Hvordan bli kvitt hunden flass

Hvordan bli kvitt hunden flass

De fleste har hatt flass på et tidspunkt i deres liv. De hvite flakene på kragen og skuldrene kan være litt pinlig, men det meste er lett behandlet. Men det er ikke bare folk som får flass. Hunder kan også ha flass. De føler seg sannsynligvis ikke flau av det, men det kan definitivt være irriterende og smertefullt.

Hva er flass?

Flass er en tilstand som påvirker hundens hud. Flak av døde hudceller vil vises i kappen og håret. Flakene vil ikke plage hunden din, men kløe, irritasjon, hårtap, og ytterligere problemer som hudinfeksjoner er også vanlige med hundens flass. Din hund kan være veldig irritert og agitert av disse sekundære forholdene for flass. Hvis du tror at hunden din har flass, bør du se etter flekker av hårtap og skallethet. Du kan til og med finne scabs, kviser eller hevede områder på steder som er berørt av flass.

Seborrhea

Noen bruker ordet seborrhea når man snakker om flass. Du kan høre folk bruke seborrhea og flassutveksling. Dette er ikke strengt nøyaktig. Seborrhea er faktisk en årsak til flass, og ikke flasset selv. Det er to typer seborrhea - primær og sekundær.

Primær Seborrhea regnes vanligvis for å være en genetisk tilstand. Sekundær Seborrhea er mye mer vanlig hos hunder. Det er vanligvis forårsaket av allergi, eller ved underliggende hudforhold.

Denne tilstanden fører til at hudcellene kommer til overflaten før de er modne. Disse cellene flammer bort som flass. Dette kan også ledsages av en fettete, oljeaktig substans. Dette stoffet kan klumpe i ørene, armhulene og magen. Det kan også ha en særegen, ubehagelig lukt.

Noen raser synes å være utsatt for Seborrhea, som vil foreslå en genetisk lenke. West Highland Terriers, Basset Hounds, Shar-Peis og Dachshunds er alle vanlige. Andre raser av hunden kan lide av sekundær seborrhea som et resultat av en annen tilstand.

Årsaker til flass hos hunder

Det er et stort antall mulige årsaker til flass i hunder.

  • CheyLetiella Mites

CheyLetiella myter blir ofte referert til som å gå flass. De kan ses av det blotte øye, og se akkurat som flak av flass som beveger seg. Disse kvinnene passerer mellom dyrene, og hvis en hund har dem, så er det sannsynlig at noen andre hunder i hjemmet har dem også.

Hunder med Cheyletiella Mites vil være ekstremt kløende, og du kan merke huden har små, røde hevede områder. Det er veldig enkelt å diagnostisere, og veterinæren din kan starte et behandlingsforløp.

  • Arvelige forhold

Vanligvis er flass et sekundært symptom på en annen betingelse, men noen ganger er det den primære, arvelige tilstanden. Du bør også være oppmerksom på at det er to typer flass - fet flass og tørr flass. Noen raser er mer utsatt for fet flass, for eksempel Cocker Spaniels, West Highland Terriers, English Springer Spaniels, Shar-Peis, Basset Hounds og Labradors. Andre raser har en tendens til å ha tørr flass, for eksempel Dobermans, Schæferhunder, Irske settere, og Dachshunds.

  • Allergier

Allergier kan utløse episoder av flass, og tørr, kløende hud. Det kan imidlertid være svært vanskelig å finne ut hvilket allergen utløser for hunden din. Som folk kan hunder være allergiske mot mange ting, for eksempel kjemikalier, plantepollen eller kostholdsstoffer.

  • Parasitter

Parasitter på eller i hundens hud kan forårsake en allergisk dermatitt, eller andre hudforhold, noe som vil resultere i flass. Lopper og kvaler kan føre til at huden klør. Også, noen typer orminfeksjon kan resultere i hudirritasjon og flass.

  • Endokrine forhold

Forhold som for eksempel Cushings sykdom, hypothyroidisme, eller ethvert helseproblem som forårsaker overdreven vannlating eller avføring kan forårsake problemer i huden og flass. I disse tilfellene er det ekstremt viktig at den underliggende tilstanden behandles, og styres hensiktsmessig for å bekjempe flass og andre symptomer.

  • Infeksjoner

Noen ganger kan flass være et symptom på en bakteriell eller en gjærinfeksjon i hundens hud. Infeksjoner må vurderes av veterinæren din for behandling, da den underliggende tilstanden må behandles for å løse flassproblemene.

  • Vær

Noen hunder, som noen mennesker, kan være svært følsomme for endringer i været og fuktigheten. Du kan merke at hunden din lider av flass og tørr hud i vintermånedene. Lavere fuktighet betyr at det er mindre fuktighet i luften, som kan tørke hundens hud ut. Noen hundene kan lide av flass i løpet av våren eller sommeren, men dette er mer sannsynlig å være forårsaket av andre miljøfaktorer.

  • Kosthold

Flass kan også skyldes dårlig kosthold, diettabnormaliteter, fedme eller alvorlig undervekt. Dårlig kvalitetsmat kan bety at hunden ikke får alle sine ernæringsmessige krav, som igjen påvirker hudens kvalitet.

Golden Retriever Playing

Behandling og hindre flass

Hvordan du behandler hundens flass, og hvordan du hindrer det i å forekomme i første omgang, avhenger av årsaken til flasset. Behandling og rydding av den underliggende tilstanden er avgjørende for å kontrollere den resulterende flass. Hvis hunden din lider av gjentakende forekomster av flass, bør du gjøre en avtale med veterinæren din for å nå en diagnose, og en full behandlingsplan.

  • Grooming og bading

Grooming og bading er svært viktig for å hindre forekomster av flass. Vanlig børsting bidrar til å fremme oljeproduksjonen som holder huden og håret sunt. Børsting vil også hjelpe til med fordelingen av oljene gjennom håret, og befri håret av forurensninger fra miljøet.

Bading er like viktig som vanlig børsting, men det er også viktig å ikke bade hunden din for ofte. Bading hunden din for ofte kan forårsake andre problemer med huden hans. Hvor ofte må du gi hunden din et bad vil avhenge av hvor alvorlig hans flass er. I ekstreme tilfeller må du kanskje bade hunden din med en medisinert sjampo noen få dager til flakene er forsvunnet, og hudsårene har helbredet. Når flasset blir bedre, reduser badene til to ganger i uken, så en gang i uken. Hvis huden er normal, og det ikke er tegn på flass, kan du redusere badene til en gang i måneden. Når det er sagt, bør du prøve å redusere antall bad i vintermånedene hvis hundens flass utløses av det kaldere, tørrere været.

Relatert innlegg: Beste Dog Shampoo

Du bør også sørge for at du bruker en av beste medisinske hund sjampo, og absolutt bruk aldri en anti-flass sjampo ment for folk. Menneskelige produkter kan forårsake ytterligere hudproblemer, mens en medisinert hund sjampo er designet og formulert spesielt for hunder. Du må også være oppmerksom på at fet flass og tørr flass trenger forskjellige sjampo. Hvis hunden din har tørr flass du må lete etter et produkt som inneholder kull tjære, selen sulfid eller benzoylperoksid. Hvis hunden din har fet flass, se etter et produkt med svovel, systolisk syre eller jod.

Relatert innlegg: Hund sjampo for flass

  • Kosthold

Kostholdet spiller ofte en stor rolle i hudens helse. Hvis hunden din lider av flass, må du kanskje vurdere kostholdet hans. Kvaliteten på maten, og næringsmiddelets ernæringsmessige sammensetning er både massivt viktige. Du må sjekke at hunden din får nok essensielle fettsyrer, og hvis ikke, bør du vurdere å legge til et omega-3 fettsyre-supplement til kostholdet hans. Eksperter sier at du må legge til 35 mg omega-3 for hver kilo med vekt. Du bør også sørge for at han har konstant tilgang til frisk, rent drikkevann.

Relatert innlegg: Beste hunden vann fontenen

Flass kan være et resultat av matallergi i dagens kosthold. Hvis dette er årsaken til hundens flass, må du kanskje bruke prøve- og feilmetoden for å finne ut hva det er han reagerer på, og finner en egnet erstatning.

  • Luftfukter

Du kan finne det gunstig for hundens hud, og for din egen, å kjøre en luftfukter i hjemmet ditt i vintermånedene. Luftfukteren vil øke fuktigheten i luften, slik at huden ikke tørker ut så mye, og reduserer dermed risikoen for flass. Mange eiere holder en i områdene hvor hunden bruker mest tid, for eksempel hvor han sover.

  • Spritzer

Noen kjæledyr spa, og holistisk kjæledyrpleie lagrer spesielle oljer designet for å bidra til å berolige huden. De gjenoppretter fuktighetsbalansen i huden som kan bidra til å redusere flakene. Mange av disse oljene kommer i en spritzer, så det er lett å bruke.

Du kan også prøve en fuktighetsgivende naturlig håndkrem. Alt du trenger å gjøre er å sprute litt håndkrem på hendene og massere det i hundens hud. Pass på at du kommer inn gjennom håret.

Naturlige hjemmets rettsmidler

I tillegg til å bruke en medisinert sjampo, liker noen mennesker å behandle hunden flass med naturlige hjemmets rettsmidler. Hjemmets rettsmidler kan være svært effektive i å behandle ulike plager, inkludert flass imidlertid, ikke hver hund vil reagere på alt på samme måte. Noen hunder kan være følsomme for noen av ingrediensene, så hvis flass forverres, eller huden virker mer irritert, bør du straks stoppe behandlingen umiddelbart.

  • Kokosolje

Kokosnøttolje for hunder har sett en nylig økning i popularitet på grunn av sin utrolige allsidighet. Ikke bare kan brukes i matlaging, men det er også en ekstremt effektiv naturlig fuktighetskrem og kan hjelpe deg med å behandle hundens flass. Du bør blande kokosnøttoljene med like del vann, og gni det på hundens frakk. Du bør forlate blandingen for å sette i noen minutter, og deretter sjampo i henhold til instruksjonene på hundens vanlige sjampo. Du kan gjøre dette en gang i uken.

  • Oliven olje

Olivenolje er også en stor naturlig fuktighetskrem, men den kan brukes annerledes til kokosnøttoljen. Olivenolje kan gnides inn i huden og håret direkte. Olivenolje trenger heller ikke å bli skyllet eller shampooed ut av håret. Den kan brukes hver dag.

  • Apple cider eddik skylling

An Apple cider eddik Skyll kan være svært nyttig i behandling av flass, irritert hud og ubehagelig kløe. Den er laget av like deler eple cider eddik, og vann. Den kan brukes som en etter sjampo skyll eller som en spotbehandling.

  • Lime juice skylling

Limejuice er helt fullpakket med vitamin C, og vitamin C kan bidra til å behandle, kontrollere og forhindre flass. Du må kombinere likeverdige limejuice og like del vann. Som eple cider eddik skylling, kan du bruke dette som en etter shampoo-behandling, eller som en spotbehandling.

  • Melk av Magnesia

Melk av Magnesia har blitt brukt til å behandle et stort antall lidelser og sykdommer for både mennesker og dyr. Den kan brukes til behandling av flass, ved å påføre direkte på huden. Det må være igjen i omtrent en halv time og deretter shampooed ut i henhold til instruksjonene fra hundens vanlige sjampo.

Siste tanker

Heldigvis er det et stort antall måter å behandle flass på, så hunden din trenger ikke å lide av kløen. Men det første du trenger å gjøre, er å forstå og behandle den underliggende tilstanden som forårsaker flass. For eksempel, hvis flasset er forårsaket av en endokrin tilstand, må hunden må starte hormonbehandling for å håndtere den selve tilstanden, samt flassbehandlinger for å håndtere symptomene. Hvis flasset er forårsaket av bakteriell eller soppinfeksjon, kan hunden trenge antibiotika eller en aktuell behandling. Hvis flasset er forårsaket av parasitter, må disse må behandles før flass kan løses. Når du behandler og kontrollerer den underliggende tilstanden, kan hunden din nyte en høyere livskvalitet.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hvordan bli kvitt hunden flass