Hvordan hjelpe en valp i smerte

Valpesmerter kan være skjult fordi hundesymptomer ikke ser ut som hva du forventer. Hvordan hundene viser smerte, avhenger av skaden eller sykdommen. En valp reagerer annerledes på en smertefull ripe eller kutt på Paw Pad sammenlignet med en magepine eller øreinfeksjon, for eksempel.

Hvordan valper viser smerte

De vanligste tegnene på ubehag inkluderer vokaliseringer når berørt på et smertefullt sted. Pups whimper, whine, gråte eller yelp. De kan flinke, unngå kontakt, hold opp et skadet ben eller limp og be for oppmerksomhet.

Noen smertefulle kjæledyr tempo, blir agitated og kan ikke bli komfortabel bukse eller dromme, eller nekter å spise. En valp med en smertefull underliv fra en blokkering på grunn av a svelget objekt antar ofte en "hunched" stilling, men dette kan også være et tegn på en smertefull ryggskade. Når du arbeider med en skade valp øye, Hun vil kutte eller øynene hennes vil vanne. Øreverk kan forårsake valpen å vippe hodet til vondtiden, eller gni øret mot møbler eller jord. Og når noe på innsiden av valpene, så som et beinbliss, brudd, eller til og med kreftvekst-the valp kan slikke det området i et forsøk på å lindre smerten.

Slags smerte

Smerte toleranser varierer fra kjæledyr til kjæledyr, akkurat som hos mennesker. En one-size-fits-alt program vil ikke fungere. Eksperter sier at det er en fem ganger variasjon i smertetoleranse for samme kirurgiske prosedyre hos mennesker. Så hvis en tilstand ville være smertefull i en person, bør du anta at det også er smertefullt for valpen din.

Ikke all smerte er alvorlig eller plutselig eller krever smertestillende stoffer. For eksempel lindrer antibiotika smerter ved å kurere en ondt i halsen. Varme lamper lindre kronisk leddgikt smerte. Vann er en naturlig bedøvelse for den brennende hudsmerter av din hunds allergiske reaksjon.

Hvordan smerte fungerer

Hvordan virker smerte? Skadet vev frigjør kjemikalier som sensibiliserer nerveender. Forverrede nerver sender smerte signaler opp til ryggmargen til hjernen. Hjernen gjenkjenner følelsen og roper, "dang, som smarts!"Og utløser en beskyttende refleks. Denne "lærte unngåelsen" lærer valpen for å trekke tilbake nesen fra stearinlysflammen, for eksempel, og oppfordrer henne til å favorisere og holde opp en slaget pote slik at den helbreder.

Ekstrem smerte, men forårsaker en mer komplisert naturlig respons som deprimerer immunfunksjonen, forstyrrer blodpropp og sårheling, og påvirker det kardiovaskulære systemet negativt. Ekstrem smerte kan også permanent rewire nevrale veier for å skape et "smerte minne" som holder kjæledyr føler smerte lenge etter at skaden har helbredet. Det er som om den normale motorveien en nerveimpulsdriver blir gjentatte ganger tvunget til å "omvei" fra den sikre banen og i stedet hoppe av den samme smertefulle klippen.

Medisin til Forbered deg på hundoperasjoner kan forhindre smerte minne. Studier viser at kjæledyr trenger mindre smerte medisin etter at de våkner fra kirurgi hvis gitt preemptive smertestillende kontroll. Dette reduserer også mengden av generell anestetikk som kreves og reduserer etterkirurgiske bivirkninger. Kjæledyr har også en tendens til å gjenopprette raskere når smerte er riktig administrert.

Smertehåndtering for unge hunder

Det meste Vanlige smertestillende middel er over-the-counter ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (NSAIDs), som aspirin. NSAID kan være svært nyttige for en rekke smertefulle forhold, fra leddgikt til kreft.

Men kjæledyr krever spesifikke doser og metaboliserer stoffer annerledes enn folk. Human smerte medisiner kan være farlig for kjæledyr. For eksempel kan valper utvikle sår fra menneskelige aspirinprodukter. Katter kan dø hvis de får folk- eller hundepesifikke smertemedisiner. Smerte kontroll alternativer fra veterinæren din er alltid det beste og sikreste valget for kjæledyr siden de adresserer den spesifikke typen smerte, så vel som alderen og til og med rasen av valpen din.

Narkotiske smertestillende for alvorlig smerte, som morfin, kodein og demerol, er bare tilgjengelige av resept. Noen medisiner kan bli sammensatt i peanøttsmør eller fiskpasta, slik at kjæledyret ditt tar det mer villig. Etter operasjonen kan avløpene levere fortsatt smertelindring i brystet og bukhulen, leddet, eller til og med i blodet. Kjemoterapi og stråling lindrer visse typer kreft smerte. En "smerteoppdatering" leverer et opioidmedikament transdermalt, gjennom huden.

Avhengig av tilstanden som behandles, kan smerte medisiner, eller kanskje ikke, inkluderes. Spør din veterinær om smertepolitikk og prosedyrer, og hvis det kan være en ekstra kostnad, eller hvis det er en del av gebyret. Når valpen din har en plutselig endring i atferd, vennligst ha henne sjekket av legen fordi et helseproblem ofte kan adresseres og løse problemet.

Noen dyrehospitaler kutte kostnader ved å eliminere smerte medisin. Vær oppmerksom på at mens anestetika og beroligende midler holder kjæledyr i søvn under en behandling, lindrer de ikke nødvendigvis smerte når kjæledyret ditt våkner. Å gi riktig smerte medisin hjelper kjæledyr å gjenopprette raskere og helt. Det er også den rette tingen å gjøre.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hvordan hjelpe en valp i smerte