Hund allergy testing: alt du trenger å vite

Hund allergi testing

Hvis du noen gang har lidd av allergier, vet du at de kan være irriterende og av og til skummelt. Fra milde utslett til problemer med å puste, kan symptomene på en allergi virkelig ødelegge dagen din. Dessverre kan hunden din også slite med allergi. Hunder kan også ha ulike mat, pollen og støvallergier. Hvis du er bekymret for hunden din med en allergi, hva kan du gjøre for å begrense hva det kan være, og hvor nøyaktig er disse testene?

Hva kan hunden din være allergisk mot?

Akkurat som mennesker, kan hunder være allergiske mot mange ting fra lopper til frukt. Det er tre viktige årsaker til hundallergier: matallergi, hudallergi og anafylaktisk sjokk.

  • Hudallergi

Ofte kalt "allergisk dermatitt", er hudallergi den vanligste formen for allergi for hunder. De er forårsaket av lopper, mat og miljøet. Et bemerkelsesverdig problem med hudallergi er at det kan resultere i sekundær infeksjon. Sår på huden forårsaket av riper er sårbare for bakterier.

Se opp for rød eller betent hud, eller signerer din hunden føler seg kløende, slik som å se dem gni seg mot møbler. Se på ørene og poter som de er mest påvirket. Allergier av denne typen er ofte sesongmessige, og dette kan hjelpe deg med å begrense det som forårsaker problemet.

  • Matallergier:

Det er en forskjell mellom en matallergi og intoleranse, selv om begge kan være ubehagelige for hunden din. En matintoleranse eller følsomhet, er bare en gastrointestinal reaksjon på mat, mens en ekte matallergi betyr at kroppen din ser på maten som en aggressor, og det bruker immunforsvaret ditt til å angripe det.

Matallergi og følsomhet kan forårsake problemer fra elveblest til oppkast, og til og med anafylaksi, og kan begge løses ved å finne den fornærmende maten og fjerne den fra kostholdet.

Relatert innlegg: Beste hundemat for allergi

  • Akutte allergier:

Akutte allergier er de skummelste av alle allergiene, og kan skyldes noen vaksiner, Narkotika og Bee Strings. De kan være skummelt fordi de resulterer i anafylaktisk sjokk, så vel som mindre alvorlige problemer som elveblest og ansikts hevelse. Anafylaksi er en reaksjon der noen blir lyshåret og har problemer med å puste, og kan til og med miste bevisstheten. Hvis det blir ubehandlet, kan det være dødelig.

Den gode nyheten er at anafylaksi er ekstremt sjeldne hos hunder, mye mer sjeldne enn hos mennesker. Det er alltid verdt å holde øye med hunden din etter ny medisin, men det er statistisk usannsynlig at hunden din vil lide av dette.

Hundespill i gresset

Vanlige misforståelser om hundallergi og tester

  • Alle tester er de samme.

Dessverre er dette ikke sant. Det er mange tester rundt som annonserer en evne til å oppdage hundens allergier, men mange er basert på uprøvd vitenskap. Gjør din forskning for ethvert hund Allergy testing kit du vurderer. Særlig, hår og spytt testing forblir uprøvd, og American College of Veterinary Dermatology anbefaler det ikke.

  • Test kan fortelle deg hva hunden din er allergisk mot

Dette er åpenbart ikke helt usann, men er basert på en misforståelse av hvordan flertallet av tester fungerer. De viser deg ikke hva hunden din er definitivt allergisk mot, men de viser deg om et potensielt allergen fortsatt er i systemet. En positiv reaksjon er ikke en diagnose. Det gir bare flere data for deg å bekrefte mistankene dine. Hvis en blodprøve viser at hunden din fortsatt har biff i systemet, selv om du ikke har gitt det til dem i lang tid, kan biffen være forklaringen. Hvis testen viser at det ikke er noe biff i systemet, er det definitivt ikke.

  • Dyr og mennesker har lignende allergiopplevelser

Hunder og mennesker kan ha forskjellige allergener som utløser allergiske reaksjoner, og deres symptomer kan også variere. Anafylaksi er for eksempel mye sjeldnere hos hunder, og derfor bryder dyrene ikke ofte testing for narkotikaallergi. Det er selvfølgelig likheter, men ikke bruk din egen erfaring for å diagnostisere kjæledyret ditt. Gå til en veterinær.

Hva skal du gjøre hvis du er bekymret for hunden din?

Hvis testing for allergi ikke alltid er nøyaktig og ikke forteller deg et visst resultat for om hunden din er allergisk mot et gitt allergen, hva er den beste prosedyren hvis du er bekymret for hundens komfort og helse?

  • Undersøke

Siden det er så mange mulige årsaker til en allergisk reaksjon, må du først begrense de mulige kildene. Du gjør dette ved å holde øye med symptomene. Du kan ende opp med mer enn en contender. Dette er greit, det er bedre å ikke utelukke noe på dette stadiet, du vil ikke gå glipp av noe tross alt!

Vi anbefaler at du starter en dagbok eller en notatbok hvor du registrerer alle deres symptomer og når de oppstår. Skjer de om sommeren? Etter å ha gått en bestemt rute gjennom dine lokale skoger, hvor det kan være en bestemt blomst? Eller er det forårsaket av støvete, innendørs områder?

  • Snakk med en veterinær

Det er en god ide å Rådfør deg med en veterinær Under denne prosessen. Hvis du ikke er sikker på at det er en allergisk reaksjon, vil du ønske å besøke en veterinær for å utelukke andre alvorlige helseproblemer. Mange symptomer, som kløe eller betennelse, kan faktisk være symptomer på en infeksjon eller verre. Når du går til veterinæren din, bør du være forberedt på å svare på mange spørsmål om når og hvor symptomene har oppstått, hvis de har forbedret, eller bli verre, og om hundens generelle vaner og livsendringer.

Selv om du klarer å fastslå en potensiell årsak til reaksjonen ved hjelp av metoden nedenfor, vil du kanskje besøke en veterinær for å diskutere om det er noen behandlinger som kan hjelpe, eller hvis det ville være nyttig å ha en allergitest. Hvis det sannsynlige skyldige er i maten, kan veterinæren din også gi deg råd om å endre hundens diett, enten for å finne skyldige eller å bytte til hypoallergen mat.

  • Trial og feil

Når du har mistankene dine, kan du prøve å fjerne potensialet føre til en etter en for å se om tilstanden deres forbedres. Du kan gjøre dette gjennom en hypoallergen diett som veterinæren din har foreskrevet din hund. Dette vil fjerne alle potensielle matallergene fra kostholdet på en gang, noe som vil hjelpe deg med å bekrefte om hunden din lider av matallergi.

Naturligvis vil du vite hva som har forårsaket den allergiske reaksjonen når huden, gastrointestinale eller andre symptomer stopper som følge av at du fjerner noe fra kostholdet eller livet. Ideelt sett vil dette løse problemet, og så lenge du fortsetter å unngå mat, plante eller allergen som forårsaket symptomene, vil hunden din være bra.

  • Vurdere allergitesting

Hvis du sliter med å finne ut hva hunden din er allergisk mot, eller du vil ha bekreftelse, bør du vurdere allergitesting. Husk at testingen ikke forteller deg nøyaktig hva hunden din er allergisk mot, men kan fortelle deg om de tester positivt for tilstedeværelsen av stoffer som kan forårsake et problem.

For eksempel, hvis du ikke kan fortelle om hunden din er allergisk mot biff eller fisk, kan en allergitest hjelpe deg med å vise deg at det ikke er noe biff i sitt system, og derfor må eventuelle symptomer de ha, være et resultat av en allergi eller intoleranse for fisk. Allergitester er ikke en magisk løsning, men de kan hjelpe deg med å male et større bilde i undersøkelsen din.

Hvilke tester kan du gjøre?

Det er ingen riktig måte å undersøke en potensiell allergi i hunden din, og hvis du vil gjøre en allergitest umiddelbart, kan det være en fin måte å begrense det som kan forårsake hundens problemer, og sparer deg tid og krefter. Men det er viktig for deg å forstå hvordan disse testene fungerer, og hvis det er en hunds allergi testing, før du tar din beslutning. Det er to hovedprøver som du kan spørre veterinæren din til å gjøre: blodprøver og hudtester.

Før testen skal det være en grundig undersøkelse av hunden din for lopper, myter, infeksjon og hypertyreose. Veterinæren din kan også sette hunden din på en hypoallergen diett i opptil tre måneder som et middel til hundematallergi-testing hvis de vil utelukke mat som årsaken. Dette skyldes at begge metodene for testing ikke er enormt nøyaktig for å identifisere matallergener. Hvis hundens symptomer forlater etter denne midlertidige diettendringen, kan du enten velge å fortsette med dietten, noe som kan være dyrt, eller du kan starte en nøye prøveperiode og feilsøking for å finne den fornærmende ingrediensen.

Blodprøver

Det er mest sannsynlig at veterinæren din vil anbefale en blodprøve etter undersøkelsen og undersøkelsen, da den er den vanligste form for test fordi det er ganske enkelt å gjennomføre. Hunden din gir en blodprøve, som deretter analyseres. Teknikeren gjør testen, som kan være veterinæren din, vil se tilstedeværelsen av noen av de potensielle allergenene som kan forårsake hundens symptomer.

Dessverre kan veterinæren din ikke teste for hvert allergen som er kjent for mennesket som det er tusenvis av muligheter. De vil imidlertid kjenne den lokale pollen, støv og mugg, og vil forfølge eventuelle allergener som er spesielt notat i hundens livsstil. Noen bemerkelsesverdige aspekter av blodprøver inkluderer:

  • De er mindre invasive enn hudallergitester
  • De er raskere, og mer praktiske
  • Mens de er mest effektive for atropiske allergener, som mugg, støv og pollen, er det potensielt mulig å teste for noen andre allergener, bør det være garantert.
  • De koster vanligvis mellom $ 200-300
  • De vil fortelle deg hvilke allergener hunden din har i sitt system, men vil ikke definitivt bekrefte hvilket allergen som forårsaker hundens symptomer.

Hudtester

Hudprøver er den eneste testen som tydeligvis kan angi et årsak-og-effektforhold mellom et allergen og hundens symptomer. Hunden din er sedated og et lite område av deres pels er barbert. De injiseres deretter med små mengder av hvert potensielt allergen, og hvis noen av de områdene de har blitt injisert reagert, kan det antas at du har funnet ditt allergen. Det er verdt å merke seg at du bare kan finne et allergen som påvirker hunden din, så hvis deres symptomer vedvarer, vil du kanskje vurdere at de i tillegg er allergiske mot noe annet. De viktigste aspektene ved hudtester inkluderer:

  • Hudprøver involverer sedering
  • De kan bare virkelig bidra til å diagnostisere atopi, som er allergier forårsaket av mugg, støv og pollen. Matallergi og de fleste loppebitallergi er vanligvis ikke diagnostisert ved hjelp av hudtester.
  • De har en nøyaktighetshastighet på opptil 75%
  • De koster rundt $ 200, men vil også kreve ekstra kostnader, for eksempel sedasjon, som koster mellom $ 45 til $ 100
  • De kan bekrefte hvilket allergen som forårsaker en reaksjon i hunden din, men er kjent for å være unøyaktige hvis hunden din har hatt nylig antihistamin eller steroidbehandling

Relatert innlegg: Beste luftrensere til kjæledyr

Gå tur med hund

Så skal jeg bruke en allergitest?

Det er fordeler og ulemper med å bruke allergitester. Fordeler inkluderer:

  • De kan hjelpe deg med å begrense det som kan forårsake hundens reaksjon
  • Det kan være raskere enn prøve og feil, noe som kan være spesielt viktig hvis hunden din står overfor anafylaksi

Ulemper inkluderer:

  • Det koster penger
  • Det gir deg ikke nødvendigvis deg et definitivt svar, spesielt når det gjelder matallergener

Du må gjøre denne beslutningen for deg selv, kanskje med råd fra veterinæren din, men så lenge hunden din ikke er i for mye smerte eller ubehag, foreslår vi at du prøver å undersøke deg selv først og fremst, med hjelp av a Vet. Du kan til og med være i stand til å unngå å gjøre en kostbar allergitest i det hele tatt! Selvfølgelig, hvis hunden din er dårlig allergisk mot noe, er det verdt hver krone å finne ut hva det er så snart som mulig.

Du kan heller ikke ha tid og ressurser til å undersøke hundens potensielle allergener - det er ikke alltid så enkelt som det høres ut! Bytte til hypoallergen mat kan koste så mye fra $ 15 til $ 50 per boks, og kontrollere nøyaktig hva hunden din spiser og gjør er veldig vanskelig. Hvis du finner deg selv som sliter med å undersøke nøyaktig, kan det være en nyttig måte å skyve deg i riktig retning.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hund allergy testing: alt du trenger å vite