukket opp ut av ingensteds. Å se en klump på hunden din er aldri en god ting og kan være alarmerende. Men nå som du har nevnt det, kan du la veterinæren din vite.

Mange eiere av unge voksne hunder kan finne en liten, hårløs, rød klump på hunden deres som ikke var der dagen før. Dette er veldig karakteristisk for en vanlig vekst kalt en histiocytom. Til tross for å se "sint" og noen ganger selv sår, er disse typer vekst vanligvis ikke-smertefulle og vanligvis gå ubemerket av kjæledyret.

Hva er en histiocytom?

En histiocytom er en type godartet, eller ikke-kreft, vekst som vanligvis settes i unge hunder. De presenterer klassisk som små, hårløse, hevede røde klumper som tilsynelatende kommer opp ut av ingensteds. De stammer fra de langehans-cellene (også kalt histiocytter), som er en del av en hundens immunsystem for å beskytte mot utenlandske "invaders" på huden som pollen, bakterier, etc. Det er ikke uvanlig at de skal løse på egen hånd. Histiocytomas kan forekomme i enhver hundeslag, men noen raser som de er mer vanlig sett i inkludere boksere, Bulldogs, og flate belagte retrievere.

Tegn på histiocytomer hos hunder

Histiocytomas forekommer oftest hos hunder tre år og yngre. De blir hevet og vanligvis glatt, noe som gir dem et knapp-lignende utseende. De presenterer vanligvis på hode, nakke, ører eller lemmer av en hund, men kan virke andre steder. De har også en tendens til å være mindre enn 2.5 cm i diameter.

Er histiocytomas kreft?

Mens histiocytomer selv er ikke-kreft, på et mikroskopisk nivå, tilhører de en bredere klassifisering av vekst som kalles runde celletumorer. Histiocytomas er ikke en farlig type vekst for hunden din å få, men det er noen varianter av runde celletumorer som er ondartede (kreft). Som med enhver ny vekst eller klump finner du på hunden din, en tur til veterinæren for å få den sjekket over, er nødvendig for å sikre at det ikke er noe mer alvorlig.

Hvordan diagnostisere en histiocytom

Hvis hunden din plutselig utvikler en klump eller du mistenker at hunden din kan ha en histiocytom, er det viktig å se en veterinær.

Din veterinær vil starte med å utføre en grundig eksamen og få en historie på hunden din.

Som med alle vekst, gjøres endelige diagnoser av typen vekst, ved å se på cellene mikroskopisk. Dette oppnås enten ved kirurgisk å fjerne veksten og biopsying den eller utføre noe som kalles en fin nål aspirat, eller fna. En fna utføres ved å samle celler fra veksten på en nål og deretter overføre dem til et lysbilde for å se på under mikroskopet. Det er minimalt invasivt og kan gjøres samme dag som din første eksamen for veksten. Hvis veksten er lokalisert i et område som vil gjøre aspirering eller biopsying vanskelig og det er en høy mistanke om en histiocytom, kan veterinæren din velge å vente på å utføre noen diagnostikk og se klumpen i stedet for å se om de løser seg selv.

Behandling

Når veterinæren din har definitivt diagnostisert hundens nye klump som en histiocytom, kan de da diskutere med deg fjerningsalternativer. Vetten din kan velge å vente og se hva veksten gjør i de neste månedene. Hvis det etter tre måneder er det fortsatt der, kan veterinæren din anbefale kirurgisk fjerning. Hvis hundens histiocytom er liten, og hvis veterinærkontoret ditt har muligheten, kan veterinæren velge å fjerne hundens histiocytom gjennom kryosurgery. Dette innebærer en lokal bedøvelse til området og fryser veksten av. Hvis hundens histiocytom er i større størrelse, kan kryosurgery være mindre av et alternativ, og hunden din må kanskje ha det kirurgisk fjernet med en skalpell og sutur.

Hvordan bryr seg om en hund med en histiocytom

Selv om disse typer vekst er sjelden smertefulle eller irriterende for en hund, er det viktig å hindre at de slikker, tygger eller skraper på det som det kan ytterligere irritere det og skape sekundære infeksjoner.

Hvis hunden din har en histiocytom kirurgisk fjernet, som med all post-kirurgisk omsorg, er det av største betydning å forhindre at hunden slikker, tygger eller skraper på snittet for å hindre at han / hun åpner inn i snittet og / eller åpner skaper en sekundær infeksjon. Din veterinær vil gi spesifikke instruksjoner etter operasjon for å holde snittet rent. Hvis du merker noen signifikant rødhet, hevelse, manglende masker, eller hvis snittet føles varmere enn det omkringliggende vevet, må du umiddelbart varsle veterinæren din.

Gjør histiocytomer noen risiko for mennesker eller andre kjæledyr?

Histiocytomas er ikke smittsomme og kan ikke spres gjennom huden til hudkontakt. De utgjør ingen trussel mot noen mennesker eller andre dyr som hunden din kan komme i kontakt med.

Hvis du mistenker at hunden din har en histiocytom, er det best å planlegge en eksamen med veterinæren din slik at de kan gi deg en diagnose og en behandlingsplan som passer best for deg og hunden din.

Epulides hos hunder er vanlige munntumorer
Hvis du mistenker at kjæledyret ditt er syk, ring veterinæren din umiddelbart. For helsemessige spørsmål, kontakt alltid veterinæren din, da de har undersøkt kjæledyret ditt, kjenner kjæledyrets helsehistorie, og kan gjøre de beste anbefalingene for kjæledyret ditt.
Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Histiocytom hos hunder