Dalmatian: dog breed profile

Dalmatian

Dalmatianen er en mellomstor hund som er kjærlig, veldig atletisk, svært intelligent, og har rikelig med energi. Denne rasen er ekstremt drevet, lojal og velegnet for arbeid eller følgesvenn. Dalmatianen er kjent for sine forskjellige flekker, dens historie som en brannhushund, og selvfølgelig er det anerkjennelse fra Disney Cartoon-filmen.

Raseoversikt

Gruppe: Ikke-sport

Høyde: 19 til 24 inches høy

Vekt: 45 til 65 pounds

Frakk og farge: Kort frakk med hvitt med svarte eller leversteder

Forventet levealder: 11 til 13 år

Egenskaper av dalmatiske

KjærlighetsnivåHøy
VennlighetHøy
BarnevennligMedium
KjeledyrvennligMedium
Trening behovHøy
LekenhetHøy
EnerginivåHøy
TrenbarhetMedium
IntelligensHøy
Tendens til å bjeffeLav
Mengde sheddingHøy

Dalmatiske historien

Dalmatian`s sanne opprinnelse er oppe for debatt, men bevis på lignende typer hunder går tilbake til oldtiden. Det er sannsynlig at rasen egentlig ikke kom fra Dalmatia (dagens kroatia), men det er sikkert at dalmatere en gang ble brukt som sentineller i området. De vises i kunstverk fra begynnelsen av 1600-tallet.

Den dalmatiske er kjent for sin affinitet med hester, noe som gjorde det til den opprinnelige og verdsatte vognhunden eller coachhunden i England. De ville løpe sammen med vogner for å tjene som beskyttere og status symboler. Så bevoktet de også stallene om natten. Rasen har også tjent som en krigshund, vakthund, retriever, ratter og hyrde. Den første dalmatiske klubben ble etablert i England i 1890. Rasen ble anerkjent av den amerikanske kennelklubben i 1888.

Dalmatianen ankom i U.S. rundt begynnelsen av det 20. århundre og en jobbet tett med lag av brannmenn, starter fra æraen da hester fortsatt ble brukt til å trekke brannmotorer. Rasen er ofte sett som en Firehouse Mascot. Anheuser-Busch inkluderer også en dalmatisk som en del av sine lag av Clydesdale hester.

Dalmatians ble laget ekstremt populær av Disneys "101 Dalmatians" filmer og programmer. Dette hadde en uheldig bivirkning av uansvarlig avl og upassende adopsjon. Så mange mennesker kunne ikke håndtere en høy-energi dalmatisk, ble mange forlatt, og redningsorganisasjoner ble utviklet. FAD-fadede og AKC-registreringene falt 90 prosent i 10-årsperioden etter 2000.

Dalmatisk omsorg

Dalmatianen har en jevn hvit jakke med tydelige svarte eller brune flekker. Valper er født hvite uten flekker, som utvikler seg senere. Denne rasen krever lite mer enn grunnleggende grooming men er en relativt høy shedder og skur året rundt. Vanlig børsting vil bidra til å minimere shedding. Den gode nyheten er at kappen deres ser ut til å være smussavvisende og vil raskt kaste noe slam eller annet rusk.

Pass på det Rengjør Dalmatian`s ører regelmessig for å hindre øreinfeksjoner. I tillegg, Hold neglene pent trimmet så din dalmatiske kan gå rundt komfortabelt og trygt.

Dalmatians er veldig smidige, atletiske og allsidige. For å holde denne hunden i god form (fysisk og mental), trenger dalmatere tonnevis av trening og mange aktiviteter. Ellers er de tilbøyelige til vektøkning, angst, og til og med Oppførselsproblemer. Denne rasen kan også ha en tendens til Overdreven bjeffing, spesielt hvis det ikke er et riktig uttak for hundens energi.

Pass på at du går en dalmatisk i snor og har et sikkert kabinett. Når de er ute, kan de bolt og være lenge borte før du kan reagere.

Dalmatiske er kjent for sin klare og villige holdning og tilsynelatende endeløs energi. Disse hundene er ganske smarte, til tross for hva noen kan tenke. Det ekstreme energinivået på den dalmatiske gjør at rasen ser ut til tider. Dette er grunnen til det Riktig opplæring er helt avgjørende for denne hunden. Dalmatianen er vanligvis veldig smart og ivrig etter å lære om du er flittig og kan holde oppmerksomheten.

Disneys "101 Dalmatians" kan ha gjort rasen populær for familier med barn, men ironisk nok er rasen ikke naturlig kompatibel med mindre barn. Den høye energien hunden kan banke over små barn og bli altfor spente i spill. Selv om det med riktig opplæring og sosialisering, kan dette selv bli overvunnet.

Dalmatians kan gjøre gode følgesvenner for riktig husholdning. Det er viktigst at alle i hjemmet forstår dalmatianens behov for aktivitet og trening, så aktive husholdninger er ideelle. Dette er en hengiven hunderavl som binder tett med sine menneskelige følgesvenner og kan gjøre en nydelig følgesvenn for den aktive personen eller familien.

Vanlige helseproblemer

Ansvarlige oppdrettere Forsøk å opprettholde den høyeste rase standarder Som etablert av kennelklubber som AKC. Hunder avlet av disse standardene er mindre tilbøyelige til å arve helseforhold. Imidlertid kan noen arvelige helseproblemer forekomme i rasen. Følgende er noen forhold å være klar over:

  • Døvhet: Om lag 10 til 12 prosent av dalmaterne er født døve og 22 til 24 prosent har hørsel bare i ett øre. Dette er en arvelig tilstand, og disse hundene skal ikke bli oppdrettet, men de kan lede fulle og veljusterte liv.
  • Hip dysplasi: Dette er en arvelig tilstand som kan produsere lameness og leddgikt.
  • Urinproblemer (infeksjoner, steiner): Dette er mer et problem med dalmaternere enn med noen annen rase som de ekskluderer mer urinsyre i urinen. De trenger rikelig med vann og mat som ikke er høy i puriner. Alle Pure-Bred Dalmatians vil ha denne tendensen, og det er avlsprosjekter pågår for å gjeninnføre normale gener.
  • Hudallergi: Dalmatians kan ha matbaserte allergier, kontaktallergi eller inhalant allergi.

Diett og ernæring

En dalmatisk vil trenge to måltider per dag for totalt 1.5 til 2 kopper tørr mat. Du må kanskje få en spesiell hundemat som er lav i puriner for å redusere risikoen for nyrestein. Hvis du oppdager at hunden din får vekt, diskuter den riktige fôringsplanen, matbeløpet, type mat og trening med veterinæren din.

Pass på å gi konstant tilgang til vann for å redusere risikoen for steiner. Det er godt å merke seg om hunden din urinerer regelmessig.

10 beste hunderaser for løpere
Fordeler
  • Flott for gårder, hester og som følgesvenn

  • Ganske intelligent

  • Smussavvisende frakk

Ulemper
  • Høy energi og krever mye trening

  • Utsatt for urininfeksjoner og døvhet

  • Kaster mye og liker å bjeffe

Hvor å adoptere eller kjøpe en dalmasjon

Tror du at dette er hunden for deg? Hvis du ønsker å få din egen dalmatiske, ta deg tid til å gjøre din forskning først. Snakk med veterinæren din, andre dalmatiske eiere, anerkjente oppdrettere og redningsgrupper for å lære mer.

Flere hunderaser og videre forskning

Hvis du er interessert i lignende raser, se på disse for å sammenligne fordeler og ulemper.

Det er en hel verden av potensial Hunderaser der ute. Med en liten undersøkelse kan du finne den rette til å bringe hjem.

Se nå: 12 gigantiske hunderaser og hva som gjør dem spesielle

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Dalmatian: dog breed profile