Kan hunder være allergiske mot katter?

Er hunder allergiske mot katter
Vet-fakta-boks

Til tross for våre mange forskjeller deler vi en rekke biologiske likheter med våre hunder.

De er tvunget av flere de samme begjærene, føler mange av de samme stasjonene og, tragisk, lider mange av de samme helseproblemene som mennesker gjør.

Dette ble gjort verdensklærende klart for meg for ca 7 år siden, da min veterinær diagnostiserte min elskede og nå-bestått laboratorieblanding med brystkreft (jeg savner deg fortsatt, Mocha). Han kalte det brystkreft, men det er det samme.

Brystkreft er like viktig en helseproblemer for våre hunder som det er for de fleste kvinner; Faktisk er det en del av grunnen til at spaying er så vevently anbefalt av de fleste veterinærer.

Mens mine erfaringer gjenspeiler et av de mørkere eksemplene på disse likhetene, er mange delte helseproblemer av en mindre tragisk, hvis mer irriterende, naturen.

Ta for eksempel allergier.

Hunder kan og lider av allergier, og de er avhengige av deres eiere for å lette deres symptomer - Uansett hva som forårsaket dem. Dessverre kan noen ganger skyldige av en hunds allergier være deres feline housemate. Det er riktig, hunder kan være allergiske mot katter!

Hunder nysing kan være søt, men det blir ganske irriterende for dem etter en stund, og noen eiere med sine egne allergier vet hvor forferdelig de kan være.

Likevel, før du går videre, la oss sørge for at jeg gjør endringer for den deprimerende historien. Her er 2 minutter og 46 sekunder med hunder nysing. Det er både aktuelt og hilarisk hjerteoppvarming.

Hva er allergier, uansett?

Allergier er ikke det eneste domenet til mennesker - våre hunder kan også lide kløen, sniffling og vannaktige øyne som følger med allergiske reaksjoner.

Som det viser seg, Hunder kan være allergisk mot mange av de samme tingene vi er. Pollen, støv og mat er vanlige syndere, og i en spesielt grusom vridning av skjebnen, Noen hunder er enda allergiske mot deres folk.

Vi har det diskuterte allergier før, selv om vi vanligvis konsentrerer seg om den menneskelige siden av ligningen. Imidlertid er det generelle prinsippet på jobb det samme for hunder som det er for sine eiere. Allergier oppstår når kroppens immunsystem overreacts til en oppfattet trussel - kjent som et allergen.

Følgelig, mens det ikke er noe farlig om hund eller kattdander, reagerer kroppen som om den er giftig.

Kan hunder være allergiske mot katter? Det kan du vedde på

hund allergisk mot katt

For å svare på vår første forespørsel, er svaret et klart ja.

Hunder kan og ofte lider av kattallergier. I slike tilfeller reagerer de vanligvis på de samme tingene som fører til kattallergi hos mennesker - dander og spytt.

De Symptomer av en katt allergi kan ligne de som er fremkalt av noen annen type allergi. Så, vil du konsultere veterinæren din hvis hunden din viser noen av de følgende tegn eller symptomer:

  • Rød, kløende hud
  • Konstant slikker, spesielt hvis slikker foregår over et stort område
  • Frakk misfarging eller hårtap
  • Uvanlige lukt forbundet med kjæledyret ditt, som ofte følger sekundære infeksjoner forårsaket av allergi
  • Gni ansiktet på teppet eller andre grove flater
  • Øre ubehag
Allergier forekommer sjelden i isolasjon

Det er viktig å merke seg det Hunder med allergi er vanligvis allergiske mot mer enn én ting.

Så, selv om hunden din er allergisk mot katter, og du forhindrer at poochen din har noen kontakt med sine feline housemates, kan han fortsatt vise symptomer forårsaket av andre allergiske utløsere.

Igjen, Dette fremhever behovet for å jobbe tett med veterinæren din For å få hundens symptomer under kontroll.

Veterinærhjelp for å vurdere allergier

Se veterinæren din hvis du er bekymret for at poochen din kan lide av allergier til katter (eller noe annet, for den saks skyld). Han eller hun vil sannsynligvis bekrefte at symptomene er i samsvar med allergier, og ikke for eksempel, lopper, flått, lus, Andre insektbitt, ringorm, Åndedrettsinfeksjoner, eller andre lidelser som kan etterligne allergier.

Hunder med kattallergi

Etter å ha bekreftet at kjæledyret ditt lider av allergier, vil veterinæren din (eller en spesialist som veterinæren din referere) sannsynligvis vil etablere årsaken til allergiene. Han eller hun vil ønske å finne ut om lidelsen blir forårsaket av Cat Dander, Pollen eller et hvilket som helst antall andre mulige årsaker.

For å gjøre det, vil veterinæren din (eller spesialisten) undersøke problemet i På samme måte ville en menneskelig allergi spesialist ville.

Bruker en liten nål, veterinæren vil sette inn en liten mengde av et felles allergen (som Cat Dander) i hundens hud. Veterinæren vil da gjenta denne prosessen med flere andre vanlige allergener og en steril kontrollnål.

En kort tid senere vil veterinæren få deg til å ta med kjæledyret ditt tilbake på kontoret, hvor han eller hun vil re-undersøke området. De fleste nålespillene vil ikke vise noen betennelse eller rødhet, og vil være godt på vei til helbredelse, hvis de ikke allerede har gjort det.

Derimot, Nålen pricks som inneholdt stoffer som hunden din er allergisk, vil ofte være rødt, betent og krever mer tid til å helbrede enn disse nåler som er tømt med stoffer som ikke fremkaller en allergisk reaksjon.

Blodprøver er også tilgjengelige for å hjelpe deg med å identifisere hundens allergener. Disse testene er imidlertid sjelden så nøyaktige som Intradermal (Needle-Prick) tester er.

Behandle hundens felineallergi

Mens det absolutt ikke er ideelt å oppdage at hunden din er allergisk mot katten din, er det ikke en veldig vanskelig tilstand å behandle. Oftest, Vets Utfør prosedyrer designet for å "tilbakestille" ditt kjæledyrs immunsystem, Akkurat som menneskelige allergi spesialister gjør for sine pasienter.

Dette kan ofte oppnås av utsette hunden til små mengder av allergenet. Dette tar ofte form av en oral medisinering eller en rekke injeksjoner. Med flaks vil hundens immunsystem lære å spille pent og Begynn å ignorere årsaksen.

I tillegg, Hvis hunden din ser ut til å være usedvanlig allergisk mot katter (eller noe annet), det kan være klokt å Spør din veterinær hvis du skal holde en nødsituasjon Epi-penn på hånden. Svært få hundallergier er signifikante nok til å stige til dødelige nivåer, men det er alltid bedre å være trygg enn beklager hvor kjæledyret ditt er bekymret!

Andre trygge og enkle, hjemme-løsninger for å dempe hundens kitty allergier

Bortsett fra følsomhetsbehandlinger, Du kan ta en rekke andre trinn for å lette hundens lidelse. Mange slike behandlinger er billige, selv om de kan kreve mye arbeidskraft.

  • Vakuum ditt hjem regelmessig, inkludert alle tepper, gardiner og andre stoffbelagte elementer. Bruk en vakuum designet spesielt for å samle kjæledyrhår - Fortrinnsvis en som inkluderer et HEPA-filter for å fjerne de mest allergenene mulige.
  • Bade hunden din regelmessig (og katt, i den grad det er mulig) For å fjerne allergenene tilstede på huden før de kan forårsake irritasjon.
  • Vurder å kjøpe en kjæledyrfokusert luftrenser i stand til å fjerne allergen-størrelse partikler fra luften i ditt hjem.
  • Rene harde gulv med en våt-tørke-stil rengjøringsmiddel eller kost som er utformet for å samle kjæledyrhår for å fjerne dander og pels fra disse stoffene før de kan flyte inn i luften eller belegge hunden din.
  • Vurder å skille katten din og hunden, ved å begrense dem til forskjellige deler av huset ved hjelp av en Innendørs Pet Gate eller til og med en repurposed baby gate! Hvis dette ikke er ønskelig eller mulig, prøv å Flytt allergen-belagte elementer (for eksempel klatring leker og perches) vekk fra områder hunden din hyppige.
  • Gi hunden din Omega-3 kosttilskudd. Omega-3 fettsyrer reduserer ikke bare betennelse på en sikker, naturlig måte, men de bidrar også til å støtte hudens helse og hudens naturlige forsvar.

***

Har du en pooch som er allergisk mot Cat Dander? Hvilke skritt har du tatt for å lette hans lidelse? Gi oss beskjed om hva som har jobbet og (like viktig) hva som ikke har jobbet i kommentarene nedenfor.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Kan hunder være allergiske mot katter?