Samoyed hund: raseinformasjon, egenskaper og fakta

Samoyed hund: raseinformasjon, egenskaper og fakta

Det er ingen tvil om at de hvite ballene i fluffen kjent som samoyed hunderaser er et syn å se. Match dette opp med sine milde og vennlige personligheter, og det er lett å se hvorfor de er så elskede. Men før du får noen hundeslag, er det verdt å vite så mye som mulig om dem - og dette er akkurat det vi vil se for å gi deg i denne veiledningen.

Deres karakteristiske strøk utviklet seg fra sine år med å leve i noen av de kaldeste forholdene i verden hvor temperaturen kunne falle helt ned til minus-60 grader. Opprinnelig ville de ha hatt alle slags ansvar som jakt, hauling sleder og herding rein. Mens de kan være svært uavhengige, beholder de fortsatt sine vennlige og milde personligheter.

Samoyed Dog Breed

Samoyed historie

Det uvanlige navnet Samoyed kommer fra Samoyede-folkene som folk som migrert fra Asia til Sibir. Disse hundene ble avlet for å gjøre tøffe jobber i noen av de mest ekstreme forholdene på planeten jorden. Deres opprinnelige semi-nomadiske eiere ville ly i telt og kose deres Canine Companions for noen trengende varme. Noen av jobbene de ble oppdrettet for å trekke sledene over snøen, jakt og se på sine eiere. Opprinnelig reinsdyr var en av deres viktigste byttedyr, men deres ansvar viste seg mer mot herding dem gjennom årene.

Det var arktiske oppdagere som først brakte hundene til England. De tiltrukket kongelig interesse og dronning Alexandra i Danmark gjorde mye for å markedsføre dem som show hunder. Snart ble de introdusert i USA, og de ble registrert i American Kennel Club i 1906.

Kjappe fakta

  • Samoyed var tilstede med Roald Amundsen på sin vellykkede reise til Sørpolen tilbake i 1911.
  • I tillegg til deres hvite, fluffete strøk, er Sammy Dogs også kjent for sine vinnende smiler, som er ganske umulig å motstå!
  • Kjent for sine gode naturdisposisjoner, er samoyed kjærlige medlemmer av sine familier og er spesielt gode rundt barn.
  • Dette er en hund som ikke liker å sitte rundt, så du må være på hånden for å underholde din pooch mye av tiden.

Ting du burde vite

Før du får en samoyed, er det noen ting du bør vite om hvordan du skal ta vare på dem med hell. Vi har delt disse på noen få viktige områder for å hjelpe deg.

Opplæring

Trening din samoyed kommer ikke til å være den enkleste oppgaven i verden. Mens de er klare og raske elever, må du holde dem stimulert og engasjert. Ellers vil de raskt miste interessen i saken. Repetisjonen kommer ikke til å jobbe med dem. Aktiviteter som sporing og smidighet kan vise seg å være nyttige teknikker å følge.

Relatert innlegg: Dog Agility Tunnel

En annen nyttig aktivitet for samoyed hunder er sosialisering. I hovedsak er dette prosessen med å lære hunden din å komme videre med andre hunder og mennesker. Dette bør gjøres på et tidlig stadium i livet for å sikre at teknikkene blir gjennomført til fremtiden. Prosessen med sosialisering innebærer å eksponere hunden din til en rekke forskjellige miljøer, mennesker, lyder, lukter og andre dyr. Uten denne eksponeringen er det veldig enkelt for hunden din å bli altfor sjenert og skummel.

Hvite samoyed valper

Fôring

Høykvalitets hundemat er viktig i helse og velvære for din samoyed hund. Samoyed hund valper bør tilbys mat som skal bidra til deres stabile vekst - nemlig næring som er høy i kvalitet og lav i kalorier.

Sørg for å måle mengden mat som du tilbyr for å stoppe hunden din til å bli overvektig. Du kan føle deg rundt mageområdet hvis du mistenker at de begynner å ha på pundene. Du må reagere tilsvarende som fedme er en farlig tilstand for hunder å komme inn i.

Grooming

Den ultra-tykke hvite frakken er den definerende egenskapen til samoyed. Om vinteren vil du legge merke til at det er så tett at du nesten ikke kan se huden deres i løpet av denne tiden. Når de varmere månedene i året ruller rundt, vil du legge merke til at dette vil kaste tungt. Hvis du vet noen profesjonelle klær-beslutningstakere, kan dette spunne i vakre varme klær!

Mens hunden din kan være veldig pen å se på, blir deres strøk uunngåelig å presentere en rekke utfordringer når det gjelder å groome dem riktig. Du må børste hundens frakk flittig. Ellers er det svært sannsynlig å tangle og matte. La disse for lenge, og de kan bli smertefulle. Under samoyed shedding sesongen, kan du forvente å finne hvit pels overalt med mindre du holder opp med deres grooming.

Mengden grooming som du må gjøre, kan virke skremmende først. Daglig børsting er nødvendig under skidesesongen. På andre tider på året, bør du fortsatt pusse din pooch et par ganger i uken. Forvente å bade hunden din En gang hvert par måneder eller oftere hvis de ruller i noe stinkende, da dette er sannsynlig å henge rundt i sine lange, tykke strøk. Forvent å legge til side ganske lang tid å bade din samoyed. Soaking kappen hele veien gjennom, skyll ut sjampoen, og slik at alt å tørke kan ta lang tid. Mange eiere bestemmer seg for å gå nedover banen for å få en profesjonell groomer. Mens dette er dyrt, bidrar det til å redusere en del av den store oppgaven du må opprettholde hunden din.

Du burde børste hundens tenner med jevne mellomrom - daglig hvis du virkelig ønsker å forhindre periodontal sykdom. Pass på at du bruker en tannbørste og tannkrem som er spesielt designet for hunder. Du bør også trimme neglene en eller to ganger i måneden. Du må gjøre det nøye slik at du kan forårsake blødning hvis ikke. Når du grooming hunden din, sjekk ørene for voksete oppbygginger eller dårlige lukter som kan bety at de har blitt smittet. Sett aldri noe i ørekanalen.

Sjekk ut noen av våre Dog Grooming Guides, for eksempel Dog Nail Clippers, hund øre rengjøringsmidler, hund tannbørste, hund tannkrem og hund sjampo.

Helse

Generelt er Samoyeds sunne hunder, men de er også utsatt for helsekomplikasjoner. Du bør forvente å se helseklarasjoner hvis du får en av disse valpene fra en oppdretter. Glaukom er en mulig tilstand som kan oppstå, forårsaker synstap og smerte. Og så har du problemer rundt bein og ledd som hip dysplasi og patellar luxation. Vanlige turer til veterinæren og planlagte kontroller kan hjelpe deg med å holde på toppen av eventuelle problemer de kan lide av.

Jakken av samoyed gjør dem til en naturlig passform for kaldere klima. Hvis du bor i en varmere del av verden, må du være mer forsiktig da deres tykke strøk kan være følsomme for varme. Unngå å tillate dem å trene for anstrengende under dagens varme. I stedet begrenser flertallet av deres fysiske anstrengelser til begynnelsen eller slutten av dagen når temperaturene er kulere.

Når du får en ny samoyed valp, må du være spesielt forsiktig med å holde på toppen av deres potensielle helseproblemer. Mellom fire og syv måneder, har de en tendens til å vokse veldig raskt, noe som kan gjøre beinforstyrrelser og skader mer sannsynlig. Vær forsiktig med å la valpen spilletid på harde overflater som leddene deres ikke er fullt dannet ennå. På samme måte må du være forsiktig med å la dem hoppe for høyt.

Daglige treningskrav er ikke overdreven med samoyed hunder, selv om du må sørge for at du gir dem nok fysisk stimulering. Hvis ikke, er dette en annen faktor som ofte kan føre til at de blir en plage i hjemmet. Når du velger fysiske aktiviteter for å engasjere seg i, bør du gjøre ditt beste for å gjøre dem interessante og engasjerende. Hold lekene på en rotasjon, og det vil hjelpe dem til å virke som ny når du tar dem ut igjen. Husk at denne rasen har en sterk uavhengig roaming trang som lett kan komme seg ut av kontroll med mindre du holder øye med poochen din.

Samoyed hund sitter nær sjøen

Temperament

Glad og godmodig er et par vilkår som kan brukes til å beskrive sibiriske samoyed hunder. De er kjent for å danne nærstående med sine menneskelige følgesvenner, og dette er atferd som kan spores tilbake til deres relasjoner med sine opprinnelige semi-nomadiske eiere. I tillegg til å beskytte dem mot rovdyr, ville de ha spilt med barna og holdt dem varme i fryseforholdene. I dag er de intelligente familiehunder. Mens de kan favorisere ett medlem av husstanden mest, er de vanligvis hengiven med alle. Dette er en hund som elsker selskap, så ikke risikere å gjøre dem elendige ved å forlate dem alene for lenge om gangen.

Mens de har det positive samoyed temperamentet til å være vennlig og smart, De kan også være svært vanskelig å eie. For det første kan de gjøre mye støy som de pleier å hyle eller bark å uttrykke sine følelser. Hvis du ikke holder dem opptatt, vil de sannsynligvis gjøre enda mer av en racket for å holde seg underholdt. Eller de kan også engasjere seg i problematisk og destruktiv oppførsel som grave i hagen din, komme inn i søppel, eller tygge opp dine eiendeler. På grunn av deres historie har de sterke jaktinstinkter. Disse kan være vanskelig å trene ut av dem, og du bør være spesielt forsiktig hvis det er små critters rundt for dem å jage.

Aktive hvite samoyed hunder er bedre i miljøer hvor de har plass til å binde seg rundt, noe som betyr at de ikke egentlig er egnet for å bo i leiligheter. Selv om du har det perfekte miljøet, må du fortsatt jobbe hardt for å holde hunden din underholdt og engasjert. Hvis de blir kjedelig, er det mye mer sannsynlig at de skal engasjere seg i ulempeadferd som å grave eller bjeffe støyende.

Du må huske på at det er jakthunder som ble opprinnelig avlet for å fange alle slags mindre skapninger. Mens de kan sameksistere med katter og andre mindre dyr i husstanden din, må du trene og sosialisere dem riktig. De er vanligvis ikke for aggressive og kan fortsette med andre hunder. Dette er enda mer sannsynlig hvis de har blitt reist med kjæledyr fra en yngre alder. Det kan være tøffere å introdusere nye dyr i husstanden din på et senere tidspunkt.

Samoyed hunder elsker ofte å leke med mindre barn, men samoyed størrelse kan vise seg å være for stor og kan lett slå over småbarn hvis ikke riktig overvåket. Når barna er gamle nok, bør du alltid lære dem den riktige måten å røre og leke med hunder for å sikre et harmonisk forhold for alle involverte.

Samoyed hund står i snøen

Siste tanker

Kjærlig og lojal, det er vanskelig å se at noen ikke ville ha et smil på ansiktet sitt etter å ha møtt en samoyed. Dette er imidlertid ikke hundens følgesvenn for alle. Først og fremst trenger de rikelig med følgesvenn og mental stimulering. Samoyed personlighet er bedre egnet til hus med meter i stedet for leiligheter, hvor de lett kan føle seg oppe og vil begynne å gjøre en plage av seg selv. Også, deres vakre strøk krever en stor mengde vedlikehold for å holde dem i den aller beste tilstanden.

Det er mange samoyed hunder der ute som trenger adopsjon, Men du må vite hva du lar deg inn for før du får en. Ellers kan ansvaret vise seg å være ganske overveldende. Hvis du skal få hunden din fra en oppdretter, må du sørge for at de er anerkjente og kan svare på alle spørsmålene du utgjør med passende svar. Hvis du kan møte foreldrene, vil dette alltid gi deg litt mer nyttig informasjon som kan vise seg å være nyttig.

Relatert innlegg: Samoyed valper til salgs

Flere kjæledyr produktanmeldelser

Hund tørketrommel
Hund tannbørster
Hunden shedding børste
Puppy Shampoos
Dog grooming clippers
Dog Dental Spray

Kilde:

  1. Genetisk mangfoldstesting for samoyed - UC Davis Veterinærmedisin
Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Samoyed hund: raseinformasjon, egenskaper og fakta