20 Fordeler, ulemper og myter om hjemmelaget hundemat

Hjemmelaget hundemat har sine fordeler og ulemper. Dette kan være et flott ernæringsmessig valg for hunder, men bare når det er gjort riktig. Hvis det gjøres feil, vil imidlertid å mate en hund en ubalansert hjemmelaget diett negativt påvirke kjæledyrets helse.

Hva er en hjemmelaget hundemat diett?

Hjemmelaget hundemat er et begrep som brukes til mat som er tilberedt og tilberedt for hunder hjemme av kjæledyrseiere som bruker det samme & # 8220; Menneskelig mat og # 8221; Ingredienser som vi bruker i våre egne dietter. Hunder matet en hjemmelaget hundemat diett kan unngå å spise behandlede kommersielle hundematvarer som tørr kibble, dehydrert hundemat eller hermetisert våt hundemat.

Det er mange grunner til at kjæledyrseiere velger å mate hjemmelagde hundematoppskrifter:

  • Frykt for for hyppige tilbakekallinger om kommersielle kjæledyrsmat
  • Unike helsebehov av svigende hunder
  • Mer appetittvekkende måltider for kresne hunder som nekter å spise
  • Hunder med allergi mot mange ingredienser
  • Et ønske om forbedret ingrediens kvalitet eller bedre kvalitetskontroll
  • Å vite nøyaktig hva som går inn i hver eneste av hundens måltider

Med så mye kontrovers rundt Pet Food Industry, Det er ikke rart at flere og flere hundeeiere skinner vekk fra kommersielle hundemerker og bytter til å bruke hjemmelagde hundematoppskrifter for å mate sine hjørnetenner et sunt måltid.

Hvilke hjemmelagde hundematdietter eksisterer?

Det er tre populære måter å gå om å mate kjæledyret ditt en hjemmelaget hundemat diett. De mest populære hjemmelagde dietter for hunder er såkalt & # 8220; rå dietter & # 8221; Hvor fokuset er på å gi ubehandlet rå kjøtt og, avhengig av dietten, frukt og grønnsaker.

1. Barf dietten - basert på & # 8220; Ancestral & # 8221; Kosthold og ideen om at hunder er omnivores, er det fokusert på ubehandlet og "8220; biologisk hensiktsmessig & # 8221; Matvarer til hunder. De inkluderer kjøtt, bein, organer, frukt, grønnsaker og kosttilskudd.

2. Prey Model Raw (PMR) diett - PMR dietten er animalsk eksklusiv, og forsøker å etterligne hvilke hunder som ville spise i naturen (hva ulvene spiser) - hele byttedyr. Det inkluderer kjøtt, bein, organer, fjær, etc. Det er ingen frukt eller grønnsaker.

3. DIY hjemmelaget hundemat diett - en hva som fungerer typen diett, hvor ingen spesifikke regler gjelder andre enn det som fungerer for hunden og gir ernæringen som trengs uten inkludering eller utelukkelse av spesifikke matvarer. I motsetning til råmodellene kan den inkludere både kokte og ukokte matvarer, og kosttilskudd.

Her på topphunden tips, er vi store fans av det tredje hjemmelaget dietten fordi det tillater å designe oppskrifter og måltider som ville 100% passe en hunds ernæringsmessige behov uten noen urimelige regler eller restriksjoner. Se vår Hundematoppskrifter seksjon for mer på dette.

Fordelene med DIY hjemmelaget hundematoppskrifter

Fordelene med DIY hjemmelaget hundematoppskrifter

Når de er ernæringsmessig balansert og justert til en individuell hunds behov, kan hjemmelagde hundematoppskrifter være svært gunstig av mange grunner. For å oppnå dette, ville en kjæledyrseier trenge å jobbe med en veterinær eller en sertifisert hundens ernæringsfysiolog.

Helseproblemer som nyre, lever eller hjertesykdom kan alle styres gjennom veterinærpleie og en riktig valgt hjemmelaget hundematdiett med ingredienser som er gode for slike forhold. Hjemmelaget mat kan være gunstig for valper, voksne og eldre hunder.

Uansett hva kjæledyrets generelle helse og velvære, kan hjemmelaget hundemat gi dem et fristende måltid som vil være til nytte for en hunds kropp. Fôring av et hjemmelaget kosthold kan også være til nytte for kjæledyrseiere. Noen fordeler med fôring av hjemmelaget hundemat er under.

1. Regulering av kjæledyrmatkvalitet

Pet Food Recalls er ganske utbredt i disse dager, som gjør at hundeeiere bekymrer seg for kvaliteten og sikkerheten til hundemat, de myter sine hjørnetenner.

Å lage hjemmelaget hundemat til kjæledyret ditt lar deg regulere hvilke matvarer som går inn i kostholdet, mye mer enn å gå med kommersielle hundemerker.

Jeg snakker ikke bare om kjøtt versus biprodukt, men også hvilke kutter av kjøtt, hvor kjøttet kom fra og kvaliteten på kjøttet generelt.

2. Ingen fyllstoff ingredienser i hjemmelaget mat

Kommersiell kjæledyrmat Bulk opp sine produkter med billige filler ingredienser som mangler næringsverdi. Dette gjør det mulig for etableringen av store mengder mat til redusert kostnad.

Ingredienser som ikke er ernæringsmessig verdifulle, men har en tendens til å passere gjennom hundens system og skape mer avfall.

Det er også verdt å merke seg det fyllstoff ingredienser I hundemat er ofte allergi-forårsaker ingredienser. Hjemmelaget hundematoppskrifter gir deg mulighet til å optimalisere næringsverdien til maten du fôrer og eliminerer unødvendige fyllstoffer og potensielle allergener.

3. Økt variasjon i kostholdet

Å mate en kommersiell hundemat diett resulterer ofte i å mate det samme utvalget av kibble i minst en måned om gangen (tenk en 30 lb pose kibble). Denne mangelen på variasjon er kjedelig for hunden din, men det er også begrensende når det gjelder næringsverdi.

Hjemmelaget hundematoppskrifter lar deg regelmessig variere ingrediensene i valpens måltider for å tilby et bredere utvalg av næringsstoffer. Akkurat som oss, jo mer varierte næringsstoffene hunden din mottar fra kostholdet, de sunnere vil de være.

4. Hjemmelaget hundemat diett kan gi bedre ernæring

Til tross for ingrediensetiketter som tilbyr informasjon, er kommersielle hundemat ofte ganske kryptiske når det gjelder spesifikasjoner (for eksempel "kjøttbiprodukt"). Dette etterlater deg å mate hunden din mystiske ingredienser eller i de minste kunstige ingrediensene.

Å velge å mate hjemmelagde hundematoppskrifter lar deg inkorporere flere matvarer og sunne ingredienser i Fido`s Diet. I tillegg kan du unngå å mate hunden din tvilsomme ingredienser som biprodukter.

5. Hjemmelaget hundemat er frisk, ikke bevart

Hvor selv den beste kvalitet hundemat inkorporere kunstige konserveringsmidler og tilsatte salter for å holde dem friske, hjemmelagde hundemat gjør det ikke.

Disse konserveringsmidlene kan forverre eksisterende helsemessige forhold, som hjertesykdom, samt bidra til generell dårlig helse.

Akkurat som det er bedre for mennesker å spise færre konserveringsmidler og mer fersk mat, er det også sunnere for hunder også.

6. Ikke mer avfall (eller mindre av det)

Hjemmelaget hundemat gir deg muligheten til å bruke hundevennlige rester fra menneskelige måltider. Dette betyr mindre avfall og mindre kostnad for husstanden din.

Du kan planlegge dine familier måltider - både menneske og hund - på forhånd og spare penger ved å kjøpe proteinkilder, frukt og grønnsaker i bulk.

7. Hjemmelaget hundemat kan være billigere (noen ganger)

Noen reseptbelagte hundematvarer eller unikt i deres ernæringsmessige sammensetning og krever høye produksjonskostnader, som proteinbaserte hundematvarer. Dermed er de ofte ekstremt dyre for eiere.

Avhengig av hvilken type kommersiell kjæledyrsmat spiser hunden din, du kan finne at hjemmelaget hundemat er et billigere alternativ for deg. Men hvis hunden din ikke krever reseptbelagte hundemat, kan en hjemmelaget diett faktisk være dyrere.

8. Eliminering av allergener gjennom hjemmelaget matlaging

Når hunder har en sensitiv mage eller en slags type Allergier, Det er ikke alltid nok å bare velge en hundemat uten at allergen i den. Det er mulig at en hundemat kan bli utsatt for det allergenet under produksjonen eller inneholde en annen variant av det allergen, for eksempel kyllingfett mot kylling.

Når du lager hjemmelaget hundemat, kan du kontrollere nøyaktig hvilke ingredienser som går inn i kjæledyrets mat og eliminerer spor av allergener.

Du kan jobbe med veterinæren din eller en hundensnetting for å eliminere allergenene i hjemmelagde hundematoppskrifter og erstatte sunne alternativer.

Ulempene med hjemmelaget hundemat

Ulempene med hjemmelaget hundemat

Det er mange gode fordeler å mate en hjemmelaget hundemat diett, men er det alt bra? Dessverre er det ikke. Det er noen ulemper med å lage hjemmelaget kjæledyrmat.

9. Mangel på næringsbalanse i noen hjemmediet

Det er avgjørende, når du lager hjemmelaget hundemat, at de riktige kosttilskuddene og vitaminene blir lagt til for å skape optimal ernæring for hunden din.

Mange forfattere av hjemmelagde hundematoppskrifter er ikke klar over disse unike kostbehovene og unnlater å inkorporere Nødvendige kosttilskudd og vitaminer. Dette resulterer i helseproblemer, vekttap og redusert energi.

For å sikre at en hundematoppskrift er ernæringsmessig avrundet, må du alltid velge en oppskriftsbok som har blitt formulert eller overvåket av en hundens ernæringsfysiolog eller veterinær.

10. Det er noen usikre ingredienser å være klar over

De fleste hundeeiere er klar over at det er visse menneskelige matvarer som er usikre for hunder (sjokolade, løk, rosiner, druer, etc.) Dessverre er ikke alle hundeeiere eller forfattere av hjemmelagde hundematoppskrifter klar over alle disse usikre ingrediensene.

Den beste måten å unngå å lage mat til en hundematoppskrift som inkluderer en av disse matvarene, er å utnytte oppskrifter formulert eller overvåket av en hundens ernæringsfyser eller veterinær. I tillegg, kjent med den komplette listen over usikre menneskelig mat for hunder.

11. For mange eller ikke nok kalorier i hjemmelaget mat

Hundeeiere som fôrer kommersielt tilberedte hundemat, bare lest baksiden av hundens matpose og kjenner omtrent hvor mye mat deres hund trenger per dag. Etter hjemmelagde hundematoppskrifter betyr at du ikke er utstyrt med en slik kortfattet næringsinformasjon.

Det er denne mangelen på ernæringsmessige opplysninger som ofte resulterer i underfeeding hunder eller Overfeeding hunder når du starter en hjemmelaget hundemat diett.

Dette kan unngås ved å velge hjemmelagde hundematoppskrifter som gir næringsinformasjon eller ved å beregne denne informasjonen selv med presisjon.

12. Hjemmelaget hundemat kan være dyrt (noen ganger)

Kanskje den største ulempen med hjemmelaget hundematoppskrifter er kostnaden.

I motsetning til kommersielle hundemat som kan være Ganske rimelig, Hjemmelaget hundemat er avhengig av dyrere ingredienser. Du kan noen ganger finne god kvalitet hjemmelaget hundematoppskrifter og holde fast i et rimelig budsjett hvis du virkelig vil.

For de fleste er det ingen å komme seg rundt den ekstra kostnaden for hjemmelaget hundemat, men det kan begrenses på følgende måter:

  • Kjøp ingredienser i bulk og fryse
  • Bruk en vakuumforsegler for å holde ekstra mat frisk i kjøleskapet eller fryseren
  • Velg hundematoppskrifter med sesongbaserte ingredienser eller ingredienser på salg
  • Gjøre substitusjoner for dyrere eller vanskeligere å finne ingredienser
  • Baser dine hjemmelagde hundematoppskrifter på hva du spiser til middag den kvelden og bare kjøp mer og ration på riktig måte.

1. 3. Matlaging for hunder vil ta litt tid

I motsetning til kommersiell hundemat, krever følgende hjemmelagde hundematoppskrifter en betydelig tidsforpliktelse. I stedet for å bare scooping mat i hundens bolle må du måle, lage mat, del og lagre hundens mat rutinemessig. Det er en kore.

Hjemmelaget hundemat kan være tidkrevende, men matlaging i bulk og fryser hundens mat for senere, kan bidra til å redusere din totale tid på kjøkkenet.

14. Hjemmelaget hundemat kan være ubeleilig

Mens mennesker har mange valg for å spise når de reiser, gjør hunder ikke. Hjemmelaget matlaging Mat er rett og slett ikke praktisk for alle som reiser ofte. De fleste boarding kenneler er ikke imøtekommende når det gjelder fôring av hjemmelaget mat og reiser med en hund gjør hjemmelaget fôring enda vanskeligere.

De fleste hjemmelagende hundenes eiere må vende seg til kommersielle dietter av noe slag når du reiser, siden det er for ubeleilig å fôre på veien.

6 myter om hjemmelagde hundematoppskrifter

6 myter om hjemmelagde hundematoppskrifter

Som med alt i kjæledyrindustrien, bare fordi andre kjæledyrseiere sier det, gjør det ikke sant. Dessverre er det noen som liker å spre mytene om alt fra hundemat til grooming, som kan være farlig. Her er noen av mytene om hjemmelagde hundematoppskrifter og prosessen med matlaging for hunder som du må være oppmerksom på:

15. Variety Trumps Supplements

Noen hundeeiere som mate en hjemmelaget diett tror at hvis de inkluderer nok variasjon i hundens kosthold, trenger de ikke å legge til kosttilskudd til maten. Dette er bare usann.

En hunds ernæringsmessige behov er forskjellige på egen hånd, og mens den inkorporerer variasjonen i en hunds diett, er det viktig, det vil ikke møte alle hundens behov ernæringsmessig.

16. Multivitaminer gjør kokte måltider godt balansert

Mange hundeeiere som spiser et hjemmelaget kosthold, tror at de kan gjøre opp for noen ernæringsmessige ubalanser i mange hjemmelagde hundematoppskrifter ved å kaste et multivitamin i blandingen hver dag. Dette er ikke alltid sant.

Avhengig av måltidet spiser en hund, visse tilskudd må gjøres og andre utelatt. Å legge til i et "komplett" multivitamin løser ikke dette problemet, men siden de ikke er laget for å supplere hjemmefôring.

Mens noen vitaminer og mineraler i supplementet for kan bidrar til å forbedre næringsstrukturen til hjemmelaget hundemat, blir de fleste multivitaminer for hunder laget for å supplere kommersielle dietter som allerede er ansett for å være ganske godt balansert.

Dette betyr at hunden din fortsatt ikke vil motta visse vitaminer og mineraler fra hans diett som han virkelig trenger. Deretter er det også et spørsmål om biotilgjengelighet av disse kosttilskuddene.

17. Plukke ingredienser i stedet for kosttilskudd

Hvis for eksempel når en hund mangler i kalsium, tror mange hundeeiere at de kan supplere et måltid med hytteost eller yoghurt for å legge til dette kalsiumet.

Men det gjør det svært vanskelig å nøyaktig å beregne hvor mye hunden trenger og hvor mye du vil gi ham gjennom ekstra matvarer.

Mange av næringsstoffene som en hund krever tilskudd er nødvendig i høyere konsentrasjoner enn det kan gis gjennom ingredienser som yoghurt eller cottage cheese. Dette betyr at du kanskje ikke kan mate hunden din nok kalsium uten tilsatt kalorier.

Noen ganger kosttilskudd er bedre, og andre ganger - ikke så.

18. Flere grønnsaker er bedre

Mange som følger hjemmelagde hundematoppskrifter, tror at å legge til flere frukter og grønnsaker til en hunds diett er alltid bedre fordi det legger til flere vitaminer og variert ernæring. Dessverre er hunder ikke så omnivorøse som noen andre dyr.

Dette betyr at de trives på en diett som består av primært animalsk protein, og deres fordøyelsessystem er ikke laget for å håndtere store mengder grønnsaker.

Å legge til store mengder grønnsaker til en hunds diett vil ikke forbedre helsen, heller det kan forårsake fordøyelsesklær. Noen frukter og grønnsaker er gode for hunden, men overdreven mengde kan gjøre det motsatte.

19. Brun ris er bedre enn hvit ris

Den eneste forskjellen mellom brun og hvit ris er deres glykemiske indeks, noe som betyr at brun ris kan spike insulinnivået litt mindre enn hvit ris. Det er ikke mye sunnere.

Videre er det mye vanskeligere for en hunds fordøyelsessystem å behandle brun ris enn det er å behandle hvit ris. I tillegg, hvis du legger til ris til en hunds måltid for å hjelpe med mageproblemer, har brun ris ikke de samme bindende egenskapene som hvit ris gjør.

20. Et godt balansert menneskelig måltid er riktig for en hund

Menneskene er omnivores. Vi trives på en diett som består av protein, karbohydrater og fettstoffer. Disse makronæringsstoffene er optimalisert for å møte våre behov i et velbalansert måltid.

Hunder er imidlertid kjøttetende scavengers, avhengig av primært animalske protein, men i stand til å behandle små mengder behandlet korn, frukt og grønnsaker.

Forholdene til disse makronæringsstoffene som kreves av hunder, er mye forskjellig fra makronæringsstoffene som kreves av mennesker, men fordi hunder ikke er omnivores.

Les neste: 50 beste hjemmelagde hundematoppskrifter

Ønsker å dele dette?

20 Fordeler og ulemper med å lage hjemmelaget hundemat

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » 20 Fordeler, ulemper og myter om hjemmelaget hundemat