Greyhound vs whippet - hva er forskjellen?

Greyhound vs whippet

Du har kanskje hatt dette spørsmålet i svært lang tid, siden begge disse hundene ser veldig like ut. Selv om du ikke hadde våget å utgjøre spørsmålet, er vi her med svaret uansett.

Før vi dykker inn i det, vet du at uansett deres forskjeller, gjør de begge glade og fantastiske kjæledyr. Men bare så hvis du er nysgjerrig, la oss fortelle deg greyhounds og whippets, ikke bare dele den samme rasen, de er også fra samme familie!

Whippets er direkte etterfølgere av den gamle greyhound. Begge disse elegante hundene er naturfødte racere - vel, vi vil si at de har et dire behov for fart.

Selvfølgelig, selv du må ha lest et sted som greyhounds er den raskeste firbenet skapningen på jorden og whippets er ikke så langt bak heller. Men ikke bli for forvirret av deres racinghistorier fordi med deres fart kommer vennlighet og avslappet karakter.

Disse var bare noen av likhetene. Men når du ruller, vil du oppdage noen fascinerende forskjeller mellom disse to unike raser.

Historien om Greyhound vs Whippet

Hunder som har en rik historie er noe du ikke vil lese hver dag. Faktisk har nesten alle hunder en interessant historisk bakgrunn hvis du brydde seg nok til å se.

Overraskende nok er rasen de første som skal vises i historiens bøker i Nord-Afrika og Midtøsten og bli avbildet i Egyptens antikke kunst. På toppen av det er de den eneste hunderen som har blitt nevnt i Bibelen også - nå er det noen alvorlige berømmelse vi har her for dem å kreve!

Bane seg over hele Europa, Greyhounds ble introdusert til Storbritannia i 5th Ad som syn lyder. De ble raskt veldig populære for deres utrolige racing og revolusjonerende jaktferdigheter.

Etter en kort periode ble de kjøpt til Amerika av de britiske og spanske kolonistene, som var kjent for å bruke greyhounds for å jage sine coyotes og jackrabbits. Snart nok i 1886 ble de brukt som racing hunder. Sporten hadde raskt blitt kontroversielt fordi problemene hadde blitt reist med hensyn til hundens velferd. Dette førte imidlertid til deres velferdsvelderi, og dermed hadde det vært en vekst i vedtakelsen av denne rasen.

Snakker om whippets, det er en god grunn til hvorfor de ligner greyhounds så mye. Som vi har nevnt at de er etterfølgerne til Greyhounds og senere på 1700-tallet, ble de oppdrettet med de raske, langbente terrierene. Det er da de arvet mye av greyhounds, så vel som Terriers. Så, du ser, whippet er en yngre rase og bare om noen få hundre år gammel.

I motsetning til Greyhounds, fikk whippets sin popularitet i Nord-England ved å jakte små dyr som kaniner for kolonistene. Interessant nok, de ble deretter kallenavnet som "The Poor Man`s Racehorse".

Relatert innlegg: Hundemat for greyhounds

Hastigheten til Greyhound vs pisket

For å begynne med forskjellene, er begge ekstremt raske. Greyhound er den raskeste av alt og kan nå en hastighet på 40 - 45 miles i timen, mens whippets er litt tregere. Til sammenligning er whippets nåhastighet på 35 miles per time. Ikke dårlig, eh?

Men vær oppmerksom på at greyhounds kan være Raskeste rase i verden, Whippets er ikke langt bak. Whippets er faktisk den raskeste akselererende hunden på jorden.

Temperament av greyhound vs whippet

Nå kan du anta at både greyhounds og whippets har høye nivåer av energi bare på grunn av deres høyhastighets antics, men i virkeligheten er dette ikke i det hele tatt. Vet at de er flotte sprintere, ikke faktisk langdistanse løpere. De vil være glad for å kose opp med deg på sofaen din på søndag kveld like mye som du ville nyte det.

For de leilighetene dwellers, er de gode nyhetene for deg, både greyhounds og whippets make Fantastisk leilighet kjæledyr hunder og er ganske sofa potet. De er definitivt fulle av energi og vil gjerne leke med deg, men deres energinivåer vedvarer for en kort tid.

Vær forsiktig med når du tar kjæledyret greyhound og whippets Ut for turer. Deres sterke instinkter for å jage og jakte mindre, furrige dyr legger dem inn i stemningen for å skyte når som helst på dagen. Det er best å unngå steder hvor de har sjanser til å snuse ut for kaniner. Også, prøv å holde dem i en inngjerdet område for de kan løpe ut for å jage dyr som de ser som deres byttedyr. Og du kan ikke engang kunne få tak i dem når de begynner å løpe!

Relatert innlegg: Beste hundens bånd

Whippets og greyhounds er både sosialt og elskverdige skapninger, det er ingen tvil om det. Best av alt, de passer komfortabelt i en Flerhund husholdning Veldig raskt, som er gode nyheter for de som leter etter et ekstra poochmedlem i familien sin.

Igjen, husk at hvis de finner små dyr, vil de jage ut for å fange dem. Så, Hvis du har en katt eller en kanin, kanskje det er bedre å ikke legge dem til familien din.

Vanligvis er greyhounds veldig kjærlige med en rolig oppførsel. De er flotte med barn og gjør kjærlige kjæledyr til en tett familie. Samtidig kan deres natur noen ganger like ligne en katt. Hva vi mener med dette er at de er svært intelligent og uavhengig. De kan også handle opp med mange fremmede. Så før du tar din greyhound til en annen omgivelser, sørg for at de er klar over stedet og folkene bare så de ikke blir skumle. Mye som en katt, rett?

På samme måte har whippets nesten samme disposisjon av greyhounds. De er milde, vennlige, elskede og rolige firbente skapninger. Når det gjelder sosialisering, har de de samme behovene som Greyhound. Hvis ikke, kan den whippet bli for timid. Husk at whippets ganske følsomme for å berøre. I alle fall, hvis de begynner å handle opp mens de petting, vet at de er mottakelige.

Det er bemerkelsesverdig at verken greyhound eller whippet er bra som vakt hunder. De liker å være stille, og barken deres er ikke veldig kjent. Derfor, i tilfelle innbrudd, vil de i sin tur hilse på innbruddstyven enn å beskytte ditt hjem.

whippet

Utseendet til Greyhound vs Whippet

Whippets er bokstavelig talt mini-versjonen av Greyhounds. De er faktisk en mindre versjon av Greyhound. Begge har lange, smale hoder som blir bredere mot ørene. Deres muzzles er sett å bli utvidet med store, avrundede eller ovale formede øyne som skinner som en diamant!

Du vil legge merke til at Greyhounds øre sannsynligvis vil bli brettet med mindre de blir veldig glade og står på en slutt. Mens whippets har rose-farget ører som er mindre sammenlignet med greyhounds-ørene. Whippet`s ører er mer delikate i tekstur, og de vil sannsynligvis brette opp øret når de blir mer livlige og munter.

Likevel, begge har lang, tynn og smal haler. De er litt buede på en oppoverretning.

Størrelse og farging av Greyhound vs Whippet

Greyhounds er utrolig magert og slank i form. Aldri vil du noen gang se en feit greyhound. Deres aerodynamiske bygger sammen med deres smale hode, muskuløse bakenden og lange ben gjør at de ser ut som en stunner.

Det er hovedsakelig to typer greyhounds: vis greyhounds og racing greyhounds. Mens racing greyhounds er ca 64cm - 76cm høy, er show greyhounds ca 66 - 76cm i høyden. Den mannlige greyhounds bærer en vekt på ikke mer enn 29 - 39 kilo, mens hunnene veier bare 23 - 29 kilo.

Som du allerede vet, er whippets en mini-versjon av Greyhounds. Så, de er ganske små. Selv om de kan være mindre enn en greyhound, er de faktisk større enn en italiensk greyhound. Mannlige whippets er ca 48cm - 56cm høye med veier i gjennomsnitt på 34 pund. Kvinnelige whippets, på den annen side, er 45cm - 53cm høye og ca 28 pounds i vekt.

Og om deres farge, kan greyhounds være av hvilken som helst farge; Fawn, svart, grå og rød med brindle eller hvite markeringer. Det er ikke uvanlig at de skal ha et stripet mønster av en eller flere farger.

Whippets er også av forskjellige farger som hvit, svart, fawn, rød og krem. Men whippets kommer i en kombinasjon av blazes, flekker eller patcher som er av forskjellige farger.

Hvem er de italienske greyhounds?

Enkelt sagt, italiensk greyhounds er cuter versjonene av greyhounds. Alle greyhounds er søte, men av dette hva vi mener å innebære er at de italienske greyhounds tilhører mer av Toy Dog-gruppen. De er slanke, mindre og lettere enn en gjennomsnittlig greyhound. De er bare ca 33cm - 38cm høye, veier bare ca 3 - 8 kilo.

Deres lille størrelse er en utmerket kamp for de som dårlig vil ha en hund, men bekymret for at deres boareal er liten. Italiensk greyhounds er grasiøse og deler det samme fredelige, elskelige og elskverdige temperamentet som deres greyhound brødre og søstre.

Greyhound valp

Grooming av Greyhound vs Whippet

Grunnen til at mange mennesker foretrekker å kjæledyr en greyhound er det for deres ganske lave vedlikehold når det gjelder grooming. Den korte, glatte frakken er relativt lettere å opprettholde. Selv om de også gjør det regelmessig skur Hvis kappen ikke er børstet regelmessig. Den korte frakken betyr også at de sannsynligvis vil rive under kalde og kjølige forhold. Så, du tar bedre en varm jakke for din greyhound hvis du planlegger å ta dem for turer når det snør eller regner utenfor.

Relatert innlegg: Beste shedding børster for hunder

Whippets har også korte og glatte strøk og er også veldig lett å gå i form av deres grooming behov. Men whippets må pusses oftere enn greyhounds, ellers kan de kaste mer enn Greyhound.

Og den beste delen er at begge hundene ikke gjør det må bli badet veldig ofte med mindre de har rullet seg i gjørme eller noe stinkende. Men bade dem når du føler at det er nødvendig.

Relatert innlegg: Beste hundens tannbørste

Både greyhound og whippet har tynn hud. Dette utsetter dem å nicks og skraper. Dette er når du bør være veldig oppmerksom og ta dem til Vet inspeksjon Når det er nødvendig, spesielt etter en løp eller en tur gjennom skogen. Og selvfølgelig bør det ikke være noe kompromiss på en varm jakke for whippet.

Helsen til Greyhound vs Whippet

Den gjennomsnittlige levetiden til en greyhound er ca 10-12 år mens en whippet lever en lykkelig og sunn mellom 12 til 15 år. Whippets er vanligvis veldig sunne raser, men i noen tilfeller kan de lide av øyevilkår, von Willebrands sykdom (et begrep som stopper blodproppen) eller til og med døvhet.

Greyhounds er også veldig sunne raser, men har en tendens til å bli diagnostisert med hypothyroidisme (et hormonelt problem som forårsaker hårtap og sløvhet), hip dysplasi og osteosarcoma (benkreft). Både greyhounds og whippets har følsomhet overfor anestesi, så før du får dem gjort med noen operasjoner, sørg for å få dem diagnostisert av din holistiske veterinær. De er også tilbøyelige til å lide av fattige Tannhelse Helse som du trenger å ta ansvar for å holde tennene rene og glitrende pearly hvitt.

Relatert innlegg: Beste hunden tannkrem

Bunnlinjen

Greyhound og Whippet kan være to forskjellige hunderaser, de har fortsatt mange likheter og noen små forskjeller også. De som tilhører samme opprinnelse, kan kanskje være en av grunnene til at de er så like.

Hvis du er veldig opptatt av å vite mer om disse to raser, er du velkommen til å undersøke mer om disse fantastiske furbullene. Bare ikke misforstå dem for å være det samme fordi de begge har sine egne vakre personlighetstrekk!

Med begge hundene er adorably søt, gi oss beskjed i kommentarseksjonen som du liker bedre og hvorfor.

Flere kjæledyr produktanmeldelser

Hund vinter strøk
Hundens gensere
Sokker for hunder
Taktiske hundevester
Hund bandanas
Hund hatter
Hund pyjamas
Hundens angstvester
Hundes gensere
Hund regncoats

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Greyhound vs whippet - hva er forskjellen?