10 Måter å holde hunden varm i kaldt vær

10 måter å holde hunden varm i kaldt vær

Mange hundeeiere antar fordi deres kjæledyr har et pelsfrakk, de kan tåle kaldt bedre enn vi mennesker kan. Dette er ikke alltid tilfelle. Akkurat som oss, er disse pelsbelagte gutta vant til varme innendørshyller, så kaldt vær kan være hardt på dem. Pass på at du holder hunden din varm denne kalde sesongen for å redusere alle mulige farer for din hund venn.

Blir hunder kalde?

Ja, hunder blir kalde, uavhengig av deres innebygde skjermingslag. Det er en vanlig misforståelse at hunder ikke krever noen beskyttelse mot kulde i tillegg til deres furry jakke og deres hud. Dette er imidlertid sjelden tilfelle. Under det kalde været er innsiden ikke varm nok til hunder; de kan fortsatt bli kalde mens de er inne.

Er hunden din varm nok?

hunden føler seg kald

1. Forstå hunden din

Alle hunder er ikke skapt like. En utetemperatur kan føle seg varm nok til en hund og ekstremt uutholdelig for en annen. Når du kjenner de faktorene som bestemmer hvor kaldt hunden din føles, vil du bli bedre posisjonert for å holde hundene varme. Her er noen variabler som påvirker hvordan hundene reagerer på kulde.

  • Coat Type

Hunder som har en tykk, dobbeltlags frakk er vanligvis den mest tolerante for kaldt. De inkluderer raser som Newfoundlands, Serbiske Huskies, og Samoyeds. Det er derfor slike raser er vanlige i nordlige klima, og de har andre atferdsmessige, fysiologiske og anatomiske egenskaper som gjør at de kan trives når det er kaldt. På den annen side, våre hunden venner som har tynne strøk, som Xoloitzcuintli og Greyhounds, lider mye når det er kaldt.

  • Størrelse

Store hunder ha et lite overflateareal til volumforhold. Dette betyr at store hunder har mindre av huden deres utsatt for miljøet, så de mister mindre varme enn små hunder. Derfor mister store hunder ikke så mye varme som små hunder gjør.

  • Frakkfarge

Hunder med mørke frakkfarger, som svart og brunt, kan absorbere betydelige mengder varme. Varmen holder dem varmere i forhold til deres lyse kolleger.

  • Vekt

Kroppsfett er en utmerket isolator av varme. Tynne hunder blir vanligvis kalde raskere enn fete hunder. Husk at det er risiko forbundet med overvektige hunder oppveier fordelene. Dermed, ikke fet opp kjæledyret ditt om vinteren i et bud for å holde ham varm.

  • Alder og helse

Hunder som er uvel, veldig gamle og veldig unge er ikke i stand til å regulere deres kroppstemperaturer så vel som i forhold til sunne hunder og de som er i sin største alder. Sårbare hunder, derfor krever mer beskyttelse mot kulde.

  • Kondisjonering

Vi har alle hatt en smak av dette. Femti grader føler seg kjølig i oktober, men etter en lang kaldsesong kan femti grader i april få oss til å fjerne ut skjorter. Hunder som har blitt utsatt for kaldtemperatur, har en tendens til å håndtere kalde temperaturer bedre enn de som ikke er det.

2. Sjekk været

  • Vind chill

Brisen kan raskt komme gjennom en hunds frakk og raskt kompromittere sin evne til å beskytte og isolere mot temperaturen.

  • Skydekke

Overskyet dager føler seg vanligvis kaldere enn solfylte dager fordi hundene ikke kan suge opp varmen og holde kroppene varme.

  • Fuktighet

Våt snø, tett tåke, regn eller til og med å gå for en svømmetur kan lett slappe av hunden din, selv når lufttemperaturen ikke er for lav.

  • Aktivitet

Når hunder er aktive for en stund, genererer de mye varme som holder dem varme selv når temperaturen er relativt lav.

3. Varme og isolere hundhuset og hundesengen

For å sikre hudens komfort under alvorlig vær, bør du installere energieffektive funksjoner i kennelen. Hvis hunden din vanligvis ligger på det kalde tregulvene, er det på tide at du endrer dette. Vurdere å investere i Oppvarmet hundesenger å holde hunden varm i søvnen. Man kan også øke sengen av gulvet. Du kan også finne rimelige og effektive klimaanlegg som er spesialdesignet for hundehus. Det er også en rekke økologiske isolasjonsanordninger, for eksempel solcellepaneler, som du kan bruke.

hund på kulde

Relatert innlegg: Hund hus for vinteren

4. Kled hunden din for været

Du kan være av den oppfatning at hundeklær er nedverdigende og dumme, men gensere, hund støvler, og hund pyjamas gi mening i løpet av den kalde årstiden. Hunder bruker sine poter til å regulere varmen. Is og snø på føttene kan være svært ubehagelig, spesielt hvis isen bygger opp i pelsen rundt potene. Når du kjøper hundestøvler for kjæledyret ditt, vil de holde potene varme. Kortehårede raser og små hunder er vanligvis mer komfortable i gensere i de kalde årstidene.

Relatert innlegg: Beste hundens gensere

5. Tepper

Når du legger et teppe i hunden, vil du ha gjort et stort skritt mot å sikre at hunden din ikke er utsatt for den kalde betong- eller tregulvene. Pass på at du fester teppet på gulvet for å hindre at kjæledyret ditt drar matten. Du kan legge til en varmelampe eller et annet vanlig lys for å gi varme for det lille rommet. Hvis du bestemmer deg for å gjøre dette, sørg for at du klemmer opp ledningene slik at hunden ikke tygger dem.

6. Hold hundenettet ditt og hydrert

Akkurat som alle andre varmblodige dyr, brenner hunder vanligvis flere kalorier under kaldt vær fordi de krever ekstra energi til å håndtere de kalde temperaturene. Dette betyr at kjæledyret ditt vil sette pris på en ekstra matdel i de kalde månedene. Men sørg for at du bekrefter med veterinæren din til mengden mat du bør legge til, spesielt hvis hunden din er på et spesielt kosthold.

Husk også at kaldt vær kombinert med sentralvarme kan raskt dehydrere hunden din. Pass på at du holder sin vannskål full til enhver tid. Unngå å bruke en metallisk fôringsrett i utendørs under kaldt vær.

7. Krympe hunden huset

Et stort hundehus kan se fancy, men det er ikke en god ting for hunden din i den kalde årstiden. Redusere kennelenes størrelse vil hjelpe kjæledyret ditt til å holde seg varm. Dette skyldes at et stort hus akselererer varmetap. Alternativt kan du kjøpe en av de beste hundene for vinteren.

8. Bruk halm

Halm er en rimelig isolator for bruk i et hundehus. Du kan erstatte og topp den ofte. Fordelen med å bruke halmen er at det ikke er sannsynlig å fryse eller holde seg våt. Pass på at du unngår hø og noe annet materiale som kan inneholde blader, frø og annet innhold som kan være fanget på hundens pels. Vurder også å sette en pall under halmlaget for å sikre at kjæledyret ditt forblir av den kalde, bare bakken.

9. Brudgom eller doom

Hunder klarer bedre i det kalde været når de har en tykk og isolert frakk. Større hunder gjør det også bra om vinteren fordi de har mer isolasjon for å håndtere de lave temperaturene. Derfor er det viktig å holde av grooming i de kalde månedene og la kjæledyret ditt vokse pels. Men sørg for at du trimmer håret rundt hundens poter for å hindre snø fra å bli fanget i fotputene.

Du vil kanskje også like: Dog grooming clippers

10. La hunden din bli i huset ditt

Hold døren åpen for hunden. Selv om hunder som er vant til kaldt vær, kan du takle alvorlige temperaturer, sørg for at du lar dem komme inn i huset ditt. Så, du vil kanskje åpne døren din ofte eller bruke en Elektronisk hundedør. Hold noen tepper for kjæledyrene i huset, som du kan bruke til å dekke dem når de besøker deg. Også, la aldri hunden din bli i bilen over natten.

Relatert innlegg: Hund tepper

hund på det kalde været

Hvordan å fortelle om hunden din er for kald

Hunder kan ikke snakke, men de kan sende tegn når de ikke er komfortable.

  • Rystende eller skjelvende

Hunder reagerer på lave temperaturer på samme måte som hvordan mennesker gjør. Hvis du merker at kjæledyret ditt skjelver eller dirreres, er det en mulighet for at de føler seg for kaldt. Skjelving, risting og rystende er måter som kroppen bruker til å holde seg varm og øke intern temperatur. Husk at de også kan være tegn på spenning, stress eller frykt.

  • Sløvhet

Ekstreme temperaturer kan gjøre hunden til å føle uken eller dekke sine muskler. Hvis kjæledyret ditt føles sløv eller beveger seg sakte, så kan de være for kalde. Hunder som hopper eller løper rundt, nyter å spille i snøen. På den annen side, de som er ubevegelige og krøllete, prøver å prøve sitt beste for å spare varme.

  • Sover

Hvis din hunden sover Mer enn hun vanligvis gjør, kan hun prøve å spare varme på grunn av de lave temperaturene. Det kan også være et symptom på hypotermi, som er en sykdom som skyldes kalde temperaturer.

  • Kald kropp eller ører

Hvis du mistenker at kjæledyret ditt føles ekstremt kaldt, prøv å føle ørene hans. Hvis ørene føles kalde, for det meste på kantene, er det et tegn på at kroppen sliter med å holde seg varm. På dette tidspunktet, bør du vurdere å ta ham inne i huset og holde ham varm.

  • Rastløshet

Et annet tegn på at kjæledyret ditt er for kaldt, er når han er whimpering, whining eller til og med bjeffer overdrevet. Hvis hunden din sjelden gråter, og han begynner å gjøre det ukontrollert, kan han være ubehagelig.

  • Gjemmer seg eller ser etter ly

Hvis kjæledyret ditt forsøker å skjule under eller bak ting, er det et tegn på at hun prøver å bevare varme. Gjør henne varm med en gang.

Relatert innlegg: Hund bandanas

Forhindre kaldt vær helserisiko for hunder

Kaldt vær er farlig for hunden din. Du burde forstå vanlige kaldt værfare for hundene dine, slik at du kan redusere risikoen.

1. Hunder kan få hypotermi

Dette er en alvorlig kald værforhold, som oppstår når hunden din bruker mye tid i kulde, og temperaturen går utover det normale. Den ideelle temperaturen skal være mellom 101 f og 102 f. temperaturer som er under 99 grader eller over 104 er en indikasjon på en nødsituasjon, og du må umiddelbart kontakte veterinæren.

Så hvorfor er hypotermi forferdelig for hunden din?

Hypotermim kompromisser sentralnervesystemet og kan påvirke blodstrømmen og hjertefrekvensen. Det forverrer også immunforsvaret og reduserer pustehastigheten. Effektene er ofte livstruende. Noen ganger går hunder inn i et komma når de lider av hypotermi.

Hvordan kan du fortelle om hunden din har hypotermi?

  • I milde tilfeller vil hunden rive, og ørene og føttene blir kalde.
  • Etter hvert som tilstanden utvikler seg, vil pustehastigheten redusere, og hennes muskler vil stivne. Ditt kjæledyr kan også bli reagert.

Når du merker disse symptomene, må du kontakte en veterinær slik at han kan behandle hunden din før tilstanden forverres.

2. Hunder kan få frostbit

Frostbite oppstår når kroppen kanaliserer blodet bort fra huden i et bud for å holde kroppen varm. Når hunden din holder seg i kulde i lengre tid, kan vevet som gjennomgår begrenset blodstrøm, fryse og til slutt dø. For å unngå at denne tilstanden skjer, sørg for at du ikke forlater hunden din ute når temperaturen er under 320 f. Gensere og hund støvler kan hjelpe, men å bringe dem inn i huset er vanligvis den beste løsningen.

hunden føles kald ute

Hvor dårlig er frostbit for hunden din?

Vev kan fryse; dermed resulterer i kronisk vevskader. De mest berørte delene er ørene, bena, poter, hale og nesen.

Hvordan kan jeg fortelle om kjæledyret mitt har frostbit?

  • Hudsår og blærer
  • Is som danner på en del av huden
  • Misfarging av huden
  • Hud som føles sprø eller kald for å berøre
  • Når hunden blir varm, kan den berørte delen bli betent, smertefull og rød

Trinn for å ta hvis du tror at hunden din har frostbit

  • Unngå å gni eller massere den berørte delen
  • Gjør hunden din varm med straks ved hjelp av tepper eller håndklær
  • Bruk lunkent vann på den berørte delen
  • Ikke bruk direkte tørr oppvarming, for eksempel en hårføner eller en varmepute
  • Unngå å gi hunden din medisinering med mindre en veterinær instruerer deg til
  • Ta hunden din til en veterinær

3. Lav temperatur kan irritere hundens leddgikt

Hvis din hunden har leddgikt, Det kan lide vanskeligheter i løpet av den kalde årstiden. Lavtemperaturer akselererer betennelse i fellesområdet. Det er derfor du bør holde hunden din flytte når det er kaldt fordi en stillesittende livsstil kan forverre symptomene på leddgikt. Ta korte turer med hunden din og hold ham varm.

Kilder:

  1. Laura Playforth, 15 tips om hvordan du holder kjæledyret ditt varmt og trygt i frysende vær, VetsNow
  2. Monica Weymouth, Hvordan holde en hund varm i vintervær, PETMD
  3. Hvordan holde hundene varme om vinteren, Beste venner dyreforening
  4. Kaldt vær dyresikkerhet, American Veterinary Medical Association
Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » 10 Måter å holde hunden varm i kaldt vær