Diaré hos hunder

Høy vinkel utsikt over hunden avslappende på sengen

Det er en ganske god sjanse hunden din har opplevd diaré på en eller annen gang. Diaré er preget av passering av vannaktig eller veldig myk avføring og er en av de vanligste tegn på sykdom Rapportert av hundeeiere. Det er viktig for hundeiere å forstå hvorfor hunder har diaré og også vite hvordan du skal svare på det. Flatulens oppstår ofte med diaré, som kanskje eller ikke kan følge oppkast, tap av appetitt og sløvhet.

Hvorfor får hundene diaré?

Diaré er vanlig hos hunder og kan skyldes en rekke ting. For eksempel kan det være et resultat av noe så enkelt som en diettindiskretjon (vi vet alle noen hunder som kommer inn i søppel eller spiser bordskrapene). Eller det kan være relatert til noe mer alvorlig, for eksempel en smittsom sykdom eller inntak av giftstoffer.

Sporadisk diaré anses ikke for å være normal. Hvis hunden din har diaré av og på i mer enn en uke eller to, bør du planlegge en avtale med veterinæren din. Ta med en avføring prøve, som å sjekke for intestinale parasitter er en av de første trinnene i å diagnostisere hundens tilstand. Andre diagnostikk, for eksempel blodprøving eller røntgenstråler, kan være nødvendig, og veterinæren din kan diskutere medisiner, kosttilskudd og diettendringer.

Behandling og forebygging

Forsøk først å komme forbi den "yucky" delen av tingene. Alle pokker. Som hundenes omsorgsperson, bør du kunne evaluere sin avføring slik at du kan diskutere det med veterinæren din. Selvfølgelig bør du alltid bruke hansker eller bruke en plastpose til å håndtere avføringen. Pass på å vaske hendene godt etter å ha håndtert hunden din eller dens krakk.

Hva skal du se etter

Hvis hunden din har diaré, prøv å samle en prøve. Du må kanskje ta det til veterinæren senere. Ta en titt på avføringens konsistens og farge. Er det vassen? Pudding-lignende? Dannet men mykt? Er det blod tilstede? Slim? Er det svart og / eller tarry? Ser du stykker leker, klær eller annet uspiselig materiale i det? Legg merke til dette, fordi veterinæren din vil spørre.

Hvis sløv, oppkast eller andre tegn på sykdom følger oppkastet, legg merke til dette også. Hvis du ikke kan ta avføringen på veterinæren med en gang, lagre den i kjøleskapet i en forseglet pose eller beholder. Mange foretrekker å dobbelpose det fordi det er poop, tross alt.

En eller to episoder av diaré er ikke nødvendigvis grunner til å bli bekymret. Noen tilfeller av diaré er selvbegrensende (som betyr at de løser seg selv). Hvis hunden din fortsatt spiser og drikker, det er et godt tegn. Aldri gi over-the-counter eller reseptbelagte medisiner uten veterinærenes råd. Hvis du er så bekymret, er det best å bare ta hunden din til veterinæren.

Fortsatt diaré kan føre til dehydrering eller vekttap og kan være et symptom på en underliggende sykdom. Det er viktig å ikke ignorere symptomene når hunden din er syk. Hunder gjemmer ofte sine sykdommer så lenge som mulig, som fungerer som om de føler seg normale når det virkelig er noe mer seriøst på gang.

Når skal du ringe en veterinær ASAP

Hvis noen av følgende omstendigheter gjelder, ta kontakt med veterinæren din umiddelbart:

  • Episoder av diaré gjentas ofte over flere timer.
  • Din hund viser ekstrem sløvhet eller mangel på respons.
  • Du mistenker at hunden din har inntatt et toksin.
  • Du ser Overdreven mengder blod I avføringen (lett spotting er ikke nødvendigvis en nødsituasjon, men ring veterinæren hvis den fortsetter).
  • Avføring er svart og / eller har et tarry utseende.
  • Din hund er på medisinering som kan forårsake diaré (slutte å gi medisinen og ring din veterinær).
  • Du mistenker at hunden din inngår en fremmedlegeme, for eksempel et leketøy eller klær.
  • Hundens tannkjøtt er blek, hvite, blåaktige eller grå i fargen.
  • Din hunds mage virker smertefull og / eller distended.
  • Du ser ormer i avføringen (ikke en nødsituasjon, men en dewormer vil være nødvendig).
  • Diaré oppstår i mer enn 24 timer.
  • Hvis du er i tvil, ring bare veterinæren.

Hvis hunden din har diaré en gang og ellers virker helt normalt, kan du sannsynligvis fortsette med sin normale rutine og fôring. Bare vær så snill å se på diaré, oppkast, tap av appetitt og tegn på sykdom. Legg merke til at hunder med diaré kan belastes for å avdekke med liten eller ingen avføring produksjon. Dette er ikke nødvendigvis en årsak til bekymring med mindre det fortsetter i mer enn en dag.

Mate en blid diett

Hvis hunden din har diaré igjen på neste tarmbevegelse, prøv å bytte til a bland diett midlertidig. Å forberede en blid diett, koker unseasoned kyllingbryst med vanlig hvit ris eller bakken fett fett kjøtt med vanlig hvit ris. Tørk av eventuelle gjenværende fett etter matlaging. Ikke legg salt eller krydder. Mate hunden din tørt diett til neste dag. Hvis diaréen begynner å forbedre, har hunden din en god appetitt, og det er ingen oppkast, du kan begynne å gradvis legge til hundens normale mat til den blidd diettblandingen. Ring din veterinær hvis diaré fortsetter i mer enn 24 timer.

Som du sannsynligvis vet, kan diaré ikke være helt forhindret. Forebyggende tiltak knyttet til hundens kosthold er din beste innsats for å beskytte mot diaré. Unngå bordskrap, menneskelig mat og la hunden spise fremmedlegemer eller materialer utendørs. Alle disse kan forårsake fordøyelsesproblemer og generelt wreak-ødeleggelse på en hunds gastrointestinale system.

Hvis du mistenker at kjæledyret ditt er syk, ring veterinæren din umiddelbart. For helsemessige spørsmål, kontakt alltid veterinæren din, da de har undersøkt kjæledyret ditt, kjenner kjæledyrets helsehistorie, og kan gjøre de beste anbefalingene for kjæledyret ditt.
Artikkel Kilder
Spruce-kjæledyrene bruker bare høykvalitetskilder, inkludert peer-reviewed studier, for å støtte fakta i våre artikler. Les vår redaksjonelle prosess for å lære mer om hvordan vi faktisk sjekker og holder innholdet nøyaktig, pålitelig og pålitelig.
  1. Raza, Ali et al. Gastrointestinale parasitter i Shelter Dogs: forekomst, patologi, behandling og risiko for lystarbeidereDyr, vol 8, nei. 7, 2018, s. 108. MDPI AG, DOI: 10.3390 / ANI8070108

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Diaré hos hunder