7 Vanligste helseproblemer med eldre hunder

Når hunden din blir eldre, er det mange forhold at han vil bli mer utsatt for. Å vite om de fleste vanlige seniorhunds helseproblemer kan hjelpe deg med å holde øye med symptomene og ta ham til veterinæren i tide for å få den nødvendige diagnosen og behandlingen, og muligens til og med forhindre noen av disse plagerene i utgangspunktet.

Definisjonen av & # 8220; Senior Dog & # 8221; Avhenger av kjæledyrets rase og størrelse. Små hunder er klassifisert som eldre på 8 år og store hunder på 5 eller 6 år. Studier har observert at dette er den tiden da hjørnetenner begynner å oppleve alvorlig helse nedgang, og de vanligste senior hunder helseproblemer vil begynne å vise sine tegn. Videre forskning Påpekte også at eksternt synlige endringer i hunden din er den enkleste og beste måten å avgjøre når din geriatriske hunds helse går gjennom endringer.

I følge Dr. Rebecca Ruch-Gallie av Colorado State University, kan mange av Senior Dog Health Problemer lindres og noen selv forhindret hvis kjæledyrseiere tar vare på før, under og etter at symptomene skal vises. Måter du kan hjelpe er allerede kjent for hvert kjæledyrseier: Trening, riktig kosthold og vektkontroll, parasittforebygging, miljøkontroll, mental stimulering, øye og muntlig omsorg. Så her er syv senior hundehelseproblemer du bør holde øye med og være forberedt på.

Les også: Hvordan hjelpe din eldre hund til å gå ned i vekt

7 vanligste helseproblemer med eldre hunder

Mest vanlige senior hundehelseproblemer

Leddgikt

Arthritis er en degenerativ leddsykdom, og det er en av de vanligste senior hundehelseproblemer, ifølge forskning. Noen av mest åpenbare symptomer av hunden leddgikt inkluderer vektøkning, likegyldighet, mer søvn og endringer i holdningen. Det mest åpenbare symptomet på leddgikt er faktisk smerte og stivhet, men dette vil ikke alltid være tydelig sett av en kjæledyrseier, i hvert fall i de tidlige stadiene.

Hvis hunden din blir diagnostisert med leddgikt, bør du være oppmerksom på at det er mange antiinflammatoriske stoffer og smertestillende tilgjengelig som kan forbedre hundens komfort og livskvalitet; sterkere vil bli foreskrevet av veterinæren din. Det er viktig at du prøver å holde hundens vekt på et normalt nivå og å gi en slags trening regelmessig for å forbedre felles fleksibilitet og bevegelse.

Diabetes

Diabetes er en sykdom som vanligvis oppstår når hunder kommer til 8 eller 9 år. Det er ofte arvelige og kvinnelige hunder er mer utsatt for diabetes. Noen raser er mer sannsynlig å få diabetes også, som Pugs, Miniature Schnauzers, Samoyeds og Toy Poodles. Det er forårsaket av dårlig insulinproduksjon, som er et hormon som hjelper til med å bevege glukose fra blodet til cellene i hundens kropp og det er produsert av bukspyttkjertelen.

Diabetes i eldre hunderDet er en av de vanligste senior hundehelseproblemer, og dets kjente symptomer inkluderer økt vannlating og hyppig tørst, tretthet, vekttap, sløret syn, kronisk hudinfeksjon og kutt eller blåmerker som er sakte å helbrede.

Din eldre hunds behandling vil avhenge av alvorlighetsgraden av sykdommen, og det må vanligvis skreddersys for hver hund som er spesifikt. Insulininjeksjoner planlagt på samme tid hver dag, er en av de nødvendige tingene for de fleste hundene med diabetes. Du bør også mate hunden dine vanlige måltider og unngå godbiter siden de ofte er høye i sukker. Spaying din kvinnelige hund kan også hjelpe fordi kvinnelige kjønnshormoner ofte påvirker blodsukkernivået.

Nyresykdom

Nyrer er en av de mest vitale organene i hundens kropp fordi de fjerner avfall fra den og opprettholder balansen. Når de ikke fungerer riktig, kan toksiner og avfall bygge opp i kroppen og forårsake mange problemer. Dette kalles nyresvikt, og nyresykdom er en av de mer vanlige senior hundehelseproblemer.

LES MER: Nyresvikt hos hunder - den vitenskapsbaserte veiledningen

Denne sykdommen kan skyldes mange grunner, hvorav en er normal aldring av hundens nyrer, og derfor er eldre hunder mer utsatt for nyreproblemer. Hvis du oppdager at hunden din er oppkast, mister du vekt eller hvis du oppdager endringer i urinproduksjon eller vanninntak, ta ham til veterinæren.

Avhengig av fase av nyresykdom og årsaken og typen også, kan terapien inkludere legemidler som oppmuntrer til produksjon av urin, medisiner for gastrointestinale problemer, dialyse, diettendringer, korreksjon av anemi og høyt blodtrykk, osv.

Tannproblemer

Det er mange tannproblemer som påvirker eldre hunder, men de vanligste dental Senior Dog Health Problem er gingivitt, som er et navn for tyggegummi betennelse og periodontitt, en tannkjøttsykdom. Vanligvis går gingivitt før periodontitt, spesielt når det blir ubehandlet. Det er viktig å behandle gingivitt før det fremskritt for tannkjøttsykdom fordi infeksjonen kan spre seg til blodet og forårsake alvorlige problemer og skade på hundens andre organer.

Tannproblemer i eldre hunderSymptomer på tannkjøttbetennelse hos hunder inkluderer tannkjøtt som er ømme, hovne og røde. De kan også bløde av og til. Din eldre hunds behandling avhenger av sykdomsstadiet.

I de tidlige stadiene er fokuset på å kontrollere plakk og for å hindre vedleggstap. Daglig børsting med riktig hund tannkrem og tannbørste, I tillegg til profesjonell rensing og polering med påføring av fluor kan hjelpe med dette. I de mer avanserte stadiene av tannproblemer i eldre hunder kan det være behov for anvendelse av antibiotika gel eller til og med beinutskiftingsprosedyrer eller periodontal spalting som foreslått av en veterinær.

Kreft

Eldre hunder er mer utsatt for ulike typer kreft, som ikke bare er de vanligste eldrehundens helseproblemer, men også den ledende dødsårsaken i geriatriske hunder. Faktisk, mer enn 50 prosent av alle hundene Eldre enn 10 år utvikler en slags kreft.

Siden blodprøver vanligvis ikke er i stand til å oppdage hundekreft i de tidligste stadiene, er det viktig å være oppmerksom på eventuelle uvanlige støt eller klumper på hundens kropp, noen langsomt helbredende sår, munn, ører eller neseblødning eller vektendringer. Andre symptomer å se etter inkluderer oppkast, diaré, slimete og blod i avføringen, hoste og sløvhet.

Behandlingen av kreft hos eldre hunder vil avhenge av scenen hvor kreft har blitt diagnostisert, og noen av de vanligste terapiene inkluderer strålebehandling, kjemoterapi og kirurgi. Studier bevist at spaying eller neutering din hund kan hjelpe til med forebygging av kreft. God tannpleie, som diskutert ovenfor, kan også forbedre sjansene for hundens utvinning eller til og med forebygge kreft helt.

Øyesykdommer

Øyesykdommer i eldre hunderDet er mange forskjellige øyeforstyrrelser som gamle hunder vil lide av, som glaukom, katarakt, kjernefysisk sklerose, tørt øye og i mange tilfeller blindhet. Det er en av de mindre diskuterte alvorlige eldrehundens helseproblemer som kjæledyrseiere ofte overser.

Blindhet kommer som en konsekvens av Cataracts og glaukom hos hunder, noe som betyr at det er svært viktig å behandle disse forholdene i tide. Vær oppmerksom på symptomer som blinkende av øyets øye, rødhet i øynene, skyete utseendet i øynene, dilaterte elever og synstap så vel som andre HUND EYE Relaterte problemer. Noen av de vanligste behandlingsmulighetene for øyeforstyrrelser inkluderer drenering av væske og kirurgi.

Demens

Demens hos hunder kalles også canine kognitiv dysfunksjonssyndrom (CDer), og det er en medisinsk tilstand som kan forårsake minne, forvirring, desorientering og personlighetsendringer, som er ekstremt lik Alzheimers sykdom hos mennesker. En annen likhet kommer fra det faktum at det ikke er noen kjent årsak til demens hos eldre hunder.

De 7 vanligste helseproblemene i eldre hunderHvis du oppdager at hunden din glemmer kjente leker eller synes å glemme hvem du er, er det mulig at han har demens. Det er måter å gjenkjenne Kognitive dysfunksjoner hos hunder, men lite du kan gjøre for å reversere tilstanden. Noen hunder glemmer også navnene sine, husbreaking regler eller triks, mens andre stirrer i rommet i lang tid. Det er en av de vanlige Senior Dog Health Problemene, og du må ta din pooch til veterinæren hvis du merker disse symptomene. Hunden kan oppleve inkontinensproblemer, og du må gå tilbake til å bruke Dog Pee Pads Mens du adresserer dette helseproblemet.

Noen av behandlingsalternativene for geriatriske hunder med demens inkluderer bruk av CBD oljer, essensielle oljer, urter og naturlige kosttilskudd. Det er ingen kur mot demens, men du kan redusere fremdriften og lindre noen av symptomene.

Les neste: 4 Science-baserte tips for å holde eldre hunder sunne

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » 7 Vanligste helseproblemer med eldre hunder