Samoyed (sammie): dog breed profile

En samoyed

Samoyed er en stor og mild rase av hund som er lett gjenkjennelig av sin tykke og Fluffy hvit kåpe. Ofte referert til som sammies, samoyeds krever oppmerksomhet og er mer enn glade for å sette litt arbeid for sine mennesker, være det herding, jakt eller hauling en slede.

Sammies er perfekt optimalisert for å motstå kaldt vær. De har en utrolig effektiv dobbeltjakke som isolerer dem mot frysende temperaturer og en uopprettet munn som forhindrer drool-og dermed istene - fra å danne på leppene sine. Til tross for deres iboende hardhet, er Samoyed like glad for å slappe av som et familie kjæledyr som de skal holde en jobb. Og med deres vennlige natur og enkle åsynligheter, gjør Sammies utmerkede dyrefellesskap - forutsatt at de får rikelig med kjærlighet og oppmerksomhet.

Raseoversikt

Gruppe: Jobber

Høyde: 21 til 23.5 inches (menn) - 19 til 21 tommer (kvinner)

Vekt: 45 til 60 pounds (menn) - 35 til 50 pounds (kvinner)

Frakk og farge: Tykk underlag under en myk, myk og rett ytre jakke, først og fremst lys hvit, selv om noen er mer krem ​​eller kjeks (ekstremt lysebrun)

Forventet levealder: 12 til 14 år

Egenskaper av samoyed

KjærlighetsnivåHøy
VennlighetHøy
BarnevennligHøy
KjeledyrvennligHøy
Trening behovHøy
LekenhetHøy
EnerginivåHøy
TrenbarhetMedium
IntelligensMedium
Tendens til å bjeffeMedium
Mengde sheddingHøy

Samoyed historie

Det kan ikke komme som en overraskelse at den hardy, tykkebelagte samoyed kommer fra Russland, et land hvor frigid temperaturer krever en godt isolert barriere mot kulde. Navnet kommer fra de semi-nomadiske Samoyede-folkene i Sibir, som har stolt på rasen i århundrer for ting som jakt, herding, drar sledene og snuggling for varme på frysende arktiske netter.

Sammies er klassifisert som en basal rase, noe som betyr at deres eksistens forhåndsdaterer opprinnelsen til de fleste moderne hunderaser. Deres sterke arbeidsmetikk og utrolig vennlig natur har gjort dem til en god følgesvenn til mennesker gjennom hele deres lange eksistens, noe som har hjulpet rasen proliferat. Det var arktiske oppdagere som først brakte rasen til England i slutten av det 18. århundre, hvor Samoyed`s Regal Coat og Warm Personality gjorde dem en rask favoritt blant den engelske eliten. De var rasen av valg for Alexandra i Danmark, som ble dronning av Storbritannia og de britiske herunder i 1901 etter Dronningens dødsfall.

I 1906 var en hund som heter Moustan i Argenteau den første samoyed offisielt registrert av American Kennel Club (AKC) i USA. Mens Sammies allerede hadde fått popularitet blant nordamerikanske mushers, markerer anerkjennelsen av AKC den første offisielle forekomsten av Samoyeds som er sanksjonert som en premier, show-verdig rase.

Samoyed Care

At fluffy frakk ikke kommer uten sitt ansvar. Samoyeds er intense shedders, og krever hyppig grooming for å holde seg og føle sitt beste. På grunn av deres dobbeltjakke, blir smuss og rusk tapt i deres pels, noe som resulterer i matter og tangles. Vanlige børster er en viktig del av samoyed omsorg, spesielt i løpet av deres peak shedding sesong, som vanligvis skjer to ganger i året. Selv om det er mulig å ordentlig brudne en samoyed hjemme, anbefales det ofte at Sammies mottar profesjonelle groomingtjenester for å sikre at deres bad og børster gjøres så grundig som mulig.

Når det gjelder trening, trenger samoyeds daglige turer og god oppmerksomhet fra deres menneskelige følgesvenner. En sammie som er oftere enn ikke igjen til sine egne enheter, kan handle ut på grunn av fysiske og mentale frustrasjoner. Lange turer, aktive spillesesjoner, og en god daglig dose av en-mot-ens bonding tid hjelp Samoyeds holder seg glad og stimulert. Fordi de er ganske aksepterer av andre hunder, har en hundespill for Sammie en god måte å sørge for at alle deres energibehov er oppfylt.

Opplæring en samoyed er ofte lett, da de har sterke obligasjoner med sine mennesker og tar sikte på å behage dem. Mens en Sammie kan være litt stædig for å plukke opp ny atferd, hjelper aktivt å jobbe med trening, styrke deres bånd videre og spiller på Sammies arbeidshistorie. Nossarbeid, smidighet og herding er alle gode måter å benytte seg av en Sammies naturlige talenter.

Vanlige helseproblemer

I likhet med andre rasehunder har samoyeds noen vanlige helseproblemer, selv om de generelt er kjent for å være ganske sunne hunder. Hvis du kjøper en samoyed fra en oppdretter, be om en komplett helsehistorie av sin genetiske linje, slik at du vet om hunden din vil ha en høyere tilbøyelighet til en av disse mer vanlige samoyede helsemessige forholdene.

Diett og ernæring

Samoyeds krever ikke noe slags spesielt kosthold. De fleste er helt glade og sunne å spise høy kvalitet kommersiell eller hjemmelaget mat, men som med alle hunder, bør de sees på tegn på vektøkning og få sine dietter begrenset tilsvarende hvis de pakker på for mange pund. Hvis du oppdager ukontrollert vektøkning, potensielle matallergier eller gastrisk nød, snakk med veterinæren din om å tilpasse en diett som vil fungere best for din samoyed. I tillegg til måltider trenger samoyeds rikelig med ferskvann.

Hvordan velge riktig mat for hunden din
Fordeler
  • Mild og rolig temperament

  • Kan tåle kaldt klima

  • Flott for familier med barn og / eller andre kjæledyr

Ulemper
  • Store mengder avskjæring

  • Trenger mye tid og oppmerksomhet

  • Kan utvikle vaner som å tygge møbler hvis de er alene

Hvor å adoptere eller kjøpe en samoyed

Hvis du tror du vil adoptere en samoyed, start ved å kontakte en av følgende organisasjoner:

Disse gruppene vil kunne gi veiledning og neste trinn for adopsjon, og kan til og med henvise deg til en lokal gren eller redning. Hvis du ikke er sikker på at rasen er riktig for deg, kan du kanskje prøve å fremme en Sammie for å se om de er en god passform for ditt hjem.

Flere hunderaser og videre forskning

Det er en perfekt hund der ute for alle. Fortsett å lese gjennom våre hundprofiler for å lære om andre populære raser og hvordan du bryr seg om dem, eller bare gå til et ly og koble til forskjellige typer hunder for å finne en ideell kjæledyrkompanjon.

Hvis du er interessert i lignende raser, sjekk ut:

Ellers, sjekk ut alle våre andre hund Breed profiler.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Samoyed (sammie): dog breed profile