Balding i hunder: 5 vanlige årsaker til hårtap hos hunder

hunden sitter

Hvis hunden din har begynt å miste håret, kan du føle deg utrolig bekymret og engstelig. Tenk deg hvordan vi ville føle om klumper av håret begynte å falle ut. Vi ville være horrified, høyre? Vi ville begynne å frette om grunnene til at håret vårt faller ut. De samme slags følelser oppstår når vi ser vår kjæledyrhund, gå gjennom et lignende scenario. Som det er tilfelle med noe slags symptom, må du komme til bunnen av hvorfor hunden din mister håret. Bare når du forstår hvorfor hunden din mister håret, kan du da gå på å rette opp problemet. Så, med det som er sagt, fortsett å lese for å oppdage mer om de fem vanlige årsakene til hårtap hos hunder.

valp

Hva er noen av de vanligste symptomene på alopecia hos hunder?

Før vi ser på de forskjellige grunnene til at hunden din kan lide av hårtap, er det viktig å merke seg noen av de vanligste egenskapene symptomer og tegn på alopecia hos hunder. Dette inkluderer følgende:

  • Rødhet i huden
  • Tilstedeværelse av lesjoner på huden
  • Skalering av huden
  • Crusting rundt det berørte området
  • Betennelse
  • Bald patches eller sirkler
  • Symmetrisk / variert hårtap

Fem av de vanligste årsakene til hårtap hos hunder

Allergier

Det er bare ett sted å begynne, og dette er med Allergier. Allergier er en av de vanligste årsakene til hårtap hos hunder. Dette kan skyldes en rekke forskjellige utløsere, for eksempel en miljøutløser som støvmidd, mugg og pollen. Det er også parasittiske utløsere som kvaler og lopper. Noen hunder har også opplevd hårtap på grunn av matallergi. Hvis hunden din har en ugunstig allergisk reaksjon, er det en rekke forskjellige symptomer du bør se etter. Dette inkluderer ikke bare hårtapet, men også bitt, og overskytende riper som har blitt forårsaket på grunn av kløe. Flea-forebyggende stoffer bør brukes i tilfelle av loppeallergier, slik at trusselen om en fullblåst loppeinfeksjon minimeres dramatisk.

Som nevnt kan en mite angrep være en av de allergene som forårsaker hårtap, og dette er fordi det kan resultere i mange. Hvis hunden din mister håret på halen, er Mange en av de mest sannsynlige årsakene. Mange har en tendens til å manifestere i hårtap rundt hundens hale eller på den. EN hund med mange vil også vanligvis tygge det berørte området fordi det er så kløende. Det er to forskjellige typer mange. Den første er sarkoptisk mange, som skyldes en bestemt myte. Dette er den mest alvorlige formen for tilstanden fordi den kan resultere i alvorlig Hudirritasjon og kløe, som det sprer seg til kjæledyrets hele kropp. Du må se en veterinær så snart som mulig hvis kjæledyret ditt lider av sarkoptisk mange. Veterinæren din vil gjøre en mikroskopisk undersøkelse eller ta en hudskraping for å bestemme tilstanden. En kjemisk dukkert vil da bli brukt til å drepe myter. Den andre typen Mange du må være klar over er demodektisk Mange, som har en tendens til å bli funnet hos hunder og valper med svake immunsystemer. Hvor håret har gått tapt, vil du sannsynligvis se sår og scabs på hundens hud. For voksne hunder med denne tilstanden, må du ta hunden din til veterinæren. Men for valper er det en sjanse hunden din vil komme seg fra mange på egen hånd.

Trykksår

I tillegg til allergi, er en annen grunn til at du kanskje har lagt merke til Dog Bald-flekker på grunn av trykksår. Disse kan også refereres til som dekubentiske sår eller sengetøy. Dette er en skade som er lokalisert, og det skjer på grunn av hundens benaktige trykkpunkter, som albuer, hocks og hofter, og har kommet til vanlig kontakt med harde overflater. Denne kontinuerlige friksjon og trykkresultat i huden blødning, sprekker, taper hår og blir callus. Eldre hunder har en tendens til å oppleve trykksår, og dette er mer vanlig i tungt og store hunderaser. Hvis dette er årsaken til hårtap i hunden din, er det sannsynlig at veterinæren din vil gi en fuktighetskrem som vil hjelpe hvis den kallede huden begynner å knekke, bløde eller danne en infeksjon.

Genetikk

Du kan bli overrasket over å lære at årsaken til at hunden din lider av hårtap, kan rett og slett komme ned til rasen av hunden som den er. Dette skyldes at noen hunder er mer genetisk utsatt for alopecia enn andre. Det er noen hunder som har blitt oppdrettet for attributtet, jeg.E. hårløse hunder. Eksempler er den amerikanske hårløse terrier, meksikansk hårløs (Xolo), og Kinesisk Crested Terrier. derimot. Det er da andre raser av hund som noen ganger kan oppleve mønster eller ujevn skallethet på underhalsen, låret, ryggen, brystet eller ytre øret. Eksempler inkluderer whippet, italiensk Greyhound, Chihuahua, Dachshund, og Doberman Pinscher.

Cushings sykdom

Cushings sykdom er også referert til medisinsk som hyperadrenokortisme. Dette er en tilstand som oppstår som følge av utvidet eksponering av kroppens vev til høye nivåer av hormonet kortisol. Det finnes en rekke forskjellige symptomer som kan oppstå på grunn av Cushings sykdom. Selvfølgelig inkluderer dette håravfall, men det inkluderer også utviklingen av en pottbellied underliv og mørkhet av huden. Denne sykdommen kan påvirke kjæledyr som har brukt for mange kortikosteroidmedikamenter, så vel som eldre hunder, jeg.E. de som er middelaldrende til eldre hunder.

Hva slags symptomer bør du se etter hvis du mistenker at hunden din har Cushings sykdom?

  • Rastløshet eller irritabilitet
  • Abdominal vektøkning, til tross for at hunden din ikke spiser så mye kalorier som vanlig
  • Endring av hudfarge fra rosa til svart eller grått
  • Tynn hud
  • Økt panting
  • Blåmerker
  • Økt vannlating og tørst, som kan forårsake inkontinens

Infeksjon

En annen grunn til at hunder kan lide av hårtap er fordi de har en angrep eller en infeksjon. Canine Alopecia kan ofte skyldes parasittinfeksjoner, med likeså av kvaler, flått og lopper som den felles skyldige. Hvis hunden din har en angrep av denne art, vil du legge merke til hårtap rundt brystlubber, øyne og ører. Andre symptomer du bør se etter inkluderer rødhet, kløe og betennelse. Når det gjelder sopp- og bakterielle infeksjoner, som ringorm, vil du ikke bare legge merke til hårtap av uregelmessig natur, men du bør også hente på infiserte skorper og betennelse også. Når det gjelder behandling for ringorm, er dette virkelig avhengig av alvorlighetsgraden av det. For at denne tilstanden skal diagnostiseres riktig, vil hudbiopsier og hårprøver trolig være nødvendig. Dessuten kan hunden din få en kegleformet krage for å stoppe det fra å slikke eller bite de områdene som er smittet.

Du vil kanskje også like: Hundekegler

Så der har du det: et innblikk i fem av de vanligste årsakene til overdreven hårtap hos hunder. Det er viktig å gjenkjenne at denne listen ikke er inkludert, og det er mange forskjellige grunner til at hunden din kan lide av hårtap. For eksempel, en annen grunn til at hunder opplever denne tilstanden er på grunn av skjoldbruskkjertelproblemer. Hvis hundens skjoldbruskkjertelmer ikke fungerer riktig, kan dette forårsake hårtap. Det er en rekke raser som er mer utsatt for hypothyroidisme, og så er det viktig å holde dette i tankene. Eksempler er boksere, Irske settere, Cocker spaniels, Rottweiler`s, Dachshunds, Labrador Retrievere, og Golden Retrievers. Fra traumer til hormonell ubalanse er det mange grunner som går utover de fem vanligste former for hundens hårtap som er nevnt.

Selvfølgelig er stress en viktig å berøre. Som mennesker, har vi alle blitt stresset fra tid til annen, og vi vet alle den massive effekten dette kan ha på våre liv. Tross alt, hvor ofte har du blitt stresset og så kom ned med en sykdom som en konsekvens? Hunder går gjennom en lignende ting. Hvis hunden din er stresset eller har kommet fra en fornærmende bakgrunn, kan dette være hvorfor han eller hun lider av hårtap. Det samme gjelder for psykiske eller atferdsmessige lidelser, for eksempel, separasjonsangst.

Så, hvordan behandler du hundens hårtap?

Som nevnt i introduksjonen, vil behandlingen du trenger for hunden din avhenge av grunnen til at hunden din lider av hårtap i utgangspunktet. Det er derfor å ta hunden din for å se en veterinær. Men hva slags ting kan veterinæren din anbefale når det gjelder å kurere håravfallet? La oss ta en titt på fire av de vanligste behandlingsforslagene.

  • Bruk hydrokortisonsprayer og sjampo - En av tilnærmingene du kan bruke til å berolige kløende hud og behandle overdreven slikking er av bading hunden din med en sjampo som inneholder hydrokortison. Pass på at sjampoen er hundespesifikk. Det er en rekke grunner til at du ikke bør bruke menneskelig sjampo på hunder. Dette inkluderer følgende:
  • Menneskelige sjampoer er ikke skreddersydd for hundens pels
  • Hundens hud kan kløe og bli mer følsom
  • Noen menneskelige sjampoer har kunstige stoffer og farger
  • Det forstyrrer hundens huds pH-balanse

Hvorfor må sjampoen inneholde hydrokortison? Dette er fordi det kan fremme rask helbredelse og rolig irritert hud.

Relaterte innlegg: Beste Dog Shampoo og Beste medisinske hund sjampo

  • Gjennomgå en hormonbehandling

En annen løsning som kan bli tilbudt, er å gi hunden din en hormonbehandling. Dette skyldes at en hormon ubalanse kan være en av grunnene til hårtap. Slike kosttilskudd kan ikke bare bidra til å forhindre håravfall i fremtiden, men de kan til og med hjelpe hundens hår til å regrow. Når du tar hunden din til veterinæren, vil han eller hun kunne utføre en rekke forskjellige tester for å finne ut om hormonbehandling vil hjelpe med problemet eller ikke.

  • Endre hundens diett

Hvis håret tapet hunden din har opplevd, har blitt tilskrevet en matallergi, vil du bli rådet til endre dietten din hund har. Selvfølgelig er det første stedet å starte i denne forbindelse ved å eliminere maten som hunden din er allergisk også. Noen av de vanligste matallergiene som hunder opplever inkluderer egg, soya, mais, hvete og til og med kylling eller biff. Din veterinær kan også gi råd om at hunden din tar kosttilskudd som melatonin som vil hjelpe hundens hår til å regrow.

  • Bruk antibiotika

Selvfølgelig er en annen behandlingsrute som er svært vanlig for hunden din å gå på en foreskrevet dose antibiotika. Hvis hunden din lider av en form for infeksjon som forårsaker det å miste hår, vil veterinæren din kunne foreskrive den rette typen behandling for å bekjempe dette. Videre kan veterinæren din måtte fjerne eventuelle koblede tumorer eller noduler som bidrar til tap av hår, samt bruke antibiotika til å behandle hunden din sammen med andre medisiner for den aktuelle sykdommen.

Uansett årsaken til hunden din som lider av hårtap, er det beste å gjøre en avtale med veterinæren din. Din veterinær vil kunne profesjonelt diagnostisere hvorfor hunden din opplever håravfall, samt gi deg det rette råd og medisiner for å sikre at hunden din gjenoppretter så raskt og sunt som mulig.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Balding i hunder: 5 vanlige årsaker til hårtap hos hunder