Ringorm i hunder

Hund med ringorm på nesen

Ringorm er en sopp som finnes i miljøet. Det kommer til navnet sitt fra den runde "ormlignende" utslett sett på infisert menneskelig hud. Ofte kontraktet gjennom sporer som bor i jorda, kan ringorm finnes hvor som helst på en hunds kropp, noe som resulterer i hudlesjoner og ubehag. Det kan infisere mennesker så vel som hunder og kan overføres fra hunder til mennesker. Heldigvis svarer de fleste tilfeller godt på en behandling av antifungal medisiner. Dette medisinskurset, kombinert med en grundig vasking av sengetøy og leker, kan være alt som trengs for å helbrede kjæledyret ditt og forhindre overføring til familiemedlemmer.

Hva er ringorm?

Ringorm, eller dermatofytose, er en soppinfeksjon i huden. Til tross for navnet sitt, ringorm er ikke en orm i det hele tatt, men heller en zoonotisk sopp, noe som betyr at det kan spre seg fra hunder til mennesker eller omvendt.

Symptomer på ringorm i hunder

Classic Ringworm lesjoner tilstede på dyr som patchy områder av hårtap og skalaliness. Disse lesjonene vises vanligvis på en hunds hode, ører, poter og lemmer, men kan forekomme på noe annet sted. En ringormsinfeksjon på en hund kan bare se ut som et skallet sted, med svært lite betennelse eller rødhet og kan ikke være kløende - andre ganger kan det være veldig rødt og kløende. Milde tilfeller i "asymptomatiske bærere" kan ikke engang vise tegn på sykdom i det hele tatt. Mens alvorlige tilfeller kan spre seg over hele kroppen, noe som resulterer i betent, scabby lesjoner. Ringormsinfeksjoner i potene kan føre til en nagelinfeksjon, hvor klør blir sprø og ødelagt.

Hos mennesker presenterer ringorm ganske annerledes, avhengig av typen sopp og plasseringen av kroppen. Vanligvis er lesjonene røde, hevet, kløende og noen ganger scaly. Hvis lesjoner er funnet på både kjæledyret ditt og deg selv eller et familiemedlem, vil behandlingen være nødvendig for å forhindre ytterligere overføring. Hvis du er bekymret for at du eller et familiemedlem kan ha ringorm, vennligst kontakt legen din.

Årsaker til ringorm

Siden ringormsampen ligger i jorda, møter en graving hund regelmessig. Men ikke alle dyrene vil kontrakt soppen bare fra kontakt. Hundens alder (hunden din (valper er mer utsatt for infeksjon), immunstatus og grooming vaner påvirker alle overføringshastigheten. I både mennesker og hunder er de med undertrykte immunsystemer mest utsatt.

Ringworm Transmisjon kan også spre seg når hunden din kommer i kontakt med et infisert dyr eller dets sengetøy, leker, børster, klipper, sadler og et annet utstyr. Selv hjemme møbler og tepper kan havne infeksjon. Og soppsporer kan legge sovende på en rekke overflater-lignende kammer, børster og matskåler - i mange måneder.

Behandling

En rask in-office-test kalt "Wood`s Lamp Examination" bruker et ultrafiolett lys i et mørkt rom for å se om det berørte området vil fluoresce. Imidlertid vil ikke alle ringormsinfeksjoner fluoresce og andre utslett kan forårsake en falsk deteksjon. For en endelig diagnose av ringorm kan en soppkultur være nødvendig, som innebærer å samle hår og hudskraper, og deretter se på soppvekst i et laboratorium. Denne prosessen kan ta flere dager og opptil noen uker.

Ringorm er en selvherdende sykdom, men de fleste hunder kan behandles for å forkorte sykdomsforløpet, og for å minimere spredning til andre dyr og mennesker. Milde tilfeller krever en aktuell behandling som ofte innebærer å vaske hunden din med en anti-sopp sjampo to ganger i uken. Andre aktuelle rettsmidler inkluderer medisinske salver eller kremer påført lesjonene. En veterinær kan anbefale barbering av områdene i spørsmålet eller kutte hundens hår kort for å hjelpe til med behandlingen.

Behandling inkluderer reseptbelagte oral medisinering og aktuelt terapi for å desinfisere håret. Oral medisin er imidlertid generelt reservert for alvorlige eller kroniske infeksjoner, siden det er dyrt og kan initiere en rekke bivirkninger, inkludert kvalme, oppkast, diaré og tap av appetitt. Behandling av alvorlige ringormsaker innebærer en seks ukers (minimum) protokoll, en som, hvis stoppet for tidlig, kan gnist en gjentakelse av infeksjon. Deretter bestilles en ringormkultur igjen, og to negative tester indikerer resolusjonen av infeksjonen.

Ringorm i miljøet

I tillegg til å behandle hunden må kjæledyrets eiere også behandle sitt miljø, da ringorm kan overleve (under de rette forholdene) i opptil 18 måneder. En grunnleggende protokoll ser noe ut: Konfigurer ditt forurensede kjæledyr til ett rom. Vakuum tepper og gulv dypt hver 4. dag under behandlingen, tar vare på å avhende vakuumposer eller beholdere i en utenfor søppelkanne. Bruk medisinsk kvalitetshansker til å håndtere sengetøy og tepper. Kast tepper og tepper som er spesifikke for kjæledyrbruk. Vask alt sengetøy og leker med blekemiddeloppløsning. Eller bedre ennå, kast dem og erstatt dem. Desinfiser alle overflater med såpe og vann, etterfulgt av en fortynnet blekemiddeloppløsning (en del blekemiddel til 10 deler vann).

Kjæledyret hele området bør gjentas regelmessig, minst en gang i måneden, til hvert infisert dyr er infeksjonsfri.

Hvordan hindre ringorm

Du kan ikke begrense en hund fra å rompere i skogen og rulle på bakken. Men siden hundens favorittsteder kan være ringormsinfestet, vil god hygiene og sunn fornuft redusere sannsynligheten for infeksjon. Vasker alle hundesenger og matter regelmessig i varmt vann og vaskemiddel, få på en konsekvent pleieplan, og vakuum noen fellesarealer (eller hvor som helst hunden din henger ut) minst en gang i uken. Ikke la hundene dine spille ut i smuss hvis de har et åpent sår eller hudtilstand. Også, vask hundeleker månedlig i en fortynnet blekemiddeloppløsning.

Denne artikkelen er kun gitt til informasjonsformål. Hvis kjæledyret ditt viser tegn på sykdom, vennligst kontakt en veterinær så raskt som mulig.

Hvis du mistenker at kjæledyret ditt er syk, ring veterinæren din umiddelbart. For helsemessige spørsmål, kontakt alltid veterinæren din, da de har undersøkt kjæledyret ditt, kjenner kjæledyrets helsehistorie, og kan gjøre de beste anbefalingene for kjæledyret ditt.
Artikkel Kilder
Spruce-kjæledyrene bruker bare høykvalitetskilder, inkludert peer-reviewed studier, for å støtte fakta i våre artikler. Les vår redaksjonelle prosess for å lære mer om hvordan vi faktisk sjekker og holder innholdet nøyaktig, pålitelig og pålitelig.
  1. Dermatophytose hos hunder og katter. Merck Veterinærhåndbok

  2. Symptomer på ringormsinfeksjoner. Sentre for sykdomskontroll og forebygging

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Ringorm i hunder