9 Årsaker til follikulitt hos hunder og hvordan å behandle dem

Follikulitt, eller mer kjent som bakteriell follikulitt, refererer til hår follikel betennelse som vanligvis skyldes en bakteriell brukt. Hos hunder kan tilstanden skyldes ikke bare en bakteriell infeksjon, men av parasittiske angrep, hormonelle lidelser, soppinfeksjoner, systematiske sykdommer eller hudsykdommer. Som kjæledyrseier, her, hva du bør vite om follikulitt hos hunder.

Identifisere follikulitt hos hunder

Uansett årsaken til betennelsen kan være, kan hundens follikulitt identifiseres ved å sjekke de vanligste symptomene, for eksempel:

  • Opphovning
  • Rødhet
  • Kløe
  • Pustler (kviser)
  • Hårtap

Mens de er de mest merkbare og lett anerkjente symptomene, sjekk også for:

  • Hyperpigmentering, Mørkere av huden
  • Overfladiske erosjoner, Rå flekker på huden
  • Drenering takt, Stort, fast, hevet, og vanligvis sirkulære lesjoner
  • Papules, Rødaktige hevelser på huden
  • Epidermal collarettes, Sirkulære områder av hårtap med crusting eller skalering rundt deres grenser
  • Smerte, Ofte rundt de berørte områdene

For å avgjøre om hunden har follikulitt, vil en veterinær identifisere symptomene og vil ofte gjøre en diagnostisk test, inkludert hudskrapninger for mider, hudcytologi, soppkultur, ringorms testing, bakteriell kultur og følsomhet, eller en hudbiopsi og histopatologi.

Det er ingen spesifikke raser som er utsatt for å ha follikulitt, men det er noen hunderaser som er predisponert for å ha hudsykdommer generelt, eller systematiske sykdommer som til slutt kan føre til follikulitt.

Les også: Topp 5 beste kløeavlastningsbehandlinger for hunder

Årsaker og behandlinger av follikulitt hos hunder

Årsaker og behandlinger av Follikulitt hos hunder

De vanligste årsakene til hundens follikulitt er hudsykdommer. Hudsykdommer er opprettet av et overaktive immunsystemrespons til allergi eller spesifikke smittsomme eller miljømessige agenter. Som hunder instinktivt riper huden deres, produserer de små hudsår som blir smittet med bakterier, noe som fører til follikulitt eller Staph infeksjon.

De ni vanligste hudforholdene som kan forårsake follikulitt hos hunder er:

1. Callus dermatitt

Når en hund riper og biter et berørt område, kan de skape sprekker i huden som gir de varme, mørke og fuktige områdene som oppmuntrer til bakteriell vekst. Konstant irritasjon danner calluses, som oftest er funnet på føttene, men kan også bli funnet på brystet, albuene og hocks.

Et callus kan være mulig beskyttelse av huden, men hvor callusus bor, kan det være dannelsen av små cyster rundt hårsekkene som kan bli irritert og forårsake støt, hudormer, hull eller utslipp på callus.

Behandling: Vet diagnose, antibiotika og medisinert sjampo i to til seks uker. Bruk mykt sengetøy og opprettholde hunden med en sunn vekt for å redusere trykket plassert på callusene.

2. Eksterne parasitter

Lopper er den vanligste eksterne parasitten som finnes på hunder og kan forårsake alvorlig hudirritasjon når hunden er sterkt infested. Andre eksterne parasitter som forårsaker hudirritasjon er EAR MITES, Sarcoptic Mange Mites (Scabies), Ticks og Fluer.

Behandling: Opprettholde en godt preparert frakk og forebyggende vedlikeholdsplan, loppe og kryssmedisiner og aktuelle salver. Mite-drap eller loppdrepende behandlinger kan være nødvendige for å fjerne en nåværende angrep før forebyggende vedlikehold kan forekomme. I tillegg kan det være nyttig å investere i betennelse, redusere salve for å lindre hunden av irritasjon.

3. Interdigital cyster

En interdigital furuncle, eller interdigital cyste, er smertefulle lesjoner som ligger i interdigitalen av hundene, som beskrevet og definert av Merck Veterinary ManuaL. De blir lett lagt merke til av en welt, sår eller hårløs støt som ligger mellom en hunds tær.

De kan være forårsaket av allergi, overflødig vekt, dårlig fot konformasjoner, kvaler, inngrodd hår andre fremmedlegemer, eller gjærinfeksjoner.

Behandling: Veterinærdiagnose, bruk av antibiotika / steroider / mite-mordere, Epsom salt Soaks, medisinske kluter, eller i dire situasjoner, fjerning av båndet mellom tærne. En kontroversiell prosedyre som det kan forårsake problemer med en annen type.

4. Allergier

Allergier er forårsaket av en tilstand av overreaktivitet i hundens immunsystem til et allergen. Allergens kan være alt fra mat til gress til lopper. Hvis en allergisk reaksjon produserer follikulitt, se opp for tegn på kløe, hoste, nysing, rennende øyne og nese, og noen ganger oppkast og diaré.

Allergier er utbredt hos hunder, uten predisposisjon i en bestemt alder, rase eller kroppstype.

Behandling: De fleste allergier kan behandles hjemme ved å identifisere hva allergenet er og fjerner det fra deres nærhet eller rutine. Hvis uunngåelig eller uidentifiserbar, kan veterinæren foreskrive allergi medisinering eller kan anbefale månedlige allergi-skudd, avhengig av intensiteten og frekvensen av reaksjonene.

5. Canine Acne

En tilstand som ligner på menneskelig akne som er utbredt hos ungdoms hunder, vanligvis viser seg på ca 5-8 måneder. De er røde støt og hudormer som finnes på haken og leppene til yngre hunder, og de kan bli smittet og fylle med pus som forårsaker at hunden skal skrape og øke risikoen for bakteriell infeksjon i huden.

Behandling: Akne er for det meste en øye, men kan bli et problem når de er smittet. En veterinær kan foreskrive en hagen akne behandling som er trygt for bruk. En endring av diett og muligens en endring i deres bolle materiale, fra plast til keramikk eller metall sammen med rengjøring dem daglig, kan anbefales.

6. SvampinfeksjonerSvampinfeksjoner

Det finnes en rekke forskjellige typer soppinfeksjoner, men den vanligste er blastomycosis, en systematisk gjærlignende soppinfeksjon som forekommer hovedsakelig hos hannhunder. Svampen er funnet i forfall av tre og jord og trives i våte omgivelser, som elvebredder, innsjøer og sump. Andre infeksjoner inkluderer ringorm og gjærinfeksjoner.

Behandling: Alle typer krever en veterinærdiagnose, og oftest er en biopsi eller testing gjort for å bestemme den nøyaktige soppinfeksjonen, misdiagnose er ekstremt farlig, da noen symptomer er identiske med de av kreft, bakterielle infeksjoner eller andre soppinfeksjoner. Avhengig av typen soppinfeksjon kan veterinæren foreskrive et medisinert bad, orale anti-soppmedisiner, antiseptiske legemidler og infusjon av nesepassasjer med en flytende anti-soppmedisinering. Behandlinger varierer i lengden med noen som bare er to-fire uker, og andre som strekker seg gjennom måneder.

7. Hudfold Pyoderma

En hudfold Pyoderma er en bakteriell infeksjon på overflaten av huden eller de overfladiske eller dype lagene. Dette skyldes vanligvis Staphylococcus Intermedius, en naturlig forekommende bakterier i huden som forårsaker infeksjon når den naturlige balansen er forstyrret. Store problemer er sjeldne; Denne infeksjonen forårsaker vanligvis bare lite ubehag i tillegg til follikulitt.

Behandling: Vet diagnose, antibiotika og medisinert sjampo i to til seks uker.

8. Pyotraumatisk follikulitt

Også kjent som akutt fuktig dermatitt eller & # 8220;Hot spot& # 8221; er en tilstand forårsaket av selvpåført traumer som et forsøk på å lindre smerte i et bestemt område. De reagerer og ser ut som infeksjoner i huden, men er ikke faktiske hudinfeksjoner.

Behandling: Veterinærdiagnose for å avgjøre om det er en underliggende årsak til reaksjonen som kan trenge legehjelp. Ellers en kombinasjon av antibiotika og rengjøring av det berørte området med medisinert sjampo og aktuell medisinering.

9. Akral slikke granulom

Et lite sårt sted på huden som ble agitert av hunden som skapte en hudlesjon. Disse er forårsaket av en hunds behov for å kontinuerlig slikke et område, danner nye granulomer. Huden blir så dypt påvirket at grunnlaget av huden kan inspiseres og vist seg å ha arrede oljekjertler, betente kapillærer, ødelagte hårsekk, og lommer med bakterier.

Behandling: Det er ingen spesifikk behandling, da dette er selvpåført av hunden uten forregning. Selv fjerning av det berørte området er ikke en tilstrekkelig kur som hunden vil gjøre det samme til operasjonsstedet. Hjelp hunden med angst eller andre lignende problemer kan hjelpe, da dette kan skyldes separasjonsangst.

Hindrer hundens follikulittDe 9 årsakene til follikulitt hos hunder og hvordan å behandle dem

Typen av follikulitt er det som bestemmer hvor forebyggbar det er. Holde fold av hud på rynket hunder kan bidra til å forhindre det, som vil opprettholde streng loppebeskyttelse.

Kontrollerende hormonelle ubalanser og unngå områder hvor bakteriene og soppene er utbredt, kan redusere risikoen for follikulitt. Forhindre Kløe hos hunder bruker forskjellige metoder og bruk en Elizabethan krage å stoppe hunden fra å slikke / tygge på området.

Les neste: 9 måter å forbedre hundens hud og jakkehelse

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » 9 Årsaker til follikulitt hos hunder og hvordan å behandle dem