Impetigo hos hunder

Brindle & White Bulldog valp

Hudinfeksjoner kan være vanlig hos hunder. Dette er delvis på grunn av mengden bakterier som normalt lever på hundens hud. Impetigo, noen ganger kalt valp Pyoderma, er en type hudinfeksjon som vanligvis settes i unge eller ungdoms hunder.

Hva er impetigo (valp pyoderma)?

Pyoderma er den kliniske termen for enhver type hudinfeksjon. Det betyr bokstavelig talt pus i huden. Impetigo er oftest forårsaket av en overvekst av Staphylococcus bakterier, men det kan også skyldes andre bakterielle stammer. Det er ofte sett i valper som har blitt plassert i uhygieniske områder, men det betyr ikke at alle valper med impetigo lever i et forsømmelig hjem. Igjen, det er en hudinfeksjon forårsaket av bakterier som normalt allerede lever på hundens hud. Impetigo er ikke en smittsom tilstand, som det er i mennesker, så du trenger ikke å bekymre deg for at hunden din fanger den fra en annen hund (eller du fanger den fra hunden din).

Hva er symptomene på impetigo?

En hund med impetigo kan ha noen kombinasjon av pustler (små, pus-fylte støt), papules (små, røde, hevede støt) og epidermal collaretter (sirkulære lesjoner med crusting rundt kantene). Du kan også legge merke til at hunden din skraper de berørte områdene i huden. Din hund kan også begynne å vise hårtap. Områdene som mest sannsynlig vil bli påvirket, inkluderer hundens mage og hake. Hvis hunden din er impetigo, har utviklet seg til et mer alvorlig tilfelle, kan de også virke deprimerte, legge seg rundt huset mer og muligens ikke spise også.

Hva er årsakene til impetigo?

Den faktiske årsaken til impetigo er ikke godt forstått, men hvis hunden din har et kompromittert immunsystem, endokrinsystem eller hudskade, kan de være i høyere risiko for å få det. Andre faktorer som kan øke hundens risiko er loppeinfeksjon, a matallergi, insektbitt, Mange, eller ringorm. Skjoldbrusk sykdom eller andre hormonelle ubalanser kan også øke hundens risiko for å få impetigo.

Noen raser kan være predisponert for impetigo. Dette kan inkludere mobbe raser som Staffordshire Bull Terries, Bulldogs, og Boksere men kan også inkludere Shar-Peis. I noen tilfeller kan hundens impetigo vedvare fra ungdomsår i voksen alder.

Hvordan er impetigo diagnostisert?

Veterinæren din vil kjøre diagnostikk basert på hundens kliniske symptomer, så vel som deres kliniske historie. Skincytologier vil la veterinæren din vite om noen bakterielle, sopp- eller mite-angrep. Blodprøver vil vise om hunden din har lave skjoldbrusknivåer. Den beste måten å diagnostisere en matallergi er å gjennomgå en diettforsøk. Dette innebærer å mate hunden din et hydrolysert reseptbelagte diett kun i 8-12 uker. Ingen andre matvarer, snacks eller godbiter kan gis i løpet av denne tiden.

Hvordan behandles impetigo?

Impetigo er en lett behandlet, ganske godartet tilstand hos hunder. Faktisk kan noen tilfeller til og med løse seg selv uten behandling. Hvis hundens impetigo krever behandling, blir impetigo mest behandlet med et kurs av antibiotika. Dette kan være aktuelt hvis mindre alvorlig eller systemisk (oralt) hvis mer alvorlig. Vanligvis må hunden din bare være på disse antibiotika i noen uker, men mer alvorlige tilfeller kan kreve lengre behandling. Hvis hunden din har noen følsomhet eller allergier mot visse antibiotika, la veterinæren din vite. Veterinæren din kan også foreskrive en sjampo du kan bruke til å rydde opp hundens lesjoner. Impetigo er ikke livstruende og forblir vanligvis lokalisert, sjelden sprer seg og sjelden fører til dypere hudinfeksjoner.

Siden den sanne årsaken til impetigo ikke er fullt kjent, kan det være vanskelig å forhindre at det kan være vanskelig. Du kan ikke forhindre hormonelle ubalanser eller problemer med hundens immunsystem. Du kan Sørg for at de lever i et rent miljø uten noen lopper, urin eller fecal materiale. Rengjør sengetøy og leker ofte, ved hjelp av fargestoff og duftfritt vaskemiddel for maskinvaskbare leker og mild oppvasksåpe for de lekene som ikke kan gå i en vaskemaskin. Holde dem oppdatert på deres loppeforebygging er også nøkkelen. Det er en overflod av loppebeskyttelse på markedet, både tilgjengelig på Pet Supply-butikker og på Vet`s Office. Ikke alle loppebeskyttelser er de samme, skjønt. Din veterinær kan fortelle deg hvilke som er gode produkter og hvilke som skal fjernes.

Impetigo kan være en plage for din voksende valp, men de fleste tilfeller er milde og de fleste hunder vokser ut av flare ups. Hvis du har spørsmål om hundens impetigo, snakk med veterinæren din.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Impetigo hos hunder