Hvordan gjenkjenne kognitive dysfunksjoner hos hunder og hva du kan gjøre for å hjelpe dem

Så mye som vi kan hate å innrømme det, hunder alder akkurat som vi gjør. Med alderen kommer et økende antall helseproblemer, inkludert kognitiv dysfunksjon. Kognitiv dysfunksjon hos hunder er en neurodegenerativ lidelse av eldre hunder og katter som involverer gradvis nedgang i en rekke intellektuelle funksjoner.

Laboratorietester (som vi diskuterer i et øyeblikk) viser at eldre hunder med kognitive dysfunksjoner utfører dårlig i oppgaver som involverer diskriminering, oppmerksomhet og romlig minne når de sammenlignes med yngre dyr.

Etter 8 år 14-60% av hundene vil oppleve kognitive dysfunksjoner.

Som mange lidelser, er tidlig anerkjennelse og intervensjon nøkkelen til å forlenge livskvaliteten til hunden din. Under besøk til en veterinær, vil vi sannsynligvis bare rapportere alvorlige endringer i atferd som vi legger merke til. Alle de subtile tegnene går ofte urapportert.

Disse subtile tegnene kan være avgjørende indikatorer for fallende helse eller kognisjon.

Det er ekstremt viktig at familiemedlemmer identifiserer og rapporterer endringer fra normal oppførsel til veterinæren, men ofte vet folk ikke hva de skal se etter. Kognitiv dysfunksjon hos hunder er vanskelig å identifisere, men med hjelp av veterinæren er det mulig mulig. Tidlig identifikasjon er avgjørende, fordi det gir mulighet for inngrep, slik at livskvaliteten til hunden din holdes så lenge som mulig.

Les også: Hvor neutering hunder kan føre til kognitive funksjonsnedsettelser

Hvordan gjenkjenne kognitive dysfunksjoner hos hunder
og hva du kan gjøre for å hjelpe hunden din

Hvordan gjenkjenne kognitive dysfunksjoner hos hunder

Tegn på kognitiv dysfunksjon i hunden din

Tegn på kognitiv dysfunksjon i en hund vises vanligvis som hundene. Det er imidlertid andre grunner til at hunden din kan vise disse tegnene. Det er best for deg å forstå tegn på kognitiv dysfunksjon og hva du bør gjøre hvis du legger merke til dem.

Disse tegnene handler om på egenhånd, men hvis du tilfeldigvis legger merke til at flere symptomer skjer samtidig, må du ta med hunden din for å søke veterinærhjelp umiddelbart og utføre noen tester. Også, det ville være en god ide å begynne å holde en journal når du begynner å legge merke til tegn på kognitiv dysfunksjon i kjæledyret ditt.

For å gi deg et eksempel:

La si at hunden din har en kort kamp av forvirring en ettermiddag. Hvis du registrerer forekomsten og hvor lenge det syntes å oppstå, vil det være lettere å spore symptomene. Ikke bare vil du enkelt kunne spore hvis symptomene blir verre, men det vil også gjøre det mye lettere å forklare de tegnene du ser på veterinæren din.

Her er vanlige tegn på kognitiv dysfunksjon hos hunder å se etter:

1. Forvirring

Dette kan se annerledes ut i forskjellige hunder. Men generelt vil det virke som om kjæledyret ditt er desorientert i et område der de generelt ville være ganske kjent (e.G. din hage eller hus).

2. Endrede sosiale interaksjoner

Endringer i hvordan hunden din Samhandler med andre kjæledyr eller folk kan komme i form av generell disinterest eller i verre tilfeller økt aggresjon.

3. Endres i sine reaksjoner på stimuli

Din hund kan endre holdningen til ting som pleide å fremkalle spenning, for eksempel å ta båndet ut av skapet for å gå en tur, eller bli relativt apatisk mot ting som pleide å skremme dem, som torden eller høye lyder.

4. Endringer i aktiviteten

Du bør holde øye med tegn på økt angst, pacing og andre repeterende atferd, som for eksempel overdreven bjeffing.

5. Endrede sovesykluser

Noen hunder med kognitiv dysfunksjonsforstyrrelse har blitt observert å ha en Omvendt dag-nattsyklus hvor de tilbringer mesteparten av dagen, men blir ganske aktiv i løpet av natten.

6. Lære- og minneproblemer

Underskudd i læring og minne kan vises som hus tilsmussing eller som redusert evne til å jobbe, utføre oppgaver, eller ta kommandoer. Sistnevnte er ganske vanskelig å identifisere, bortsett fra de kjæledyrene som er opplært for et høyt nivå av ytelse eller er opplært til å utføre en bestemt jobb.

Les også: 6 Vet tips om hvordan du bryr deg om eldre hunder

Hva å gjøre hvis du begynner å gjenkjenne disse tegnene?

Hvordan gjenkjenne kognitive dysfunksjoner hos hunderHvis du begynner å konsekvent se disse tegnene i hunden din, er det første trinnet en tur for å se veterinæren din. De skal stille spørsmål og utføre undersøkelser for å utelukke medisinske problemer, som smerte, hørsel eller syns tap som kan bidra til endringer i atferd.

Din veterinær vil også samle inn informasjon om eventuelle endringer i hundens tidsplan eller husholdning som kan bidra til disse symptomene. Derfra kan veterinæren din anbefale endringer i kosthold og / eller foreskrive narkotika eller kosttilskudd som er ment å forbedre symptomene og redusere fremdriften av kognitiv nedgang.

Hva du kan gjøre for å hjelpe hunden din

Det er noen ting du kan gjøre hjemme for å hjelpe en hund som lider av kognitiv dysfunksjon også. Det er sannsynlig at veterinæren din vil anbefale disse tingene, men hvis ikke, vær sikker på at du snakker med dem om å legge disse tingene i din Poochs daglige rutine.

1. Trening

Det er ikke bare bra for deg, men det er bra for hunden din også. Trening har vist seg å forbedre læringen og redusere risikoen for å utvikle kognitiv svekkelse med alderen. Det har også vist seg å være spesielt effektivt for å redusere nedskrivning som allerede har skjedd med alderen.

Vær oppmerksom på hundene dine som fremmer år og medisinske problemer som har blitt identifisert av veterinæren. Slitasjegikt er en vanlig tilstand med aldrende dyr.

Hold turene korte og prøv å ikke over gjøre det, finn nye aktiviteter som gir trening, som slepebukser eller skjul. Det er også godt å unngå aktiviteter som involverer plutselige endringer i retning, da disse kan sette hunden din med høyere risiko for skade.

2. Nye hundeleker

Hvordan gjenkjenne kognitive dysfunksjoner hos hunderDu vet hvor bra det føles å sitte og se på en film, spille pianoet, eller lese en bok? Disse tingene som vi faller inn i en kategori som heter miljømessig anrikning. Dette er hva en Ny hund leketøy er til hunden din.

Å ha noe nytt i sitt miljø øker kompleksiteten og har vist seg å ha gunstige effekter på læring og Redusere aldersavhengige reduksjoner i kognitiv funksjon. Leker for hunder tjener mer enn formålet med underholdning, og er et viktig verktøy som hver kjæledyr eier må ha i deres arsenal.

Faktisk viste en studie selv at kombinasjonen av vanlig trening og ny hund leker, spesielt Puslespill og interaktive hundeleker, Gitt til Beagles var til og med mer effektiv i reversering av kognitiv dysfunksjon med aldring enn enten en alene.

3. Opprettholde en vanlig, forutsigbar rutine

Rutinen vil ikke reversere kognitiv nedgang. Men det kan hjelpe til med å håndtere noen av symptomene. Forutsigbarhet, sammen med å gi kjæledyret ditt kontrollen for å delta i behagelige aktiviteter og unngå ubehagelige, kan være nyttige for å redusere noen følelser som frykt og angst som kan følge med kognitiv dysfunksjon.

I SLEKT: 25 mest alvorlige hundens helse symptomer som ikke kan ignoreres

4. Utfordre hunden din

Dette gjelder for alderen gamle ordtak, "bruk det, eller miste det."Utføre belønningstrening, som utfordrer dem til å bruke sitt minne, og få dem til å gjøre matmanipuleringsleker eller tygge leker engasjere og gi hunden din en annen form for stimulering som kan bidra til å redusere prosessen med kognitiv nedgang.

5. Hjelpe dem å være komfortable i deres hjem

Som deres evner faller, kan det bli stadig vanskeligere å navigere seg rundt i huset. Legge til nye lukt, fysiske eller lydsignaler rundt huset kan hjelpe dem med å navigere bedre og redusere følelser av frykt og angst. Hvis deres evne til å flytte eller deres urinstyring også påvirkes, kan hyppigere turer utendørs, en hundevalser eller et innendørs elimineringsområde bli nyttig.

Konklusjon

Slik gjenkjenner du hunderkognitive dysfunksjonerHunder i dag har tilgang til bedre veterinærpleie, ernæring og veterinærveiledning. Dette betyr at de lever lengre og lengre. Dette er flott, men det kommer med nye medisinske utfordringer for hunder og eiere.

Det første trinnet er utdanning, og det er Mange måter kjæledyr eiere kan forlenge levetiden på sine hunder og øke livskvaliteten for eldre kjæledyr. Å anerkjenne de tidlige atferdsendringene som kan foreslå kognitiv dysfunksjon i hunden er nøkkelen til å sikre at din beste venn kommer til å ha det lengste, lykkeligste livet de muligens kan.

Les neste: Mental helse sykdommer hos hunder

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hvordan gjenkjenne kognitive dysfunksjoner hos hunder og hva du kan gjøre for å hjelpe dem