Cushings sykdom hos hunder: symptomer, diagnose og behandlinger

Hvis du ikke er kjent med tilstanden, Cushings sykdom hos hunder påvirker dyrets endokrine system. Denne tilstanden er mest utbredt hos eldre hunder og er vanligvis forårsaket av en svulst i hypofysen. Sykdommen kan også ses hos mennesker med lignende symptomer.

Når de snakker om symptomene på Cushings sykdom hos hunder, kan de inkludere:

  • Overdreven eller konstant panting
  • Økt appetitt
  • Pot Belly
  • Ekstreme uutslettelig tørst

Så langt som behandlinger for Cushing`s sykdom hos hunder, er det første alternativet vanligvis kirurgi. Hvis svulsten er godartet, vil veterinæren vanligvis være i stand til å fjerne veksten og returnere hunden din til full helse. Med eldre hunder eller i inoperable tilfeller er både holistiske og medisinske behandlinger tilgjengelige for å håndtere symptomene på Cushings sykdom godt.

I følge veterinærer, En av de mest lovende behandlingene er faktisk det enkleste for deg å gjøre - matlaging din egen hjemmelagde hundemat til kjæledyret ditt. Ved å bytte hunden til en hjemmelaget diettoppskrifter, nok av dem du finner her, og mate hunden med hyppige intervaller, du hjelper ham til å redusere disse vanskelige symptomene i det vesentlige.

Det er en kort oversikt over Cushings sykdom hos hunder, men det er mye mer som du trenger å vite om du vet eller mistenker at hunden din kan ha tilstanden. Denne artikkelen vil forklare mer om selve sykdommen, raser som lider av en genetisk predisposisjon til tilstanden og det beste dietten for en hund diagnostisert med Cushings sykdom.

Spør en veterinær: Fungerer hypoallergen hundemat og hvorfor?

Cushings sykdom hos hunder
Symptomer, diagnose og beste behandlinger

Cushing

Hva er Cushings sykdom hos hunder?

Før vi kommer inn i behandlingene, forstår det viktig for kjæledyrseiere det grunnleggende om hva som skjer med hunder med Cushings, og hva er årsakene. Cushings sykdom, eller å bruke den vitenskapelige begrepet - Hyperadrenokorticisme - er en av de vanligste forstyrrelsene i det endokrine systemet i hjørnetenner, ifølge undersøkelser (1).

Hyperadrenokortisk tilstand hos hunder er forårsaket av en godartet svulst på hypofysen i hundene og hestene (2), den delen av kroppen som er ansvarlig for å produsere hormonet kalt adrenokortikotrop.

Dette hormonet stimulerer deretter binyrene i hunden som ligger i nærheten av nyrene for å frigjøre hormonet kortisol. Cortisolhormonet er også kjent som Perce 8220; stresshormon, & # 8221; Fordi det hjelper kroppen når det opplever stress for å holde blodsukkernivåene stabile og avverge infeksjoner.

Mengden adrenokortikotropisk hormon som er utgitt, varierer med noen faktorer, inkludert om hundens kropp opplever stress fra skade eller kulde temperatur. Når Cushings sykdom er tilstede, Dette systemet virker ikke som det burde (3).

Denne sykdommen forvirrer kroppen, og får det til å skyte for mye av kortisolhormonet i blodet. Det forårsaker toksisitet i hundens kropp, og i hovedsak blir hunden forgiftet fra innsiden, av sin egen kropp. Andre vitale systemer vil også bli påvirket, inkludert mage-tarmsystemet (4).

Hvem kan lide av cushings sykdom?

Cushings sykdom hos hunder er mest funnet i middelaldrende og eldre hjørnetenner (5).

Nesten alle hunder diagnostisert med Cushing`s er over alderen av åtte år (6), med Medianalderen er ti. Som nevnt ovenfor observerte studier at i de fleste tilfeller er årsaken til å sykle i hunder oftest en godartet svulst i hypofysen. Andre årsaker inkluderer imidlertid tumorer i binyrene og endokrinsystemet kreft.

Vets har vært kjent for å tilfeldigvis få sine hundpasienter å utvikle denne tilstanden når det gjelder hunder som lider av et spesielt lavt kortisonnivå.

De utfører erstatningsterapi ved å gi kortisoninjeksjoner. Når for mye kortison er gitt, kan dette starte Cushings sykdom hos hunder. Og hvis du trodde det var rart, vent til du hører en enda sjeldnere årsak - Steroid inneholdende ørefall (7).

Det er visse hunderaser som lider av a genetisk predisposisjon til Cushing`s sykdom. Rasen observert oftest som predisponert for dette inkluderer:

  1. Puddel
  2. Bokser
  3. Yorkshire Terrier
  4. Beagle
  5. Skotsk terrier
  6. Dachshund
  7. Tysk Shepherd
  8. Labrador
  9. Boston Terrier

I SLEKT: 3 vanlige hundesykdommer knyttet til hundemat

Cushing

Vanlige symptomer på hyperadrenokortisme hos hunder

Dessverre kan denne tilstanden være vanskelig for eieren å oppdage Som det ikke er åpenbare symptomer som hunden din besvimelse og hoste.

I stedet kan symptomene på Cushings sykdom hos hunder virke som vanlige problemer som følger med som hunden din blir eldre. Noen undersøkelser antyder at hjørnetenner som har blitt spayed eller neutered, er mer utsatt for å utvikle denne tilstanden.

Studier har observert (8) disse som mest vanlige symptomer av Cushings sykdom:

  • Muskel svakhet
  • Kortpustethet under trening
  • Økt appetitt
  • Potbelly
  • Ekstreme uutslettelig tørst
  • Hårtap
  • Omfordeling av fettlagring til magen
  • Hudinfeksjoner og tynning

Alle de ovennevnte symptomene er svært lik de som oppleves av mennesker med Cushings sykdom, og faktisk, Noen studier funnet (9) betingelsen for å være nesten identisk mellom mennesker og hunder i hvordan symptomene presenterer seg, og hvordan de blir behandlet.

Diagnostiserende Cushings sykdom hos hunder

For å diagnostisere Cushings sykdom hos hunder, må veterinæren din utføre en Full fysisk eksamen. De må også finne ut historien til hunden for å se om symptomene korrelerer med normal aldring eller om noe har gått galt.

Først vil veterinæren teste kjæledyrets urin for forhøyede nivåer av kortisol. Hvis forhøyede nivåer er angitt, kan de da utføre hva som kalles adrenokortikotropinhormon (ACTH) stimuleringstest som vil avgjøre om dette overskuddet i kortisolnivået i hundens kropp skyldes Cushings sykdom eller noe annet.

Dette er imidlertid ikke den eneste testen som hunden din sannsynligvis går gjennom, siden det er mange Andre sykdommer med lignende symptomer (10), derfor vil det være behov for ytterligere undersøkelse på veterinærklinikken din.

Er cushings sykdom smittsom?

Nei, det er det ikke.

Cushings sykdom hos hunder er en tilstand forårsaket av en ubalanse av hormoner, ofte på grunn av en svulst på hypofysen. Derfor kan du være helt sikker på at denne tilstanden ikke kan være smittsom, og dine andre hunder eller deg selv vil ikke kontrakt det.

LESE: 18 tips om hvordan du sparer penger på hundeservice, helse, veterinær regninger og meds

Cushing

Behandling for Cushing "s sykdom hos hunder

Som nevnt ovenfor, er Cushings sykdom ofte forårsaket av en svulst på hypofysen. Hvor svulsten er godartet og kirurgi er et alternativ, utvinningen Prognose fra sykdommen er veldig høy, ifølge undersøkelser (11).

I noen inoperable tilfeller, eller når eieren velger å ikke gå for operasjonen, kan stråling noen ganger brukes til å krympe svulsten. Når svulsten krymper, vil den lindre symptomets intensitet.

Din veterinær vil utvikle den beste handlingsplanen om hvordan man skal håndtere og behandle Cushings sykdom i hunden, som vil inkludere flere medisinske behandlinger. For eksempel, en studie av 42 hunder (12) med Cushings sykdom viste lovende resultater når hundene ble oralt gitt ketokonazol eller retinsyre. Andre behandlinger vil bli diskutert også.

Bytter til hjemmelaget hundemat

Kostholdsendringer er en av de viktigste behandlingene (1. 3). Hunder med Cushings har vist bemerkelsesverdig forbedring i deres generelle livskvalitet når de byttes fra deres normale behandlede kosthold til et hjemmelaget diett som består av ferske grønnsaker og kjøtt. Det er også gunstig å tjene Mindre måltider hvert par timer i stedet for et stort måltid.

Det er viktig å unngå noen & # 8220; fad & # 8221; dietter, som kjøtt-bare rå mat diett og vurdere de spesifikke næringsstoffkravene hunden trenger. Husk at bare 11.000 år siden begynte vår nåværende dag hund å utvikle seg. Mens de starter som den edle ulven de overlevde på jaktet byttet alene, har dagens hund en mye mer komplekst fordøyelsessystem (14) - i stand til å bryte ned et mer variert kosthold, inkludert mat som ris og poteter.

Det er advokater av rå dietter / barf / etc. som fortsatt hevder at hunder skal spise en diett som går tilbake til sine ulvfødter, hovedsakelig bestående av rå kjøtt. derimot, Studier bekrefter (15) at hunder er i stand og sunnere når de spiser en mer variert kosthold.

Eiere av hunder med Cushings sykdom blir ofte gitt en hjemmelaget måltidsplan fra veterinæren og oppfordret til å i det minste prøve det nye dietten i en periode på en måned til to måneder før du diskonterer den.

Noen av fordelene som følger med Fôr hunden din hjemmelaget mat inkludere:

1. Å vite nøyaktig hva som er i hundens mat - Med hjemmelaget hundemat, vet du nettopp hva hunden din får. Friske, sunne, menneskelige ingredienser uten tilsetningsstoffer, konserveringsmidler og ingen overflødige bulking agenter. Behandling av mat fjerner vanligvis eller ødelegger næringsstoffer og fiber, som er tilstede i hele matvarer som forblir sunne.

2. Allergi trygg - Human og Canine Co-Evolution stopper ikke på våre bellies. En uheldig predisposisjon som Vi deler er allergi. Akkurat som vi lider av de tilsvarende sniffler, utslett og magesmerter, kan også våre hundekammerater. Din veterinær kan teste hunden din for allergi og hjelpe deg med å finne en diettplan som vil møte sine unike kostholdskrav.

3. Lean kropp er lik lengre liv - Dessverre har våre følgesvennsdyr også utviklet seg til å være utsatt for de samme sykdommene vi kjemper med. Struggles med fedme Run Rampant. Dette skyldes delvis til lett tilgjengelig behandlet mat. Flere sykdommer eksisterer som er kjent for å bli utryddet av vektøkning, inkludert Cushings sykdom hos hunder, diabetes, hjertesykdom og kreft. Kort oppsummert, Den sunneste måten å leve er magert.

4. Spare penger - Matlaging med human klasse ingredienser for hunden din trenger ikke å koste mye. Matlaging fra grunnen en gang per uke (eller til og med en gang per måned) og frysende deler kan koste mindre enn sekker av hundemat i samme periode.

Les mer om Fordelene og bivirkningene av hjemmelaget hundemat, og sørg for at du forstår hva en velbalansert hjemmelaget hundemat, består av for å unngå å forårsake ytterligere komplikasjoner til hundens helse. Diskuter dette alltid med veterinæren din.

Video Guide: Hvordan lage hjemmelaget hundemat

Sample Cushing`s hundematoppskrifter

Hjemmelaget hundemat for koffer sykdomFor å komme i gang på ditt nye hjemmelagetopplevelse, gå over til vår Hundematoppskrifter seksjon For mye helse og annen hundemat og hundebehandler oppskrifter.

Nedenfor deler jeg to populære oppskrifter som er spesielt gode for hundens lidelse fra Cushings.

Biff, søtpotet og pea hundemat

  • 3 kg (råvekt), biff, kokt
  • 3 lbs søtpotet, kokt
  • 2 1/3 lbs Peas, kokt
  • 7 ts solsikkeolje

En gang tilberedt, bland alle ingrediensene sammen i en stor blandeskål. Serveringsstørrelsen vil avhenge av hundens generelle helsetilstand og bør diskuteres med veterinæren din.

Egg, makaroni og brokkoli hundemat

  • 3 egg, hardkokt
  • 1 kopp makaroni, tilberedt
  • 1 kopp brokkoli, kokt

En gang tilberedt, bland alle ingrediensene sammen i en stor blandeskål. Serveringsstørrelsen vil avhenge av hundens generelle helsetilstand og bør diskuteres med veterinæren din.

Hjem Remedies for Cushing`s sykdom hos hunder

Selv om det er viktig at du diskuterer noen mulig medisinsk behandling for Cushings sykdom med veterinæren, sverger mange eiere og veterinærer ved naturlige behandlinger å øke livskvaliteten for deres berørte hjørnetenner. Det er viktig å merke seg at disse ikke er ute og ut kurer for Cushings sykdom hos hunder, men heller måter å håndtere symptomene på.

Husk også at fordi disse behandlingene er langs linjene med holistisk veterinærområde, er det ingen vitenskapelig bevis om de definitivt vil jobbe for hunden din eller ikke.

Cushex1. Cushex

Ifølge produsenten og ros fra andre hundeeiere, har dette urtemedisinen blitt skapt rent for Cushings sykdom hos hunder i tankene. Den har noen naturlige ingredienser med en bevist evne til å øke binyren og hypofysen. Dette tillegget er egnet for hunder av alle størrelser, raser og aldre.

2. Adrenal Harmony Gold

Adrenal Harmony GoldI motsetning til Cushex retter Adrenal Harmony Gold spesifikt symptomene på hunder som lever med Cushings sykdom. Et spesielt sterkt poeng er at dette urtemedisinen hevdes å arbeide for å bringe tørst og urinering tilbake til et normalt nivå i hunden din.

Gjennom min forskning så jeg rikelig med anekdotisk bevis i form av mange positive vurderinger av dette produktet. Eiere ros forskjellen for at dette remedien har gjort i hundens lykke.

3. Lag din egen

For de med litt mer tid på hendene, er det mulig å lage dine egne naturlige hjemmelagde rettsmidler for Cushings sykdom hos hunder ved å kombinere noen av urter som har blitt observert for å hjelpe til med å redusere eller helt stoppe visse symptomer. Igjen, husk at det ikke er vitenskapelig grunnlag for effektiviteten av den nedenfor.

Her er noen av urter som hevdes å hjelpe hundene med Cushings sykdom:

  • Løvetann - I tillegg til å være en restorativ for leveren, og nyrer, bidrar løvetann å øke binyren og gir et godt løft av vitaminer, og mineraler for å hjelpe med energinivåer og vitalitet.
  • Burdock - Denne mindre kjente, men nesten nesten mirakel urt er flott for å spyle toksiner fra kroppen og opprettholde blodsukkernivået.
  • Svovel - Spesielt nyttig for å redusere den overdreven tørsten som følger med denne tilstanden.
  • Astragalus - En annen adrenal funksjon Booster, denne urten gir også immunsystemet et mye trengte boost.
  • Si Miao San - Dette kinesiske remedien har en tendens til å fungere best for overvektige hunder, som lider av overdreven panting på grunn av deres cushings. Denne urteformelen regulerer insulin, og forbedrer fordøyelsen - men viktigst av alt reduserer det betennelse.
  • Ginkgo biloba - Ginkgo jobber på nesten samme måte som Si Miao San. Men noen hunder tar til en heller enn den andre. Den beste måten å avgjøre dette på er å konsultere din lokale holistiske veterinær.
  • Mercurius - En annen tørst quencher, det fungerer også som en stressavlastning for hunder som blir opprørt fra den plutselige symptomene.

I SLEKT: 15 Billige måter å forhindre vanligste helseproblemer hos hunder

Veterinærbehandling for Cushing

Veterinærbehandling for Cushing "s sykdom hos hunder

I tillegg til kirurgi er det et alternativ i noen tilfeller, har jeg allerede nevnt at det er flere medisiner som kan hjelpe med Cushings sykdom hos hunder og de tilknyttede symptomene, hvorav noen har vist seg å være i studier for å være ganske effektive.

Det ultimate reseptet vil komme ned til hundens spesifikke behov. Intensiteten av symptomene kan variere sterkt i Cushings sykdom at det er en av de få forholdene som krever helt annen behandling avhengig av alvorlighetsgraden, symptomene og livsstilen.

Da denne medisinske sykdommen hovedsakelig påvirker eldre hunder, velger mange eiere å avstå medisinsk behandling. I stedet velger de å la sine hunder leve ut deres liv til det fulle.

Mange eiere som velger ut av medisinsk behandling, vil gå utover, ta opp en umiddelbar bytte til 100% hjemmelaget hundemat for sine firbente venner. De prøver vanligvis urte rettsmidler for å hjelpe til med å håndtere symptomer også.

På bakens ende & # 8230;

Guiden til Cushings sykdom hos hunderHeldigvis kan livet med Cushings sykdom for hunden din fortsatt være lang, hyggelig og fri for mye ubehag. Sjansene for hunden som gjenoppretter fra Cushings sykdom Når det er diagnostisert og gjennomgående, er det også høye, men kostnadene for veterinærregninger kan være ganske høye og vil kreve mye engasjement.

Mange antar at når en hund er diagnostisert med Cushings sykdom, at det er lik en dødsdom, men det er ikke tilfelle i det hele tatt. Denne tilstanden er så vanlig hos hunder (og hester) at sjansene er at du kanskje kjenner en hundelidelse og ikke engang innser det.

Les neste: 25 mest alvorlige hundens helse symptomer som ikke kan ignoreres

Referanser

Klikk her for å se studieknitasjoner og referanser

Fotnoter, studere sitater og videre lesing:

  1. Behrend En1, Kemppainen RJ. Diagnose av hunden hyperadrenokortisme. Vet Clin North am Small Anim EXCT. 2001 Sep; 31 (5): 985-1003, VIII.
  2. Kemppainen RJ1, E Peterson M. Dyremodeller av Cushings sykdom. Trender Endocrinol Metab. 1994 jan-feb; 5 (1): 21-8.
  3. Spearman, J. G., & Litt, s. B. (1978). Hyperadrenokortisisme hos hunder: En studie av åtte saker. Den kanadiske veterinærjournalen, 19 (2), 33-39.
  4. Peterson Me1. Diagnose av hyperadrenokortisme hos hunder. Clin Tech Small Anim EXCT. 2007 februar; 22 (1): 2-11.
  5. Thuróczy J1, Balogh L, Huszenicza G, Jánoki Ga, Kulcsár M. Diagnose av hyperadrenokortisisme hos hunder i forhold til human diagnostiske metoder: En gjennomgang. Acta Vet Hung. 1998; 46 (2): 157-73.
  6. Peterson meg. Medisinsk behandling av hundens hypofyseavhengig hyperadrenokortisme (Cushings sykdom). Vet Clin North am Small Anim EXCT. 2001 Sep; 31 (5): 1005-14, VIII.
  7. GRECO DS1. Hyperadrenokorticisme forbundet med sex steroid overskudd. Clin Tech Small Anim EXCT. 2007 februar; 22 (1): 12-7.
  8. Spearman, J. G., & Litt, s. B. (1978). Hyperadrenokortisisme hos hunder: En studie av åtte saker. Den kanadiske veterinærjournalen, 19 (2), 33-39.
  9. De Bruin C1, Meij BP, Kooistra HS, Hanson JM, Lamberts SW, Hofland LJ. Cushings sykdom hos hunder og mennesker. Horm Res. 2009 Jan; 71 Suppl 1: 140-3. DOI: 10.1159/000178058. EPUB 2009 Jan 21.
  10. Gilor C1, Graves TK. Tolkning av laboratorietester for Canine Cushings syndrom. Top Companion Anim Med. 2011 mai; 26 (2): 98-108. DOI: 10.1053 / J.TCAM.2011.03.001.
  11. Praw, S. S., & Heaney, a. S. (2009). Medisinsk behandling av Cushings sykdom: Oversikt og siste funn. Internasjonal Journal of General Medicine, 2, 209-217.
  12. Aboulafia DM1, Norris D, Henry D, Grossman RJ, Thommes J, Bundow D, Yocum RC, Stevens v. 9-cis-retinsyre kapsler i behandlingen av AIDS-relatert Kaposi Sarcom: Resultater av en fase 2 multisenter klinisk studie. Arch Dermatol. 2003 feb; 139 (2): 178-86.
  13. Ramsey IK1, Tebb A, Harris E, Evans H, Herrtage Me. Hyperparathyroidisme hos hunder med hyperadrenokortisme. J Small Anim Prop. 2005 november; 46 (11): 531-6.
  14. Smeets-Peeters M1, Watson T, Minerekus M, Havenaar R. En gjennomgang av fysiologien til hundens fordøyelseskanal relatert til utviklingen av in vitro-systemer. Nutres Rev. 1998 Jun; 11 (1): 45-69. DOI: 10.1079 / NRR19980005.
  15. Ridder, A., & Leitsberger, m. (2016). Vegetarisk mot kjøttbaserte dietter for følgesvenn. Dyr: En åpen tilgangsjournal fra MDPI, 6 (9), 57. http: // doi.org / 10.3390 / ANI6090057
Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Cushings sykdom hos hunder: symptomer, diagnose og behandlinger