4 Science-baserte tips for å holde eldre hunder sunne

Topp vitenskapsbaserte tips for å holde eldre hunder sunne

Spør noen hund eier og de vil Fortell deg at den verste delen av å eie en hjørnetekammerat er det faktum at de ikke lever så lenge vi gjør. Det er uunngåelig at du må håndtere en eldre hund på et tidspunkt, og det vil ikke være lett. Lære Hvordan holde eldre hunder sunne tar mye forskning.

Uavhengig av hvor godt du tar vare på din pooch, kommer han til å bli eldre og helseproblemer forårsaket av aldring vil trolig være en del av begge dine futures. For noen hunder skjer aldring grasiøst med svært små problemer. For andre kan alvorlige helsekomplikasjoner knyttet til aldring gjøre sine gyldne år deprimerende og smertefulle.

Forstå deres behov og sikre en bedre livskvalitet for eldre hunder er viktig for enhver kjæledyrseier som ønsker å holde sin følgesvenn så glad og sunn som mulig. Det er flere måter å holde eldre hunder i god stand, og det er også mange produkter på markedet for å hjelpe kjæledyrseiere til å håndtere den oppgaven.

Hva gjør en hund a senior?

Hvordan holde eldre hunder sunneDet er umulig å si hvor lenge puppen din vil leve, som hver hund aldre annerledes. De levetid for en hund er betinget av mange ting, inkludert hans størrelse, rase, vekt, kosthold og aktivitetsnivå. Noen genetiske forhold eller sykdommer som han kanskje har, vil også faktor i sin levetid, som vil noen sykdommer som han kontrakter i hele sitt liv.

Vanligvis lever små raser lenger enn store hunder. En femårig Jack Russell Terrier kan fortsatt være veldig aktiv og energisk. Imidlertid kan et femårig Newfoundland begynne å vise tegn på alderdom som stivhet i leddene og en redusert metabolisme.

Det er viktig for alle hundeeiere å forstå disse tegnene på aldring og lære å hjelpe kjæledyret til å styre dem på den beste måten som mulig. Vi diskuterer noen av de vanligste tegnene og hvordan du kan hjelpe din eldre hund til å ha et bedre livsliv.

I SLEKT: 8 tips om hvordan du holder senior hunden din aktiv

4 tips om hvordan å holde eldre hunder sunne
Ifølge vitenskapen

Hvordan holde eldre hunder sunne

1 Merk endringer i atferd

Det er veldig viktig som hunden din i alderen at du ikke avviser endringer i atferd som bare aldring. Selv om det er sant at gamle hunder til slutt vil bremse, er det like sant at eiere ofte savner tegn på alvorlige aldersrelaterte problemer.

En Forsker fulgte 45 eldre hunder Under en grundig screening på veterinærens kontor. Fullt 80% av hundene ble funnet å ha en eller flere helseproblemer som ikke tidligere hadde blitt anerkjent. Ofte hadde eierne lagt merke til problemer som å bremse ned, sove mer, ikke høre eller se så vel som før, eller være litt stiv, men flere av hundene hadde alvorlige eller livstruende medisinske problemer som krevde behandling.

Din eldre hund må få sjekkinger oftere enn i hans yngre dager, så potensielle problemer behandles før de blir mer alvorlige. Mange av de plager som kjæledyr utvikler seg som de alder er de samme det plager eldre mennesker.

Hvordan holde eldre hunder sunne

Disse lidelsene inkluderer:

  • Diabetes
  • Kreft
  • Slitasjegikt
  • Hørselsproblemer
  • Redusert leverfunksjon
  • Redusert nyrefunksjon
  • Redusert kognitiv funksjon
  • Hofteproblemer, spesielt i større hunder
  • Øyeproblemer som katarakt og glaukom

Snarere enn å prøve å huske en lang liste over symptomer for all mulig sykdom og forsøke å diagnostisere hunden din selv, ta ham til veterinæren for profesjonell evaluering hvis noe virker galt. Hvis det er nødvendig, kan veterinæren din kjøre tester for å finne ut hva problemet er og utvikle en handlingsplan for å hindre videre senior hundehelse komplikasjoner.

Hvis din gamle hund er misbehavende, men han får en ren helse, kan han handle ut av samme grunner yngre hunder gjør. Du må kanskje trene ham ut av den uønskede oppførselen, men husk at han sannsynligvis er mindre fleksibel enn han var i sin ungdom (eller til og med rett og slett kantanker!), så juster metodene dine for å ta hensyn til hans alder.

I SLEKT: 6 Vet tips om hvordan du bryr deg om eldre hunder

2 Kunne hunden din bli senil?

Hvis hundens endringer i oppførsel ikke kan trentes bort eller diagnostiseres med et besøk til veterinæren, blir han kanskje senil. Eldre hunder kan få en hundversjon av Alzheimers sykdom, kalt hund Kognitivt dysfunksjonssyndrom (CDer). Mens det er ting du kan gjøre for å sakte fremdriften av CDer, utvikler sykdommen gradvis og vil resultere i atferdsendringer for hunden din.

Hvordan holde eldre hunder sunneSymptomene inkluderer vandrende, stirrer i rommet, unngår kontakt og angst. Din hund kan sove mer om dagen, men vær veldig rastløs om natten, og kan bli disorientert eller tapt Selv når han er hjemme.

Hvis du har lagt merke til disse symptomene, må du nevne dem til veterinæren din. Det er medisiner og kosttilskudd som kan hjelpe, Og jo raskere du kommer i gang, jo bedre for hundens kognitive funksjon.

Inne i hjernen til et menneske med Alzheimers eller en hund med CDer er det proteinklumper og tangles kalt Beta Amyloid Plaques. Det er akkurat de samme proteinfragmentene hos hunder og folk. Av denne grunn studerer forskere CDer i hunder for å finne behandlinger for Alzheimers hos mennesker.

De har prøvde vaksinerende hunder slik at kroppene deres reagerer på og angriper beta-amyloidproteinene. Dette resulterte i å rydde opp noen av plakkene, men dessverre forbedret denne behandlingen alene ikke hundens hjernefunksjoner. Sykdommen innebærer også oksidativ skade på hjernecellene, så det er ikke så overraskende at det gir Antioxidant kosttilskudd til hunder med CDer kan bidra til å beskytte deres kognitive funksjon.

Kombinere antioksidanttilskudd med aktiviteter som spill og læring (for å bygge nye hjerneforbindelser) får også gode resultater. Å bruke en kombinasjonsbehandling er ofte mer vellykket enn å prøve en ting alene. Undervisning din gamle hund nye triks kan være akkurat det legen bestilt. Faktisk har mange studier vist hvordan mental stimulering kan forhindre en liste over kognitive dysfunksjoner hos hunder (les nedenstående artikkel for mer).

LES DETTE: 12 tips om hvordan å mentalt stimulere en hund (basert på vitenskap)

3 kliniske studier - la oss bli ekte

En forsker som prøver å utvikle en ny behandling for mennesker, kan bruke mus som et testdyr. For å finne ut om en sykdomsbehandling virket, måtte forskeren måtte gjøre noe med vilje til å gi musene sykdommen.

Noen forskere er nå spørsmålet om hvordan realistisk denne tilnærmingen er. De eksperimentelle musene er alle genetisk liknende, men mennesker kommer i alle former og størrelser. Mennesker får sine sykdommer i løpet av tiden gjennom naturlige midler, men Det er ikke praktisk å bare vente på nok laboratoriemus for å få den spesielle sykdommen som blir studert på egen hånd. Ofte behandlinger utviklet for å kurere mus, virker ikke hos mennesker, og en grunn kan være at laboratoriet mus er et veldig kunstig system.

Nylig begynte forskerne å Bruk kjæledyrhunder til å utvikle seg Menneskelige behandlinger. Dette er ikke så ille som det høres ut. I stedet for å gå rett fra laboratoriedyrene til menneskelige kliniske studier, behandler noen forskere hunder før de går videre til mennesker.

Hvordan holde eldre hunder sunneHvorfor gjør de det?

Forskere innså at hunder deler miljøet vårt og utvikler mange av de samme sykdommene som mennesker. Det er allerede et velutviklet medisinsk system - veterinærpraksis - å behandle kjæledyr, så mye er kjent om deres sykdommer. Vets og eiere holder øye med å delta på deltakende hunder for å rapportere eventuelle bivirkninger fra nye behandlinger.

Det er millioner av hunder, så det er millioner av sjanser til å studere medisinske forhold som naturlig forekommende kreft, diabetes, Alzheimers (Kognitivt dysfunksjonssyndrom hos hunder), og selv aldring selv. Siling hunder har til og med mottatt banebrytende stamcellebehandlinger i flere studier.

Denne tilnærmingen har allerede gitt oss spennende resultater: En ny type vaksine kalt en DNA-vaksine er utviklet for å bekjempe visse kreftformer, og blir testet hos hunder. DNA-kreftvaksiner brukes ikke til å forhindre kreft, men å bekjempe det når det oppstår.

An eksperimentell vaksine For Canine Malignant Melanoma, hjalp en veldig aggressiv hudkreft, hundene til å overleve mye lenger enn vanlig, slik at vaksinen allerede er plassert på markedet. Flere andre hunder og Human Cancer Vaccines er i utvikling. Selv om det kan være litt tid før mange menneskelige kreftvaksiner er allment tilgjengelige, vil vi ha kjæledyrhunder til å takke når de er.

Anbefalt: De 20 beste senior hundemat merker for helse og lang levetid

4 diett er nøkkelen for å forlenge en hunds levetid

Det er veldig vanskelig å motstå de sjelfulle øynene som ber om en annen godbit, men hvis det er noen hundeshelsetips klart støttet av forskning, er det viktigheten av en næringsrik kontrollert diett passende for hundens livsstil og helseproblemer. Begrensning Hvor mye hunden din spiser, kan utvide sitt liv vesentlig.

Hvordan holde eldre hunder sunneI en studie ble 48 Labrador Retrievere matet den samme maten, men halvparten ble gitt en begrenset mengde og den andre halvparten spiste så mye som de likte. De magre hundene levde i gjennomsnitt nesten to år lenger enn de fatre hundene. Det er mange hundår!

I en annen studie var hunder nesten tre ganger mindre sannsynlig å få canine kognitiv dysfunksjon syndrom når matet en kontrollert mengde mat. Begrensende mat har også vært funnet å redusere slitasjegikt. Å holde hundens vekt ned kan forhindre degenerativ felles sykdom, samt en rekke andre helseproblemer.

Pass på at hundens mat har nok antioksidanter som han aldre, da disse kan bidra til å beskytte ikke bare hans kognitive funksjon, men også hans hørsel. Hvis hunden din har kronisk nyresykdom, forskning viser at spesialformulerte matvarer som er utformet for å støtte nyrefunksjonen, kan være svært effektiv.

Mange av smerter og smerter i aldring (så vel som kroniske sykdommer) er en del av et større bilde av pågående betennelse som øker når vi blir eldre. Dette har blitt kalt "Inflammaging."Din hund opplever dette også.

Dietter designet for å redusere betennelse inneholde fytokjemikalier, Planteforbindelser med potente helsemessige fordeler. Noen av disse forbindelsene kan være i stand til å bytte gener av eller på, slik at skadelige genetiske effekter er tavlede.

Så, hva kan du gjøre for å hjelpe din eldre hund til å spise godt?

Ikke bekymre deg for ting veterinæren din er bedre rustet til å håndtere enn du er. Når du er i tvil, se veterinæren din eller en hundens ernæringsfysiolog.

Du vil kanskje spørre om helseforsikringsplaner for eldre kjæledyr, så du vil ikke tenke to ganger om å få hunden din den ekstra omsorgen han trenger. Hvis et problem er funnet som en effektiv behandling ennå ikke er godkjent, kan du søke etter en klinisk prøve for å få din kjæledyrseksperimentell behandling.

Nettsteder som vil hjelpe deg med å finne disse kliniske forsøkene inkluderer:

Du kan sakte eller forhindre mange helseproblemer ved å gi hunden din en næringsrik kontrollert diett som tar hensyn til helseproblemer, og inneholder enten eller suppleres med antioksidanter. Lysøvelse vil også hjelpe, men husk at en lang jogge kanskje ikke er hans ide om moro lenger.

Hold vekten ned til et sunt nivå, og han vil nyte livet mer, og ha mer liv å nyte. Med litt ekstra omsorg og oppmerksomhet til hundens skiftende behov, kan han være din lykkelige og komfortable følgesvenn godt inn i hans gyldne år.

Les neste: Forbedre livskvaliteten for eldre hunder

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » 4 Science-baserte tips for å holde eldre hunder sunne