De beste hundene raser for varmt vær: klimavennlige hjørnetenner!

Gode ​​hunder for varme klima

Det er alltid viktig å vurdere det lokale klimaet når du plukker ut en ny hund for familien din.

Noen raser, for eksempel, vil ha problemer som bor i kaldt klima (spesielt korthårede raser som Pit Bulls). Andre kan bli frizzy furballs hvis tvunget til å leve i områder med evig høy luftfuktighet.

Men i dag, Vi skal snakke om hunder som forblir komfortable i varme klima. Så legg føttene dine opp, ta en iskaldt drikke (helst en med en liten paraply i den), og sjekk ut de varme værets raser som er beskrevet nedenfor.

Men før vi begynner å snakke om bestemte raser, la oss diskutere noen av egenskapene som hjelper hundene til å slå varmen.

Vanlige egenskaper av gode varmt værhundraser

De fleste hunder som er komfortable i varmt vær, viser en eller flere av følgende egenskaper:

Kort frakk

Lange strøk fungerer vanligvis som tepper og fanger hundens kroppsvarme.

Dette er flott for hunder som må leve i kalde, snødekte klima, men det er ganske kontraproduktivt for de som bor i varme og solrike steder.

Det er noen få unntak (hvorav du vil se nedenfor), men for det meste, Hunder med kort hår er bedre egnet for varme klima enn deres langhårede kolleger.

Enkelt frakk

Mange hunder har et dobbelt frakk som består av en kort, downy underjakke og en lengre, grovere overbelegg.

Overbelegget gir hovedsakelig beskyttelse mot elementene, mens underlaget bidrar til å holde hunden varm og komfortabel. Men den raser som er best egnet for varme klimaer, har vanligvis bare en enkelt jakke, mangler den tette underlaget for mange kulde-vær raser.

Lanky bygger

Jo lengre og langvarig en hund er, desto mer effektivt vil hans kropp kaste varme inn i miljøet. Dette skjer fordi - alt annet er like - hunder med magre kropper har mer hud i forhold til kroppsvekten enn hunder som har tykkere kropper.

Jo mer hud en hund har, desto raskere vil hans kropp avkjøles.

Lang nese

En lang nese fungerer litt som et klimaanlegg, da det avkjøles luften som kommer inn i hundens lunger litt. Tilsvarende, Hunder med lange neser er generelt bedre egnet for varme temperaturer enn hunder med korte nese.

Faktisk er brachycephalic (kortfaste) raser ofte veldig dårlig egnet for varme klima.

Store ører

Ører fungerer som radiatorer som hjelper hundens kropp å kvitte seg med overflødig varme. Så, de fleste hunder som er velegnet for varmt vær har store "ol ører.

I tillegg er hunder som holder ørene i en oppreist stilling, sannsynligvis bedre egnet for varme temperaturer enn de som har floppy ører, da dette vil bidra til å utsette det meste av ørets overflate til brisen.

Liten kroppsstørrelse

Som kroppsform, påvirker en hunds størrelse sin hud-til-kroppsvektforhold. I de fleste tilfeller vil hunder med mye hud holde seg kult bedre enn hunder med relativt liten hud.

Fordi Små hunder har en tendens til å ha et forhold mellom hud-til-kropp enn større hunder, de er også bedre egnet for varme temperaturer.

Varme vær røtter

En annen viktig ting å vurdere er regionen der rasen ble utviklet.

Hunder som opprinnelig ble opprettet for å trives i isete land, vil sjelden finne varme klimaer komfortable. På den andre siden, raser opprettet på varme steder vil vanligvis ha egenskaper som bidrar til å holde dem kule i varme klima.

Lett pelsfarge

Svart eller mørk brun pels vil ha en tendens til å absorbere flere av solens stråler enn hvitt, khaki, eller tan pels vilje. Så, hvis du har et valg mellom en mørk og lysfarget valp, Velg den lyse fargen hvis du bor i en varm beliggenhet.

Beste hunderaser for varmt vær: Topp 10 plukker!

Selv om det er en rekke raser som er godt egnet for varmt vær, plukket vi 10 av våre favoritter.

Sørg for å ringe oss ut på alle de som vi burde ha plukket og fortelle oss om ditt varme vær-kjæledyr i kommentarene nedenfor!

1. Basenji

Basenji

Opprinnelig utviklet for å følgejegere i ekvatorial Afrika, Basenjis hagl fra noen av de heteste, våteste skogene på planeten.

De ikke bare ha en veldig kort frakk, men de har moderat store ører som vanligvis holdes oppreist, hvor de er utsatt for brisen.

Basenjis er superkule hunder, som er smarte, atletiske og drevne, men de kan presentere flere utfordringer for eiere, og de er ikke egnet for alle familier - spesielt de som ikke har hatt mye erfaring med hunder.

Basenjis er selvsikker, uavhengige små buggere, og De er ikke veldig enkle å trene. De er også tvunget til å vandre av fra tid til annen, og de elsker å stjele eiers verdsatte eiendeler og gjemme dem.

2. Dalmatian

Dalmation hund

Selvfølgelig er dalmatere komfortable i varme temperaturer - de er tross alt brannslokkende hunder!

Jeg barn (Dalmatians var opprinnelig ment å Kjør langs busser - Brannslukking var ikke i sin første stillingsbeskrivelse), men poenget forblir: Dalmatians er ganske godt egnet for varme klima.

Deres toleranse for varme temperaturer gir mening, gitt sine korte strøk, Lanky bygge, lange muzzles og store ører.

Faktisk var disse egenskapene også viktige for dalmaterne av en annen grunn - gjennom hele sin historie har de vært forventet å løpe i miles om gangen. Så, de trengte ikke bare å ha en kroppsbygging bygget for å løpe, de trengte tilpasningene som ville bidra til å hindre dem i å overoppheting mens de kjørte hit og yon.

Dalmatians har latterlige mengder energi, Så vær sikker på at du er villig til å gi en med nok trening før du legger til en av disse polka-stiplede valpene til familien din. Dalmatians som ikke mottar nok trening, utvikler ofte destruktive atferd.

3. Tysk Shorthaired Pointer

Tysk-Shorthaired-Pointer-Dog

En av de mer godt avrundede jakthundene, tyske shorthaired pointers brukes til en rekke forskjellige aktiviteter.

Tyske shorthaired pointers hagler fra relativt tempererte land, men deres korte hår og leggy bygge gjør dem ganske komfortable i varmt vær.

De gjør utmerket Upland Bird Dogs, Men de vil også hente ender ned på vannet. De utmerker seg selv på sporing og etterfølgende større spill, som vaskebjørn, griser og bjørn. De kan gjøre alt!

De er imidlertid litt for energisk og trengende for noen familier. De kommer sammen med alle i familien (inkludert barn) og dusjer deg med kjærlighet, men de trenger rikelig med trening, og de liker ikke å bli forlatt hjemme alene i lange perioder.

4. Afghansk hund

Afghansk hund

Ved første øyekast, kan du ikke forvente at de afghanske hundens lange, flytende låser var passende for varme temperaturer, men disse hundene er faktisk ganske komfortable i varme klima.

Og merkelig, de utmerker seg i kaldt vær også. Slike er sannsynlig å være forventet av hunder utviklet i ekstremt klima av Afghanistan.

Afghanske Hounds er trevunder som opprinnelig var opptatt av å kjøre ned og dårlige byttedyr (Noen ganger formidabel byttedyr, som leoparder). Dette krevde dem å ikke bare være raske, men smart også.

Faktisk måtte de lære å tenke på egenhånd, noe som faktisk forårsaker problemer for moderne afghanske eiere - Dette er uavhengige hunder, som gjør ting på deres tidsplan.

Afghanske hunder er virkelig unike dyr, så du vil sørge for å møte noen av disse følsomme, goofy og stædige hundene før du legger til en til familien din.

5. Doberman

Doberman Guard Dog

Til tross for å være dekket i svart pels, er Dobermans vanligvis ganske komfortable i varmt vær. De har korte strøk, leggy bygninger, lange muzzles og store ører, som mer enn å gjøre opp for deres mørke farger.

Dobermans er utrolig kjærlige hunder, som egentlig er en av få store hunderaser Det er ikke et dårlig alternativ For første gangs eiere.

De lever for å motta eierens kjærlighet, godkjenning og kjærlighet, og de er ganske Intelligent og lett å trene. De er sikkert beskyttende for sine familier, men velskallede har en tendens til å hilse fremmede ganske varmt for hunder opprinnelig opprettet for beskyttende formål.

Dessverre er Dobermans utsatt for en rekke helseproblemer, så det er avgjørende at du velger en fra en samvittighetsfull oppdretter som skjermer for de vanligste bekymringene av rasen.

6. Ibizan Hound

Ibizan-Hound
img kilde: dogtime.com

Hailing fra Middelhavet Island of Ibiza, Ibizan Hound (eller Ibiza Hound, som de noen ganger kalles) var opprinnelig utviklet som en kaninjaktavl. Men i dag er de primært holdt som følgesvenner.

Ibizan Hounds kaninjaktrøtter ga dem en rekke tilpasninger som hjelper dem å holde dem kule. Dette inkluderer deres korte strøk, leggy bygge og store ører.

Og når jeg sier store ører, mener jeg Store ører - De kan sikkert plukke opp satellittoverføringer med de tingene.

Ibizan Hounds gjør ganske gode kjæledyr. De er kjærlige og elsker med sine familier, og de tilpasser seg faktisk til leiligheten, ganske bra.

De er fulle av energi skjønt, så de trenger sjansen til å løpe rundt og spille hver dag. Thei kan imidlertid være aggressiv mot katter og andre små dyr, Så forsiktighet er garantert når de introduserer dem til andre kjæledyr.

7. Faraoh Hound

Faraoh Hound

Faraohhunden er en gammel (og vakker) rase, med en historie som strekker seg tilbake minst 5000 år.

Hailing fra Egypt, de er åpenbart godt egnet for varme klima; Faktisk er de en av de beste raser i verden for familier som bor på varme steder.

Faraohhounds er en energisk rase, og de trenger minst 30 minutter med kraftig trening om dagen (og en time ville være enda bedre). Bare vær sikker på at du holder dem på snor under spilletid - Faraohhounds er beryktet for å vandre av og utforske på egenhånd.

I motsetning til Greyhounds, Afghanske Hounds og andre Sighthounds, som pleier å være ganske stille, Faraohhounds er relativt vokale. De vil selv bjeffe mens de jager byttedyr (som naboens katt).

Men dette er et ganske mindre problem, og de gjør opp for det med sine kjærlige og litt goofy personligheter. Bare vær oppmerksom på at disse gutta også er en av de dyreste hund raser å skaffe seg, så vær klar til å skille ut noen deig for en av disse majestetiske fellene.

8. Rat Terrier

Rat-Terrier

Rat Terriers er ondskapsfulle små hunder, med ekstremt lekende personligheter.

Rat Terriers har de fleste av egenskapene du forventer fra en hund som vanligvis forblir komfortabel i varme temperaturer, inkludert en kort, først og fremst lysfarget kappe og et stort "ol sett med ører som bidrar til å utstråle varme inn i miljøet.

Deres liten kroppsstørrelse hjelper dem også med å kaste overflødig kroppsvarme når kvikksølv klatrer.

De har et ganske typisk terrier temperament - de er vanligvis hengiven med sine eiere, og de elsker å palling rundt med sitt folk (spesielt barna). De er ikke spesielt utgående, men de oppvarmer seg til fremmede med tiden.

Rotter terrier kan være litt aggressive rundt mindre hunder eller katter, og de elsker å jage ekorn og andre små byttedyr. Men dette kan forventes; Tross alt er de kalt Rat Terriers fordi de var så effektive for å drepe rotter som bor i nærheten av sine eiers hjem og gårder.

9. Vizsla

Vizsla-Dog

En annen stor-eared rase med en kort frakk, vizsla er ganske godt egnet for varme klima.

Merkelig, disse hundene hilser ikke fra Midtøsten eller en annen lavbeliggenhet, som er fra Ungarn, som opplever et ganske temperert klima. Likevel er de vanligvis ganske komfortable i varme temperaturer.

En av de vennligste, mest kjærlige raser i verden, vil Vizsla hilse de fleste - inkludert fremmede og livslange venner - med en wagging hale og smilende uttrykk. De er også veldig smarte og enkle å trene, som de fleste elsker ingenting mer enn å behage sine eiere.

Vizslas krever store mengder trening, så vær sikker på at du er villig til gå på en anstendig løp med fido og lek rundt i bakgården med pooch hver dag før du legger til en av disse elskede hundene til familien din.

10. Whippet

The Whippet er en av verdens fremste racing raser, selv om de er litt mindre kjent enn deres større fetter, Greyhound.

Ofte ser ut som litt mer enn en grå eller brun uskarphet i bakgården, er whippets født for å løpe. Og, Som mange andre raser som er bygget for å løpe, er whippets ganske i stand til å holde dem kule.

Whippets har en rekke tilpasninger som bidrar til å holde dem komfortable i høye temperaturer.

For eksempel, de har ikke veldig mye fett å fange kroppsvarme, og de er en ganske langbenet og langhodet også. De har også lange muzzles som kule luften før det tillater det å komme inn i lungene, og ørene deres er ganske store også.

Whippets er sensitive små valper som ikke setter pris på å være igjen alene i lange perioder. De presenterer ikke mange andre utfordringer, og de kan være et godt valg for førstegangs eiere.

Hvis du bor i en varm beliggenhet og ønsker å velge en hunderavl som vil tilpasse seg det lokale klimaet, begynner du å vurdere rasene som er oppført ovenfor. Bare vær sikker på å velge en med en personlighet som passer inn i familien din.

En siste ting: Mens disse hundene er alle ganske godt tilpasset varme temperaturer, betyr det ikke at du kan være uforsiktig.

Alle hundene trenger et kjølig og skyggefullt sted å komme seg ut av varmen (eller enda bedre, et fint luftkondisjonert hjem for å henge ut i løpet av dagen), samt tilgang til rikelig med kul, ferskvann.

Og når temperaturen topp i juli og august, kan selv raser som er nevnt ovenfor nytte av en Hundekjølingsvest for å redusere kroppstemperaturen.

Bor du i varmt vær? Hvilke raser ser du som best egnet til å håndtere varmere temperaturer? Fortell oss i kommentarene!

Åh, og hvis du har det motsatte problemet og leter etter en kald-vær hund, sjekk ut vår liste over Beste hunderaser for kaldt vær!

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » De beste hundene raser for varmt vær: klimavennlige hjørnetenner!