De vakreste hundene raser i verden: den endelige listen

Vakreste hunderaser

Hvis du spør meg, er hver hund rase i verden vakker.

Dette inkluderer mattet store Pyreneene, som aldri sov innendørs; waddling basset hunder med jordskrapende ører; og bulldogs som ser ut som de prøvde å presse en traktor med ansiktet sitt. Jeg tenker selv pugs, bull terrier og kinesisk cresteds er søte.

Men en håndfull rase er allment ansett som vakrere enn de fleste andre. Selvfølgelig er skjønnhet en subjektiv kvalitet og rimelige sinn vil være uenig om de tingene som gjør en gitt rase attraktiv, men vi har forsøkt å utarbeide en liste som inkluderer de raser de fleste anser spesielt bra lookin `.

Noen lesere vil være enige med de fleste raser vi har oppført nedenfor, mens andre vil bli irate at vi har sluttet en av deres favoritter. Ikke vær sint - bare gi oss beskjed om de vi har savnet i kommentarene nedenfor. Vi kan til og med inkludere dem i fremtidige oppdateringer.

Vanlige egenskaper av vakre raser

Ulike mennesker finner forskjellige ting ganske om hunder, men det er noen vanlige egenskaper som folk har en tendens til å finne visuelt tiltalende. Noen av de vanligste inkluderer:

Lang, luksuriøse strøk

Dette kan være den vanligste fysiske egenskapen som fremkaller og # 8220; oohs & # 8221; og & # 8220; Ahhhs & # 8221; fra andre eiere på hundeparken. Det er bare noe omtrent en lang, tykk og skinnende pelsjakke som folk finner attraktive.

Interessante farger og mønstre

Noen frakkfarger synes å fange lyset (spesielt naturlig, ufiltrert sollys) veldig bra og få hundene skiller seg ut fra pakken. Dette inkluderer strøkene til noen enkeltfargede hunder, men flekkete, stripete og brindle mønstre kan også være ganske pen.

Øyeblikkelige øyne

Dette er litt av et kileproblem blant hundelskere. Noen mennesker finner kald-og-steely grå eller blå øyne å være fengslende, mens andre (og jeg har fast inkludere meg selv i denne leiren) foretrekker varmere, innbydende øyefarger, som brun og gul. På samme måte tror noen mennesker hunder med to forskjellige øyfarger er nydelige, mens andre finner dem jarring.

Grasiøse kroppslinjer

Mange mennesker finner grasiøse kroppslinjer attraktive i folk, så hvorfor burde hunder være noe annerledes? Men igjen, dette er en subjektiv innstilling, og det er ingen universelt elsket kroppsform. Noen mennesker kan finne muskuløsbyggingen av Dogo Argentinos Gorgeous, mens andre foretrekker den aerodynamiske formen av greyhounds og whippets.

20 av de vakreste raser i verden

Vi har oppført 20 av de vakreste hundrasene i verden under. De er ikke i noen bestemt rekkefølge - vi er allerede sikker på å få nok pushback på listen som er! Hvis vi hadde satt dem i orden, ville # 15 sikkert rangere mye høyere på listen [/ tydelig_biased_writer].

1. Samoyeds

Samoyed

Få hunder har et vakrere frakk enn samoyed. Lang, tett og myk, disse nydelige hvite strøkene hjalp rasenes forfedre, holde seg varm i sitt sibiriske hjemland. Men dette gjør rasen litt dårlig egnet for steder med varme somre, og de trenger regelmessig grooming.

Men de som bor i kule klima og er villige til betale for vanlige turer til groomer vil sikkert finne samoyed å være fantastiske og kjærlige følgesvenner. De må holdes opptatt, da disse hundene ble avlet til jobb, men de er veldig kjærlige med sine familier og følger vanligvis sammen med alle de møtes.

2. Australian Shepherd

Australian-Dog

De flerfargede og myke strøkene av australske hyrder gir dem øyeblikkelig tilgang til den vakre hundeklubben, og de har ofte slående øyne for å starte opp. Deres strøk kaster tungt og krever en god del vedlikehold, men de krever ikke like mye som noen av de andre langhårede raser.

Pass på at du er klar for en høy energi hund hvis du velger en Aussie Shepherd - disse små gutta og gals kan løpe i dager, og de vil ikke være fornøyd med sofa-potetforeldre. Igjen til sine egne enheter, kan disse hundene være litt ødeleggende.

3. Pomeranian

Kostnaden for Pomeranian

Gå videre, se på en Pomeranian og prøv å ikke smile - Jeg vil satse på at du ikke kan gjøre det. Pomeranians er åpenbart veldig flotte hunder som har svært tette og attraktive strøk (som krever overraskende lite vedlikehold i forhold til noen andre lengre belagte raser), men de har også rikelig med personlighet, noe som gjør dem enda mer endearing.

Faktisk er Pomeranians ganske intelligente hunder som er lettere å trene enn de fleste andre små raser. De er ikke spesielt vennlige med fremmede, og du vil ønske å se dem tett rundt barn, men de er ganske kjærlige med sine familier.

4. Chow Chow

Chow

En chow med en full, velholdt frakk er et syn å se. De har en rettferdig løve-lignende utseende, som den lange pelsen rundt hodet og skuldrene ligner en mane. Og mens Chows kanskje ikke har ansikter, vil du kalle klassisk vakker, deres perma-squint er ganske darn søt.

Chows er litt aloof, og dessverre er de ikke akkurat "koselig."De holder seg til seg mer enn mange andre raser, og de vil ikke nøle med å vandre av og utforske verden. Men mens disse egenskapene kanskje ikke er ideelle for alle eiere, er Chows gode kjæledyr for de som tilbringer mye tid borte fra hjemmet.

5. Puddel

Standard-puddel-for-angst

Personlig tenker jeg på pudler som "søte" mer enn "vakre", men det er bare et annet eksempel på den subjektive karakteren av estetisk skjønnhet. Poodles har noen av de mest fantastiske strøkene i hele hundeverdenen, og de kan være coiffed på noen av flere forskjellige måter. Poodles krever en god bit med grooming, men de endelige resultatene er vanligvis verdt innsatsen.

Til tross for deres komiske utseende, er Poodles faktisk veldig intelligente hunder. De kan være brukes til smidighetsforsøk, nesearbeid (de er ofte pleide å oppsøke trøfler skjult på skogsgulvet), eller noe som involverer vann, som de elsker å svømme. De er også fantastiske terapi hunder, og standardpudler er av og til brukes som vakthunder.

6. Saluki

Saluki

Hvis du noen gang har sjansen til å se en saluki som står stille, vil du sikkert finne ham attraktiv. Men ikke stole på det; Disse hundene er like energiske som de er raske, og de er lykkeligste når de kjører rundt et stort felt på Mach 2. Faktisk, mange av deres mest attraktive fysiske egenskaper - deres langstrakte snute, lithe kropp og elegant hale - bidrar til å gjøre dem spesielt velegnet for en høygasjestyrke.

Gitt sin natur, er det viktig å tenke nøye før du legger til en av disse valpene til familien din. De er veldig endearing hunder som vil elske flytre sine fluffete ører på fanget ditt fra tid til annen, men de kan være vanskelig å trene, og de trenger hektar med inngjerdet plass til å streife.

7. Maltesisk

maltesisk

Maltesisk er en veldig elegant rase, med en flytende hvit kappe som pulserer med hvert lite skritt. Deres flotte strøk vender hoder hvor de går, og deres elskelige personligheter hjelper dem med å gjøre raske venner med alle de møtes. Og det ansiktet? Glem det. Gå videre og bryte ut godbitene, fordi det er rett og slett umulig å si nei til disse små sutene.

Selv om de kan se litt fancy, er Malteses faktisk ganske robuste små hjørnetenner hvis modige belyser deres dimensjonale størrelse. De er klare og enkle å trene, og de er også eventyrlystne. Men som du ville forvente fra en hund med en full lengde, gulv-berørende frakk, krever Malteses regelmessig grooming for å se sitt beste.

8. Afghansk hund

Afghansk hund

Det er vanskelig å forvirre en afghansk hund for noe annet - det er bare ikke mange andre raser som viser den samme kombinasjonen av et lett, elegant bygget med en så bemerkelsesverdig lang og silkeaktig frakk. Deres lange ansikter er også ganske karakteristiske, som de samtidig er ganske og litt rart.

Som Saluki og Greyhound ble den afghanske hunden opprinnelig brukt som en sight-jakt-rase, som ville kjøre raskt byttedyr med relativt letthet. Så, du må gi en afghansk med god plass til å løpe. Du vil også finne at de er litt vanskelig å trene og de kaster kraftig. Men hvis du kan takle disse utfordringene, vil du sannsynligvis elske deres kjærlige og søte natur.

9. Irsk setter

Irsk setter

Kledd i flytende, silkeaktig strøk som spenner fra rødt til mahogny til jordbærblonde, irske settere er vakre uten å være prippen. Og selv om de ikke var så pen, ville de fortsatt være populære kjæledyr, gitt sine morsomme og utgående personligheter. De er energiske, entusiastiske, vennlige og søte, og de forårsaker bare nok problemer med å holde deg på tærne.

I de fleste henseender er irske settere som andre fuglehunder. De er klare og enkle å trene, de er alltid klare til å få venner, og de vil ødelegge alt du eier hvis du ikke gir dem nok oppmerksomhet og trening. Men store familier som elsker å gå til parken, vil vanligvis elske å legge til en irsk setter til familien sin.

10. Faraoh Hound

Faraoh Hound

Faraohhounds er trolig hit-eller-savner med mange hundelskere - du tror enten de er kjekke eller litt merkelig utseende. I begge tilfeller kan alle være enige om at Faraoh Hound er en unik rase (de er også en av dyreste hund raser der ute). De bærer ofte et komisk og litt bisarre uttrykk, som bare gjør dem mer elskelige eller rart, avhengig av din smak.

Korthåret, stor-eared og grasiøs, disse hundene ble avlet for å kjøre ned stort byttedyr og jakte sammen med eierne. Men i motsetning til mange lignende bygde raser, er disse valpene kjærlige med deres folk og ikke har de uendelige reservoarene av energi noen andre zippy jakthunder gjør. Faraohhounds er ikke veldig vanlige, men de kan gjøre veldig gode kjæledyr - selv for første gangs eiere.

11. Weimaraner

Weimaraner for fotturer

Kjent for mange som "sølvposten", er Weimaraner en veldig slående rase, med en øyeblikkelig gjenkjennelig grå jakke. Men mens dette ville få noen hunder å se kalde, har Weimaraners myke og sympatiske øyne som kan smelte selv de kaldeste hjerter. De ser noe som en mer raffinert versjon av en Labrador Retriever, men i motsetning til laboratorier, er Weimaraners krevende kjæledyr, som ikke er gode for uerfarne eiere.

Weimaraners er smarte, søte og enkle å trene, men de må være utstyrt med rikelig med trening for å hindre dem i å utvikle destruktive tendenser. Og til tross for deres vakre, korthårede strøk, kastet Weimaraners tungt, noe som forårsaket problemer for personer med allergi.

12. Papillon

Papillon

Papillons er latterlig søte hjørnetenner, som ikke kan hjelpe, men fremkalle smiler fra alle de møter. De har strålende silkeaktig strøk, søte øyne og et uttrykk som lar deg glemme alle dine verdslige problemer. Men de mest bemerkelsesverdige tingene om disse små buggers er deres tuftede ører, som vanligvis holdes oppreist for maksimal adorableness.

Papillonen er egentlig ikke en rundehund, og du må holde deg opptatt av å holde ham lykkelig. Heldigvis er de morsomme, små valper, som er klare og lærer ganske raskt. Faktisk utmerker mange papillons på smidighetsforsøk (og de ser for søte for ord mens de gjør det).

1. 3. Shiba inu

Shiba-inu

Kombinasjonen av Shiba Inus rundehodet, små ører og tett frakk gjør rasen bedårende. De ser helt snuggletastiske ut, og de fleste hundeeiere vil utvilsomt føle seg tvunget til å gi dem rikelig med ros, kjærlighet og scraitches og riper på en mer eller mindre konstant basis. Heldigvis vil få Shiba Inus motsette seg.

Shiba Inus kommer i noen forskjellige farger, inkludert rødt, svart og tan og krem. De kaster mye, men de krever ikke veldig mye grooming. Shiba inus er kjærlige dyr, men de håndterer faktisk å være alene bedre enn mange andre raser, så de tilbyr spesiell verdi til de som jobber lange timer.

14. Alaskan Malamute

Malamute for fotturer

Hvis du vil hunder som ser ut som ulver, Du vil elske Alaskan Malamute. Som ulver, er de muskuløse, store og dekket i lang, tykk frakk; deres oppreist ører fullfører utseendet. Deres strøk har også en blanding av hvite, grå og svarte toner, som også bidrar til å fremheve deres ulvlignende utseende. Men med all respekt for ulver vil de fleste hundelskere være enige om at malamutes er de mer attraktive av de to.

Dessverre er malamutes relativt høy vedlikeholdshunder, som ikke bare krever regelmessig grooming, men rikelig med stimulering, samhandling og trening. De er ikke det beste valget for førstegangs eiere, men de kan gjøre gode følgesvenner for de erfarne eierne som har tid og energi til å tilegne seg dem.

15. Rottweiler

Rottweiler Guard Dog

Mange finner Rottweilers skremmende, men hvis du ser forbi sine imponerende muskler og no-nonsense disposisjon, kan du ikke hjelpe, men finne dem vakre. Kledd i en kort- til middels lang svart-og-tan frakk, rottweilers kan mangle silkeaktig pels og iøynefallende blikk av noen andre raser, men de gjør opp for det med et sett gulbrune øyne som vil smelte ditt hjerte.

Og mens de er kjekke dyr, gjør deres personligheter dem enda vakrere i øynene til sine eiere. De er fine beskyttende for sine familier, men de blir til kjærlige hauger med snuggles og smooches når muligheten presenterer seg selv. Rotties kan imidlertid være en håndfull, og de er ikke et godt valg for førstegangs eiere.

16. Great Dane

stor-danse

Mange raser er attraktive, men få - faktisk, ingen - dele den store danskerens kombinasjon av størrelse og skjønnhet. Ofte anerkjent som den største rasen i verden, er flotte danskere mest berømte for sine gigantiske kropper, men de er også ganske pen også. De kan ikke ha det flytende jakken av en irsk setter eller kroppens konturer av en rottweiler, men de har en verdig skjønnhet som er ganske imponerende å se.

Imidlertid er den store dansens tendens til å produsere bøtter av droolforskyvninger sitt verdige utseende noe, og det kan være nok til å overbevise noen vil være eiere å velge en annen rase. Tydeligvis må du gi din store dansker rikelig med plass (de er for store for leilighetslivet), men de har faktisk ganske beskjedne treningsbehov.

17. Doberman

Doberman Guard Dog

Dobermans er åpenbart flotte hunder, men deres størrelse, kraftige holdning og spisse ører fremkaller ofte litt trepidasjon i de som aldri har møtt en før. Men som Rottweilers, som også hagler fra Tyskland og har en lignende malingsjobb, er Dobermans store, som elsker deres folk. Faktisk er de ganske følsomme, og et hardt ord fra eieren kan gjøre dem til å skjule seg og skjule.

Men før du går tom og legger til en av disse vakre hundene til familien din, vær oppmerksom på: Du vil ikke ha en Doberman hvis du ikke er klar til å kose. Til tross for sin store størrelse, elsker de fleste Dobermans å krype rett opp på eierens runde og bosette seg i for noen mye fortjente ros og petting.

18. Dalmatian

Dalmation hund

Noen kan vurdere det polka-dot-lignende mønsteret av dalmatere søt eller komisk heller enn vakker, men de er så ikoniske og fotogene som vi måtte inkludere dem blant de andre skjønnhetene på denne listen. Selv om de er mest kjent for å tilhørere brannmenn, er de faktisk godt avrundede hunder, som også utmerker seg i jakt og smidighetskontekster.

Dalmatians er fulle av energi, så du må gi dem rikelig med trening. Du vil ikke holde en cooped opp i en leilighet - de trenger god plass til å løpe, hoppe og spille. De gjør faktisk gode løpende partnere, og de vil normalt være villige til å fortsette å gå lenge etter at du har bestemt deg for å kalle det en dag.

19. Tysk Shepherd

Tysk-Shepherd

Som en av Hollywoods favoritter, har den tyske hyrden sannsynligvis graced den store (og små) skjermen oftere enn noen annen rase. Deres intelligens og arbeidsmoral gjør absolutt dem godt egnet for denne typen arbeid, men den virkelige grunnen til at de er så populære, er ganske enkle: de er nydelige.

Tyske hyrder har et mildt, kjærlig ansiktsuttrykk som kontrasterer pent med deres ulvlignende frakk og bygger. De kommer i en rekke farger, alt fra helt hvit til all-svart og alt i mellom. Dessverre, denne vakre jakken skures kraftig, så du vil ta dem ut og gi dem en kraftig børsting en gang i uken eller så.

20. Akita

Akita

Akitas imponerer hunder, med brede skuldre og en muskuløs bygg som utstråler styrke og kompetanse. Men deres ultra-tette og Fluffy Coats myk dette bildet litt og bidra til å skape en av verdens mest attraktive raser.

Historisk sett ble Akitas brukt til en rekke svært alvorlige oppgaver, alt fra svinjakt til vakthundarbeid, men de blir vanligvis holdt som kjæledyr i den moderne verden.

Akitas kommer i noen forskjellige fargemønstre, men de fleste er en blanding av brun, grå, svart og hvit. Deres strøk er perfekte for petting, men dessverre er de tunge shedders (og droolers). Akitas tolererer ikke alltid barn godt, så Tidlig sosialisering og eksponering er viktig.

***

Vi vil alltid ha tilbakemelding og kommentarer fra våre lesere, men vi vil gjerne høre tankene dine om dette emnet enda mer enn normalt. Gi oss beskjed om hvilken rase du synes å være mest attraktiv og fortelle oss hvilke du tror vi burde ha sluttet av listen (hvis noen)!

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » De vakreste hundene raser i verden: den endelige listen