Hunden hårtap: 5 grunner til at det skjer og hva de skal gjøre

Det er ikke uvanlig at en hund skal lide fra alopecia eller hårtynning og tap. Denne tilstanden er skilt fra den naturlige handlingen med shedding pels. Shedding er når hunder naturlig miste sitt gamle eller skadede hår, med mengden og frekvensen avhengig av helse og rase. Alopecia hos hunder, eller hårtap, er en vanlig lidelse som forårsaker delvis eller komplett hundetap. Det kan ikke bare påvirke kjæledyrets hud, men også deres endokrine system, lymfesystem og immunsystemet. Alopecia kan påvirke hunder i alle aldre, raser og kjønn.

For det meste vil hundens hårtap være svært merkbart for eiere, og det kan dukke opp i forskjellige mønstre og former. Det kan være sporadisk eller symmetrisk hårtap, eller kan vises som skallede sirkler. Begge kan ledsages av crusting og betennelse i hundens hud. I svært sjeldne tilfeller kan hunden også ha skalering av huden.

Les også: 9 måter å forbedre hundens hud og jakkehelse

Hva forårsaker hundens hårtap?

Hårtap hos hunder kan skyldes en rekke grunner, inkludert allergier, infeksjoner og parasitter. Avhengig av den underliggende årsaken kan hunden alopecia være ledsaget av infeksjon og irritasjon, sammen med mulig rødhet av huden og det berørte området. Det er fem vanligste årsaker til hundens hårtap som kjæledyrseiere vil møte, sammen med behandlinger og forebyggende tiltak som kan hjelpe til med omsorg for poochen din.

Hund hår tap på grunn av allergi

1. Allergier

Allergier er en vanlig underliggende årsak til mange symptomer som oppleves av hunder. De kan fungere som en utløser for kjæledyrhårtap når hunden har en allergisk reaksjon på deres miljø, matvarer eller parasitter. Hunder lider ofte av en loppeallergi, noe som kan føre til økt slikker og biting av de irriterte områdene. Loppbitten kan skape en allergisk reaksjon som kan vare i dager, og gir hunden et utvidet behov for å kløe, ripe, slikke og irritere den allerede irriterte huden, til slutt forårsaker hårtap.

Oppdage hva det eksakte allergenet kan bidra til å forhindre allergiske reaksjoner hos hunder. Hvis det er en matallergi, bryter merker eller mattyper, eller prøv hjemmelagde oppskrifter. Hvis det er lopper, ta forebyggende tiltak som månedlig loppemedisin; og hvis det er en angrep på hunden, vask din pooch med en loppe sjampo sammen med å gi ham en loppe som fjerner oral medisinering som dreper lopper i 2-8 timer. Hvis det kan være et miljøallergen, snakk med veterinæren om å starte allergi medisinering eller skudd for å redusere irritasjonen deres.

Hårtap i hunden

2. Cushings sykdom

Hyperadrenokortisme, eller Cushings sykdom, er en tilstand forårsaket av en overproduksjon av et hormon som kalles kortisol, som hjelper hundene til å svare på stress og modulerer immunforsvaret. Hunden Hårtap er ikke det eneste symptomet på Cushings sykdom - det er vanligvis ledsaget av mangel på energi, blåmerker, fedme og økt sult, tørst, vannlating og panting. Det påvirker hovedsakelig middelaldrende til eldre hunder i stedet for valper eller ungdoms hunder.

Etter at veterinæren har offisielt bestemt at poochen din har Cushings sykdom, vil behandlingen variere ved hvor alvorlig tilstanden er. Hvis det er forårsaket av medisinering, vil de sakte spenne hunden av medisinen. Når hunden bare opplever milde symptomer, vil de bli overvåket i stedet for behandlet umiddelbart. Hvis hundens symptomer blir verre, vil en veterinær foreskrive trilostan. Denne medisinen leveres med farlige bivirkninger, og derfor vil veterinæren vente til det er nødvendig å spesifisere det i stedet for å bruke det som et forebyggende tiltak.

Hund med mange

3. Mange

Mange er en inflammatorisk sykdom forårsaket av demodex mite. Som antall kvaler som bor i hårsekkene og huden på hunden øker, kan det føre til lesjoner, infeksjoner og hundens hårtap. Mange kan enten være lokalisert, som bare påvirker bestemte områder av hundens hud, eller det kan generaliseres og påvirke hele din Pups kropp. Vanligvis endrer kvinnene som bor på overflaten av hunden ikke håret eller huden, men når tallene vokser ut av kontroll, blir det skadelig for deres pels.

Mange krever ikke behandling når det er i liten grad. Det vil vanligvis forsvinne på egenhånd, gjør det spontant. Når det når et alvorlig stadium, ofte når generalisert og ikke sporadisk, vil veterinæren anbefale langsiktige medisiner for å kontrollere tilstanden. Hvis hunden er en kvinne, bør de bli spayed. Fluktuasjoner i hormoner kan forverre symptomene. Bytte til høy kvalitet hundemat og et lavspennings miljø kan være i stand til å redusere flare-ups.

Ringorm i hunden

4. Ringorm

Ringorm er en soppinfeksjon som lever og vokser i huden og hårsekkene av infiserte hunder, og også også infiserer neglene. Infeksjonen er normalt bare en overflateinfeksjon og påvirker bare noen få områder av hundens kropp. Enhver hund kan få ringorm, selv om det påvirker valper, senior hunder og immunkompromitterte hunder er mer intensivt og kan føre til utbredt ringormsinfeksjoner på kroppene sine. Ringorm er smittsom og sprer seg gjennom direkte kontakt, forurensede objekter og mennesker. Hunden Hårtap er et av de vanlige symptomene på denne tilstanden.

Igjen, behandlingen av denne infeksjonen avhenger av sin alvorlighetsgrad, noe som gjør det til en hund av hundesak. Veterinæren vil vanligvis bestemme alvorlighetsgraden etter en fysisk eksamen og en diagnostisk test ved hjelp av et utvalg av kjæledyrets hår og / eller hudceller. Vanligvis går behandlingsprosessen gjennom tre trinn. Først vil aktuell terapi bestående av enten en krem, salve eller medisinert sjampo bli foreslått. For det andre vil de foreskrive en anti-sopp oral medisin for å bekjempe infeksjonen. Det tredje trinnet består av miljømessig dekontaminering. Fjerning og rengjøring av alle løse hår funnet på sofaer, grooming verktøy, møbler, klær og sengetøy for å fjerne smittsomme sporer.

Utslett og elveblest i hunden

5. Utslett og elveblest

Insektbitt og stikk, planter, kjemikalier, sjampo og medisiner kan alle forårsake utslett og elveblest på hundens kropp, og deretter føre til alopecia hos hunder. Disse kan også inkludere allergiske utslett, som er skilt fra allergier. Allergiske utslett og elveblest vises vanligvis innen timer og noen ganger minutter med eksponering mens andre symptomer kan oppstå som listløshet, feber og oppkast. Nettstedet til det allergiske utslett / bikube hos hunder går ofte skallet, da reaksjonen får håret til å falle ut eller være irritert til puppen din tygger den ut.

Allergiske utslett og elveblest krever ytterligere behandling enn bare fjerning av allergenene. Dette er ofte en reaksjon som trenger umiddelbar behandling fra veterinæren for å hindre en mer betydelig, full kroppstilstand.

Les neste: Den beste hundematen for sensitiv hud

Pin og del med andre hundeeiere:

Hunden Hårtap - Topp 5 grunner til at det skjer og hva de skal gjøre

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hunden hårtap: 5 grunner til at det skjer og hva de skal gjøre