Dyreste hunderaser: de beste hundene å avle og selge

Beste hunderaser å selge

Mange hundeeiere vurderer avlshunder for å sette noen ekstra dollar i lommen.

Imidlertid er hundavlen ikke en innsats for å ta lett, og de fleste som anser tanken, bør nok fjerne tanken.

Likevel, Hvis du tar godt vare på dine hjørnetenner, utarbeide en sammenhengende forretningsplan og arbeid hardt, kan hundeavl være et lønnsomt venture. Men du må begynne med å plukke en god rase for å jobbe med.

Enkelt sagt, noen raser vil generere større fortjeneste enn andre.

Hvis du ser etter hurtige plukker, har vi dem her! Eller fortsett å lese for å lære grunnleggende om å starte en avlsvirksomhet og Hvorfor Disse valpene henter en så høy pris.

  1. Samoyed ($ 4000 - $ 11.000)
  2. Faraoh Hound ($ 2500 - $ 6000)
  3. Fransk Bulldog ($ 1500 - $ 8000)
  4. Tibetansk mastiff ($ 2000 - $ 5000)
  5. Akita ($ 1000 - $ 4000)
  6. Saluki ($ 2000 - $ 4000)
  7. Otterhound ($ 1500 - $ 2500)
  8. Rottweiler ($ 2000 - $ 7000)
  9. Engelsk Bulldog ($ 2000 - $ 4000)
  10. Tyske Shepherds ($ 1500 - $ 7,500)

Vi snakker om noen av de beste hundene å avle og selge nedenfor, diskutere noen av tingene du må vurdere når du gjør ditt valg, og gi noen tips for å velge en rase som du vil nyte å jobbe med.

Men først, la oss ta opp 800-pund gorilla som venter feverishly å bli med i samtalen.

Adopsjon er ikke Alltid det beste alternativet

Det er millioner av skjulhunder som for tiden venter på en kjærlig sjel for å redde dem og gi dem et evig hjem.

Omtrent 3.3 millioner Hunder går inn i shelters hvert år, ifølge det amerikanske samfunnet for forebygging av grusomhet for dyr (ASPCA).

(Sett Sarah McLaughlin Song her.)

Dette er forståelig nok hjerteskjærende, og det har ført til mange hundelskere å presse nye eiere til å vedta, i stedet for å kjøpe, deres neste kjæledyr. La oss være klare: Denne typen advarsel kommer fra velmenende folk, og det er uttrykt på vegne av de gode floofene tålmodig venter i shelters over hele landet.

Men å vedta en lysthund er ikke alltid det beste alternativet. Hold deg til din hatepost og hør meg ut:

Jeg oppfordrer helhjertet hver potensiell eier til ta i betraktning adopsjon.

Jeg har vedtatt ly hunder i det siste, og jeg vil sikkert gjøre det igjen i fremtiden. Jeg vil til slutt ende opp med å kjøpe et stort stykke land, og du tror bedre at det vil være en pakke med ly hunder som lever med meg og beskytter vårt land fra nefarlige ekorn.

Men jeg ga over en pen krone til en oppdretter for min nåværende valp, og jeg er glad jeg gjorde. Jeg visste nøyaktig hva jeg ønsket, og en rottie passer regningen perfekt. Ikke bare det, men den spesifikke RottMonster jeg valgte hadde alle de spesifikke egenskapene jeg lette etter: Hun var selvsikker og selvsikker, hennes mor var meget vennlig, og hun begynte å binde med meg umiddelbart.

Hun var en ganske søt liten bugger også:

Breeding hunder for fortjeneste

Sannheten er at ly hunder kan være litt av en mystery bag - du har vanligvis ingen anelse om hundens genetiske eller miljømessige bakgrunn. Du kan vedta en hund som har blitt flyttet fra et annet ly, så selv nåværende lyarbeidere kan ikke kastes mye lys på hundens nyere historie (og Å få en hund som sendes til et nordlig ly fra Sør, involverer en rekke andre risikoer).

Ikke misforstå, du kan ende opp med en fantastisk redde hunden fra et ly. Men hvis det er visse behov eller kvaliteter du leter etter i en hund, er en oppdretter ofte din beste innsats.

Jeg ville ikke nødvendigvis vært i stand til Møt min drøm-hund sjekkliste ved å vedta en lysthund. Og av en rekke grunner, vil mange andre finne seg i en lignende situasjon.

I slike tilfeller, Det er ikke noe galt (etter min mening) med å kjøpe en hund fra en oppdretter, i stedet for å vedta en hund fra et ly eller redning.

Så, definitivt vurdere adopsjon, men ikke føler deg dårlig for Innkjøp en hund fra en anerkjent oppdretter, Hvis det er et bedre valg for deg og din familie.

En kort personlig notat

Jeg har hevet noen få hund kull over tid, men jeg har aldri oppdrettet hunder for fortjeneste.

Men før du flytter bak en datamaskin på heltid, brukte jeg mitt voksne liv med et mangfoldig utvalg av dyr. Og i et tiår og endring, supplerte jeg min inntekt ved å selge fanget-avlet reptiler. Jeg fokuserte primært på disse, disse og disse, men jeg dabbled med en rekke andre arter også.

Åpenbart er reptiler svært forskjellige fra hunder, men fra et 30.000 fotperspektiv har de sysler rikelig med felles.

Jeg vil prøve å dele noen av de tingene jeg lærte når jeg oppdret Scaly Critters hunder under - spesielt de tingene som gjelder for hund-orienterte oppdrettere.

Første ting er først: Vær klar over hundens avlsmål

Du må begynne din hund-avl foray ved å bestemme Nøyaktig hva det er du har til hensikt å oppnå.

  • Er du bare forelsket i en gitt rase og ønsker å avle dem for moro skyld?
  • Er du lidenskapelig om en spesielt sjelden rase og ønsker å bidra til å øke den eksisterende befolkningen?
  • Eller er din primære motivasjon økonomisk?

Dette er alle helt gyldige grunner til å starte et avlsprosjekt, men de vil hver påvirke dine beslutninger og spillplan som beveger seg fremover. For å få den beste muligheten til å nå dine mål, må du holde ditt primære mål i tankene når du tar avgjørelser.

Dette er ikke å si at du ikke kan ha flere grunner til avlshunder. Du kan for eksempel være interessert i å gjøre en fortjeneste, men også være utrolig lidenskapelig om rasen du velger.

Men uansett hva målene dine er, hold en ting i tankene: Dyrens velvære må alltid være din første prioritet, og du bør ta enhver beslutning med dem i tankene.

Foreløpige rasehensyn: Hva å tenke på når du velger en rase å jobbe med

Det er en rekke ting du vil tenke på før du bestemmer hvilken rase du vil jobbe med.

Du vil åpenbart trenge å tenke på de økonomiske konsekvensene av ditt valg (mer om dette senere), men det er mange andre faktorer å vurdere når du gjør ditt valg.

Spesielt må du velge en rase som fungerer bra for din personlighet og ønsker. Mens de økonomiske faktorene vi diskuterer senere, vil det bidra til å avgjøre hvordan lønnsom En gitt rase vil trolig være, disse hensynene vil bidra til å avgjøre hvor mye du Nyt Breeding yppene dine. Og la oss være ærlige, det er vanskelig å være god til noe hvis du ikke engang liker det.

Noen av de viktigste tingene å tenke på inkluderer:

Velge-raser

→ Dine raseinnstillinger

Det er ikke viktig at du velger en av dine favorittraser for å jobbe med, men du får en mye bedre tid omsorg for de voksne og hevder de påfølgende valpene hvis du gjør det.

Hund avl krever en utrolig mengde arbeid, og du vil ende opp med å tilbringe timer hver dag med dine hjørnetenner - plukke en rase du liker, vil bidra til å holde et smil på ansiktet ditt Mens du plukker opp poop og lytter til valper, gråter klokken 3:00.

Ikke begynn å avlne kinesiske cresteds hvis du ikke liker små hunder. Ikke bestem deg for å avle gode danskere hvis de gjør deg nervøs. I stedet, velg en rase som du vil ha med å holde deg selv om du ikke har tenkt å avle dem.

→ Omsorgskrav

Ulike hunderaser krever forskjellige nivåer av oppmerksomhet fra sine eiere.

Chows, for eksempel, er uavhengige hunder, som ikke trenger mye en-mot-en gang med deres folk. De har også relativt lave treningsbehov. Dette betyr at du ikke trenger å tilbringe timer hver dag kaster en ball og gir dine kløen mye oppmerksomhet.

På den andre siden, Noen raser er vanligvis ganske trengende og krever rikelig med oppmerksomhet fra deres folk. Rottweilers, for eksempel, er utrolig smarte, lett frustrerte hunder, som normalt binder seg veldig sterkt med sine eiere.

Hvis du bestemmer deg for å avle rotter, må du faktor i flere timer for lek, trening og ros hver dag.

Velg en høy vedlikeholdsavl hvis du vil, men bare vær sikker på at du er villig til å gi dyrene dine de tingene de trenger for å nyte en høy livskvalitet.

→ den typiske rollen på rasen

Du bør også tenke på forholdet Din valgte rase har vanligvis med sitt folk.

For eksempel holder de fleste Cavalier King Charles Spaniels som kjæledyr - de er ikke brukt ofte av politiavdelinger eller søk og redningsgrupper. På den andre siden, Belgisk Malinois og Bloodhounds bruker ofte sine liv som arbeider hunder. Andre raser brukes ofte i terapi eller tjenestekontekster.

Arbeidshund militær

Disse typer hensyn vil påvirke hundens markedsførbarhet, men det er også viktig å tenke på fra et samvittighetspunkt.

Du kan være rimelig sikker på at arbeidshundene vil bli godt behandlet av deres håndterer eller eier, men de kan føre anstrengende eller farlige liv. Er dette den typen ting som ville veie på deg? I så fall kan det hende du vil holde fast i raser som vanligvis holdes som kjæledyr.

→ arbeid eller show?

Mange hunderaser er representert av forskjellige sublineages. Disse forskjellige linene eller linjene er etterkommere av samme originale grunnlegger, men de viser subtile forskjeller - forskjeller som er resultatet av den bevisste innsatsen til oppdrettere.

Ta Labrador Retrievers, for eksempel.

Noen laboratorier blir avlet for å hente fugler til jegere, mens andre blir avlet for å konkurrere i hundeshow (begge typer holdes som kjæledyr). De i den tidligere kategorien sies å haglere fra "feltlinjer", mens de i sistnevnte representerer "show linjer."

Labrador for fotturer

Labs fra feltlinjer har en tendens til å ha mye høyere byttedyr og energinivåer, og de er vanligvis ganske høye og lette på føttene. Omvendt, vise laboratorier er vanligvis litt roligere og mer tillitsfullt av fremmede, og de har vanligvis en kortere, tyngre bygg enn deres feltlinje-kolleger (de har også en tendens til å være en mye bedre passform for familier).

Ingen type linje er iboende bedre enn den andre, men Du må bestemme hvilken du foretrekker å jobbe med hvis rasen er representert av mer enn en genetisk slægt.

Igjen, det er vanligvis klokt å velge den du ønsker mest å bruke mye tid med.

→ Levetiden

Ulike raser lever vanligvis i forskjellige lengder. Det er unntak, men generelt sett, Små raser lever lenger enn store raser gjør.

Irsk Wolfhounds og gode dansker lever vanligvis ca 7 eller 8 år, men Chihuahuas og Shih Tzus bor vanligvis for 10 eller 12 - noen kan til og med se deres 15th fødselsdag.

Dette problemet har økonomiske implikasjoner (du vil ende opp med å fôre pensjonerte oppdrettere og gi dem veterinærpleie for resten av livet), men det viktigste å vurdere er hvordan denne levetiden vil påvirke deg følelsesmessig. Hunder med korte levetid forårsaker noen eiere betydelig sorg.

Bare vær sikker på å vurdere dette når du velger en rase for å jobbe med.

Beste raser å kjøpe og selge

Dollars og følelse av avl: seks økonomiske hensyn

Nå som du har tenkt på noen av de brede kriteriene som er involvert i å velge en rase, er det på tide å gå videre til de tingene som vil påvirke bunnlinjen din.

Forhåpentligvis, de foreløpige hensynene vi allerede har diskutert, har hjulpet deg med å begrense din potensielle liste til tre eller fire mulige valg. Følgende spørsmål skal hjelpe deg med å snakke ned enda lenger.

Merk at følgende hensyn er svært bunnlinjens orienterte - De kan til og med komme over som litt kaldt eller uheldig. Men hvis du har tenkt å avle for profitt, er det ingen måte å komme seg rundt disse typer spørsmål og problemer.

Finansielle hensyn - avl

1. Fecundity (kullstørrelse)

Kullstørrelse er en av de mest kritiske faktorene for å bestemme lønnsomheten til en gitt rase. Imidlertid er problemet litt mer nyansert enn de fleste ville bli oppdrettere i utgangspunktet forstått.

Ved første øyekast vises fecundity positivt korrelert med fortjeneste - men dette viser seg ikke alltid å være sant.

Sikkert, du vil tjene mer penger som selger et dusin tyske hyrder enn du vil ved å selge to. Men midlene du samler er ikke profitt - De er inntekt. Du må bruke en stor del av disse pengene for å dekke kostnadene ved å ta vare på valpene og deres foreldre.

Og i noen tilfeller vil fortjenesten din reduseres med større kullstørrelser.

Breeding hunder for fortjeneste

For eksempel, jo flere valper du har, jo mer mat du trenger. Du må også bruke mer på vaksinasjoner, kasser og tygge leker, og du vil bruke mer tid på å ta vare på de enkelte valpene også.

Disse behovene kan alle koste samme beløp på en valpbasis, men Samlet sett kan kostnadene ved å møte disse behovene overstige mengden penger du har på hånden. Har du noen tusen dollar som ligger rundt for å støtte valpene dine i 8 uker før du kan gjøre ditt første salg?

Det vil også ta deg mer tid til å finne et dusin kunder enn det vil ta deg for å finne tre eller fire. Dette vil øke mengden penger du trenger å bruke på mat og veterinærpleie, og det vil også ta opp mer av tiden din.

Hvis det tar deg for lang tid å finne kunder, må du kanskje begynne å redusere spørreprisen som valpene alder.

Til slutt, vurder at jo flere valper du har, desto mer sannsynlig vil en eller flere av dem lide av alvorlige (lese: dyre) medisinske problemer. Hvis du har en valp som krever kirurgi, kan du ende opp med å miste penger på hele kullet.

2. Veterinærkostnader

Uansett hvilken rase du bestemmer deg for, Du må gi all veterinærpleie som er nødvendig for din voksenavls lager, så vel som deres avkom for de første 8 til 12 ukene av livet. Dette vil alltid være en betydelig kostnad, men noen raser krever vanligvis mer veterinærpleie enn andre.

Hund veterinær-omsorg

Rottweilers får kreft oftere enn mange andre raser. Både engelsk og fransk bulldogs lider ofte av respiratoriske forhold som krever kirurgi for å korrigere. Great Danes kan være dyrt å selge, men de er utsatt for oppblåst, og tyske hyrder opplever ofte fordøyelsesproblemer.

Noen raser har selv karakteristisk kompliserte graviditeter. Franske Bulldogs, for eksempel, er ofte ikke i stand til å føde normalt - de fleste mødre trenger en keisersnitt for å levere sine valper. Slike prosedyrer er ikke billige, og de er en del av grunnen til at frenchies er ganske kostbare.

Disse problemene vil påvirke bunnlinjen din, så du må vurdere veterinærpleie når du velger rasen du vil jobbe med.

3. Rom

Forskjellige hunderaser krever forskjellige mengder plass, så du må faktor i din levende situasjon når du velger en rase.

Du kan sikkert øke et kull av pugs i et gjestesoverom, men du vil aldri prøve det samme med store dansker eller newfoundlands. I stedet vil du sikkert ha et dedikert rom eller bygning for å huse dem.

En stor hage vil bidra til å gi litt albuerom og løpeplass til store valper, men du vil ikke heve valper utendørs. Å gjøre det vil utsette dem for myriade patogener, som ikke bare vil føre til syke og elendige valper, men til å tapte fortjeneste også. I stedet, Du vil alltid øke valper innendørs.

Bare sett, hvis du har plassbegrensninger, vil du sannsynligvis ønske å holde fast med en liten rase.

4. Etterspørsel og markedsmetning

Tilførsel og etterspørsel er viktige krefter på alle markeder og hunder er ikke noe unntak. Raser i lav etterspørsel henter vanligvis relativt beskjedne mengder penger, mens raser i høyere etterspørsel kommando premium priser.

Mange mennesker vil ha samoyed, så de er ganske dyre. På den annen side vil relativt få mennesker ha kinesiske crested hunder (de er definitivt en oppkjøpt smak!), så de er priset ganske rimelig.

Imidlertid er den relative tilgjengeligheten av en rase også i dette spørsmålet. Igjen, la oss vurdere Labrador Retrievers.

Labs er fenomenale kjæledyr, og de er for tiden vurdert som den mest populære rasen av American Kennel Club (AKC). Men du trenger ikke å se veldig hardt for å finne lab valper til salgs - de er overalt. Følgelig, til tross for deres betydelige awesomeness, er Labs ganske rimelige.

På den andre siden, Noen raser er ikke spesielt populære, men fordi de er så sjeldne, er de ganske dyre.

Thai Ridgebacks og Canadian Eskimo Dogs er to gode eksempler på høyt priset hunder som er i relativt lav etterspørsel.

Relativt få mennesker har til og med hørt om disse rasen, så de ikke akkurat "flyr av hyllene."Men fordi de er uvanlige, kan oppdrettere selge dem for betydelige summer.

5. Forsikrings- og rase-spesifikk lovgivning

Hvis ditt avlsprosjekt stiger over nivået på en hobby, Du må tenke på å skaffe en forsikring for å beskytte deg mot ansvar. Igjen, rasen du velger, vil påvirke denne prisen.

Sammenlign-Pet-Sitter-forsikringspolitikk

Dette er ikke vanligvis et problem for de som avlere små eller mellomstore raser. I stedet, Det er vanligvis et problem for de som ønsker å jobbe med gigantiske raser eller de med aggressivt rykte (uavhengig av fakta i saken).

Så, hvis du planlegger å avle rottes, Dobermans, Pit Bulls, Akitas eller noen av Mastiff-raser, må du faktor forsikringskostnader i din beslutning.

Og mens vi er på emnet, Du vil vurdere muligheten for at rase-spesifikk lovgivning vil krympe din kundebase. Mange kommuner forbyr noen av disse rasene (til tross for den komplette mangelen på bevis for deres effekt), og du vil ikke bestemme seg for å jobbe med Presa Canarios, bare for å finne dem som er forbudt i byen din på et senere tidspunkt.

6. Matkostnader

Store hunder koster mer å mate enn mindre hunder gjør. Du kan bare trenge en pose eller to av mat for å holde et kull av Pomeranians Fat og Sassy, ​​men du trenger en truckload for å holde ditt kull av irske Wolfhounds godt matet.

Dette betyr ikke alltid at store hunder er mindre lønnsomme å mate enn sine mindre kolleger. Noen store raser Kommando priser som er høye nok til å kompensere disse økte matkostnadene. Men Du vil ønske å gjøre matematikken og finne ut hvor mye matregningen din vil spise i fortjenesten din før du gjør et valg.

Toy-Breed-Dog-Food

Bare vær sikker på at du Ikke skimp på matkvaliteten for å prøve å øke fortjenesten din. Husk: Hundens velvære og valper må være din primære bekymring. Du trenger ikke å kjøpe en ublu dyr mat, men du vil sikkert sørge for at valpene og voksne får ernæringen de trenger.

Faktisk, Maten du mate dine kvinnelige oppdrettere vil ha en meget signifikant effekt på deres reproduktive produksjon.

PUPS kan også trenge ytterligere tillegg ved hjelp av Håndflaskefôring. Du må kanskje kjøpe Puppy Melk erstatning (aka valp formel) Hvis moren ikke produserer nok melk til alle sine små.

Høyt priset Hounds: Noen av de dyreste hundene raser

Nå som vi har diskutert noen av de andre faktorene du må vurdere når du velger en rase for din bedrift, er det på tide å vurdere den typiske prisen på ulike raser.

Vi gir det typiske prisklassen for hver rase nedenfor, men som du sikkert vil legge merke til, varierer disse prisene ganske betydelig. Så, vær ikke overrasket over å finne individer av disse raser med priser som er utenfor rekkevidde som tilbys. Bare vær sikker på at du vurderer alle faktorer når du velger avlsmåler.

1. Samoyed ($ 4000 til $ 11.000)

Avl for fortjeneste

Samoyed er nydelige hunder med noen av de mest luksuriøse strøkene i dyret. Disse faktorene bidrar begge til å holde prisen på samoyeds høye, men kappen påvirker også kostnaden på en annen måte - Relativt få oppdrettere er villige til å jobbe med en rase som har et så høyt vedlikeholdsfrakk.

Samoyed er også utsatt for en nyresykdom som kalles samoyed arvelig glomerulopati. Denne sykdommen - som ikke blir tydelig til valpene er ca 3 måneder gamle - forårsaker mange mannlige samoyeds å dø på ca 15 måneder.

Dette, kombinert med liten kullstørrelse på rasen (de gir vanligvis to, tre eller fire valper), holder forsyningen av dyrene relativt lave, og dermed økende etterspørselen og deres pris.

2. Faraoh Hound ($ 2500 til $ 6000)

Lønnsomme hunderaser

Faraoh Hound Photo fra Wikipedia

Faraohhounds er slående hunder som sannsynligvis har vært rundt i ca 6000 år.

Faraohhounds er trevindringer, som Greyhounds, Salukis og Afghanske Hounds, men de viser ganske mange forskjeller fra disse andre raser. For eksempel er Faraohhounds ganske vokal, i motsetning til mange av deres trevinske fettere.

Faraoh Hounds er absolutt vakre hunder, men deres høye prislapp er først og fremst et resultat av deres sjeldenhet - det er bare ikke mange av dem i U.S. eller Europa. Faktisk ble Farao Hounds bare kjent for vestlige i 1930-tallet, og de fikk bare AKC anerkjennelse i 1984.

I tillegg er Faraoh Hounds veldig følsom for kalde temperaturer, noe som betyr at oppdrettere som bor i kalde regioner sjelden jobber med dem. Dette bidrar også til å holde dem ganske sjeldne på markedet.

3. Fransk Bulldog ($ 1500 til $ 8000)

Hund raser som er lønnsomme

Franske Bulldogs er søte, små hjørnetenner, med gigantiske ører og endearing personligheter. Opprinnelig opprettet for å være leketøy-størrelse Bulldogs, er disse små valpene lojale følgesvenner, som ikke elsker noe mer enn å henge ut med eieren hele dagen lang.

Fordi de er ganske nekte små hunder, er de i høy etterspørsel, som holder prisen høyt. Men deres høye pris gjenspeiler også noen uheldig realiteter.

For eksempel, mer enn 80% av franske Bulldogs er født via Caesarian-delen. Slike prosedyrer koster mye penger, og disse prisene går forbi til de som kjøper disse små hundene.

I tillegg, Franske Bulldogs lider også av en rekke helseproblemer, inkludert øyeproblemer, ryggradsproblemer og pustevansker. De også har relativt få valper om gangen og leve kortere liv enn mange andre små raser. Alle disse tingene reduserer antall frenchies som kjører rundt.

4. Tibetansk mastiff ($ 2000 til $ 5000)

Gode ​​raser å selge

Tibetansk mastiff foto fra Wikipedia

Tibetansk mastiffer er noen av de største hundene i verden, og deres utrolig lange og tykke strøk gjør at de ser enda større ut enn de er. Veier opptil 150 pounds og full av mod, ble disse hundene først utviklet for å beskytte sine eiere og husdyr i de snødekte tibetanske fjellene.

Det finnes en rekke grunner til at tibetansk mastiffer er så dyre hundene. For nybegynnere, De har ikke vært vanlige i U.S. eller Europa i svært lang tid - de har bare fått AKC anerkjennelse i 2007. Det er ikke mange purebred tibetanske mastiffer rundt, heller. De aller fleste hundene som ligner tibetanske mastiffer, har blandet forfedre.

I tillegg, Tibetansk mastiffer anses for tiden litt av et status symbol i enkelte deler av Asia (spesielt Kina). Dette betyr at oppdrettere er i stand til å belaste svært høye priser for valpene sine. Faktisk har noen angivelig solgt for syv-figur summer.

5. Akita ($ 1000 til $ 4000)

Hunder å avle

Som samoyeds, Akitas er flotte dyr med luksuriøse strøk. Men i motsetning til Samoyed, som vanligvis er lekende, ondskapsfull og morsom, er Akitas alle virksomheter.

Opprinnelig oppdrettet for vakt-hund arbeid, Akitas er noen av de modigste og mest unfrinchingly beskyttende hunder rundt. Og mens svært kjærlig, kjærlig og lojal med sine familier, har Akitas en tendens til å være veldig mistenkelig for fremmede. De kan også være stikkende med andre hunder - spesielt de samme kjønn.

Tilsvarende, Akitas er ikke egnet for mange familier - spesielt de som aldri har holdt en stor, assertiv hund før. Dette krymper effektivt markedet for rasen, som også reduserer antall oppdrettere som jobber med dem.

Til slutt betyr dette at De som vil ha en Akita, har relativt få steder som de kan kjøpes på.

Dette betyr i sin tur at oppdrettere ofte kan belaste høye priser for valpene sine.

6. Saluki ($ 2000 til $ 4000)

Raser som er lønnsomme

Salukis er vakre trevindringer som elsker å gjøre to ting i livet: lounging på sofaen med eieren og kjører på warp fart - spesielt i jakten på byttedyr. Saluki er en gammel rase; Arkeologer har funnet kunstverk med hunder som ligner salukis som dateres tilbake mer enn 4000 år.

Den høye prisen på Salukis skyldes en kombinasjon av faktorer. Først av alt, rasen er relativt sjelden, så det er bare ikke så mange av dem rundt. I tillegg, de er litt høy vedlikeholdshunder, som krever en god bit av coddling å forbli sunn og glad.

Salukis er også utsatt for flere medfødte helseproblemer, Så oppdrettere er tvunget til å betale for en rekke genetiske tester (disse prisene blir deretter sendt videre til kjøpere).

7. Otterhound ($ 1500 til $ 2500)

Lønnsomme raser av hunder

Otterhound bilde fra reddit. 

Otterhound er en goofy og elskelig hund med en av de høyeste energinivåene av enhver rase. Vennlig og hengiven med omtrent alle, den shaggy otterhound tendens til å komme godt sammen med fremmede, barn og andre kjæledyr.

Disse egenskapene gjør hundene ganske ønskelige, men dessverre er de svært sjeldne. I følge Noen estimater, Færre enn 500 personer bor for tiden i U.S., og du kan telle antall kuller født hvert år på en hånd.

Denne sjeldenhet betyr at oppdrettere er i stand til å belaste høye priser for valpene sine. Det betyr også at de fleste som ønsker å legge til en Otterhound til familien, må registrere seg for en venteliste - det er sjelden mulig å finne valper til salgs ellers. Vi så faktisk rundt litt og klarte ikke å finne noen til salgs i det hele tatt.

8. Rottweiler ($ 2000 til $ 7000)

Dyrt hunderaser

Til tross for å være mer vanlig enn noen av de andre hundene på vår liste, er også rotties ganske dyre valper. Men i motsetning til noen av de andre raser på vår liste, er det ikke helt klart hvorfor de er. Faktisk bør mange av deres egenskaper redusere deres etterspørsel, som skal resultere i lavere priser.

Rottweilers er absolutt noen av de mest attraktive hundene rundt, og de er også intelligente, lojale og kjærlige med deres folk. Du kan forvente å finne disse typer egenskaper i høyt priset hunderaser.

Imidlertid er de litt mer hund enn mange mennesker vil ha, de er ikke et godt valg for førstegangs eiere, og de er rettet mot rase-spesifikk lovgivning på enkelte steder. Disse faktorene skal alle redusere etterspørselen og prisen. Rottweilers er også utsatt for en rekke helseproblemer, og de krever massevis av plass, oppmerksomhet og mat.

Helt ærlig, deres høye pris er litt forvirrende, men så vidt jeg er bekymret, er de verdt hver krone i lommen.

9. Engelsk Bulldog ($ 2000 til $ 4000)

Høydollar hunderaser

Den engelske Bulldog er en av de mest umiddelbart gjenkjennelige raser i verden. Kort, støys og litt treg, disse søte små hundene er veldig underholdende å se på som de prøver å gjøre veien i verden.

Men mens bulldogs (den "engelske" delen av navnet hans har offisielt blitt droppet, men vi bruker det fortsatt til å skille dem fra amerikanske bulldogs) kan gjøre kjærlige og kjærlige kjæledyr, de opplever ofte en rekke helseproblemer. Disse helseproblemene spiser i fortjenesten til oppdrettere, som deretter overfører disse kostnadene til forbrukerne.

De fleste bulldogs er født via keisersnitt, og de ofte lider av hofteproblemer og pustevansker. Disse faktorene betyr at etterspørselen etter hundene ofte overstiger forsyningen, og derved holder prisen på disse små waddlers høye.

10. Tyske Shepherds ($ 1500 til $ 7.500)

Mest lønnsomme hund raser

Tyske hyrder er utrolig populære hunder (de AKC viser dem som den nest mest populære rasen i U.S.), hvem er kjent for deres intelligens og imponerende evner. De er kjærlige, vennlige, lojale og beskyttende - alt de fleste vil ha i en hund.

Denne populariteten påvirker prisen på tyske hyrder i noe uvanlige måter. I motsetning til noen av de andre hundene på vår liste, beordrer tyske hyrder seg av og til svært priser, men du kan også finne dem for relativt beskjedne summer.

Dette skyldes at tyske hyrder er ganske vanlige, så Markedet for dem er noe mettet, noe som holder prisene relativt lave. Noen oppdrettere må tilby sine valper til lave priser for å selge dem alle.

På den andre siden, Mange kjøpere er villige til å betale svært høye priser for valper som synker fra prisbelønte blodlinjer.

Hvordan være en ansvarlig hund oppdretter

Starte enhver bedrift er spennende ting. Men avlshunder (eller noe annet dyr, for den saks skyld) er annerledes enn å bestemme seg for å starte en fotograferings- eller internettmarkedsføringsbyrå.

Hvis du mislykkes i et av de sistnevnte eksemplene, vil du miste litt penger og litt tid, men det handler om det. Du kan støv deg av, Tenk opp en annen bedrift og prøv igjen.

Men oppdrettere er ansvarlige for dyrets velvære. Mislykkes som en oppdretter, og du vil ikke bare miste tid og penger, dyrene dine kan også lide. Disse lever, puster, føler vesener, som fortjener den beste livskvaliteten, og du kan ikke tillate dem å smake i din omsorg.

Derfor må du bruke litt mer tid og energi tenker på å være en oppdretter enn å lansere et nytt nettsted. Dette betyr blant annet å gjøre følgende:

Etablere et forhold til en veterinær. Som oppdretter trenger du veterinærhjelp på en pseudo-konstant basis. Ikke bare vil dine voksne oppdrettere trenge veterinærpleie fra tid til annen, valpene du produserer, trenger mye omsorg (inkludert Din Pups vaksinasjoner) også. Når det er mulig, prøv å smi et forhold til en veterinær som kommer til din plassering, så du trenger ikke å dra en trillebølg full av babyer på kontoret hver få uker.

Sette opp et sted for hundens og valper å leve. Ikke bare forvent hundene dine og valpene å bo i huset med deg. Du kan tillate dem å vandre huset i korte perioder, men du må sette opp et trygt sted for dem å leve når du ikke kan se dem. Minimalt betyr dette at du trenger et innendørs rom som kan huse passende romslige kenneler for alle valpene. Du vil sannsynligvis ønske det Noen fine utendørs kenneler også for å tillate dine valper å spille utendørs trygt.

Innstilling av nødfond for å finansiere uforutsette problemer. Enten du oppdaterer hunder eller bare en kjæledyrseier, må du være forberedt på uventede problemer - hovedsakelig de som er medisinsk sort. Fordi du skal ta vare på et betydelig antall hunder, er oppdrettere mer sannsynlig å trenge "regnfull dag" penger enn eiere vil.

Å ha alt ditt avlsmateriale (og valpene de produserer) screenet for vanlige helseproblemer. Du må ikke avle dyr som har arvelige helseproblemer. Å gjøre det vil bare bringe smerte og lidelse til flere valper og deres eiere. Ulike raser vil kreve ulike typer screening, så vær sikker på å undersøke de typiske helseproblemene i rasen du velger.

Finne ut hvordan man får tid til å sørge for hundens behov. Mange ville være oppdrettere, og det er vanskelig å få tid til å ha en tendens til å ha hundene sine og valpene. Dette oppstår hovedsakelig fordi de ikke klarer å sette pris på hvor mye tid det tar å gi den type omsorgshunder trenger. Du må gjøre tid til å mate, vann og gå dem, så vel som ta dem til veterinæren, rengjør kvartalene sine, og få dem til å pleie (om nødvendig).

Utforming av en salgsprotokoll som sikrer at valpene dine ender i gode hjem. Ditt arbeid som oppdretter er ikke ferdig når du samler inn en sjekk. Du må fortsette å gi veiledning til de nye kjæledyrets foreldre, og fra tid til annen må du kanskje ta en hund tilbake, hvis ting ikke trener. Følgelig må du utarbeide en rettferdig salgsprotokoll, som adresserer ting som refusjoner, hvordan klienter møter dyrene, og hvilken type papirarbeid og helsebevis du vil gi med valpene.

Forskning på de juridiske kravene til å avle hundene i ditt område. Det er ikke lovlig å avle hundene på alle steder - noen byer og byer forbyder øvelsen direkte. I tillegg må du kanskje få lisenser for å bli oppdretter, avhengig av din plassering og omfanget av arbeidet ditt. Det er ingen rask og enkel måte å gjøre dette på, du må bare begynne å undersøke de relevante lovene i ditt område.

Avlhunder er et viktig foretak, så det er ikke noe å bestemme seg for å gjøre på en lark. Men hvis du utvikler en god plan, tenk nøye på rasen du ønsker å jobbe med, og - viktigst - ta best mulig omsorg for dine oppdrettere og deres valper, kan du få noen få dollar mens du arbeider med noen fantastiske dyr.

Best av alt, får du til å spille en rolle i å smi nye kjæledyr-eierobligasjoner mens du gjør det. Og som jeg er sikker på at våre lesere vil være enige, er det få bedre ting i verden enn kjærligheten til en god hund.

Forresten, hvis du ikke allerede har gjort det, må du sjekke ut Kayla`s utmerket Artikkel om å finne en god oppdretter. Dette stykket er rettet mot potensielle kjæledyrseiere, men det vil være svært nyttig for de som vurderer å avlne hunder også.

Har du noen gang oppdrettet hunder for fortjeneste? Del dine erfaringer med oss! Hvilken rase jobbet du med? Viste de seg å være lønnsomt? Hvilke råd vil du gi ville-være oppdrettere om å plukke en rase?

Gi oss beskjed i kommentarene nedenfor!

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Dyreste hunderaser: de beste hundene å avle og selge