Inflammatorisk tarmsykdom hos hunder

hunden spiser fra sin bolle.indoor

En av oppgavene som en hund eier vil fortelle deg de ikke Relish er å rydde opp hunden oppkast eller diaré. Hunder kan ha episoder av oppkast og diaré Av en rekke grunner, men hvis hunden din lider av bouts av enten i flere uker, kan de ha en gastrointestinal lidelse kjent som irritabel tarmsykdom (IBD).

Hva er IBD hos hunder?

Irritabel tarmsykdom, eller IBD hos hunder, som i mennesker, er faktisk ikke en sykdomsprosess, men et syndrom. EN syndrom er en rekke symptomer som oppstår sammen, og karakteriserer dermed en spesifikk sykdomsprosess mens a sykdom er en spesifikk prosess i kroppen som har en bestemt årsak, så vel som en spesifikk karakteristisk for symptomer. Mens disse definisjonene høres veldig like, er det syndrom hvor en bestemt årsaksprosessprosess ikke er klar. IBD som syndrom er preget av kronisk irritasjon i hundens mage-tarmkanal, men den underliggende årsaken til den irritasjonen kan være en hel rekke ting. Denne betennelsen kan undergrave hundens tarmtarmen til å fordøye og absorbere næringsstoffer, noe som fører til malabsorpsjon og generelle tegn på gastrointestinal opprør.

Hva forårsaker IBD hos hunder?

Den sanne underliggende årsaken til hundens IBD kan variere fra infeksjon, allergier, et unormalt immunsystem og til og med genetikk. Smittsomme stoffer som kan forårsake IBD kan inkludere bakterier som Salmonella og E. coli, protozoa (single-celled organismer) som Giardia, og intestinale parasitter. Allergener som forårsaker at IBD hos hunder er mest vanlig fra proteinkilder i motsetning til hvete og andre karbohydrater

Hva er symptomene på IBD hos hunder?

Din hunds IBD vil manifest forskjellig avhengig av hvilken del av deres mage-tarmkanalen primært utføres. Hvis hundens IBD hovedsakelig påvirker magen, vil deres primære symptom bli oppkast. Hvis deres IBD hovedsakelig påvirker tarmene sine, vil deres primære symptom være diaré, enten med eller uten blod eller med og uten slimete. Hvis hundens IBD er mer kronisk, da det går, kan du begynne å se vekttap, en redusert appetitt, sløvhet (legger seg mer) eller feber. For noen hunder, kan du faktisk se en opptak i appetitten, med dem å spise voraciously for å prøve å kompensere for malabsorpsjonen av mat i tarmene sine.

Hvordan er IBD i hunder diagnostisert?

IBD kan bare være definitivt diagnostisert ved å se mikroskopisk på biopsier tatt fra hundens intestinale fôr. En veterinær patolog vil se etter inflammatoriske endringer i hundens tarmvevsprøver, kjennetegnet i IBD. Åpenbart får biopsi prøver er en invasiv prosedyre, ofte som krever generell anestesi for å oppnå dem gjennom abdominal kirurgi. Hvis hunden din går til veterinæren for oppkast eller diaré, selv om det er kronisk intermitterende, vil veterinæren din ikke planlegge hunden din for kirurgi neste dag. I stedet kan veterinæren din først kjøre mer grunnleggende testing, for eksempel blodarbeid, radiografier og ser på en avføringsprøve. Mens disse testene ikke kan diagnostisere IBD, kan de utelukke andre vanlige årsaker til GI-tegn i hunder, for eksempel pankreatitt, gastroenteritt, kolitt og intestinale fremmedlegemer. Hvis disse testene alle kommer tilbake unremarkable, kan veterinæren din velge å behandle hundens GI opprørt med "standard GI-terapeutiske", inkludert væskebehandling (om det er flytende gitt intravenøst ​​gjennom et IV-kateter eller subkutant under huden), medisiner, og instruksjoner for et tørt diett hjemme. Hvis dette ikke helt løser hundens GI-skilt, kan veterinæren din begynne å forfølge diagnostisering og behandling for IBD.

Behandling av IBD

Dessverre kan ikke IBD i hunder, akkurat som i mennesker, ikke bli kurert. I stedet vil veterinæren din utvikle en behandlingsplan for å håndtere hundens IBD-symptomer. Denne behandlingsplanen kan bestå av medisiner, et spesielt kosthold eller en kombinasjon av de to. Din veterinær kan foreskrive hunden din et kortikosteroid som prednison og / eller et antibiotika som metronidazol for å hjelpe med betennelse og bakteriell overvekst i hundens tarm. De kan også anbefale et spesielt kosthold, enten hjemmelaget eller resept, for å lette hundens GI-tegn, samtidig som du gir et komplett og balansert kosthold. Behandlingsplanen for hunden din må kanskje justeres basert på hundens svar. Dette skyldes at IBD ikke bare kan påvirke hundene annerledes, men fordi det kausative middel til en hundes IBD kan annerledes enn en annen hund, og behandlingen for en årsak kan være annerledes enn behandlingen for en annen årsak.

Hvordan hindre IBD hos hunder

Dessverre, fordi det er så mange årsaker til IBD hos hunder, er det egentlig ingen garantert måte å forhindre det. Sporadisk oppkast og diaré Fra å komme inn i noe, bør hunden din ikke være normal, men hvis hunden din har slitt med enten problem for en stund, snakk med veterinæren din om hva som kan forårsake hundens symptomer.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Inflammatorisk tarmsykdom hos hunder