Er blandet-rasehunder sunnere?

Er blandede hunder sunnere?

Blandede hunder er generelt sunnere enn rasehunder og har en tendens til å leve lenger på grunn av et sterkere genetisk mangfold. Imidlertid kan purebred hundeoppdrettere forbedre deres blodlinje helse ved hjelp av moderne Genetiske testverktøy.

Purebred hunder har mye Mindre genbassenger enn blandede raser, derfor er det genetiske mangfoldet de facto mer begrenset og begrenset. I tillegg kan pureasred hunder ikke være utavlet for å forbli stamtavlehunder, så det samlede rasenes genbasseng er bundet til å krympe over tid.

På grunn av dette har de renrasede hundene en tendens til å bli offer for vanlige recessive lidelser som er vanlige i praksis av innavl. Faktum er for å verifisere gyldigheten av slike kontroversielle uttalelser, forskning i en periode på år måtte gjennomføres med resultatene nøye analysert. Mange purebred hunder ender med å leve veldig glade og lange liv, og de samme gjelder for blandede raser. Derfor bærer det spørsmålet om hvordan man ville avgjøre om en genetisk misdannelse skyldes ekte avl av en hund.

Hvorfor er blandede-rasehunder sunnere enn pureasred hunder?

Ifølge A Studie utført av Bellumori et al I 2013, ved å bruke ulike medisinske poster i a UC Davis Vet Clinic, mer enn 27.000 hunder hadde blitt studert som svar på 24 genetiske lidelser i både rase og blandede raser. Konklusjonen uttalte det purebreds var i større risiko for 10 av de 24 genetiske lidelsene, i det minste. Resultatene viste at:

  • 42% av genetiske forholdene var høyere i rasehunder,
  • 4% av arvelige forstyrrelser var høyere i blandede hunder, og
  • 52% av genetiske forholdene viste ingen forskjell i sammenligning.

Det er egentlig ikke et vanskelig avlskonsept å forstå når man er kjent med konseptene av Mendelisk arv. Vi vet at genetisk materiale sendes ned når hunder blir oppdrettet, halv fra moren og halvparten fra faren. Etter tiår med matings i et lukket genbasseng (jeg.E. purebred hunder), sjansen for genetiske lidelser blir sendt ned til avkom forårsaket av recessive mutasjoner øker.

Generelt, alt som trengs, er en Defekt Alelle for uorden skal vises. Recessive sykdommer er forårsaket når en avkom arver to av de defekte generene til allelen, en fra moren, og en fra faren. Derfor, jo hyppigere inter-interbreeding av en linje med hunder som har en tendens til å frembringe en slik allel, jo større sjansene for at det vil bli videreført, i motsetning til å introdusere nytt blod inn i linjen (e.G. Blandede raser og mutts).

Hybrider er de hundene som har blitt introdusert i en eksisterende hundelinje, derfor er utenfor det spesielle lukkede genbassenget. De er mindre tilbøyelige til å arve defekte egenskapene til det gikk ned i allelene. Over tid, parringsprosessen Innenfor disse blandede raser forlater det naturlig ut de uønskede, defekte genene. Dette skyldes plutselig en hund med et recessivt gen alle de andre hundene å velge som partner. Så sjansene for å finne en bærerfall.

Hunder som er etablert fra disse fagforeningene, refereres til som blandede raser på grunn av blandingen av hundens genotyper og fenotyper. Mange hundeeiere, faktisk, foretrekker disse som de er unntatt fra hva innavl ofte årsaker. I henhold til det tidligere nevnte forskningspapiret, Mutts er kjent for å være mer påvirket av bare tre medisinske anomalier:

  1. Patent Ductus arteriose,
  2. ruptured cruciate ligament, og
  3. Skader på grunn av å bli rammet av biler (Ja, seriøst!)

Alle andre forhold peker på at rasebrødene er mer utsatt for å være ofre for. Sikkert, renbreds er mer sannsynlig å være rammet av tilfeller der genetiske lidelser er forårsaket av enkelt recessive mutasjoner.

Hybridhunder presenterer generelt en lavere risiko for:

  • hip dysplasi,
  • spinal sykdommer,
  • Knee sykdommer,
  • kreft,
  • hjertesykdommer,
  • så vel som en rekke lidelser som påvirker hjernen, blod, lever, hud,
  • og nyre sykdommer.

Alt i alt spiller genetikk en viktig faktor, så vel som å gi en referansebasen for fremtidig sykdom. derimot, Canine Genetics er ikke de eneste variablene i å bestemme helsen til en hund. Andre faktorer involvert som bør vurderes inkluderer ernæring, trening, og sosialiseringsproblemer der purebreds har en tendens til å være bedre enn de blandede raser.

Videre har blandede raser en tendens til å lide mer fra smittsomme sykdomsfrekvenser på tidspunktet for deres adoptjoner vurderer renbreds ofte kjøpes direkte fra en hunderoppdretter. Selvfølgelig er det også valpemøllefaktoren der mange mutts er tatt til sine hjem allerede med helseproblemer.

Åpne vs lukkede genbassenger

Avl er en bedrift, og det er en bedrift som er direkte avhengig av helsen til avlsmassen din, og valpene produserte. Derfor, hva en hunder oppdretter introduserer i deres blodlinje, vil bestemme retningen der deres virksomhet vil blomstre eller gå til grunne. I avlsverdenen må man bli godt kjent med innsatsen og utsiden av hundens genetikk og konsekvensene i løpet av årene.

Eksempel på lukkede og åpne genbassenger
Eksempel på et stort åpent genbasseng og flere lukkede genbassenger.

EN Gene Pool er et abstrakt konsept representert av hele genetisk materiale som finnes i en gruppe vesener, kalt a befolkning (E.G. genetisk basseng av pureasred tyske hyrder). EN befolkning består av ulike individer av de samme artene. Med andre ord, er genbassenget summen av allelene i gener av en gitt befolkning. Gene bassenger forblir aldri det samme og naturlig forandrer seg på hver avl: To foreldre gir noen av sine gener til sine avkom, men avkomene vil blande disse gener opp.

Det finnes enten en Åpent genpool eller A LUKKET GENE POOL. Den første tillater noe å være utenfor den nevnte gruppen å komme inn i bassenget (e.G. Mutts), mens et lukket genbasseng er begrenset til den nåværende gruppen og deres avkom, forbyder et eksternt blod for å komme inn i bassenget (e.G. rene raser).

Blandede raser har et åpent genbasseng hvor den genetiske variasjonen er sterkt utvidet, og utvider videre over tid. De har hele hundens befolkning å avle med, og dermed gi et stort basseng. I denne form for avl blir naturen bedt om å ta sin naturlige kurs i valg av arter, som igjen bidrar til å styrke arten.

På den andre siden, Purebred hunder har et lukket genbasseng som gjør dem begrenset til bare deres gruppe og lukker gapet til utenforstående. Disse tilbyr ikke variasjon i avlslinjen og er det du vil vurdere, et svært begrenset basseng med gener som holdes bare innenfor deres avl av avl. Lukkede genbassenger blir til slutt for små over tid på grunn av ikke å ha noen eksterne, utenfor blodet blir introdusert i.

Over flere generasjoner kan små endringer i et gen skje på grunn av ulike årsaker som mutasjonen av et gen, eller en feil under divisjonen til en celle. Disse endringene vil i siste instans endres dynamikken i bassenget til slutt, når bærerne raser med andre prøver og "8220; feilene & # 8221; bli introdusert til flere og flere hunder. Dette kan være bra, eller det kan være dårlig, avhengig av hvilke mutasjoner som oppstår, og hvilke gener som kommer ned.

Hybrid kraft

I et lukket genbasseng er egenskaper og gener mer kontrollert og mindre mangfoldig. Det er ønskelig, så resultater av eventuelle avl i det bassenget resulterer i en noe lignende fenotype. Dette er grunnen til at du avl to pudler resulterer i fødselen av hunder som vil se ut som pudler. Men når genbassenget krymper for mye, er dette dårlige nyheter for fremtidige generasjoner. Det fører til lav hybrid kraft (heterose) og forårsaker lav fruktbarhet, deformiteter og genetiske sykdommer. Hvis det blir så ille, er utryddelsen av arten et reelt utfall. Større genbassenger er forbundet med mer robuste eksemplarer som har en tendens til å overleve utvalgsprosessen lettere.

Pangenome

I hundeavl, pangenome er hele settet av gener av alle stammer av en bestemt art, kjernen genom er dagens og nåværende gener. Mens variabelen eller tilbehørsgenomet refererer til de manglende gener som ikke er tilstede i det hele tatt.

I et åpent pangenome øker tallene i flere miljøer som genetisk materiale kontinuerlig utveksles, og utvider dermed. I et nært pangenom kan stammer ikke produsere nye gener for arten. Teknisk vil et genbasseng øke når en viss mutasjon endrer et gen og den spesielle mutasjonen overlever. Det vil redusere når en allel dør.

Recessive og dominerende alleles diagram
Dominerende alleler er alltid uttrykt i organismen, mens recessive egenskaper har en tendens til å bli uttrykt når den dominerende allelen ikke er tilstede. Forholdet mellom dominerende og recessive gen er beskrevet av segregeringsloven.

Forventet levetid for blandede-rase hunder vs pureasred hunder

Forventet levetid for en blandet rasehund kan ofte bestemmes av hans vekt. Hunder som vekt under 20 pund forventes å leve 11 år, i gjennomsnitt. Hunder som veier over 90 pounds bor i gjennomsnitt 8 år. Store og mellomstore hunder bor rundt 11 år i gjennomsnitt.

De Gjennomsnittlig levetid på en renraset hund er ca 12 år basert på midlene. Det varierer fra en type til neste og her også, større raser har en tendens til å leve kortere liv enn mindre og mellomstore raser. For eksempel, Golden Retrievers, Labradors, Beagle og Pekingese, deler alle en felles 12-årig levetid, mens noen har litt kortere spenner som bokser, fransk Bulldog, Rottweiler, Saint Bernard og Chow Chow med 9 år. Andre raser har en stor høyere levetid som Shih Tzu, Toy Poodle, Border Collie og Dachshund alle gjennomsnittlig ut 13 år totalt.

I ettertid er livsforventningene ikke så langt fra hverandre.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Er blandet-rasehunder sunnere?