Hva er systemisk lupus erythematous hos hunder?

Akkurat som alle andre autoimmune lidelse, systemisk lupus erytematøs (SLE) vil angripe hundens kropp fra innsiden ut. Immunceller begynner å målrette og slåss molekyler de ikke skulle, og resultatet er en multisystemisk sykdom som påvirker flere kroppsdeler. Som en ansvarlig kjæledyr eier er det din jobb å utdanne deg selv på Systemisk lupus erythematøs hos hunder og arbeid med veterinæren din for å skape den beste behandlingsplanen for hunden din.

Det er ikke mye du kan gjøre for å hindre at hunden din blir sle, hovedsakelig fordi årsakene fortsatt ikke er kjent. Fra virusinfeksjoner til eksponering for miljøstrusler, Flere hypotese har blitt foreslått (1), men så langt, klarte de alle å unravel de sanne årsakene bak utseendet på systemisk lupus erythematous hos hunder.

Sle hos hunder er veldig liknende å sle hos mennesker (2). De vanligste symptomene som er forbundet med denne sykdommen, er hundens lameness og feber. Det er imidlertid mange andre tegn forbundet med SLE også. Tegnene som hunden din vil vise, vil variere basert på hvilket organsystem antistoffene angriper.

SLE kan være spesielt vanskelig å diagnostisere fordi symptomene kan variere i alvorlighetsgraden. Når du gjenkjenner et symptom og få hunden din til å se veterinæren, kan det ha gått ned. Noen dager senere kan det samme symptomet oppstå igjen.

Tegn på systematisk lupus erythematous hos hunder kan starte med tap av pigmentering på leppene og nesen og deretter utvikle seg til arrdannelse og sår i ansiktet og ørene. Din veterinær vil sannsynligvis trenge å gjøre en hudbiopsi for å diagnostisere tilstanden.

I SLEKT: Bevisbasert veterinærmedisin vs. Holistisk veterinærmedisin

Hva er systemisk lupus erythematous hos hunder?

Systemisk lupus erythematøs hos hunder

Genetisk predisposisjon til systematisk lupus erythematøs

Hva er kjent for forskere i dag er det Det er en genetisk predisposisjon (3) blant hunder å utvikle SLE, og dermed er noen raser mer sannsynlig å få sykdommen.

Tyske Shepherds, Engelsk Cocker Spaniels og Old English Sheepdogs synes å være Mer tilbøyelig til å utvikle lupus (4) enn andre raser. I tillegg, hunn Hunder ser ut til ha en høyere predisposisjon (5) for sykdommen enn deres mannlige kolleger.

Når det er sagt, hevder forskerne at disse konklusjonene ikke kan tas for alvor, siden hundens forskning ofte mangler riktig representabilitet. For eksempel er tyske hyrder overrepresentert i hundestudier, noe som gjør det vanskelig å ekstrapolere forskernes resultater i andre raser.

På samme måte er konklusjoner ofte gjort uten hensyn til om hunden er nøytrert eller intakt, og som vi vet, Neutering En hund kan ha disse effektene. Således, hvis du tilfeldigvis har en kvinnelig tysk hyrde, ikke bli altfor bekymret for genetiske de potensielle predisposisjonene for å klare.

Spør en veterinær: Hva er den beste hunden mat og kosthold for arthritiske hunder?

Selvangrepet antistoffer hos hunder

I motsetning til hva som skjer i Discoid Lupus (Hvor bare hunden på hunden er påvirket), påvirker systemisk lupus flere deler av hundens kropp. Kroppen produserer antistoffer som vil feste til proteiner i kjernen av celler.

Ved å stikke til disse proteiner, utløser antistoffene (eller anti-nukleære antistoffer (ANA)) aggregering av immunceller (6, PDF).

Akkumulering av immunceller i vevet fører til skade og overfølsomhet hos hunder, som er hovedårsaken til fellesforstyrrelser som hunden leddgikt.

Huden kan også bli påvirket i SLE. Symptomer kan variere fra depigmentering rundt nesen, munnen og magen, til dermatitt. Andre kliniske tegn inkluderer økt følsomhet for lys, sår i munnen og magen, anemi eller, sjelden, atferdsmessige og psykologiske endringer.

Behandlinger for SLE i hunder

Sle hos hunder - hva er systemisk lupus erythematøsDet er ikke mange alternativer på markedet når det gjelder SLE-behandling for hunder.

Din veterinær vil trolig foreskrive kjæledyret ditt glukokortikoider kombinert med Cytotoksiske legemidler. I flere ekstreme tilfeller har andre behandlinger som plasmapheris, som består av fjerning av komponentene i plasma av hundens blod, vist seg å være effektive.

Studier har funnet ut at langsiktige tilbakemeldinger oppe til 9 år er mulige (7) i omtrent halvparten av tilfellene når de behandles med levamisol. Til slutt, når symptomene blir observert, er det viktig å diskutere dette med veterinæren din for å utelukke alle andre sykdommer, og hvis SLE er bekreftet, vil handlingsplanen bli diskutert og implementert.

Det er ingen bevist effektive hjemmebehandlinger for hunder med SLE.

Les neste: Cushings sykdom hos hunder - symptomer, diagnose og behandlinger

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hva er systemisk lupus erythematous hos hunder?