Administrere hundallergi

Mor og datter børsting hund

Er du en av de mange hundelskere som ikke kan være i samme rom som en hund uten å ha kløende øyne eller en nysing? Du er ikke alene. Allergier mot hunder er ekstremt vanlige.

Tusenvis av dyrelskere rundt om i verden er allergiske mot sine kjæledyr, men det har ikke stoppet mange av dem fra å finne en måte å leve med kjæledyr. Før du aksepterer det faktum at du aldri vil bli med i rekkene til hunden-kjærlig offentlig, eller verre, føler du at du må finne hunden din et nytt hjem, lære å holde allergiene dine under kontroll.

Hunder raser for allergiske

Avhengig av alvorlighetsgraden av allergi, kan du være bedre å velge en Hypoallergen hunder. Disse hundene har en tendens til å kaste veldig lite, og sprer seg derfor mindre dander gjennom ditt miljø. Imidlertid vil hypoallergeniske hunder fortsatt kaste noen dander. MERK: Hvis du er allergisk mot hundesaliva, vil hypoallergeniske hunder sannsynligvis påvirke allergiene dine det samme som andre hunder.

Men ikke alle mennesker med hundallergi trenger å få en hypoallergen hund. Tross alt, hunder som Terriers, Schnauzers, og Poodles, kanskje ikke være blant dine foretrukne hunderaser. Hvis du ikke vil måtte betale mye penger for en renbred, eller du vil helst slå lyet til adoptere en hund I nød, kan du fortsatt være i stand til å få det til å fungere.

Lever med hunder når du er allergisk

Det er flere måter å holde allergiske reaksjoner på et minimum når de bor hos hunder. Mye av det har å gjøre med hvordan du opprettholder ditt hjem og din egen helse.

  • Besøk din allergiker. Mange leger er sympatisk mot Pet Lover`s situasjoner, og antihistaminterapi er tilgjengelig for mindre allergier. Immunoterapi allergi skudd kan hjelpe med moderat til alvorlige allergier. Spør legen din om å starte et terapeutisk program for å få et håndtak på allergi.
  • Legg til en eller flere luftfiltre til ditt hjem. Et godt luftfilter er viktig i allergisk husholdning, uansett om kjæledyr er til stede eller ikke.
  • Fjern tepper fra ditt hjem. Dette er faktisk en god ide, selv om du ikke planlegger å få et kjæledyr. Teppe er et av de største allergenene som samler gjenstander. Med et kjæledyr, er effekten intensivert.

Daglige Allergy Controllers

  • Børste hunden din daglig, spesielt under shedding sesongen. Gjør dette i et godt ventilert område eller helst utendørs. Daglig børsting kan minimere støvet fra flytende furballer inne i huset. Ha en maske eller ha et ikke-allergisk familiemedlem på denne daglige oppgaven.
  • Støvsug ditt hjem regelmessig for å fjerne de flytende furbullene og usynlige dander rundt hjemmet.
  • Hold klærne vekk fra dander i miljøet, ideelt i skapet eller skuffene.
  • Hold sengen din gjort når det ikke er i bruk. Vurder å dekke sengetepper med et ekstra teppe eller ark på toppen som du kan fjerne når du sover. Dog Dander i luften vil lande på dette dekket i stedet for ditt eget sengetøy.

Ukentlig vedlikehold

  • Vask sengetøy og sengetøy at kjæledyret ligger på varmt vann hvis mulig. Dette inkluderer din egen hvis sengen din er et favoritt hvilested.
  • Bade hunden din eller bare skyll hunden din med vanlig vann for å redusere allergenene. Selv en hund med liten dander vil plukke opp allergener på kappen hans. Støv, pollen og smuss bidrar alle til den "allergiske" effekten av en hund. Bruk vanlig vann hvis hunden din ikke trenger et bad. Når du bruker sjampo og forhold, må du sørge for at de ikke vil gjøre allergene dine verre. Parfyme og fargestofffri sjampo og balsam er best.
  • Vask veggene, baseboards og gulv av huset ditt med mild oppvask såpe for å fjerne akkumulert dander fra miljøet.

Det kan være mye arbeid, men ingen kan nekte effekten av et kjærlig kjæledyr på velvære av eieren. Mange hundelskere er enige om at belønningene ved å ha hunder langt overveie ulempen med et rengjøringsregime eller en mild allergi flare-up. Hvis allergiene dine er alvorlige, kan du ikke være en av de heldige. Imidlertid finner mange mennesker med mild til moderate allergier at de kan nyte følgesvennens følgesvenn med litt ekstra innsats.

Redigert av Jenna Stregowski, RVT

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Administrere hundallergi