Ringorm i hunder: forebygging og behandling

En ringormsinfeksjon, eller som det er medisinsk kalt - Dermatophytosis eller Tinea - er en parasittisk infeksjon som kan komme til hunden din, så vel som din katt eller andre kjæledyr, og til og med deg selv. Ofte feilaktig klumpet sammen med orminfeksjoner som båndorm, rundorm, whipworms, hookworms og andre på grunn av navnet sitt, Ringorm i hunder er egentlig ikke forårsaket av ormer - det er en sopp infeksjon.

En kort på ringormsinfeksjon

Denne infeksjonen hos hunder kalles ofte "ringorm" fordi signaturens fysiske utseende av en ringormsinfeksjon er sirkulære røde lesjoner som ser ut som ringer. Det var aldri forbundet med noen ormer (1). Ringorm i hunder, som i andre kjæledyr og mennesker, er en parasittisk, soppinfeksjon i huden. Svampen lever og vokser i det øvre laget av huden og i hundens hårsekk.

Ringorm i hunderAv og til kan det også forekomme i neglene. Det er ikke en livstruende sykdom, men det er veldig smittsomt og krever et besøk til en veterinær. Det er en overfladisk infeksjon og sprer seg ikke over hele kroppen - det forblir vanligvis inneholdt flere områder av hundens kropp. Men i hunder med kompromitterte immunsystemer (som eldre hunder eller valper), kan det spre seg ganske mye (2).

Ringorm i hunder sprer seg gjennom kontakt, Derfor er det viktig å holde en god hygiene i huset. Hyppig støvsuging av din infiserte hunds hår er nøkkelen til å hindre spredningen av ringormsinfeksjonen til andre medlemmer av husstanden, det være seg andre kjæledyr, din familie eller deg selv.

Mulige ringormsinfeksjoner er også hvorfor du burde Unngå kontakt med hjemløse og bortkastede dyr. Mange av dem er smittet og kan i sin tur infisere deg, eller i det minste kan du bære et ringormsinfeksjon hjemme. Soppsporene til ringormsinfeksjonen kan forbli smittsom i opptil 18 måneder, så infiserte hår kan være farlig for deg og kjæledyret ditt i ganske lang tid (3).

Les også: 6 hundens hudforhold og hva de skal gjøre med dem

Ringorm i hunder

Ringorm i hunder

Symptomer på ringorm i hunder

Å være en hudinfeksjon, er ringorm ganske enkelt å legge merke til og identifisere på kjæledyret ditt. Dette er en velkommen hjelp til å kjempe mot ringorm i hunder, siden det er svært svært smittsomt, og jo raskere ser du det og tar hunden din til en veterinær, desto bedre for både hunden og hele husstanden. Tidlig identifikasjon og behandling av ringorm er nøkkelen for å forhindre at det sprer seg over dine andre kjæledyr og til og med deg selv (4).

Hvis du merker noen av symptomene nedenfor, kontakt din veterinær umiddelbart:

  • Hårtap, spesielt i områder med en sirkulær form
  • særegne flekker av tørre og uvanlig sprø hår
  • uvanlig høye mengder flass eller flakiness av huden som ligner flass
  • hudbetennelse eller scabby hud
  • mørket hud
  • overdreven kløe
  • runde lesjoner på huden
  • oser fra hud lesjoner
  • hudbetennelse på bunnen av potene og rundt klørne
  • en uvanlig bretthet til klørne, de er tøffere enn vanlig

Ringorm i hunderHoveddelene av hundens kropp hvor disse symptomene kan manifestere seg, inkluderer hundens hode, ører, poter, klør og forbenet. Også, husk at hunden din kanskje ikke er syk, men fortsatt være en "bærer" av ringormsinfeksjon.

Som en transportør, a hunden har ikke noe symptomer men er fortsatt like smittsom for deg og andre mennesker eller kjæledyr (5). For dette og mange andre grunner, når du vedtar en hund (spesielt en bortgående hund), går du alltid til veterinæren så snart som mulig for den første kontrollen, og unngå kontakt med strays, med mindre du skal adoptere dem.

Hvem er mest utsatt?

Ringormsinfeksjoner er ikke rase-spesifikk. Ringworm kan infisere ikke bare hver hunder rase, men også katter, andre kjæledyr og til og med mennesker. Statistisk sett er ringorm hyppigere sett i hunder med urolige eller svekkede immunsystemer. Unge valper og eldre hunder er ekstremt utsatt (6). Hunder under ett år eller underernærte, stresset eller sykelig dyr er svært utsatt for ringorm også.

Årsaker til ringorm hos hunder

Ringormsinfeksjon er vanligvis forårsaket av en av tre forskjellige typer sopp:

  • Microsporum Canis
  • Mikrosporumgypseum
  • Trichophyton Mentagrophytes

Avhengig av din geografiske beliggenhet, kan en av disse tre soppene være mer populære enn resten (6). Gjennomsnittlig, Microsporum Canis er ansvarlig for ca 70% av tilfellene av ringorm i hunder, Mikrosporumgypseum er ansvarlig for ca 20% av ringormesaker i hunder og Trichophyton Mentagrophytes for ca 10% av tilfellene av ringorm i hunder.

Siden ringorm ser mye hyppigere hos hunder med svekket immunforsvar, kan miljøer med tette hundpopulasjoner ofte føre til et massivt ringormsutbrudd. Shelters eller kenneler, spesielt hvis de gir dårlig ernæring for sine hunder, viser dårlig ledelsespraksis eller opprettholder dårlig hygiene, kan forårsake mange ringormproblemer for hunder. Det er derfor, selv om du vedtar en hund fra et ly (selv et høyt profilert hus som du stoler på), bør du alltid sørge for at han mottar riktig veterinærpleie etter at du nettopp har adoptert ham.

Anbefalt: Topp 7 Best Dog Skin Infeksjonsbehandlinger (OTC)

Ringorm i hunder

Hvordan er en ringorm i hunder diagnostisert?

Riktig diagnostisering av ringorm i hunden din så snart som mulig er ekstremt viktig både for kjæledyret ditt og for deg selv. Annet enn bare å observere de typiske symptomene på ringorm med et blikk øye, vil veterinæren din utføre flere forskjellige tester for å sikre en riktig diagnose.

De vil bruke et ultrafiolett lys, kalt Woods lampe, For å få et bedre blikk på hundens hår og hud. Veterinæren din kan også utføre en mikroskopisk undersøkelse av hundens hår, utfør en soppkultur fra hundens hud eller til og med få en hudbiopsi. Alt dette er viktig, ikke bare for å avgjøre at hunden din har ringormsinfeksjon (som ofte kan være åpenbart, bare av symptomene), men å diagnostisere den nøyaktige typen og alvorlighetsgraden av ringormsinfeksjonen (7).

Ulike typer ringorm i hunder krever forskjellige behandlinger. Når ringormsinfeksjonen er riktig diagnostisert, er det tid for sin umiddelbare behandling.

Behandling for ringorm i hunder

Ringorm i hunderBehandling av ringorm er en komplisert og tidkrevende operasjon som innebærer mye mer enn bare å gi hunden din noen piller. Dette er ikke å si at ringorm i hunder er noen ganger uhelbredelig. De Infeksjon er behandlet, Men på grunn av sin utholdenhet og høye smittsomme priser betyr behandlingen av ringorm vanligvis å "behandle" hele ditt hjem og husholdning.

Avhengig av alvorlighetsgraden av tilstanden, kan veterinæren din oppfordre deg til å forlate hunden din med dem slik at han kan tilbringe litt tid i et begrenset rom. Selv om infeksjonen ikke er så imponerende, hvis du har andre kjæledyr hjemme, barn eller voksne med kompromitterte immunsystemer, Å holde den infiserte hunden i karantene er sterkt anbefalt. Selv om ingen av dette er tilfelle, og du tar hunden din hjem, er det fortsatt en god ide å begrense ham til ett rom.

Hunden selv kan også forbli smittsom i 3 uker, Så du må sørge for at hundens rom og ditt hjem som helhet blir regelmessig støvsuget og rengjort både i løpet av ringormsbehandlingen, og etter den. For å opprettholde miljøet ditt, er det best å begrense hunden din til et rom uten tepper eller tepper for enklere støvsuging.

Ringorm i hunder sprer seg gjennom hundens hår og kan vare på håret og av hundens kropp i opptil 18 måneder.

Vaskbare møbler dekker er også gode å bruke i denne situasjonen. Til slutt er det viktig å sørge for at alle andre medlemmer av husstanden - mennesker og kjæledyr er like sunne som mulig og har sterke og dyktige immunsystemer.

Når det gjelder hundens veterinærbehandling, vil veterinæren din foreskrive hva som er best basert på den nøyaktige diagnosen. Mulige hunden ringormsbehandlinger inkluderer:

  • Anti-sopp medisiner - Kan være mange forskjellige typer som spenner fra orale medisiner til hudens salver, inkludert jevn medisinske sjampo med miconazol eller en dukkert som lime svovel.
  • Elizabethan Collar / Cone - plassert rundt hundens nakke, en Elizabethan krage bidrar til å hindre at hunden slikker og inntar noen anti-soppmedisiner som brukes på huden hans.
  • Klipping av pelsen - nødvendig i mer alvorlige tilfeller og ofte anbefalt i enda lettere tilfeller

Ringorm i hunderDisse behandlingene varer vanligvis hvor som helst mellom 1 og 3 uker. Hunden din er smittsom, selv om han blir behandlet. Dette betyr at du fortsatt bør opprettholde en relativ karantene i opptil 3 uker.

Lesjonene vil begynne å helbrede nesten umiddelbart; Men du bør ikke ta det som et tegn på at hunden din er kurert. Ringormsinfeksjonen vil fortsatt forbli aktiv selv etter at lesjonene har myknet og ryddet. Hold behandlingsplanen som går så lenge veterinæren din anbefaler. Stoppe behandlingen for tidlig er nesten sikker på å bringe infeksjonen tilbake.

Selv om både behandling og karantene er gjort riktig, er det fortsatt ingen garanti for at infeksjonen ikke vil reoccur. Ikke fortvil, da sta som ringorm er, er den fortsatt behandlet og er sjelden livstruende. Bare hold isolerende og behandle hunden din til sykdommen er helt kurert.

 MER: Hvorfor er hunden min kløe? 4 Vitenskapelige grunner og bevist behandlinger

Hva du kan forvente etter ringormsbehandling

Selv etter en vellykket behandling av ringorm i hunder, kan infeksjonen fortsatt ha plagsomme resultater for en stund. Det er ikke sjeldent for dyr å være klinisk herdet og rent, men forbli soppkulturen positiv. Med andre ord kan hunden din fortsatt være en ringormsoperatør og derfor være smittsom mot andre dyr og mennesker.

Ringorm i hunderAv denne grunn anbefales det sterkt å utføre flere soppkulturer på slutten av hundens behandling. Hvis positiv, må du fortsette å behandle kjæledyret ditt til det er en eller to negative soppkulturer. Svampekulturer bør tas ukentlig eller i tårlig, som veterinæren din foreskriver.

For dyr som mottar griseofulvin (et anti-sopp antibiotika), komplette blodteller bør også utføres ukentlig eller to ganger. Hvis hunden din har mottatt ketokonazol eller itrakonazol (Andre typer anti-soppmedisinering), blodarbeid for å overvåke leveren, kan også anbefales.

Riktig behandling og riktig etterbehandling er nær garantert å helt kurere hunden din og tillate deg å gå tilbake til ditt vanlige, ringormsfrie liv.

Forebygging av ringorm i hunder

Hvis hunden din og andre kjæledyr aldri har lidd av ringorm, er det ikke nødvendig å bekymre seg for det ikke nødvendig. Ringorm i hunder vises ikke bare i kroppen; Det må bæres fra en ekstern kilde. Så lenge hunden din ikke har kontakt med syke dyr, bærer du ikke selve sykdommen hjem og gnagere har ikke tilgang til hjemmemiljøet ditt, din familie og kjæledyr bør være helt trygge fra en ringormsinfeksjon.

Hvis noen av de ovennevnte skjer for å være tilfelle, er ringorm ikke den eneste sykdommen du bør bekymre deg for. Det er alltid en god ide å begrense hundens og hjemmets eksponering for svake og hjemløse dyr, samt å eliminere eventuell gnagere tilstedeværelse. Men å stoppe hunden din fra å leke med andre kjæledyr i parken, er det ganske mye overdreven og unødvendig i de fleste tilfeller.

Hvis på den annen side din Fido eller et annet kjæledyr har lidd av ringorm i løpet av det siste halvåret, blir det en svært viktig oppgave å forhindre at ytterligere ringormsutbrudd blir en svært viktig oppgave. Ringorm kan overleve i opptil 18 måneder på hundens hår eller ditt hjem møbler, teppe, gardiner, etc.

Her er noen tips for å forhindre ringorm i hunder:

  1. Utfør vanlige soppkulturer ikke bare for det infiserte (og deretter behandlet) dyr, men til alle dyr i husstanden som har hatt kontakt med ham.
  2. Hold hjemmemiljøet rent. Holde opp med vanlig støvsuging, vasking av møbler, bade hunden din og andre kjæledyr, osv., I flere måneder etter at ringormsinfeksjonen er viktig.
  3. Desinfiser ditt hjem. Når det gjelder rengjøring av huset ditt, anbefaler ASPCA-eksperter en blanding av 1 del blekemiddel og 10 deler vann som best mulig desinfeksjonsmiddel.
  4. Hold deg ren. Spesielt under behandling og i de første månedene etter det, anbefales det også ytterligere aksent på din egen personlige hygiene. Vask alltid opp etter kontakt med hunden din og hans begrensede rom, ta vanlige bad, og vær særlig oppmerksom på din personlige hygiene.

Les neste: 5 måter å hjelpe hundene med kløende hud

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Ringorm i hunder: forebygging og behandling