Hudkreft hos hunder

liten hund i solen

Til tross for at hunder vanligvis er dekket i pels, kan de fortsatt utvikle hudkreft. Mens det kan være en faktor, er soleksponering ikke den eneste årsaken til huden Kreft hos hunder. Noen få forskjellige former for hudkreft kan dessverre påvirke hunder, og det er viktig for hundeeiere å gjenkjenne de potensielle tegnene på sykdommen for å behandle det så raskt som mulig.

Hva er hudkreft hos hunder?

Kreft utvikler seg når unormale celler replikerer på en ukontrollert måte. Disse unormale cellene vokser og noen ganger danner svulster i en hunds hud. Disse tumorer kan spre seg til fjerne deler av kroppen (metastasize), og noen former for hudkreft kan være dødelig, og derfor er det så viktig å identifisere og behandle dem så snart de er funnet.

Tegn på hudkreft hos hunder

  • En klump i eller på huden
  • En blødning eller oseområde på huden
  • Et misfarget område på huden
  • Områder av huden som er tykkere eller har en unormal tekstur eller utseende
  • Hunden for å kløe eller licker på ett område på huden

Det mest åpenbare tegn på at en hund kan ha hudkreft, er en klump eller vekst på huden. Små klumper kan ikke være så lett sett som større klumper, spesielt hvis de er på en furry del av en hund. Men ikke alle klumper er kreft på hunder. En veterinær eksamen er nødvendig for å avgjøre om en bestemt klump er et problem eller ikke.

Noen ganger vil kreftmasser eller hudlesjoner bløde eller ose og ikke helbrede som et typisk sår ville. Disse delene av huden kan ha denne vanskeligheten helbredelse fordi de er fylt med kreftceller. Kreftområder kan også være smertefulle eller kløende til en hund, noe som kan føre til at det slikker eller kløe på dette området for mye, noe som forårsaker mer traumer og påfølgende blødning. På andre tidspunkter kan et område med krefthud være misfarget, fortykket eller flakket.

Typer hudkreft hos hunder

Det er mange typer hudkreft hos hunder. Noen av de vanligste typene inkluderer:

  • Squamous Cell Carcinoma: Denne typen kreft kan skyldes soleksponering, men det kan være et resultat av andre årsaker som ikke forstår fullt ut av forskere. Squamous cellekarcinomer kan spre seg til det omkringliggende vevet, men invaderer vanligvis ikke lymfeknuter eller indre organer.
  • Ondartet melanom: Denne typen kreft innebærer melanocyttene i huden som er ansvarlig for å skape pigmentet eller fargede områder. Disse svulstene oppstår vanligvis på deler av en hunds kropp som ikke har pels og kan være en rekke farger. Ondartet melanom kan spre seg veldig raskt til andre deler av kroppen, inkludert indre organer.
  • Melanocytomas: Også en type melanom, disse svulstene er godartede, noe som betyr at de ikke sprer seg. Melanocytomas forekommer vanligvis på furry deler av en hunds kropp.
  • Mastcelletumorer: Den vanligste diagnostiserte typen ondartet hudkreft hos hunder, mastcelletumorer (MCT) består av mastceller. MCTS kan ha en rekke utseende. Det er varierende karakterer av mastcelletumorer som har forskjellige risikonivåer til en hund. Nedre karakterer av mastcelletumorer er ikke så angående som høyere karakterer som er aggressive og spredt i kroppen.
  • Grad 1 mastcelletumor: Dette regnes som en lav-grade mastcelletumor, og hvis hele svulsten blir kirurgisk fjernet, er det ofte herdbart herdbart.
  • Grad 2 mastcelletumor: Denne karakteren av MCT er mer alvorlig enn en klasse 1.Dette kan være en forvirrende klasse av MCT fordi det også vil bli tildelt noe som kalles en mitotisk indeks som gir mer innsikt i hvor raskt kreftcellene multipliserer i svulsten. Lav mitotisk indeks Grade 2 MCTs er ofte herdbare hvis de er helt fjernet med kirurgi så snart de blir oppdaget, men klasse 2 MCTs med en høy mitotisk indeks har en tendens til å spre seg og kan trenge kjemoterapi eller ytterligere behandling etter operasjonen.
  • Grad 3 mastcelletumor: Den mest om nivået av MCT, en klasse 3 sprer seg raskt til andre deler av kroppen, inkludert indre organer. Med aggressiv behandling er en hunds prognose fortsatt bare rettferdig.

Årsaker og risikofaktorer av hudkreft hos hunder

Akkurat som hos mennesker, er alle årsakene til hudkreft hos hunder ikke helt forstått, men det er noen spesifikke ting som forskere vet bidrar til sannsynligheten for at en hund utvikler den.

  • Soleksponering: Hudområder som ikke er beskyttet av tykk pels, er mer sannsynlig å utvikle noen typer hudkreft, spesielt hvis den huden er en lys farge. Disse områdene kan være helt hårløse eller bare ha et kort eller tynt lag av pels.
  • Spesifikke hunderaser: Vizslas, alle størrelser på Schnauzers, Doberman Pinsschers, Airedale Terriers, Bay Retrievers, Scottish Terriers, Keeshonds, Labrador Retrievers, Bassett Hounds, Collies, Dalmatians, Bull Terriers, Beagles, Boksere, Pugs, og Boston Terriers kan alle være mer sannsynlig å utvikle ulike typer hudkreft enn noen andre raser.
  • Svarte hunder: Hunder i denne pelsfargen synes å være mer sannsynlig å utvikle ondartede melanomer.
  • Voksen og eldre hunder: Som hunder modnes, utvikler de kreft til høyere priser enn yngre hunder.
  • Overdreven slikker eller tygger: Fordi kronisk betennelse kan øke kreftrisikoen, kan overdreven slikking eller tygging på et område av huden føre til (eller være et symptom på) kreft.

Diagnostiserer hudkreft hos hunder

En veterinær vil gjøre en fullstendig fysisk undersøkelse av hunden din for å lete etter unormale hudvekst eller lesjoner. Hvis man oppdages, kan de anbefale kirurgisk fjerning, en biopsi, eller aspirasjon av celler for å diagnostisere om det er hudkreft og i så fall hvilken type kreft det er. Veterinæren kan se på prøvene under mikroskopet selv og / eller sende dem til en patolog for identifikasjon. Anbefalingene for diagnostiske tester kan variere avhengig av plassering, størrelse, følelse og alder av veksten.

Behandling av hudkreft hos hunder

Noen hudkreft kan være i stand til å bli kurert med fullstendig kirurgisk fjerning, men andre krever ytterligere eller andre former for behandling, inkludert kjemoterapi, strålebehandling og prosedyrer eller medisiner som er rettet mot å forbedre livskvaliteten. Behandling og prognose vil variere sterkt på typen av hudkreft en hund er diagnostisert med.

Hvordan forebygge hudkreft hos hunder

Det er dessverre ingen god måte å forhindre alle typer hudkreft. Begrensning av soleksponering kan bidra til å redusere sannsynligheten for å utvikle noen typer, men årsaken til kreftceller som danner inne i kroppen, er ikke alltid godt forstått. Til tross for dette gir mange mennesker antioksidanter til sine kjæledyr siden de scavenge frie radikaler og kan redusere utviklingen av kreftceller, men det er ingen garanti for at dette vil hjelpe. Til slutt, å mate et næringsrikt kosthold, som gir mye trening, og opprettholde en sunn vekt, er de beste måtene å maksimere sjansene for at hunden din kan unngå å komme ned med kreft.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hudkreft hos hunder