5 Fordeler med forhøyede matskåler for hunder: myter eller fakta?

Gjennom årene har det vært rikelig av stridende emner blant hundeeiere - er korn gode eller dårlige?

Bør hundene bli spayed eller neutered før en viss alder?

Kan de se farge?

Imidlertid er ett emne som gjentatte ganger har blitt utspurt, er fordelen eller skaden for Forhøyede matskåler til hunder og hvordan disse nå populære hevede hundematskåler påvirker våre kjæledyr.

Hva er forhøyede hundematskåler?

Forhøyede matskåler til hunder

En forhøyet hundematskål er noen kjæledyrmatskål som ikke sitter direkte på gulvet.

Den faktiske høyden på bollen kan variere basert på design.

Det er forhøyede hundematskåler (også kalt hevede hundematskåler) som kommer i satte forhøyninger for forskjellige størrelse hunder, og det er justerbare hevede kjæledyrmatskåler som tillater eiere å velge en spesifikk bollehøyde.

Med populariteten til hevede matskåler, har mange kjæledyrseiere lurt på om de skulle dike deres gamle Vanlige hundematskåler og start deres hjørnetenner på forhøyede på grunn av de potensielle fordelene de gir.

Det er imidlertid mer å vite om forhøyede kjæledyrmatskåler som noen kilder kan føre deg til å tro.

Hvordan velge en hevet hundematskål?

Hvis det er forskjellige høyder for forhøyede boller, hvordan finner man det riktige og perfekt Høyde på en forhøyet matskål for et kjæledyr?

Hvis du bestemmer deg for å bytte fra vanlige hundematskåler til å bruke forhøyede matere til hunden din, er høyden hovedkomponenten å vurdere, og det er viktig å velge en hevet bolle på riktig høyde. Måling er nøkkelen.

Hvordan måle:

Den beste måten å måle hunden din for å få den rette høyden forhøyet hundeskål er å få din fido til å stå med beina rett under ham. Herfra, få et målebånd og måle fra gulvet opp til det punktet hvor hundens frontben møter brystet.

Alternativt kan du måle fra gulvet opp til hundens skulder og trekke mellom 3 og 6 "avhengig av hans generelle høyde.

Du vil trekke 6 "for større hunder, hvor for mindre hunder, vil du trekke 3".

Bare husk: Hvis du tar sikte på å redusere stress på hundens ryggrad eller nakke, bør du bruke en hevet hundematskål høy nok til å gjøre dette.

Imidlertid anbefaler jeg først å lese denne artikkelen og gjøre nok av din egen forskning på å bruke hevede boller, og her er derfor.

Forhøyede matskåler for hunder har blitt annonsert som å ha mange fordeler for hunders helse. Dessverre holder ikke alle de annonserte fordelene.

La oss ta en titt på noen av disse vidt spredte sannhetene og løgnene fra et vitenskapelig synspunkt.

LES MER: Måltids kamp - Regular Dog Bowl vs. Hevet hundeskål

5 myter og fakta i Forhøyede matskåler til hunder

Forhøyede matskåler til hunder

1 forhøyede hundematskåler reduserer oppblåsthet i store raser

Dette er falskt.

Når først forfremmet, ble hevet hundematskåler solgt som noe ekstremt gunstig for større rasehunder med høyere risiko for oppblåsthet.

Denne utsikten ble solgt som "vitenskap" fordi den resulterte fra en statistisk studie (Glickman-studien).

Dette var imidlertid ingen riktig studie, og konklusjonen var ekstremt feil.

Alt som denne "studien" ble se på informasjonen fra andre tilgjengelige, ikke-vitenskapsbaserte litteratur og anekdotiske bevis som allerede eksisterte og gjorde ingen forskning i saken i det hele tatt.

Faktisk, den største studien På bidragende faktorer til hundens oppblåsning i større rasehunder til dags dato, sier det nøyaktige motsatte fôringen, kan indusere oppblåsthet i hjørnetenner, spesielt i de med sensitive mage.

Sann, denne studien var ikke perfekt; Men det er det beste forskningspapiret vi må date på.

Fra hvilken forskning som det vitenskapelige samfunnet som for tiden har, kan ideen om at forhøyede matere kan hindre oppblåsthet i store rasehunder, tvilsom i beste fall.

Så, gjør forhøyede matere for hunder redusere oppblåsthet i større raser? Det riktige svaret her ville være at vi ikke vet sikkert, men sannsynligvis gjør de det ikke.

I SLEKT: 5 grunner hunden din har hunden din, og hvordan du kan hindre det

2 forhøyede hundematskåler skaper en sunnere holdning til hunder

Denne er både sant og falskt.

Forhøyede hundematskåler skaper en sunnere holdningBedrifter fremmet forhøyede matskåler for hunder som å forhindre oppblåsthet i store hunder fordi de skal skape en "sunnere spisestilling."

Sannheten er at det mest sannsynlig har utviklet seg til å spise i en nedgangstilling (kilder: 1, 2, 3), så å spise i en annen holdning kan ikke nødvendigvis være en god ting.

Med det som er sagt, i teorien, Denne endrede stillingen kan være gunstig i andre tilfeller, for eksempel eldre, artrittiske eller skadede hunder.

Når en hund har et tilfelle av hunden leddgikt, leddsmerter eller immobilitetsproblemer, kan det hende at det kan føre til overflødig belastning og smerte og smerte.

Ved å heve hundens matskål, må kjæledyret ditt ikke lenger oppleve disse smerter og stammer fordi de ikke trenger å lene seg så langt for å spise.

Dette har ikke blitt undersøkt, skjønt, og er for det meste gjetning.

Så, er forhøyet fôring bra eller dårlig for eldre eller skadede store rasehunder? Det er fortsatt kontrovers her, som jeg har angitt i min teori.& # 8221;

Siden bevisene er knappe for å støtte hver sides fordeler og detrimenter, er det et spørsmål om eierens preferanse.

I SLEKT: 5 beste sammenleggbare hundeskåler for enkel reise

3 forhøyede hundematskåler fremmer renere å spise

Dette er falskt.

Et sted langs linjen (sannsynligvis med nye selskaper som prøver å selge Revolutionary & # 8221; hevet hundematskåler og gjøre ting opp) kom den myten som forhøyede hundefôrgivere fremmet renere spisesteder for hjørnetenner.

Vi er ikke helt sikker på hvor denne ideen kom fra, men dette er helt falskt og har ingen vitenskap eller til og med logisk grunnlag.

På grunn av hvordan hundene utviklet seg til å drikke vann og forbruke mat, uavhengig av høyden på hundens matskål, kan kjæledyret ditt fortsatt spole kibble, dråpe kibble, eller til og med flytte kibble utenfor hans bolle.

Når hunder forbruker mat, har de munnen i samme nærhet til kilden, uavhengig av høyden. Det er ingen vitenskap om hvordan forhøyede hundematskåler fremmer renere å spise, og vi trenger heller ikke det; se på poochen din.

4 forhøyede hundematskåler glir ikke over gulvet

Dette er sant.

En bekymring om at noen hundeeiere har er det faktum at hunden deres beveger sin bolle over gulvet som han spiser.

Forhøyede matere kan sikkert forhindre at dette skjer, og det er ingen tvil om det.

Det er imidlertid verdt å merke seg at en hevet hundematskål ikke er den eneste løsningen på problemet.

Like utenfor toppen av hodet mitt, er to andre ting som kan løse dette problemet, boller med gummi på bunnen som forhindrer glidende eller gummiaktige hundematter hvor du kan plassere Fido-bollen for å hindre glidende (som også bidrar til å holde Area Cleaner).

Derfor, fordi vi har grunner til å tro at forhøyede matskåler for hunder utgjør en potensiell fare for noen raser for å utvikle oppblåsthet, kan det være bedre å velge alternative løsninger på Gliding Bowl & # 8221; problem i stedet for å velge en forhøyet mater.

LES DETTE: Hundematskåler som senker å spise - når trenger du en?

5 forhøyede boller løser en spesifikk problematisk oppførsel hos hunder

Forhøyede boller løser en bestemt problematisk oppførselDette er sant.

Et spesielt atferdsproblem hos hunder som ikke er vanlig, men kan ses ofte nok til at eierne skal begynne å lete etter løsninger - forsøke å svømme eller grave inn i vannskåler, selv om bollen er liten.

Noen hunder, spesielt de med høy predileksjon for vann, bruker mye tid på å forsøke å padle i vannskåler som om det er bassenget.

Det er ingen forklaring på dette annet enn de liker å være i vannet.

Problemet er mest vanlig med valper.

Forhøyede matere definitivt fraråde hunder fra å snu sin vannkilde til et basseng.

Video Guide: Hvordan velge riktig hundeskål (trinnvis)

Den endelige dommen

Frustrerende, når jeg prøver å oppsummere mine konklusjoner om fordelene med forhøyede matskåler for hunder, må jeg innrømme at det er både fordeler og skadelser til bruken av dem.

Samlet sett vil jeg si at potensielle ulemper med å bruke forhøyede hundematskåler oppveier de mulige fordelene (med mindre du har en bestemt grunn til å bruke dem).

Så hvis du vurderer å bruke en hevet hundematskål for din fido, er mitt råd at du veier disse fordelene og ulemperne mot ditt spesifikke tilfelle og din spesifikke hund før du gjør din endelige avgjørelse.

Husk å vurdere den ekstra kostnaden for hevede hundeskuffer, spesielt hvis du er på Budsjett Dog Food Diet.

Fordeler med forhøyede matskåler for hunderSi at du har en flott dansker og vil bruke en forhøyet mater for å redusere belastningen på nakken og ryggraden mens du spiser. Vitenskapen indikerer at bruken av en forhøyet mater i større hunder utsatt for oppblåsthet lettere er motstridende.

Så, mens din store dansker kanskje ikke opplever belastningen i nakken fra å spise på en forhøyet mater, risikoen for oppblåstheter trumper denne fordelen.

Si at du har en 14 år gammel Basenji (en rase som ikke er spesielt tilbøyelig til å oppblåses) med et alvorlig tilfelle av hjørnetennbritt i nakken, ryggraden og bena. Du vil bruke en forhøyet mater til å bistå med stillingsrelatert smerte og belastning.

Sunn fornuft indikerer at bruk av en forhøyet mater i dette tilfellet ville være gunstig i potensielt lindrende smerte og belastning og ville ikke utgjøre bekymringer for økt risiko for hunden.

Uansett din beslutning, snakker du definitivt med veterinæren din før du gjør en bytte til en ny hundemater.

Forklar bekymringene du har og be om råd om de beste metodene for å fikse dem.

Kanskje svaret er forhøyet matskåler for hunder, og kanskje det er ikke.

Vanlige spørsmål om forhøyede matskåler for hunder

Hvis du fortsatt har noen dvelende spørsmål om forhøyede matskåler for hunder, bør følgende informasjon hjelpe. 

Skal en hunds matskål bli forhøyet?

Du bør vurdere å løfte hundens matskål hvis han er eldre eller har problemer med hans ledd eller bein. Hold deg til andre alternativer hvis hunden din er en større rase. 

Hvorfor er forhøyede hundeskåler dårlig?

Forhøyede hundeskåler er bare dårlige for visse hunder. Spesifikke raser har en høyere risiko for oppblåst hvis de spiser fra en forhøyet bolle. 

Gjør forhøyet hundeskåler hjelp?

Ja, forhøyede hundeskåler kan hjelpe hunden din, spesielt hvis han har dårlige ledd eller bein. Det kan redusere belastningen på leddene hans, inkludert hofter og nakke. 

Gjør hevet hundematskåler forårsaker oppblåsthet?

Avhengig av rasen, kan forhøyede matskåler for hunder forårsake oppblåsthet. Heldigvis er det noen ting du kan gjøre for å redusere risikoen og la puppen din dra nytte av en forhøyet bolle. 

Er våre hevede hundeskåler farlige?

Så lenge du vet risikoen for oppblåsthet og ta riktige forholdsregler, er hevede hundeskåler ikke farlige. For å være trygg, ta kontakt med hundens veterinær før du bytter ham til en forhøyet bolle.

Les neste: Topp 25 Best Puppy Food Brands (2018)

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » 5 Fordeler med forhøyede matskåler for hunder: myter eller fakta?