Hvorfor er ikke mitt kjæledyr som virker normalt?

Hund som ligger på sofa hjemme, ser syk og trist

Hvis kjæledyret ditt ikke virker normalt, kan det være en indikasjon på at noe er galt. Sykdom, stress, frykt og andre ting kan føre til at et kjæledyr skal handle unormalt og være i stand til å dechifrere hva årsaken til endringen i atferd kan være, kan være nyttig for både deg og kjæledyret ditt.

Sykdom

Kjæledyret ditt kan være unormalt fordi det ikke føler seg bra. Sykdom kan føre til at et kjæledyr ikke vil gjøre de tingene det vanligvis liker å spise og spille. Sløvhet er et vanlig tegn på sykdom sammen med oppkast, diaré og anoreksi, men mer subtile indikasjoner kan også observeres. Sunken øyne kan være et tegn på dehydrering, sove i unormale flekker for å søke varme eller kulde kan indikere at kjæledyret ditt har en unormal temperatur, og ikke ønsker å plukke opp leker kan bety at kjæledyret ditt har Dental sykdom. Selv aggresjon kan indikere et hormonelt problem på grunn av en sykdom som hypothyroidisme. Hvis du mistenker at kjæledyret ditt ikke virker normalt fordi det kan være syk, søk veterinær oppmerksomhet.

Stress og angst

En endring i kjæledyrets miljø kan føre til at det opplever litt stress og angst. Dette kan være en intermitterende ting eller kronisk avhengig men atferdsendringer ofte er resultatet. Aggresjon, upassende urinering og avføring, motvilje mot å spise, gjemmer seg, og andre ting kan indikere at kjæledyret ditt er stresset eller engstelig. Hvis du kan gjøre en endring for å eliminere stressoren, så er det ideelt, men hvis ikke, feromoner, kosttilskudd, spesielle dietter, treningsteknikker og medisiner kan være nyttig for kjæledyret ditt.

Frykt

Hvis noe har skremt kjæledyret ditt, er det sjansen for at det vil fungere unormalt. Vanligvis er dette midlertidig og atferd går tilbake til normal etter at de første skremmende fades, men noen ganger får en meget traumatisk hendelse eller pågående frykt forårsaker en mer kronisk endring i atferd. Du bør aldri forsettlig skremme kjæledyret ditt, men noen ganger ting som ikke vanligvis ikke kan tenke på som å være skummelt, kan skremme kjæledyret ditt. Upassende urinering og avføring, aggresjon, vokalisering, unngåelse av et område, element, person eller annet dyr, og andre atferd kan utløses hvis kjæledyret ditt er redd. Å eliminere årsaken til frykten er ideell, men avhengig av hva som har skremt kjæledyret ditt og hvor alvorlig en skremming det ga det, kan det være umulig. Opplæring og desensibiliseringsteknikker, feromoner, kosttilskudd og medisiner kan være nødvendig.

Hormoner

Mens hormonendringer kan være et resultat av en sykdom, forekommer de også naturlig som en hund eller katt blir seksuelt moden eller er gravid. Akkurat som mennesker, kan kjæledyr handle annerledes hvis de plutselig har en bølge i hormoner. Hvis kjæledyret ditt er omtrent seks måneder og ikke har vært desexed eller det er en sjanse, kan det være gravid eller ha en falsk graviditet, hormoner kan føre til atferd du ikke har sett før. Montering, humping, aggresjon, nesting, panting og andre atferd kan være tegn på at kjæledyret ditt har hatt en økning i hormonutløsningen. Disse oppføringene er vanligvis midlertidige, med mindre du har en uberørt mann som lukter en kvinne i varme. I så fall kan oppførselen fortsette til kvinnen ikke lenger er i nærheten, eller det er ikke lenger i varme. Spaying og neutering Husdyr kan eliminere disse oppføringene.

Smerte

Hvis kjæledyret ditt har blitt skadet eller har en smertefull sykdom, kan det ikke virke normalt. Smerte er ikke alltid åpenbart å oppdage. Husdyr kan være veldig gode til å gjemme ting for å unngå å vise svakhet, så bare fordi kjæledyret ditt ikke er limping og gråt betyr ikke at det ikke gjør vondt. Intern traumer fra en skade eller sykdom kan gå uoppdaget, med mindre en grundig fysisk undersøkelse og noen ganger andre tester utføres av veterinæren din. Smerte bør ikke ignoreres, så du bør søke veterinær oppmerksomhet hvis du tror at kjæledyret ditt kan være i smerte.

Kognitiv dysfunksjon

Som kjæledyr alder, kan hjernens funksjon begynne å forverres akkurat som det kan i folk. Stjerne av i rommet, vokaliserende uten tilsynelatende grunn, sove mer, å gå seg vill i sitt eget hus og andre atferd kan være et tegn på at ditt eldre kjæledyr opplever litt kognitiv dysfunksjon eller demens. Ulike dietter, medisiner og kosttilskudd kan støtte kjæledyret ditt som det aldre og kan diskuteres med veterinæren din.

Kjedsomhet

Noen kjæledyr blir kjedelig lettere enn andre, men hvis en hund eller katt er rastløs og lei av å ha ingenting å gjøre, kan det begynne å handle annerledes. Arbeidsraser av hunder og mange katter er utsatt for kjedsomhet og kan handle hvis de ikke har et passende uttak for deres energi. Å gi kjæledyrpuslespill på måltidstiden, gjemmer leker og godbiter for å oppmuntre til mental og fysisk aktivitet, og regelmessig trening kan bidra til å forhindre kjedsomhet.

Hvis kjæledyret ditt virker unormalt, tenk tilbake til når endringen i oppførsel startet. Prøv å se om noe faller sammen med endringen for å finne den potensielle årsaken. Hvis du ikke klarer å finne ut hva som kan forårsake at kjæledyret ditt ikke kan handle normalt, kan et besøk til veterinæren din være berettiget.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hvorfor er ikke mitt kjæledyr som virker normalt?